Lost(Oι αγνοουμενοι)-πιθανα Spoilers!

Οκ, θενκς γιατί ο μόνος Τέρυ που βρήκα είναι ο πατέρας Σέπαρντ και τρόμαξα με σπόιλερ Κόζυ. Νομιζα πως είδα λάθος επεισόδιο :stuck_out_tongue:

Christian λέγεται ο πατέρας Σέπαρντ…

ααααααααα…μην λες το όνομα John Terry μέρες που είναι…:wink:

Και ο Terry O Quinn αλλά και ο Emerson είναι απίθανοι ηθοποιοί. Ειδικά οι εκφράσεις που παίρνει ο τελευταίος είναι απίστευτες. Θυμάμαι π.χ. όταν γύριζε τον τροχό με τί πόνο το έκανε και φαινόταν στις εκφράσεις του ότι δεν ήταν μόνο σωματικός. Ή τώρα που σκότωσε τον Τζ και συνειδητοποίησε τί έκανε, με τί τρόμο κοίταζε τη φωτιά. Αλλά και ο O Quinn δεν πάει πίσω. Στο ίδιο επεισόδιο στον ίδιο ρόλο να κάνει από τη μία έναν πράο άνθρωπο τσακισμένο από τη μοίρα και στο άλλο την μετενσάρκωση του ΜΙΒ.

Υ.Γ.: δε θυμάμαι αν έχει ξαναμπεί αυτό το videaki αλλά μια και λέμε για τον O Quinn μπορείτε να το τσεκάρετε, από μια παλιά εκπομπή του MTV που παίζει κιθάρα και τραγουδάει:

Χαχα, καλόοο! Θα του πήγαινε να βγάλει country δίσκο :smiley:

ΒΑΖΙNGA:!::rockon:

Σκεψεις για το λοστ με αφορμη το οτι ειδα ξανα ολες τις season απο την αρχη για να εχω μια συνεχεια στην εκτη:

#Ο μαυρος κανπός ειναι ο μουσατος (ο οποιος παιρνει και τα σωματα των νεκρων) κατι για το οποιο μας εδιναν hints σε 4 και 5 σεζον: στο 4Χ10 που ειναι ο jack στο νοσοκομειο χτυπαει ο συναγερμος του ανιχνευτη καπνου κ μολις βγαινει ο jack εξω να δει τι γινεται εμφανιζεται ο Christian (που ειναι φυσικα ο μουσατος-κανπος, btw ειναι το μονο σωμα που εχει παρει εκτός νησιου), στο 5Χ09 μολις φτανουν στην αποβαθρα η San και ο Λιπυδης ακουγεται ο ηχος του καπνου κ με το που προχωρανε μεσα στο χωριο εμφανιζεται παλι ο Christian και στο 5Χ12 μολις φτανει ο ben με τον fake-locke(μουσατος) κατω απο το ναο και πεφτει ο ben, ο fake-locke του λεει περιμενε παω να βρω κατι να σε βγαλω απο κει και με το που φευγει εμφανιζεται ο καπνος (που περνει και τη μορφη της Alex) και με το που φευγει ο καπνος εμφανιζεται αμεσως παλι ο fake-locke με ενα σκοινι. Συμφωνα μαυτήν την πληροφορια προκυπτει οτι στο cabin fever 4X11 που ηταν μεσα ο Christian ηταν στην ουσια ο μουσατος που ειχε παρει το σωμα του και πριν απο αυτο οταν ο locke ειδε τον horus που ειναι νεκρος να κοβει ξυλα και του ειπε “πρεπει να με βρεις και μετα θα βρεις κ εκεινον” ηταν στην ουσια ο μουσατος που ειχε παρει το σωμα του horus αυτη τη φορα και εννουσε οχι τον λακο προφανως γιατι μεσα στην καμπινα δεν ηταν ο jacob, αλλα το οτι θα παρει το σωμα του καποια στιγμη και μονο ετσι τροπος του λεγειν “θα βρει κ εκεινον”. Επιπλεον πιστευω οτι ηταν ο μουσατος-καπνος παγιδευμενος μεσα στην καμπινα για καποιο διαστημα εξαιτιας της σταχτης που υπηρχε γυρο απ αυτην σε κυκλο και ετσι δε μπορουσε μαλλον να παρει κανενος πεθαμενου το σωμα, μεχρι που ο hurley βρισκει την καμπινα μονος του και σκονταφτει πανω στη σταχτη και χαλαει τον κυκλο με αποτελεσμα να ελευθερωσει τον μπουσατο-καπνο. Γιαυτο και οτα ειχε παει την πρωτη φορα ο ben με τον locke δεν υπηρχε κανενα σωμα μεσα ηταν γιατι ηταν ακομα κλειστος ο κυκλος με τη σταχτη, ενω τη δευτερη φορα ηταν ο kristian και η Clair.
#Η καλυβα των Bernard και Rose την οποια ειδαμε να εχει μολις χτιστει το 1977 στο the incident parts1&2 ειναι η ιδια καμπινα που βλεπουμε απο το 2004 κ μετα που ισως να ηταν καποια στιγμη του jacob αλλα πιστευω οτι εκει μεσα ειχαν παγιδευσει αργοτερα τον μουσατο-κανπο, οπως επισης νομιζω οτι ο Bernard και η Rose ειναι οι σκελετοι Adam and Eve και μενει απλα να δουμε με ποιον τροπο κατεληξαν εκει.
#Τωρα οσο αφορα τον locke φαινεται πως τελικα δεν ειναι τοσο σπεσιαλ οσο εδειχνε στις πρωτες 3 σεζον τουλαχιστον. Ηταν απλα ενας ευαλλωτος χαρακτηρας που βρηκαν την ευκαιρια o ben, o widmore και τελικα και ο μουσατος με τις διαφορες μορφες που του εμφανιστηκε, να εκμεταλλευτουν το γεγονος οτι ηταν ικανος να πιστεψει στο οτι εχει ιδιαιτερη σχεση με το νησι, τοσο οσο κανενας αλλος απο τους επιζωντες. Το γεγονος οτι τον εχει επισκευτει ο jacob τον κανει τοσο ξεχωριστο οσο και τους υπολοιπους τιποτα παραπανω. Για την ακριβεια θεωρω πιο ξεχωριστους τους Desmond, Hugo και Mails που εχουν οντως ικανοντητες και μαλιστα και εκτος νησιου.
#Τωρα για το χτεσινο (προχτεσινο μαλλον) συμφωνω με το οτι λογω της εκρηξης βυθιστηκε το νησι και οτι αυτες οι δυο “πραγματικοτητες” με καποιο τροπο θα συναντιθουν. Ο Sayid νομιζω οτι μαλλον του jacob to πνευμα εχει παρει, μονο κ μονο επειδη το πνευμα του “αλλου” το εχει το σωμα του locke, αλλιως θα ειχε ενδιαφερων να δουμε Sayid σε ρολο μουσατου. Εδω εχει και μερικα ενδιαφεροντα trivia για το επισοδειο κατω κατω, πολυ ψαγμενα ομως μπραβο σαυτους που τα ανεβαζουν!
http://lostpedia.wikia.com/wiki/LA_X,Parts_1%26_2

Το ειδα και γω,δεν απογοητευτηκα-ουτως ή αλλως,δεν εχω και καμια τρελη προσδωκια απο την τριτη σεζον περιπου και μετα-,περασε ευχαριστα η ωρα,ειπαμε τις μλκιες μας,ειπιαμε και κατι μπυρες,μια χαρα…στα σποιλερς δεν εχω τι παραμικρη ιδεα για το τι λετε-δεν καταλαβαινω τπτ:p-,αλλα ουτε και εχω κατσει να βγαλω κανενα νοημα δλδ τοσο καιρο…

Απλα οκ,γινεται ενας επικος χαμος-αχταρμας,που πλεον δυσκολα βγαινει καποιο νοημα ή συμπερασμα…η μλκια ειναι που απο τα αρχικα seasons που προετοιμαζε για κατι αλα david lynch meets sci-fi κτλ,τωρα μου φαινεται σαν μια σειρα fantasyα ρε λοκ μετενσαρκωμενε μπηχτη,αποκρουει σφαιρες,γινεται καπνος,ολα τα σκιζει:p-αν και δεν πιστευω οι δυο τυπαδες τζεηκομπ και μαυρος να ειναι θεοι κτλ,ή εξωγηινοι ή σουπερ μπαμ μπουμ επιστημονες(και ξενερωνω λιγακι:oops:)…τεσπα,καλο χαβαλε κανει για μενα,το βλεπω ευχαριστα,αλλα προβλεπω ενα φιναλε κακο…

και αυτο με το παραλληλο συμπαν με χαλασε επισης…ποοοολυ μπερδεμα:p

Η σειρα παντως ειναι fun to watch οπως και ναχει…

εδιτ,ρε π@@στη μου ομως,τοσα λεφτα,τετοια παραγωγη και ακροαματικοτητα,βαλτε λιγο καλυτερα εφε,νομιζα πως εβλεπα σειρα απο τα 80ς…

παράλληλο σύμπαν η απλά ενα διαφορετικά διαμορφωμένο μέλλον.

Πάντως αν και σαφώς το όλο θέμα με αυτή την σειρά έχει παρατραβήξει κάπως ομολογώ πως δεν μπορώ να ξεκκολήσω. Βσικα δεν διάβασα τίποτα απο τα Spoilers ούτε εδώ ούτε πουθενά άλλου. Ηθελα να δω τι σκατά θα σκεφτουν και πάλι για να με κολλήσουν. Πάλι τα κατάφεραν οι πουστηδες και με έχουν σαν τρελο να περιμένω καινουργιο επεισόδιο. Βασικά τα επόμενα πότε βγαινουν;

τιναυτο; το παταω;

αμα εχει τιποτα για το επομενο επεισοδιο θα βρω που μενεις…

με δεδομενο οτι εχει χαθει το αισθημα του μυστηριου που ειχαν οι πρωτες 2 σεζον και συνεχιζουμε να το βλεπουμε
επισης παρατηρουμε οτι παρολο που καποια πραγματα ειναι τελειως ακατανοητα, δεν μας νοιαζει και συνεχιζουμε να το βλεπουμε

προχωρω στις θεωριες μου

εγω ψηφιζω οτι αυτα που βλεπουμε ειναι μαλλον παραλληλο συμπαν.δεν μπορουμε ακομη να κανουμε υποθεσεις γιατι το επισοδιο δεν μας εδωσε πολλα στοιχεια.το σημαντικο ειναι να δουμε αν αυτα που βλεπουμε επιδρουν στα γεγονοτα του νησιου

μονο εγω εχω την αισθηση οτι με καποιο ρολο θα επιστρεψει ο λοκ?

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ!ειναι αταλαντος ηθοποιος, βαρετος χαρακτηρας, και εχω βαρεθει την κωλοκαψουρα του με την κειτ:?

εγω λεω οτι το νησι ειναι η ατλαντιδα, αυτο πιστευα στην αρχη και αυτο πιστευω καιι τωρα. (μαγικες ιδιοτητες του νησιου, μνημεια, κτλ).μπορει να μην βγει ετσι στο τελος αλλα αυτο θα μαρεσε:D

Μου ηρθε τρελη φλασια και καταθετω θεωρια αν και εχει κενα.

Η Τζουλιετ είπε “it worked” πιθανον λοιπόν αυτό που βλεπουμε σαν συνεχεια της πτησης να είναι το αποτελέσμα της βόμβας (οι αλλαγές στους επιβατες ειναι το κενό εδω). Η αλλαγή αυτή όμως δεν άλλαξε τίποτα στη ουσία και αυτό που θα δουμε σαν αποτελεσμα στην παράλληλη αυτη ιστορία είναι τους πρωταγωνιστες να καταλήγουν και πάλι στο νησί (που θα εχει αναδυθει σαν άλλη Ατλαντίδα) και θα ξαναζήσουν όλη την ιστοριά απο την αρχή με τον ίδιο σχεδον τρόπο (και πάλι εδώ οι επιβάτες που λειπουν ειναι η το κενό, αλλα μιας και ακόμα δεν αναφερθηκαν ούτε στην συνεχεια που βλεπουμε στο νησι δεν αποκλείω τίποτα). Στην ουσία το μόνο που θα έχει αλλάξει είναι ο τρόπος που κατέληξαν στον νησί.

Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ο Τζακ

σκότωσε τη Τζούλιετ.

Γι’ αυτό ψόφος:!:

Αν και συμπαθώ τον ντόκτορ, έχει πέσει ένα κλικ στην εκτίμηση μου.[-X[-X[-X

τι λετε ρε χαβουζες;

να μη την πετυχαινε fadshot (που λεει ο σκωτσεζος) η αλυσιδα… ντουβαρι, ζωον, αλογα.

πες τα ρε Γουατς όλοι τα βάζουν με τον ντοκ να πούμε.

Εγώ δεν πάω Σόγιερ. Βουτυρόμαγκας να πούμε και απαύτωνε και το (πόσσιμπλυ) καλύτερο καυλέτο της σειράς.

Το επόμενο επεισόδιο θα το δω με τον πατροπαράδοτο τρόπο (ντάουνλοουντ, απόλυτη ησυχία, ΚΑΘΟΛΟΥ διαφημίσεις) γιατί έχω την αμυδρή εντύπωση ότι έφαγα επιπρόσθετη ξενέρα λόγω των πολλαπλών διαφημίσεων και της φασαρίας που έπαιζε όσο το βλέπαμε.

Άντε να πούμε

Λοιπόν μετά τον 1ο λοστοκαφέ θέλω να κάνω μία ανάλυση - σκεπτικό - θεωρία και θέλω κύριως ο Cozy που έχει σχέση μεγαλύτερη με αυτά να μου απαντήσει πως την βλέπει και αν κάνω λάθος σε κάτι, τότε που το κάνω…Η θεωρία αφορά την λούπα ή αλλιώς “πρώτα έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα”…Θα ξεκινήσω με μία τρομερά σημαντική παλαιότερη σκηνή και θα συνεχίσω…

[SPOILER]Ο Locke με το που εξαφανίζεται το νησί και μετά την μεταφορά του Μπεν στην Τυνησία έχοντας μόλις γυρίσει τον τροχό στην αρχή του 5ου κύκλου, βρίσκεται μόνος του να αναζητά το επόμενο βήμα στην πορεία του. Σε αυτό το σημείο έχει οριστεί ως αρχηγός των others και είναι ο μοναδκός άνθρωπος ο οποίος μπορεί να δώσει εντολές στον Ρίτσαρντ…Τραυματίζεται και είναι εντελώς μόνος στην ζούγκλα αναζητώντας οποιαδήποτε απάντηση σε αυτά που συμβαίνουν…Ξαφνικά εμφανίζεται ο Ρίτσαρντ ο οποίος μετακινεί την σφαίρα από το πόδι του του δίνει την πυξίδα και του λέει ότι ο μόνος τρόπος για να σώσει όσους έφυγαν είναι να πεθάνει…Μερικά επεισόδια αργότερα, απο άλλη οπτική γωνία βλέπουμε τον Locke-Nemesis να περπατάει με τον Μπεν και τον Ρίτσαρντ και να βλέπουν ανύμπορο τον κανονικό Locke…Ο Νέμεσις λέει στον Ρίτσαντ ως Locke (είναι leader, δέχεται εντολές απο αυτόν ο Ρίτσαρντ) ότι πρέπει να πει στον Locke να θυσιαστεί…Η παράλληλη παρουσία τους δικαιολογείται (για τον Ρίτσαρντ και δεν ψυλιάζεται τπτ) με το ότι ο πραγματικός Locke βρίσκεται σε time travel…

Για να μπορεί ο Νέμεσις να δώσει εντολή στον Ρίτσαρντ ως Locke σημαίνει ότι ο Locke έχει πεθάνει, έχει μπει στο σώμα του και ελέγχει το παιχνίδι χειραγογώντας καταστάσεις και χαρακτήρες…Για να έχει πεθάνει ο Locke όμως σημαίνει ότι του έχει δωθεί αυτή η εντολή απο τον Ρίτσαρντ και έχει βγει στο κυνήγι των Oceanic 6 για να τους γυρίσει πίσω…Με λίγα λόγια υπάρχει μια κίνηση που στον χρόνο επαναλαμβάνεται συνέχεια και δεν έχει σημείο εκκίνησης…Ο Νέμεσις ως Locke είπε στον Locke να πεθάνει για να μπει στο σώμα του αλλά είναι ήδη στο σώμα του για να μπορεί να το πει άρα ο Locke έχει ήδη πεθάνει με εντολή του Νέμεσις που ήταν στο σώμα του Locke και ούτω καθεξής…το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό…

Πάμε στα της πρεμίερας…Εδώ να πω κάτι που κανείς δεν το είπε…Ξεκινάει με previous on lost δείχνει Jacob & Nemesis και μετά όλη την ιστορία μέχρι να ανατιναχτεί η βόμβα και μετά Τζακ στο αεροπλάνο…Ξαναδείχνει το story της βόμβας μέχρι να σκάσει και μετά δείχνει την Kate στο δέντρο…το ότι δείχνει 2 φορές τι γίνεται πριν η βόμβα να σκάσει με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για 2 διαφορετκές περιπτώσεις - καταλήξεις ενός γεγονότος…περπατάς αδιέξοδο και έχεις να πας δεξιά ή αριστερά…αν πας δεξιά θα σου συμβουν χ και ψ περιστατικα ενώ αν πας αριστερά θα σου συμβεί το ω περιστατικό…αυτά μεταξύ τους δεν έχουν καμμία σχέση ως περιστατικά αν όμως έχουν μία κοινή κατάληξη π.χ. δεξιά σε πατάει αυτοκίνητο και αριστερά σε ληστεύει ένα πρεζάκι και σε μαχαιρώνει και πεθαίνεις έχουμε να κάνουμε με μοίρα, με το γραμμένο και με την μη ύπαρξη free will καθώς όποιο δρόμο και να πάρεις η πορεία σου είναι προδιαγεγραμμένη…το Lost ανέκαθεν νομίζω έκανε λόγο για το γραφτό και την μοίρα και έθεσε σε αμφισβήτηση το αν αυτό αλλάζει…

Επιστρέφουμε λοιπόν λέγοντας εγώ πως οι 2 πραγματικότητες που δείχνει είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και απαντάνε στον αν είχε σκάσει η βόμβα και στο αν όχι…Αν έχει σκάσει η βόμβα, το υδρογόνο που απελευθερώνεται αναμειγνύεται με την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και τα κάνει όλα πουτάνα…σκορπάει το νησί στους 5 ανέμους, το βυθίζει, δεν γίνεται ποτέ hatch, δεν υπάρχει Ντέζμοντ στο νησί, περνάει απο πάνω η Oceanic μετά απο 27 χρόνια και καταλήγει στο L.A. χωρίς να πάθει τίποτα…Επάναληψη της θεωρίας κότας…Για να γίνει η έκρηξη θα πρέπει να βάλουν το χεράκι τους οι Losties οι οποίοι για να βρεθούν στο νησί το 1977 πρέπει πρωτα να έχουν βρεθεί στο νησί το 2004 έχοντας πέσει με το αεροπλάνο…για να έχουν πέσει όμως δεν υπήρξε έκρηξη βόμβας, η ενέργεια περιορίστηκε στο hatch, ο Ντέζμοντ ξεχάστηκε και το αεροπλάνο έπεσε…αφού έπεσε το αεροπλάνο οι losties καταλήξανε στο 77 να πυροδοτήσουν μία βόμβα για να μην πέσει το αεροπλάνο…και ούτω καθεξής…

Γενικά η λούπα αυτή που εμφανίζεται και στις 2 περιπτώσεις που ανέφερα είναι κάπως δύσκολο, έως πολύ δύσκολο να την αντιληφθεί κάποιος αλλά και να εξηγήσει κάποια πράγματα…δίοτι μην έχοντας κάτι ως σημείο έναρξης ή ως σημείο αναφοράς αλλά μπλέκουμε στην κότα και στο αυγό δεν μπορούμε να στηριχτούμε σε έναν θεμέλιο λίθο αλλά όλα είναι ρευστά…

Έχοντας λοιπόν τους 2 διαφορετικούς δρόμους που ακολουθούν ένα γεγονός (έκρηξη ή μη της βόμβας) θεωρώ τα εξής…Αν σκεφτώ το time travel όπως το ανέλυσε ο miles με το βινύλιο αντιλαμβάνομαι πως το ταξίδι στο χρόνο γίνεται όντας τα βιώματα των πρωταγωνιστών γραμμικά προς μία κατεύθυνση, που μπορούν να μεταπηδήσουν σε μία άλλη χρονική περίοδο…Δηλαδή εγώ γεννήθκα το 1984, ζω βιώματα 26 χρόνων στην χρονική περίοδο 1984-2010 αλλά με κάποιο τρόπο με γυρίζουν στο 1977 και βλέπω τον γάμο των γονιών μου…Τότε (το 1977) ξέρω και το rocking.gr και τους Mastodon…απλά μου δίνεται η δυνατότητα να δω τον γάμο των γονιών μου…αν προσπαθήσω να εμποδίσω την σύλληψη μου γιατί π.χ. είμαι καταθληπτικός και στα πρόθυρα αυτοκτονίας θα το κάνω γιατί γνωρίζω το θα γίνω καταθληπτικός…για να το γνωρίζω και να θέλω να το αποτρέψω σημαίνει πως έχω γεννηθεί ήδη και επειδή είμαι καταθληπτικός γυρίζω στο παρελθόν για να το αλλάξω…πάλι δηλαδή κότα και αυγό…

Θεωρώ τελειώνοντας λοιπόν πως η πραγματικότητα του LAX και της κανονικής προσγείωσης υπάρχει μόνο για να αποδείξει ότι το γραφτό είναι αυτό που επικρατεί και οι ήρωες θα καταλήξουν με διαφορετικούς τρόπους στην ίδια τελική κατάσταση…Η πραγματικότητα που ζουν είναι μία, γραμμική (άσχετα με τα time travels) και είναι αυτή που ζουν και θα ζήσουν στο νησί με την κόντρα φωτός και σκοταδιού και με όλες τις φιλοσοφικές προεκτάσεις που αυτό λαμβάνει…είναι η μόνη πραγματικότητα που θεμελιώνεται σε ένα ισχυρό υπόβαθρο…Νησί, πνευματικοί άρχοντες, others, dharma, incident, hatch, desmond, πτώση oceanic, losties με όλα όσα ζήσανε εκεί και η τελική μάχη ανάμεσα στους 2…χοντρικά ολα αυτά…η παράλληλη LAX θα μας αποδείξει ότι μπορεί να σε πατήσει αυτοκίνητο ή να σε μαχαιρώσει πρεζάκι όποιο δρόμο και αν διαλέξεις…Εξήγηση με λούπα θα το έχω χάσει το παιχνίδι γιατί αδυνατώ να το αντιληφθω, τουλάχιστον εγώ προσωικά!![/SPOILER]

COZY HELP ME !!!

Εδω σε χανω λιγο.Δηλαδη ποτε αρχιζει αυτος ο κυκλος που περιγραφεις και ποτε τελειωνει? Και ποτε/πως πεθανε ο λοκ την πρωτη φορα?
Επιπλεον, στις μεταφορες μεσα στο χρονο δεν ειδαμε μονο τον λοκ απο το παρελθον.Αν θυμασαι ο σογιερ ειδε κειτ και kler…Ενιγουει μου φαινεται δυσκολο να συμβει αυτο αλλα λοστ ειναι οποτε…

Νομιζω εδω η απαντηση σου βρισκεται στην αποπανω παραγραφο που μιλας για το γραφτο destiny κτλ. Εξηγω με παραδειγμα. Αν η εκρηξη ηταν να γινει θα γινοταν.Δηλαδη ειτε τυχαινει καποιοι τυποι απο το 2007 να πυροδοτουν μια βομβα ειτε καποιοι το 77 τρυπανε ανελεητα μια τεραστια πηγη ενεργειας και εκρηγνυται, το γραφτο θα συμβει…

Εγω παντως κραταω ιδιαιτερα αυτο που ειπε ο κοζι νομιζω οτι συμφωνα με μια θεωρια γινεται να πραγματοποιηθουν 2 ενδεχομενα. Θα ηταν βεβαια καπως ξενερωτικο σεναριο αλλα μετα το πρωτο επεισοδιο μου φαινεται αρκετα πιθανο…