Lost(Oι αγνοουμενοι)-πιθανα Spoilers!

:lol: Με τιμάς! :smiley:
Λοιπόν, για το πρώτο μισό:

[/spoiler]

Νομίζω πως το λάθος σου είναι εδώ: Ο Νέμεσις δεν μπήκε στο σώμα του Λοκ! Αφού το σώμα το Λοκ ήταν μέσα στο κουτί που μετέφεραν η Ιλάνα και οι “σωματοφύλακες” του Jacob. Ο Νέμεσις απλώς πήρε τη μορφή του Λοκ… Ο Λοκ είναι νεκρός κανονικότατα και το σώμα του είναι τελείως άψυχο, κλεισμένο σε ένα κουτί… Οπότε δεν έχει νόημα αυτό που λες πως πρέπει να έχει καταλάβει το σώμα του για να κάνει ό,τι κάνει.

[SPOILER]Το μπλέκεις πολύ και δε χρειάζεται. Η αλήθεια είναι πως τα ταξίδια στο χρόνο οδηγούν σε αμέτρητα παράδοξα και συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά. Με κυριότερη αυτή της σχέσης “αιτίου-αποτελέσματος” η οποία παύει να έχει μία ορθολογική σειρά. Έχει πλάκα να κάνεις την κουβέντα, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο μπλεγμένα τα πράγματα. Πχ, η βόμβα κάνει τη δουλειά της οπότε ό,τι άλλο συνδέεται με το νησί, σβήνεται, το ξεχνάς και τέλος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη γύρω από το φαινόμενο, οι σεναριογράφοι προχωρούν όπως αυτοί θέλουν: Στην προκειμένη, τα τρία τελευταία χρόνια των Λόστιζ σβήνονται και ό,τι έγινε σε αυτά, ακόμα και τα ταξίδια στο παρελθόν, είναι σα να μη συνέβησαν.

Τέσπα, είναι τόσο μεγάλη κουβέντα και τόσες πολλές σκέψεις που δεν μπορώ να τις γράψω :stuck_out_tongue:
Σίγουρα το θέμα της σειράς γενικά έχει να κάνει με τη μοίρα και το πεπρωμένο, αλλά θα επιμείνω πως πρέπει πρώτα να δούμε 1-2 επεισόδια ακόμα και μετά να προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχόλια. Νομίζω σύντομα θα καταλάβουμε σε τι εξυπηρετεί η παράλληλη ιστορία του εναλλακτικού σύμπαντος![/SPOILER]

Καθησα κ εκανα μερικες σκεψουλες πανω στο νεο επεισοδιο και κατεληξα σε καποια πραγματα.[SPOILER]Επισης διαβασα σε πολλα σποιλερς που λενε οτι η εναλλακτηκη πραγματικοτητα που δινει ειναι ειναι αποτελεσμα της βομβας. Παιδια αν ειμαστε σιγουροι οτι αυτο που διχνει ειναι παραλληλη πραγματικοτητα, τοτε δεν παιζει αυτα που δειχνει για το LA να ειναι αποτελεσμα της βομβας! Γιατι το λεω αυτο…απλα φανταστειτε το χρονο σαν μια ευθεια γραμμη. Ετσι εχουμε κ λεμε…

Θεωρια 1η:

Αν η βομβα εσκασε το '77 θα ειχε αποτελεσματα μονο σε αυτο τον αξονα του χρονου. Αρα, θεωρητικα παντα, οι δικοι μας μεταφερθηκαν στο 2007 εσκεμμενα απο το ιδιο το νησι, πριν σκασει η βομβα! Γιατι μην ξεχναμε πως τα ατομα που το νησι τα χρειαζεται τα προστατευει! Κ αν οντως ειναι τα πιονια μιας παρτιδας σκακι, ειναι σημαντικο να χανονται οσο το λιγοτερα γινεται! Αρα εγινε το time travel γρηγορα-γρηγορα απο το ιδιο το νησι πριν σκασει η βομβα για να κρατησει τα ατομα αυτα ζωντανα! Γιατι σκεφτειτε πως αν εσκαγε η βομβα απλα το νησι θα βυθιζονταν κ θα μπορουσε να τους μεταφερει καπου για να ειναι ασφαλης.

Μεχρι τωρα βλεπαμε τους δικους μας να παιζουν μπαλα σε μονο αυτο τον αξονα. Μεχρι που ερχεται η 6η σεζον και…

Θεωρια 2η:

Τωρα απλα φανταστειτε μια 2η γραμμη χρονου, παραλληλη σε αυτη που εχουμε κ τρεχουν τα γεγονοτα. Καταρχας γινεται δυο παραλληλες γραμμες να συναντηθουν σε καποιο σημειο; Οχι! Αρα δεν παιζει να μπλεχτουν καπως αυτες οι 2 πραγματικοτητες κ τα γεγονοτα της μιας να εχουν αντικτυπο στην αλλη! Βλεπουμε οτι στη δευτερη αυτη πραγματικοτητα το νησι ειναι βυθισμενο. Η ατλαντιδα; Γιατι οχι απλα μια χρονικη παραλληλη οπου η Τζουλιετ καταφερε να σκασει την βομβα κ το νησι απλα να βουλιαξε;; Δεν ξερω…το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει νησι! Μπορει να καταστραφηκε χρονια πριν απο λογο που δεν ξερουμε ή μπορει κ να μην μαθουμε γενικα. Κ ετσι ολοι φτανουν στο LA κ η ζωη τους συνεχιζεται. Το μονο λογικο που βλεπω αυτη τη στιγμη για να μας δειχνει αυτα τα παραλληλα συμπαντα ειναι για να μας πει οτι η ζωη των “χαμενων” συνεχιζεται χαλια, μεσα στην μιζερια κ τον αλληλοσκοτωμο, ωστε να μας αλλαξει την εικονα που ειχαμε για αυτο το “σατανικο” νησι! Γιατι πραγματικα δεν βλεπω αλλο λογο, ενω νησι δεν υπαρχει, δεν υπαρχει καποιος λογος να μας τα δειξουν αυτα…

:!: Εκτος κ αν μας πεταξει οτι αυτα που ειδαμε στον βυθο του Ατλαντικου ηταν ενα κομματι του νησιου κ το υπολοιπο συνεχιζει να κοβει βολτες στο χωροχρονο…εκει παει…με χασατε! :!:

Η γενικη εικονα για το νεο επεισοδιο ειναι οτι σε βαζει σε μια σειρα σκεψεων αλλα κ αυτο με την δημιουργια νεων ερωτηματων. Πιστευω πως αδικα μπηκα κ φωναζα προχτες εδω γιατι πολυ απλα νομιζα οτι για ακομα μια σεζον θα μας μπλεξει περισσοτερο κ ακρη δεν θα βγαλουμε…ενω με καλυτερη σκεψη ειδα λιγο διαφορετικα τα πραγματα! 16 επεισοδια ακομα…περιμενουμε… :D[/SPOILER]

Δε ξερω αν εχει αναφερθει γιατι δεν τα διαβασα ολα,αλλα μια σκεψη μου ειναι οτι οταν η Τζουλιετ πεθαινει στην αγκαλια του Σωγιερ,“βλεπει” καποια συναντηση τους στο παραλληλο συμπαν,γιαυτο αλλωστε και ακαταλαβιστικα:να παμε να πιουμε καφεδακι κλπ και φυσικα η προταση που δε λεει ποτε δλδ it worked…
Θελω να δω και αν ο Sayid ο οποιος ηταν στο “ενδιαμεσο” πιθανοτατα εχει να μας πει κατι στο επομενο επισοδειο…
Ισως οταν βρισκονται προ θανατου να μπορουν να "δουν-βιωσουν"την αλλη παραλληλη πραγματικοτητα…
Επισης αλλο ενα που πιστευω,ειναι οτι η πραγματικοτητα του αεροπλανου που δεν πεφτει,δεν ειναι κατι που προκληθηκε απτο Incident,αλλα η original πραγματικοτητα,αυτη στην οποια δεν μετειχε το εξωπραγματικο(ακα Τζεικομπ-Νεμεσις) στις ζωες των Λοστιες και θα δουμε γιατι εν τελει επιλεγει αυτα τα συγκεκριμενα ατομα ο Τζεικομπ στο φιναλε της 5ης,αυτη η επιλογη συμφωνα με αυτο που λεω εγινε στη πραγματικοτητα που πεφτει το αεροπλανο,αλλα δεν εγινε σε αυτη που βλεπουμε τωρα.

Δε καταλαβαινω παντως αυτους που ξενερωνουν τωρα…Αυτους που ξενερωσαν απτη 3η και κυριως απο 4η σαιζον και μετα τους καταλαβαινω εν μερη αλλα και παλι η σειρα σε αυτο που κανει ειναι κορυφη και τερμα προσεγμενη…
Επισης σιχαινομαι τα ατομα που εχουν κανει ενα βιβλιαρακι με τις αποριες τους και περιμενουν να τις λυσει η σειρα μια προς μια…
Και στη τελικη οπως εχουν δηλωσει οι δημιουργοι οτι ειναι τελειωμενοι Star Wars φανς και ποτε δεν αναρωτηθηκαν,ξερεις ρε Λουκας,τι ειναι η δυναμη??ετσι και εσεις νιωστε λιγο καποια πραγματα τα οποια μπορεις να καταλαβεις-υποθεσεις χωρις να στα δωσουν στο πιατο…Σειρα επιστημονικης φαντασιας ειναι στη τελικη…
ΠΣ δε μιλαω για καποιο συγκεκριμενο εδω μεσα,απλα ειναι μια αποψη που επικρατει για τη σειρα(Απαντηστε στις ερωτησεις μου ΤΩΡΑ!) και ειπα να εκφρασω τη ξενερα μου προς αυτη…

Μπορει το “να παμε για καφε” να του το ελεγε γιατι οντως “it worked” κ θα φυγουν απο το νησι…

Δεν ξέρω τι λέτε οι περισσότεροι, αλλά, εγω πιστεύω οτι θα φάμε μεγάλη πατάτα με το τέλος της σειράς. Τα μισά να απαντηθουν καλα θα είναι…

Cozy για το πρώτο σκέλος…

Ο Νέμεσις δεν παίρνει την μορφή μόνο νεκρών και άταφων ανθρώπων?αυτή ήταν η εντύπωση που είχα…μπορεί να πάρει την μορφή ζωντανού χαρακτήρα?

[SPOILER]Τότε για ποιο λόγο ο Τζακ θυμήθηκε πως έχει δει ξανά τον Desmond, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε για κανέναν άλλον στο αεροπλάνο; Μήπως ο Desmond όντως ταξίδεψε όλο τον κόσμο, απλά δίχως το νησί, δε ναυάγησε ποτέ σε αυτό; Τον Wildmore τον έχουμε δει στο νησί το 1977 που ρίχνουν τη βόμβα; Θεωρητικά, αφού είναι ο πατέρας του Φαραντέι πρέπει κι αυτός να είναι κάπου κοντά με τη μάνα του Φαραντέι. Αφού όμως ο Φαραντέι γεννήθηκε εκτός νησιού (αλλιώς θα είχε πεθάνει η μάνα του), τότε δεν είναι αναγκαίο και ο πατέρας του να είναι στο νησί.

Επειδή τώρα δε θυμάμαι, έχουμε δει ποιος είπε στον Ριτσαρντ πως πρέπει να πει στον Λοκ πως πρέπει να πεθάνει; [/SPOILER]

Μετά από μια παραδοσιακή Ελληνική βραδιά με τζάκι, Λοστ μπύρες και κοντοσούβλι η πρεμιέρα του νέου κύκλου έδειξε περίτρανα αυτό που είχε φανεί από την τρίτη τουλάχιστον σαιζόν.

Το Λοστ είναι εκείνη η γκόμενα που γνώρισες κάποτε και έπαθες την πλάκα της ζωής σου, μεγάλη καψούρα. Της έδωσες τα πάντα και εκείνη δεν σε κορόιδεψε, σου ανταπέδωσε και με το παραπάνω. Μετά από μια παθιασμένη σχέση πήγες με το λουλουδικό και το χρυσαφικό σου και την ζήτησες. Δεν αρνήθηκε. Την παντρεύτηκες, την έκανες επισήμως Κυρία Κοκκοβίκου και ζούσατε ευτυχισμένοι. Περνάνε τα χρόνια όμως, η καψούρα πέρασε. Παρόλο που δεν νιώθεις ακριβώς όπως παλιά, υπάρχει αγάπη, συγκίνηση, δέσιμο με το παρελθόν. Εκείνη παραμένει η ομορφότερη και η καλύτερη που έχεις δει, καμιά δεν τη φθάνει. Κάθε μέρα σου αποκαλύπτει και ένα μυστικό, μια άλλη πτυχή που δεν είχες δει διατηρώντας το ενδιαφέρον, φυσικά και όχι όμως αυτά που απασχολούν εσένα, τα περισσότερα τα έχει ξεχάσει. Φυσικά και δεν δίνετε και οι δύο την ίδια βαρύτητα στα πράγματα.
Στο κάτω κάτω όμως δεν έχει και τίποτα σοβαρά ελαττώματα που δεν μπορείς να αντέξεις. Τα κλασσικά, τα συνηθισμένα. Λίγο πολυλογού, μπερδεμένη και ασυνάρτητη ώρες ώρες, κάνει καμιά φορά το δικό της και όχι αυτό που θες εσύ. Και γιατί να το κάνει στην τελική άλλωστε, ούτε εσύ είσαι τέλειος και πάντα σωστός.
Άρα τι κάνεις? Συμβιβάζεσαι με αυτό που και εσύ αλλά και όλοι τριγύρω σου θεωρούν τέλειο? Δεν αρκείσαι σε κάτι λιγότερο από το πάθος που είχες νιώσει στην αρχή και αρχίζεις να ξαναψάχνεις γι αυτό?
Αμα υπάρχουν και παιδιά στη μέση??

Δεν το ξέρω! Αλλά ποιος το αποκλείει; Όντως τον έχουμε δει με τη μορφή του Κρίστιαν, της Άλεξ και του Λοκ (όλοι νεκροί) αλλά ίσως κατά καιρούς να έπαιρνε και μορφές ζωντανών: Πχ τον φίλο τον καραφλό του Hurley, με τις πιτζάμες, ή ακόμα και… το άλογο της Kate, κάπου στη 1η, 2η σεζόν αν θυμάμαι καλά!

Αυτό με την Τζούλιετ που λες στο σπόιλερ μου φαίνεται πολύ πιθανό να συμβαίνει!

Και όσο για αυτό που λες στο τέλος, συμφωνούμε απόλυτα: Όποιος περιμένει να απαντηθεί το παραμικρό ερώτημα, απλώς χάνει τη μαγεία της σειράς.

Το ότι ο Τζακ είπε “Σε ξέρω από κάπου;”, δε σημαίνει αναγκαστικά πως τον θυμήθηκε. Ο ίδιος ο Ντες δε θυμόταν τίποτα. Νομίζω η σκηνή απλώς εξυπηρετεί σεναριογραφικά τη συνέχεια της σειράς. Ίσως και όχι, αλλά δεν μπορώ προφανώς να πω με σιγουριά. Και ναι, μπορεί όντως να ταξίδεψε, να έφτασε στην Αυστραλία, απ’ όπου επιστρέφει Λ.Α. με αεροπλάνο!
Ο Widmore είναι στο νησί το '77, τον βλέπουμε εκεί που η Ελοίζ σκοτώνει τον Φάραντεϋ όταν αυτός πάει να τη βρει!
Για το τελευταίο δε θυμάμαι σίγουρα.

Γενικά, για αν δε θυμάστε κάτι, η λύση βρίσκεται εδώ: http://lostpedia.wikia.com/wiki/Portal:Episodes
:smiley:

[QUOTE=Cozy;808640]αλλά ίσως κατά καιρούς να έπαιρνε και μορφές ζωντανών: Πχ τον φίλο τον καραφλό του Hurley, με τις πιτζάμες,

Αυτός γιατί να ήταν ζωντανός? Μονο ο Χιουγκο δεν τον έβλεπε στο τρελλάδικο?

[quote="“about music,post:1792,topic:2600”]

Έχεις δίκιο, βλακεία είπα :stuck_out_tongue:
Απλά έψαχνα ποιους άλλους είχαν δει στο νησί κατά καιρούς οι άλλοι και μου ήρθε αυτός.
Το άλογο όμως; Ε; ε; :lol:

Αυτό είναι ευκολο.
Η Κειτ είχε φάει σαβούρδα σε γκρεμο με το άλογο όταν ήταν μικρή και μετα είχε δει το κάθαρμα τον πατριο-γκόμενο της μανας της να το εκτελεί επειδη έσπασε τα πόδια του και ήταν άχρηστο. Αυτο το τραυμα σε τόσο τρυφερή ηλικία της δημιούργησε αυτόν τον αρνητισμό και γενικά όλα τα κομπλεξ της απέναντι στους ανθρώπους.

Ας συνεχίσει η Τενια παρακαλώ…

Αναμένεται ΕΠΙΚΟ βρωμόξυλο μεταξύ Τζακ Σόγιερ θα του κάνει τη μούρη κρέας ο καουμπόης. Και εννοείται ότι θα γελάμε όλοι.

Dont fuck with the doc!!!
Ειναι σκληρός αντρας, έχει και τατούαζ. Παιρνει και ντόπες και δέρνει αμα θελει…

Ρε κάτι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει.

Στην τάημλαην του 2007 τι ακριβώς συνέβη με τη βόμβα?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μολις βρηκα ποιος εγραψε το λοστ…

:lol::lol::stuck_out_tongue:

[SPOILER]Απλα σκεφτειτε ρε οτι μας δειχνει μια εναλλακτικη πραγματικοτητα και το μονο που ξερουμε ειναι οτι δεν επεσαν στο νησι κ μπορεσαν επιτελους να φτασουν στο LA. Δεν ξερουμε αν ο Ντεσμοντ κ ο Τζακ ειχαν συναντηθει στο σταδιο τοτε γιατι παιζει κ να μην ειχαν, δεν ξερουμε γιατι δεν υπαρχει νησι, δεν ξερουμε τιποτα. Εγω για το “σε ξερω απο καπου” εχω να πω οτι αφου δεν ξερεις αν εχουν συναντηθει παλι στο σταδιο, τοτε απλα στο πεταξε για να σε μπερδεψει κ να σε κανει να ψαχτεις, γιατι απλα με τα στοιχεια που εχεις δεν μπορεις να αποφασισεις.

Κ κατι ακομα! Οι παραλληλες πραγματικοτητες ειναι παραλληλες, δεν παιζει να αλληλεπιδρα η μια στην αλλη! Αν γινει κατι τετοιο θα μιλαμε για ενα FAIL να με το συμπαθιο![/SPOILER]