Lost Soul

Δεν ειμαι ο πιο καταλληλος για να κανω μια αναλυση της μπαντας σε βαθος οποτε θα μιλησω μονο για αυτα που ξερω και θα αφησω τους ειδημονες να πουνε οτι αλλο χρειαζεται (αν χρειαζεται γτ με αυτη τη μπαντα τα σχολια ειναι περιττα).

Για οσους δεν γνωριζουν, τα παλικάρια ειναι τιμιοι Πολωνοι deathmetallers που ιδρυσαν τη μπαντα το 1991 και εχουν βγαλει 4 αλμπουμ μεχρι σημερα και ετοιμαζουν το 5ο τους ονοματι “Genesis - XX Years Of ChaoZ” για τα τελη του 2012.

Προσωπικα εχω ακουσει μονο το 1ο τους “Scream Of The Mourning Star” στο οποιο παρατηρουμε αρκετες επιρροες απο τις κλασσικες πολωνικες ντεθ μεταλ μπαντες (βλεπε Vader στα φωνητικα) αλλα και εναν τρομερο LEAD κιθαριστα που παιζει παπαδες, μοναδικα σολα και ριφαρες! Γενικα το αλμπουμ ειναι τιγκα στη βιαιοτητα και στην πορωση, οι ρυθμοι δεν πεφτουν σχεδον καθολου (αργο ριφ θα παιχτει μονο αν ειναι να προκαλεσει δυνατο headbanging) ενω δεν παρατηρουνται φαινομενα τσιγκουνιας στα ριφς που ειναι πολλα και πολυ καλα! Η παραγωγη τους ειναι αρκετα βρωμικη αλλα προφανως ρολο σε αυτο παιζει το οτι μιλαμε για το πρωτο αλμπουμ τους (νομιζω στα επομενα ο ηχος ειναι πιο καθαρος). Αλλωστε το οτι ειναι βρωμικη η παραγωγη δεν στερει τιποτα απο το αλμπουμ, το αντιθετο μαλλον, καθως το κανει να ξεχωριζει.

Για να συνοψισω εχουμε μια μπαντα που προσφερει μουσικη με προσωπικοτητα (φοβερος lead κιθαριστας - οταν αναλαμβανει δραση η μπαντα πραγματικα ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ με μοναδικο τροπο απο τον οχλο) και συναμα σε πορωνει παρα πολυ (το κοπανημα σταματαει στον σπασμενο σβερκο). RIFFS, LEADS, SOLOS ολα ειναι εκει να συνδυαζονται με μια απιστευτη ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ και ΖΩΝΤΑΝΙΑ.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

2000 - Scream Of The Mourning Star

2002 - Übermensch (Death Of God)

2005 - Chaostream

2009 - Immerse In Infinity

0 ενδιαφερον για τη μπανταρα αλλα συνεχιζω.

το 2ο τους αλμπουμ δεν με ενθουσιασε. τα ριφ και οι κλιμακες με χαλασαν λιγο. δεν εχω ιδεα γιατι. παντως δυσκολευτηκα πολυ να “νιωσω” αυτο που ηθελε να πει.

ξεκινησα λοιπον να ακουω το Chaostream και ω θεοι τι αλμπουμαρα ειναι αυτη??? τρομερη παραγωγη, ανεπαναληπτη τεχνικη απο τη μπαντα, τρελα πορωτικα ριφ και ταχυτητες που δολοφονουν!

ειναι ενα τεραστιο βημα προς τα εμπρος για τους πολωνους αυτο το αλμπουμ νομιζω. πλεον το γυριζουν σε αποκλειστικα “τεχνικο ντεθ” χωρις ομως να θυμιζουν τις κλασσικες μπαντες του ειδους. γενικοτερα εχουν σε μεγαλο βαθμο δικη τους ταυτοτητα (ιδιαιτερα στα σολο). τα παντα σε αυτο το αλμπουμ δειχνουν εξαιρετικα καλοδουλεμενα. περισσοτερα οταν ολοκληρωσω τις ακροασεις.

MORTAL CAGE, η τεχνικη και υπερταχυτατη υπερκομματαρα:
[B]http://www.youtube.com/watch?v=P5iACK-ju0g[/B]