Lou Reed & The Velvet Underground

Η αλήθεια είναι πως από Underground μόνο την μπανάνα έχω και από Reed το Τransformer(έπη αμφότερα,το Berlin δεν το βρίσκω…).Το θέμα είναι η σημασία της μπανάνας,το πόσο σκοτεινό άλμπουμ ήταν και σε τι εποχές.Έθιξε θέματα που δεν έπιανε κανείς στο στόμα του την εποχή που βασίλευε το κίνημα των hippies(αν δεν κάνω λάθος κυκλοφόρησε λίγο πριν το “καλοκαίρι της αγάπης”) και έδειξε πως υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων.Έπος!

Μια που σωστά αναφέρθηκες στο πόσο σκοτεινό ήταν για την εποχή του το ντεμπούτο των Velvet Underground, να προσθέσω την επιδραστικότητα του δίσκου αυτού και των δίσκων των Doors σε όλο το μεταγενέστερο alternative, avant garde και gothic μουσικό κίνημα…

Και με τους velvet και solo μου αρεσε ιδιαιτερα για το λογο που αναφερεις εσυ ellanor γιατι πιστευω πως οι δισκοι των velvet με των doors ηταν “the begining of a new age”

Ακούω τώρα την μπανάνα,και εντάξει…με το κάθε άκουσμα το κάθε κομμάτι παίρνει νέα δυναμική.

Σπουδαίος δίσκος,και μου φαίνεται και πολύ influential για τις μετέπειτα γενιές.

Αγαπημένο μου το venus in furs,δεν έχω ακούσει κάτι πιο σκοτεινό στα 60’s (μάλλον επειδή δεν ακούω καθόλου 60’s,αλλά και πάλι).

Τις επόμενες βδομάδες πέφτει λιώσιμο,κατά το επιτρεπτό όριο που θέτει και η εξεταστική

λοιπον τους βελβετ αντεργκραουντ τους λατρευω… ειναι το γκρουπ που στην εποχη του οπως η σαμπαθ δημιουργησαν ολα τα ειδη μεταλ χωρις να τα παιξουν κατι αντιστοιχο για τη ροκ ειναι οι βελβετ… ολα τα μελη τους ηταν ενας και ενας! ο λου ξερουμε ολοι τη μορφαρα ειναι αλλα και η βιολα ταξιδιου του κεηλ, η κιθαρα του μορισον και τα ντραμς της τακερ απογειωσαν αυτη τη μπαντα! πιστευω οτι μαλιστα αν δεν ηταν η νικο σε αυτο το αριστουργημα (κακως την επελεξε ο ουωρχολ) θα μιλουσαμε για εναν ακομα πιο γαματο δισκο! αλλα και τα επομενα 2 ειναι αριστουργηματα! οι βελβετ ειναι και θα ειναι παντα ψηλα στο πανθεον της μουσικης!

ένα από τα καλύτερα live albums:

Ένα bump εδώ επιβάλλεται αυτήν την περίοδο, γιατί όταν ο Lou Reed έγραφε μουσική ιστορία, ο Hetfield με τον Ulrich άλλαζαν ακόμη πάνες. 8)

Μπορεί να έπρεπε να έχει αποσυρθεί εδώ και κάτι χρόνια, ακούστε όμως το “Transformer”. Και βασικά απλά ακούστε δισκογραφία Velvet Underground.

Συμφωνω κι επαυξανω!!!:wink:

Καλά, είναι δεδομένο πως με αφορμή τη Λουλού θα υπάρξει ανανεωμένο ενδιαφέρον για τους Velvets από μεταλάδες (αν και δεν νομίζω να ενθουσιαστούν οι περισσότεροι με αυτά που θα ακούσουν…)

analogws: oi pio pitsirakarides den nomizw na asxolithoun kan, oi opadoi tis texnikouras kimainontai se allou eidous aisthitiki, e oi pio anisixoi kati tha kanoun nomizw. to thema pantws einai oti sigoura kapoioi tha asxolithoun dioti oi metallica einai larger than metal.

οχι τον κυριο τον ακουσα για πρωτη φορα με τους metalica και λεω καλα που τον βρηκα αυτον τον τυπα…ΟΙ ΘΕΟΙ…#-o

εσωτερικες καταστασεις δυστηχως για λιγους ηδονιστες…σου ιτ απ…

Bump.

Ο Lou Reed δέχεται απειλές για τη ζωή του από Metallica fans, ο Lou Reed είναι άχρηστος, ο Lou Reed κατέστρεψε τους Metallica κλπ κλπ

ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΡΕ ΣΚΑΤΟΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ VELVET UNDERGROUND ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ REED ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ;;;;

1. Δισκογραφία Velvet Underground

2. Lou Reed - Transformer

3. Lou Reed - Berlin

4. Lou Reed - New York

ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΓΜΤ!! [SIZE=“4”]ΑΣΧΕΤΟΙ!!![/SIZE]

παντως…ΕΚΛΑΨΑ μετην “ειδηση”…
:stuck_out_tongue:

Πες τα ρε τζιμ γαμώ το κέρατο.

:lol::lol:

ο ίδιος όμως είπε:

«Δεν έχω πλέον κανέναν θαυμαστή. Μετά από το “Metal Machine Music” χάθηκαν όλοι. Αλλά ποιός νοιάζεται; Εγώ ουσιαστικά έκανα αυτό το άλμπουμ για να περάσω καλά»

χαχαχαχα θεός

Lou reed δυνατός μουσικός που εκτιμώ πάρα πολύ και άκουσα πριν λίγο το Lulu που για δίσκο του Lou φαίνεται καλός, σε στύλ transformer αντίθετα δεν κάνει για δίσκο των Metallica