μεχεχεχεχ δε με περιμένατε εδώ μέσα ε?
Λοιπόν, μιας και ο Στέλιος χτες άνοιξε τόπικ για Idlewild, μ’έβαλε σε μουντ να ξεθάψω τις κασέτες/λιγοστά σιντιά μου οπότε ήρθα να σας τρομοκρατήσω.
Νταξει, λογικά στην πουλάρα σας θα με γράψετε γιατί ποιός τον ακούει τον κάφρο τώρα, αλλά εσείς θα χάσετε.
Πάμε.
The Music Welcome to the North (2004)
Από το Leeds αυτοί οι τύποι, κι αυτό είναι το 2ο από τα 3 άλμπουμς τους. Ένας γνωστός μου ωρύεται πως δεν κλάνει μία μπροστά στο ντεμπούτο τους, αλλά εμένα μ’αρέσει καλύτερα. Κιθαριστικό βρετανικό indie λοιπόν, που εμένα μου’φερε στο νου τους Manic Street Preachers με ολίγη από Sonic Youth, αλλά φυσικά παίζει έντονα να λέω μπούρδες. Το ομώνυμο και το Cessation ξεχωρίζουν πάντως. Ρίχτε μια αυτιά:
Electrafixion Burned (1995)
Αυτοί μπορεί να μη σας λένε τίποτε, όμως είναι το σχήμα που έφτιαξαν οι Ian McCulloch και Will Sergeant των Echo & the Bunnymen το '94 και λίγο αργότερα τους ακολούθησε και ο Les Pattinson για να συνεχίσουν μετά ως “επανενωμένοι” Echo. Ωραίο δισκάκι, πιο rock και κιθαριστικό από τους προαναφερθέντες, έχει και το hitάκι Zephyr μέσα, που το άκουγα όταν ήμουν πιτσιρίκι στο seven-x.
wtf is Walmart anyway? Big supermarkets or what?
seriously man, να δω πότε θα βρω χρόνο να έρθω εκεί να απομυθοποιήσω όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου.
η πίστη μου πάντως στο alt. rock άρχισε να χάνεται όταν κανείς δεν έδωσε σημασία στο wars των hurt. Gotta put this one on heavy rotation. έπρεπε να το είχα καταλάβει, αλλά τότε ποιός έδωσε σημασία στο talking to God.
Daz, πάντως το ομορφότερο τραγούδι (πρέπει να δεις το clip) που με έχει λιώσει και δεν έχει αναγνωριστεί είναι το Carnival Of Rust των Poets Of The Fall, τραγούδι φτιαγμένο για να βλέπεις το videoclip του.
critically acclaimed as it may be (στο υκ τουλαχεστον) , ειναι τελειως μυστηρια κυκλοφορια, πολυ καλο comeback αλλά δεν ειναι οι Βρανδ Νιου που γνωριζαμε. Μεγαλωσαν ?
Και τι λεει ο αλλος για Hurt, μονος του ετρεχε με το δισκιο παραμασχαλα?
Poly critically acclaimed blepo kai ego kai mallon arxisa na gernao ego giati den to katalaba san proti akroasi. Ftaiei pou eimai kai ego ena mainstream tsoureki pos to les? :lol:
Πέρα από την πλάκα, κάνε ένα search στα ποστς στο τόπικ του Έλλανορ. Έχει κάποια ποστς μετά από κανά 6μηνο που άνοιξε το τόπικ, που τα συνοψίζει όλα, κρατώντας τα myspace των συγκροτημάτων που ξεχωρίσαμε. Θα σου βγουν τα μάτια να τα διαβάσεις όλα τα άλλα!
Πρέπει να θυμάμαι που ποστάρω (και να πόσταρα και σε πολλά θα έλεγα οκ).
Hurt έγινε ένα τζέρτζελο με τον πρώτο δίσκο και μετά ήρθε η αδιαφορία, κακώς λέω εγώ. Μπορεί το πρώτο να είναι το πιο εντυπωσιακό και μάλλον το καλύτερο, αλλά και τα 2 επόμενα έχουν πολύ δυνατά τραγούδια όπως αυτά που ανέφερα. Το πιο χρακτηριστικό είναι πως για το wars δεν υπήρξε καν ένα videoclip, ενώ έχει κάθε προϋπόθεση.
Nightwing, keep digging αλλά μην παρασυρθείς. Το θέμα είναι να καταλαβαίνεις και να αφομοιώνεις αυτά που ακούς και όχι να ακούς με σκοπό τα “στατιστικά”. Δεν χρειάζετε να τα ακούσεις όλα, το κάθε άκουσμα να φέρει το επόμενο. Η γνώση να προηγείται της γνώμης.
Ναι γιαυτο ειπα ΘΑ το κανω.Προτιμω οποια μπαντα να την ακουω να μου αρεσει και οχι να την ακουσω απλα.
Εμενα απο hurt μπορω να σου πω μου αρσε περισσοτερο το 2.Εμενα δεν με πολυνοιαζει αν θα βγαλουν videoclip αλλα να παραμεινουν τιμιοι και φοβεροι σε αυτο που κανουν.Να μην αλλαξουν τον ηχο τους για να τους μαθει και ο κουτσος γιωργακης ξερωγω.
Αν το λες για τους HURT Ω! ναι μπηκα!!
χε χε χε χε!!
Thanks.
Οσο για το alternative rock/metal αλα Tool γουσταρα ετσι κι αλλιως και παλιοτερα συγκροτηματα οπως οι Quicksand…
Τους Crossfade τους εχουμε αναφερει ποτε γιατι ειπε ο Outshined για Adelitas Way που τα σπανε και τους θυμηθηκα!
Exoume pei polla bands ston ixo ton Tool kai fysika ena masterpiece erxetai arketa syntoma kai exo megalo confidence gia to eperxomeno ton Rishloo oi opoioi fainetai apo 2 tragoudia pou eixa akousei live oti exoun orimasei ki allo.
Episis akousa ena demo ton Fair to midland to opoio eixe xalia poiotita bebaia alla proideazei gia ena kalo album sto epomeno etos.
Opos oraia proideazei kai ligo akoma pio mainstream to kainourio tragoudi ton 30 seconds to mars, to opoio mporeite na akousete sto myspace tous. Den exo akousei olo ton disko akoma.
Episis kapoies releases eperxomenes ektos apo aytes pou idi kserete pou mou erxontai sto myalo kai eida ta dates einai:
Lostprophets - It´s not the end of the world (Oct 12)
Powderfinger - All of the dreamers (Oct 16)
Snow Patrol - Just say yes (Nov 2)
Αμαν αυτος ο κυριος λετο. Εσπρωξε και το ντεητ κυκλοφοριας 2 βδομαδες πιο πισω? (Γουαη? Christmas market και τα λοιπα? Αφου ετοιμο απο τον μαιο λεει τοχει…). Καταπληκτικο το σινγκλακι, μαρεσει πολυ. Θελω πως και πως νακουσω και το κομματι με το Kanye West που ηχογραφησαν
Kαι το λοστπροφετς παιζει πολυ δω περα, παρα πολυ, στους ιδιους τονους ομως με το Liberation Transmission ομως αποτι βλεπω, οχι οτι χαλιεμαι…