LTJ BUKEM @ Block33, Κυριακή 08/11

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 @ BLOCK 33
(26ης Οκτωβρίου 33, 54627, Θεσσαλονίκη)

Η Self Preservation Society παρουσιάζει live:

LTJ BUKEM ft. MC CONRAD
(Drum?n?bass, London, UK)

Opening Acts: Junior SP

After-Show DJset by Infaderz

LTJ Bukem είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του 42χρονου κατά κόσμον Danny Williamson, παραγωγού και dj από το βορειοδυτικό Λονδίνο, υπεύθυνου για αυτό που έμεινε γνωστό ως intelligent drum?n?bass. Το ευφυολόγημα που κρύβεται πίσω από το όνομα που χρησιμοποιεί επι σκηνής ουσιαστικά έχει να κάνει με τον συνδυασμό του ισπανόφωνου «El DJ» και της θρυλικής ατάκας «Book?em», που ο Steve McGarret απεύθυνε συνέχεια στον βοηθό του Danny Williams (η σχεδόν συνωνυμία ήταν και η αιτία του συνειρμού) στην γνωστή τηλεοπτική σειρά Χαβάη 5-0.

Μεγαλωμένος στα δύσκολα early 80s από ανάδοχους γονείς, εκπαιδεύτηκε ως κλασσικός πιανίστας και στα εφηβικά του χρόνια μυήθηκε στην jazz fusion, έχοντας μάλιστα και μια jazz funk μπάντα. Στα τέλη της δεκαετίας όμως αποφάσισε να γίνει dj και απέκτησε τεράστια φήμη μέσα στην rave σκηνή των αρχών της επόμενης δεκαετίας. Στα πρώτα του βήματα ως παραγωγός κυκλοφόρησε μια σειρά από κλασσικά jungle κομμάτια όπως τo Demon?s Theme (1991) και τα Atlantis και Music (1993).

Ως υπεύθυνος του θρυλικού club Speed στο Λονδίνο και με την δυνατή παρουσία της δισκογραφικής του Good Lookin? Records κυκλοφόρησε μια σειρά συλλογών με όνομα Logical Progression, η οποία ανέδειξε την πιο ατμοσφαιρική και jazzy πλευρά της drum and bass, χρησιμοποιώντας μέχρι και έγχορδα αλλά και ήχους της φύσης. Έμεινε γνωστή ως intelligent drum and bass, έναν όρο όμως που ποτέ δεν αποδέχτηκε ο ίδιος, αρνούμενος τον υπαινιγμό ότι άλλα είδη jungle δεν είναι intelligent? παράλληλα, εξερευνεί την πιο downtempo πλευρά της ηλεκτρονικής lounge μουσικής με την θυγατρική εταιρία Looking Good και τις συλλογές Earth. Το 1995 για πρώτη φορά έκανε essential mix με τον MC Conrad, μια συνεργασία που κρατάει σταθερά μέχρι και σήμερα με τα εκρηκτικά shows που εγγυάται αυτός ο συνδυασμός, και θα γνωρίσουμε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Ποτέ δεν έκρυψε την βαθιά του επιρροή από την early techno σκηνή του Detroit αλλά και τις γλυκές jazz fusion μελωδίες των 70s, και φυσικά την rare groove acid jazz παράνοια των London 80s. Παρά την αέναη του μουσική παρουσία για περισσότερα από 15 χρόνια, κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album (?Journey Inwards?) μόλις το 2000 ενώ δεν έχει σταματήσει να περιοδεύει ασταμάτητα σε όλον τον κόσμο για DJ sets και live shows, στα οποία συχνά πυκνά κάνει χρήση keyboards και live vocals, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο που του έχουν δώσει ως τον πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό drum and bass παραγωγό, κύριο υπεύθυνο για το άνοιγμα αυτού του hardcore ηλεκτρονικού υβριδίου σε ευρύτερα ακροατήρια.

Κάτι τέτοιο λοιπόν έχουμε να ζήσουμε από πρώτο χέρι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Block33 σε μια βραδιά που θα ανοίξει ιδανικά ο Junior SP, ενώ στο club θα ακολουθήσει after-party με τους Infaderz που θα διασφαλίσουν ότι θα μας πιάσει το ξημέρωμα χορεύοντας στους δαιμονισμένους ρυθμούς που θα μας υποδεικνύουν.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 10?

(περιορισμένα εισιτήρια στο www.ltjbukem.eventbrite.com)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 15?

TAMEIO: 20?

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

METROPOLIS: Τσιμισκή 33

MUSICLAND / TICKET HOUSE: Μητροπόλεως 102

BLOCK 33 BOX OFFICE: 26ης Οκτωβρίου 33

Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:30 μμ

'Εναρξη 22:00 μμ

LINKS:

www.goodlooking.org

www.spsp.gr

www.block33.gr