Mac

Εψαξα αλλα δεν βρικα σχετικο θρεντ.
Θελω τη γνωμη σας για τα mac pc. Ειναι δικαιως τοσο ακριβα και θελουν ειδικο mac hardware?? Η μηπως ειναι απλα μια εναλλακτικη προταση για να ξεχωριζουν αυτοι που τα εχουν και να λενε “εχω mac” και να χαιρονται? Πειτε αν εχετε εμπειριες με mac.

Αν θελεις ιντερνετ-παιχνιδακια-χαζομαρουλες , stay PC
Αν θελεις ενα μηχανημα επαγγελματικο, που να μη κολαει και να πεταει, go Mac

Στο Mac, ολα δουλευουν ρολοι, και βασικο σε αυτο ειναι το καταπληκτικο λειτουργικο το οποιο κ δε συγκρινεται με τα μουφοWindows .
Αν εισαι σε χωρο με γραφικα/3D/Μονταζ/Μουσικη go Mac and dont come Back

Πάnω κάτω συμφωνώ με τον evil, να συμπληρώσω όμως ότι και τα προιόντα της apple γενικώς, πόσο μάλλον τα mac, είναι πανάκριβα και για την αρχική αγορά η τσέπη σου όντως θα πονέσει πολύ. Π.χ. τώρα που το παλιό μου σαραβαλάκι κοντεύει να μας αφήσει χρόνους, να πάω να πάρω κάποιο mac θα ήταν υπερβολικό για τις δυνατότητες μου.

Πάντως, αν θές δείγμα του πόσο καλά είναι, το δικό μου, που ήταν μεταχειρισμένο 2 χρόνια πριν το πάρω, ήδη απο τότε παλιό μοντέλο και με 1 ακόμη χρόνο χρήσης απο εμένα, σχεδόν γεμάτη τη μνήμη, ακόμη λειτουργεί κανονικά, κολλάει ή κλείνει προγράμματα που μου χρειάζονται σπάνια, γενικώς ρε παιδί μου δεν μου δημιουργεί προβλήματα τα οποία θα είχα με ένα pc και τα οποία θα με σκότωναν. Έχω και καθηγητή ο οποίος με ελάχιστες βελτιώσεις είχε ένα mac και το χρησιμοποιούσε για 8 χρόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με λίγα λόγια, αν το θές για σοβαρό σκοπό και για δουλειά σου, τότε ναι, mac θα πρότεινα και εγώ, προσωπικός αν δώσω χρήματα για pc της microsoft θα νιώσω κορόιδο τώρα πια.

σημείωση: δεν είναι ειδικός επί του θέματος, είναι καθαρά η υποκειμενική-προσωπική μου γνώμη το θέμα.

σημείωση 2: δε κατάλαβα ποτέ τη κόντρα microsoft vs mac. που βλέπω και ακούω ανάμεσα σε γραφίστες και πως φτάνει κόσμος να ξεπουπουλιάζεται (αλά γαλατικό χωριό :p) για αυτό το θέμα. Ευκαιρία για ξύλο να υπάρχει και μέσα όλος ο κόσμος…

Εντυπωσιακο…
Σιγουρα ολοι θελουν ενα συστημα που να μην κολλαει και να το εχουν για πολυ καιρο. Δεν εχω ιδεα απο mac και παντα νομιζα οτι ηταν απλα κατι σαν μοστρα επειδη το ειχα ακουσει να το λενε πολλοι. Προφανως το ελεγαν επειδη οι ιδιοι δεν ειχαν την ευκαιρια να παρουν ενα και οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια…
Πανω στο θεμα της κοντρας με τα παραθυρα δεν τιθεται θεμα ειναι διαφορετικα πραγματα οπως φαινεται τελικα…
Μπορεις ομως να τα κοντραρεις με τα linux που ειναι κ free και ειναι και πιο σταθερα απο τα windows?

Χρησιμοποιω του αδερφου, τον οποιο θα αποκτησω απο Σεπτεμβρη. Απλα ειναι, πιο απλα απο windows, και ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ. Νταξει εχουν πολλα applications, και οπως ειπαν τα παιδια για γραφιστες ειναι οτι πρεπει… Η ξαδερφη μου ειναι γραφιστας, και οταν ειδε εναν φιλο να χει μακιντος, ενιωσε σαν το Σουμαχερ λεει που εβλεπε εναν αγροτη να χει φεραρι και αυτος δεν ειχε να αγορασει

νταξει γαματο ηταν:lol::lol::lol::lol:

Προσωπικα δεν μπορω να κρινω πολυ, δεν ξερω ιδιαιτερα απο υπολογιστες, αλλα τα απολαμβανω πιο πολυ. Επισης οσους ξερω να εχουν ειναι πορωμενοι και τα θεωρουν αρκετα ανωτερα απο γουιντοζ :stuck_out_tongue:

βασικα η κοντρα μεταξυ mac/win ειναι σαν να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια. περι ορεξεως…

και οι δυο εταιριες μια χαρα παιχνιδι παιζουν (μ’εμας στη μεση) να τα σκαμε καθε φορα που βγαζουν κατι νεο. προσωπικα δεν εχω πληρωσει ποτε τη microsoft παρα μονο για 2 ασυρματα ποντικια, ενω λοιδωρουσα το ipod μεχρι να φτασει την τριτη γενια και τα 20gb οπου και αποκτησα το πρωτο μου apple product, και εχω ηδη κλεισει 3 imacs για το νεο γραφειο.

σε γενικες γραμμες,η αυτοκρατορια του μηλου βασιζεται σε σταθερη πελατιακη βαση με προιοντα που απευθυνονται σε χρηστες που ξερουν τι θελουν (γραφιστες, sound engineers, developers etc). Αγοραζεις ποιοτητα, αξιοπιστια στις εφαρμογες, μακροβιοτητα του προιοντος, και προπαντως σωστο customer care. εδω πληρωνεις το ολο πακετο.

με τα προιοντα της microsoft εχεις ομως την ευρεια αποδοχη. με την πειρατεια να εχει συμβαλλει τα μαλα στην πελατιακη της βαση, πειτε μου ενα pc που δεν εχει φορεσει windows εστω μια φορα.

οταν η apple εκανε στροφη στην αρχιτεκτονικη της σε Intel based μηχανακια, ανοιχτηκε και στον κοσμο των win. Εδω η συγκριση ειναι αναποφευκτη, και εχει αρχισει να γινεται αποδεκτη η υπεροχη της apple στο λειτουργικο της που πραγματικα υπερτερει απο τις τελευταιες φολες της microsoft. virus free (ως επι το πλειστον), user friendly, και προπαντως σταθερο λειτουργικο, σε αντιθεση με τα win που αν τσιμπήσεις ενα ηλιθιο worm τη γαμησες.

μπορω να συνεχισω να γραφω για ωρες, βαριεμαι, στο τελος τελος ειναι καθαρα στο χερι του καταναλωτη η δυναμη της επιλογης, αυτοι θα συνεχισουν να βγαζουν νεα προιοντα ουτως η αλλως, η τεχνολογια φυσικα και εξελισσεται. Οι αυτοκρατοριες συνεχιζονται και οσο θα υπαρχουν θα θυσιαζουμε πολλες ελευθεριες μας στο βωμο των κερδων τους.

το ζητημα ειναι να υπαρχουν εναλλακτικες, ελευθερο λογισμικο και ανεξαρτητη σκεψη ωσπου να ειναι υποχρεωμενοι οι κολλοσοι να ερχονται στα δικα μας μετρα,οχι να προσαρμοζουμε τη ζωη μας στα χουγια του καθε Jobs/Gates…

Ps.

Το νου σας, ερχεται και το Google απο πισω…

Bump

Σκέφτομαι να πάρω Macbook Pro 15" για σύνθεση μουσικής, σχεδιαστικά πακέτα CAD και Matlab/Mathematica κλπ.

Λόγω -πολύ- υψηλής τιμής είχα αρχίσει να ψάχνω εναλλακτικές σε φάση Dell Precision κλπ (όχι ότι ειναι πολύ φθηνότερα), αλλά νομίζω καταλήγω σιγά-σιγά στο Mac.

Για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις, έχει κάποιος να προσθέσει κάτι όσον αφορά άλλες επιλογές;

να σας πω και εγω την γνωμη σαν διευθυντης καταστηματος σε αλυσιδα τεχνολογιας και mac user.

καταρχην τα mac δεν απευθυνονται πλεον μονο σε επαγγελματιες. ισα ισα εχουν πλεον πολλες home εφαρμογες.
λοιπον, τι κερδιζω? ποιοτητα κατασκευης!! δεν συγκρινονται με κανεναν κατασκευαστη. τελος!! ουτε toshiba cosmio ουτε dell allienware!!
το λογισμικο ειναι just awesome!! απειρως καλυτερο απο windows, ευκολοτερο, ελαφρυτερο, πραγμα που σημαινει πολλες ταυτοχρονα εφαρμογες με μεσο επεξεργαστη,μεγα πλεονεκτημα το software που εχει εγκατεστημενο και για παντα οχι trial. το εξαιρετικο imovie που για ερασιτεχνικη χρηση σπερνει. κανεις ευκολα μονταζ σε ενα βιντεο απο την καμερα σου, με εφε, μουσικη, υποτιτλους, τιτλους τελους κτλ.
το iphoto. super εφαρμογη, με tag σε προσωπα, επεξαργασια και utilites με χαρτες και εφε αναλογα το μερος που εχει η φωτογραφια τραβιχτει.
garage band για εμας τους μουσικοφιλους και και και και και…
ολα αυτα στα windows εαν τα αγοραζες ηθελες μια περιουσια ή θα ετρεχες να κατεβαζεις και να βρεις κλειδια και κοιτα γυρω σου και πες μου εισαι σιγουρος οτι ολοι ξερουν πραγματικα να κατεβαζουν? αλλο κατεβαζω και αλλο…κατεβαζω. εαν δε με καταλαβαινεις ελα μια μερα στο μαγαζι να δεις τι τραβαω.
antivirus? τι ειναι αυτο? δεν το θες απλα.
εχει πληρη συμβατοτητα με ολα και υπαρχουν ολα.
μειον μονο οτι δεν υπαρχει ελληνικη γλωσσα (καλυτερα), εαν σου χρειαζεται, και δεν εχει ελληνικη διορθωση σε κειμενα (μεγα λαθος).
η εταιρια που ειναι αντιπροσωπος στην ελλαδα εχει βγαλει καποια patch για αυτα αλλα δεν ειναι 100% σωστα. νομιζω οτι με την νεα εκδοση του λειτουργικου το καλοκαιρι θα εχει ελληνικα.

εαν παρεις imac εχει και πληκτρολογιο ασυρματο και το θεικο magic mouse!!

επισης η αγορα παει σε all in one (οθονη και hardware σε ενα) λυσεις αφου τα σταθερα πεθαινουν πλεον.
εαν δεις γυρω σου ολο και περισσοτεροι κατασκευαστες pc με windows πανε σε all in one λυσεις.

για windows δεν θελω να ξαναμιλησω.

Παρε το mac cube πως διαολο λεγεται που ειναι ενα μικρο πισακι, του κοτσαρεις και μια οθονη δικια σου και εισαι ετοιμος.

Κανει γυρω στα 800 ευρω.

Σορρυ αλλα κατι τιμες >1200 ευρω ειναι αστειες οταν το αντιστοιχο hardware σε pc κοστιζει κατα πολυυυυυυ λιγοτερο.

Και αν μου πει κανεις ασφαλεια σταθεροτητα κλπ, αμα το pc το θες οντως για [U]δουλεια[/U] και οχι σουξουμουξου ιστοριες, μια χαρα κανουν τα windowz.

Αλλιως λινουξ ;p

Επισης, με 800 ευρω παιρνεις ενα πισι, του περνας λινουξ, στηνεις σε virtual machine τα windows 7 και απολαμβανεις ολα τα οφελη.