Macabre

Γεια σας παιδιά! Σήμερα θα μιλήσουμε για μια μεγάλη μπάντα στο χώρο του μεταλ, με δικό της στυλ, δική της σχολή, που δεν κατάφερε να την αντιγράψει κανείς. Νομίζω μοναδική.Μιλάω για τους μεγάλους Macabre

Μίλησα για σκέτο μεταλ γιατί το στυλ τους δύσκολα χαρακτηρίζεται. Δεν είναι death metal στα φωνητικά ή τόσο στο στυλ, αλλά περισσότερο grindcore. Αλλά έχει death metal στίχους, attitude, feeling. Τα πρώτα είναι πιο θρασαριστά.
Χαρακτηρίζουν το στυλ τους Murder metal και το προτιμώ από τα να δίνω/δίνουν ταμπέλες. Εξάλλου αυτοί μπορούν να το κάνουν.

Τα μέλη από την αρχή είναι τα ίδια. Πολύ σημαντικό για μια μπάντα και δύσκολα συμβαίνει. Τα φωνητικά του Corporate Death νομίζω ότι είναι τα καλύτερα στο χώρο. Ο τύπος ξέρει να ζωγραφίζει με τη φωνή του, να την εναλλάσει συνεχώς νομίζοντας ότι τραγουδούν άλλα 2 άτομα. Να κάνει αρρωστημένα ψηλά αλλά και βουρκώδη χαμηλά, να μιλώτραγουδά χωρίς να σε ενοχλεί δευτερόλεπτο και να βγάζει πάλι ωραίο ήχο. Λίγοι τέτοια έντονη χροιά. Τέλος, ναι τα χαρούμενα ειρωνικά ξεσπάσματα είναι τόσο καλά.

Του 1984 η μπάντα αλλά το πρώτο EP το 1987 με τίτλο Grim Reality. Συνήθως δεν καίγομαι να αναφέρομαι σε demos ή EP’s αλλά εδώ ξεκινά η σχολή Murder, Serial Killers, Perversion, Gore μαζί με Impetigo και Autopsy.
Ήδη έχουμε τραγούδια εδώ όπως Albert Fish(πρώτος καννίβαλος ever existed), Ed Gein(ο περιβόητος Leatherface), όποτε νιώθουμε τη συνέχεια που δεν άλλαξε καθόλου. Αντιθέτως, έγινε πολύ καλύτερη.

Πρώτη επίσημη δουλειά το 1989 - Gloom
Δεν μ’ αρέσει το εξώφυλλο. Αλλά για την εποχή του ας το συγχωρήσουμε.
Εδώ οι κύριοι βάζουν τη σφραγίδα τους. Τα lyrics, οι τίτλοι όλα μοναδικά, έχοντας να πουν κάτι. Ο δίσκος είναι καθαρά grindcore με punk επιρροές. Είναι αρκετά θρας, , ευκολοάκουστος, κοπανιστός, με μερικά σόλα μέσα.
Επειδή έχει 21 κομμάτια θα προτείνω : [U]Embalmer[/U], [U]Cremator[/U], [U]Patrick Purdy Killed Five and Wounded Thirty[/U]

Συνεχίζουμε με το Sinister Slaughter - 1993 και εκείνη την εποχή ανθίζουν πολύ οι death metal μπάντες. Τη συγκεκριμένη χρονιά έχουμε αρκετούς “μεγάλους” death metal δίσκους. Έτσι και τα παλικάρια μας έριξαν λίγο τους ρυθμούς.
Εδώ μπαίνουν για τα καλά στο ψητό μιας και ο δίσκος περιέχει κομμάτια που αναφέρονται όλα σε serial killers. Ο ήχος βγάζει νοσηρότητα αλλά ταυτόχρονα δεν χάνει το παλιό του ειρωνικό, catchy, speed στυλ που είχε. Περισσότερα blast beats και λάτρεψα μπάσο εδώ. Basically this is a fucking masterpiece.
Πραγματικά τι να πρωτοδιαλέξεις εδώ : Φυσικά [U]Nightstalker[/U] και [U]Zodiak[/U], [U]Vampire Of Dusseldorf[/U]

To 2000 με το Dahmer.


Για προφανείς λόγους λατρεύω αυτό το δίσκο και τον έχω στους τοπ, από τη μπάντα και γενικά. Οι τύποι έγραψαν έναν ολόκληρο δίσκο για τον Jeffrey Dahmer, διάσημο serial killer. Όλα τα κομμάτια αλλά και οι στίχοι αναφέρονται στη ζωή του. Η παραγωγή είναι πολύ καλή εδώ. Συνεχίζουν σε γρήγορους ρυθμούς με μερικά κομμάτια λίγο πιο αργά. Το ίδιο grindcore με punk στοιχεία και δόσεις death φυσικά.
Ας πω και εδώ μερικά : [U]Hitchhiker[/U], [U]Jeffery Dahmer Blues[/U], [U]Apartment 213[/U][U]Scrub a Dub Dub[/U]
Όλα βασικά και δύσκολα ξεχωρίζω. Ούτε εγώ ξέρω πόσες φορές τον έχω ακούσει το δίσκο.

2003 - Murder Metal
Εδώ τα κομμάτια έγιναν 13. Αρκετά λιγότερα από προηγούμενες δουλειές τους. Άλλο ένα “μεγάλο” άλμπουμ για τα παλικάρια. Τρομερός δίσκος. Μπάσο για να μαθαίνουν πολλοί. Νομίζω είναι ο πιο πιασάρικος δίσκος τους. Μόλις τον ακούσεις γουστάρεις όλα τα κομμάτια αμέσως, και σου μένουν όλα ακόμη και αν ακούσεις το δίσκο μετά από κάνα δίμηνο. Ωραία ντραμς και εδώ. Γενικά το ότι είναι τόσα χρόνια τα ίδια άτομα, κανουν τον ήχο τους καλό, ολοκληρωμένο, δεμένο, έμπειρο. Ο δίσκος αυτός νομίζω θα γίνει αρκετά αγαπητός από άτομα που δεν θα παλέψουν τα πρώτα Macabre ή περίεργους ήχους.
Εδώ : [U]Acid Bath Vampire[/U], [U]You’re Dying To Be With Me[/U], [U]The Iceman[/U] (Richard Kuklinski), [U]Morbid Minister[/U]

Τέλος, Grim Scary Tales - 2011
Εδώ έκλεισαν 25 χρόνια. Μόνο για υπέρτατες δουλειές μιλήσαμε οπότε ας μιλήσουμε για την λίγο πιο αδύναμη τους δουλειά κατά εμένα. Άλλαξε λίγο τα φωνητικά του εδώ ο Corporate σε πιο καθαρά. Πέσαν αρκετά οι ταχύτητες. Μερικές πεταμένες φολκιές μέσα, λίγο πιο ποιητικές προσθέσεις να το πω. Πιασάρικα επίσης κομμάτια αλλά λείπει ένταση! Κατά τα άλλα γουστάρω επίσης.
Here : [U]Locusta[/U], [U]The Black Knight[/U], [U]Bella the Butcher[/U], και διασκευάρα, [U]Countess Bathory (Venom cover)[/U]

Αυτά από εμένα. Πάρτε αυτιά όσοι δεν έχετε επαφή. Μπάντα που αξίζει, με ιστορία, black humor, κομματάρες. Almighty ξέρω γουστάρει. Voider η μπάντα σου είναι αυτή. Ανακάλυψε την!

Θα φανεί αστείο αλλά το 1984 είναι η χρονιά που γεννήθηκα. :-s

Εγκρίνω θεματολογία όπως πάντα αλλά για σήμερα χόρτασα death/grind. Θα ξεκινήσω δοκιμαστικά αύριο με το Murder Metal που υπάρχει και στο youtube, κι αν γουστάρω θα συνεχίσω και τα υπόλοιπα.

Χαχαχα,όχι άλλο για σήμερα, Θα πάθεις τίποτα με πολύ death/grind αν δεν είσαι συνηθισμένος. Καλά τα λες και πολύ σωστά ξεκινάς με το Murder Metal. Ελπίζω να σου αρέσουν.

Αμφιβάλλω να το τιμήσουν πολλοί και…δεόντως το θρεντ! [B]Μπαντάρα, με δισκάρες[/B], αλλά όχι τόσο γνωστοί ευρεως. Στη κατοχή μου το [B]Gloom [/B] και το [B]Dahmer,[/B] που με έκαναν εξαρχής να τους προσέξω [I](και κατόπιν να τους αγαπήσω)[/I]. Δεν έχω τα υπόλοιπα -ο μλκ ξοδεύω συνέχεια για άλλες (όχι και οι καλύτερες) μπάντες… :frowning:

Ισχύει ότι δεν θα τιμήσουν αλλά δεν με νοιάζει και πολύ. Και εσύ άνοιξες πολλά θρεντς με μπάντες ανάλογης αναγνωρισιμότητας επειδή απλά γούσταρες!
Δεν είναι τόσο γνωστοί και απορώ γιατί είναι πολύ καλή μπάντα. Εκτός αυτού είναι κάτι διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει σε ήχο grindcore. Γούστα αλλά η αλήθεια είναι ότι πλασαρίσματα για τούτους δεν παίζουν.

Μπαντάρα. Θα επανέλθω κάποια στιγμή. ΜΠΑΝΤΑΡΑ.

Moνο το gloom εχω ακουσει… Νταξει δισκος που μενεις 8O
Θα τσεκαρω και τα υπολοιπα

Έχω δηλώσω αγάπη στους Macabre σε αρκετά σημεία του forum κατά καιρούς.
Το Dahmer είναι μέσα στα πολύ αγαπημένα άλμπουμς για μένα, οπότε στηρίζω θρεντ - μπράβο norda! Έκτακτο πρώτο ποστ, btw.