έτσι είναι…
Δεν με βλέπω…:-k
Ένα θέαμα σαν και αυτό μόνο θλίψη μου προκαλεί… Το ξέρω, τιμή σας και καμάρι σας που σκάσατε το 100άρικο για να πάτε, εγώ όμως θα εκφράσω την άποψή μου και όποιος τη διαβάσει:
Το γεγονός ότι έχουν έρθει πραγματικοί καλλιτέχνες και δεν έχει πατήσει ψυχή, ενώ σκάει μύτη μια μεσήλικας με διχτυωτό καλσόν που χορεύει σαν μανιακή (και μην ακούσω ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό γιατί θα βάλω τα γέλια/κλάματα) και μαζεύει 65.000 φτωχαδάκια, δεν σας προβληματίζει; Το υποστηρίζετε λέγοντας “είναι μοναδικό show”; Τα 80 ευρώ πως δικαιολογούνται όταν με δυσκολία διακρίνεις την φιγούρα της;
Υ.Γ. Συνεχώς βλέπω μηνύματα περί “ανοιχτών μυαλών” και σεβασμό στα ακούσματα του άλλου κ.λ.π.
Εντάξει, συμφωνώ, αλλά ένα forum δεν θα έπρεπε να έχει διαφορετικές απόψεις; Μόνο θετικά σχόλια πρέπει να γράφονται;
Τωρα αμα προσθεσω οτι θρησκεια “μωαμεθανισμος” δεν υφισταται, θα ειμαι κακος ε?:p:p:p
Pataphonie ξεχνάς πως ζείς στην μόνη χώρα όπου η ετήσια “Eυρωπαϊκή γιορτή του playback” που λέγεται Eurovision συνάγωνίζεται (και ξεπερνά τελικά…) σε τηλεθέαση τον τελικό του Champions League κάθε Μάιο.#-o
Αυτό ως προς τα “65.000 φτωχαδάκι” που γράφεις.
Τώρα απο εκεί και πέρα, σίγουρα πήγαν και πολλά παιδιά από εδώ που ξέρουν από μουσική για να δουν πως ήταν, γιατί είχαν καλή παρέα κλπ.
Δεν είμαι κηδεμόνας κανενός από εδώ μέσα για να του πώ που θα ξοδέψει τα 100? του.
Ελπίζω μόνο να τους έχουν μείνει λεφτά γιατί ακολουθούν αρκετές συναυλίες από “πραγματικούς καλλιτέχνες” και θα είναι κρίμα να μην έχουν καλή προσέλευση.
Τα ειπε ολα ο Mule.
Ο ελιτισμος ειναι τοσο “κακος” οσο και η αγνοια πολλες φορες.
Paidia fantazomai kapoia stigmi exete akousei gia ena mousiko eidos pou legetai POP to opoio lene stirizetai para poly stin eikona, etsi lene den ksero. Nomizo to exete akousei. Episis tha exete akousei apo poia leksi bgainei kiolas. Kati tha exei parei to ayti sas den mporei…
daz, έτσι επικράτησε να είναι, να στηρίζεται τόσο πολύ στην εικόνα δηλαδή. κάποιοι το αποφάσισαν και έφεραν τη μουσική αυτή στα μέτρα τους, αλλιώς ξεκίνησε η ποπ. γιατί να μην έχω την απαίτηση δηλαδή από τη μαντόνα να τραγουδάει η ίδια τα τραγούδια της; τόσο παράλογο είναι αυτό; το “χορεύει” δεν μου λέει και πολλά, βλέπω μπολσόι αν είναι ή πάω σε καμιά ντίσκο ξέρω 'γω, που στο τέλος εκτός από το να δω απλά γκόμενες να χορεύουν μπορεί να χαμουρευτώ κιόλας.
εντάξει, δεκτά όλα αυτά, οι οθόνες δηλαδή, οι χορευτές και τα φώτα, αλλά να υπάρχει πρωτίστως το βασικό είναι το θέμα. και το βασικό σε μια συναυλία είναι η ζωντανή μουσική. επίσης, εντυπωσιακότατες οι φωτογραφίες αλλά όταν τις βλέπεις στο νετ, γιατί το μόνο που τελικά έχουν να σου προσφέρουν τέτοιες συναυλίες, εφόσον δεν σου δίνουν μουσική, είναι η αίσθηση ότι συμμετέχεις σε κάτι εντυπωσιακό και βέβαια ο χορός. μπορούσε όμως κανείς να χορέψει εκεί μέσα; γενικά πολύ ακριβό κοστολόγιο και πολύ μικρές απαιτήσεις έχουν επιβάλει στη μουσική που υποτίθεται είναι για τον πολύ τον κόσμο κι όχι για την ελίτ.
Τις απόψεις μας λέμε Mule, δεν προσπαθούμε να πατρονάρουμε τους χρήστες του rocking. Αυτό νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Και βέβαια δεν αμφισβήτησε κανείς τη μουσική παιδεία κανενός· φυσικά και πήγαν άτομα με πλούσιες μουσικές γνώσεις. Το θέμα που έθεσα αφορούσε την μαζική υποστήριξη τέτοιων γεγονότων, όταν άλλα, κατά τη γνώμη μου πολύ περισσότερο αξιόλογα, περνάνε εντελώς απαρατήρητα. Αυτό το αντιφατικό φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν προβληματίζει κανέναν;
Έχω την αίσθηση ότι εαν ένας “αληθινός” ροκάς πήγαινε σε συναυλία της Παπαρίζου (pop δεν τραγουδάει και αυτή, από το popular, ε;) θα τον κράζατε με την ησυχία σας χωρίς κανένας να σας κατηγορήσει για ελιτισμό ή σνομπισμό. Αυτό ονομάζεται ‘τοπαίζωανοιχτόμυαλοςεκειπουμεπαιρνισμός’. Δεν ξέρω, μία αίσθηση είναι μόνο…
Για να κατηγορήσει κάποιον για ελιτισμό θα 'πρεπε να γνωρίζεις αρκετά για τις προτιμήσεις του, δεν νομίζεις φίλε kozam;
-
Όταν η Μαντόνα πουλάει κάτι εκ. δίσκους και τα ακούσματα μας πουλάνε κάτι χιλιάδες, νομίζω πως το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και όχι Ελληνικό.
-
Το γούστο είναι πάντα προσωπικό. Μη το ξεχνάς. Όπως και ο παππούς μου δε θα μπορούσε ποτέ να καταλάβει πως τρώνε το σούσι οι γιαπωνέζοι, έτσι και πολλοί που έχουν άλλα ακούσματα δε μπορούν να καταλάβουν τι βρίσκουν οι υπόλοιποι στα άλλα μουσικά είδη
-
Στη Μαντόνα είχε αρκετό χώρο για να χορέψεις. Δεν ήταν όπως στις μεγάλες ροκ συναυλίες που χορεύεις cheek to cheek με έναν ιδρωμένο μπιχλιάρη
-
Όσο για αυτό που έχεις υπογραμμίσει παταφονί, το ίδιο ακριβώς θα μπορούσε να έλεγε και ένας που πάει συνέχεια στο Μέγαρο Μουσικής ή σε χορευτικές παραστάσεις όταν έμαθε πως οι Rolling Stones γέμισαν το ΟΑΚΑ. Μη μπερδεύεις ανόμοια πράγματα. Άλλο πράγμα η συναυλία ενός καλλιτέχνη και άλλο πράγμα το show μιας ποπ τραγουδίστριας.
σε οσους θεωρουν τη madonna μεγαλο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ (σε κεφαλαια για να καταλαβετε που επικεντρωνομαι)
εχω να πω ενα πραγμα
περαστικα.στην επομενη ζωη ισως ειστε λιγοτερο θυματα της πλυσης εγκεφαλου του marketing.σας το ευχομαι ολοψυχα.
μας τα καναν τσουρεκια με τη τυπισσα.
ηρθε,μαζεψε τα φραγκα απο τα προβατα και εφυγε.
και του χρονου.
και επειδη πολλοι πιπιλαν τη καραμελα περι ποπ, ο george michael περυσι ηταν πραγματικα pop god.
κομματαρες,φωναρα,feeling,σεβασμος στο κοινο,επικοινωνια.και εισητηριο 50 ευρω.μονο.
απλα για να μην μπερδευουμε την βουρτσα με την π…α
madonna.show for the masses.
ποιος την είπε μεγάλο καλλιτέχνη, εδώ μέσα?
δεν εχω χρονο να διαβασω τα οσα γραφτηκαν στις προηηγουμενες σελιδες
αν και δεν ειμαι φαν της μαντονα πηγα για την παρεα και για να εχω να λεω οτι ¨ειδα την μαντονα"#-o
ειχα απο τις καλυτερες θεσεις και η αποψη μου για την συναυλια ειναι οτι ουτε ενθουσιαστικα ουτε απογοητευτικα
και απο οτι εβλεπα τον κοσμο γενικα το ιδιο ενιωθε
μονο στις μπροστινες σειρες υπηρχε κινηση του κοσμου και ολοι οι αλλοι ηταν αραχτοι στις καρεκλες και γενικα υπνος
το οακα δεν κανει για συναυλιες το μεγαλυτερο μερος της συναυλιας το παρακολουθησα απο την γιγαντοοθονη η μαντονα φαινοταν σαν μερμυγκας
ο ηχος ηταν αρκετα χαμηλος και μου αρεσε περισσοτερο στην ρομπυν το σαπορτ που ειχε μπαντα που επαιχε λαιβ
η μαντονα ολα ηταν προηχογραφημενα και τα περισσοτερα φωνητικα της
Ωραία το έθεσες. Ας σιωπήσω λοιπόν
Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό…:-k
Έβλεπα τώρα στο Pollstar το top 50 περιοδειών που δημοσιεύει και η περιοδεία της Madonna είναι πέμπτη πίσω από ΑC/DC, Metallica, Eagles και Νeil Young (ένα καλό ενδεικτικό δείγμα για αυτό που λες “ακούσματα μας” 8))
Επίσης στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και οι Coldplay, NIN, Motely Crue και Staind.
Καταρχην το νικ μου ειναι Hokam.
Κατα δευτερον δεν ξερω περισσοτερα για τις προτιμησεις κανενος απο καποιον που επισης δεν ξερει περισσοτερα για τις προτιμησεις αλλων και γενικευει,οποτε γενικευω και γω,μη στρεφομενος προς εσενα η καποιον αλλο συγκεκριμμενα.
Nαι, αλλά δε νομίζω πως ο Παταφονί αναφέρεται σε συγκροτήματα τέτοιου βεληνηκούς (άσε που η περιοδεία της Μαντόνα είχε νομίζω μόνο 14 προορισμούς, άρα και πολύ καλά πήγε με τόσες λίγες συναυλίες
) Επιπλέον, με εξαίρεση τους Μετάλιρα οι υπόλοιποι δεν έχουν έρθει ποτέ Ελλάδα για να μπορούμε να κατηγορήσουμε το ελληνικό κοινό πως τους σνομπάρει
Τέλος, για να τη λήξω και από τη μεριά μου τη συζήτηση, εκτιμώ πως το 50% του κόσμου που πήγε στη Μαντόνα, είναι άτομα που μέσα στο χρόνο δεν ενδιαφέρονται για πάνω από 2-3 συναυλίες (και πολύ κομψά το έθεσα:p), οπότε η τιμή στην οποία τους προσφέρθηκε η Μαντόνα δεν τους ενόχλησε στον ίδιο βαθμό με κάποιον που κρατάει τα λεφτά του για 6 διαφορετικές συναυλίες μόνο μέσα στο Σεπτέμβρη. Γούστο τους και καπέλο τους. Σιγά μην απολογηθούν αυτοί που στις συναυλίες του Glenn Hughes πάνε πλέον 300 άτομα. Άλλα τα ακούσματα τους και άλλες προφανώς οι επιλογές που κάνουν.
Εντιτ: Πολλά “” έβαλα… θα μου μείνει τικ στο τέλος!
+1
Koμψά το έθεσες!
(το τικ αρχίζει να γίνεται μεταδοτικό) :lol:
Etsi isxyei me tin pop genika, sta megala onomata. Pigainoun kai polloi anthropoi pou den akoune kai poly mousiki sti zoi tous. Ego prin pantos eksigisa tin megali proseleysi. Opoioi den perimenan astrapiaio sold out einai afeleis.
Symfono me awake sto thema GM (gamoto, elpizo na ksanabgei se periodeia, tha pao Eyropi ti na kano)). Fysika yparxei pop kai pop.
Ypnobati ebales polla themata gia ta opoia exo ksanamilisei, peri live (kai poso live) kathos kai tis times sto simerino status sto 2008 diladi, na min ta ksanaleo. Pantos eimai periergos ti tha legate an epaize i Canadian kampia kai ginotan sold out me ticket ton 200 euros meso oro (analoga ton xoro panta, as poume gyro stous 10000). Episis gia to thema image kai pop exo ksanamilisei, bariemai tora.