Mael Mordha - Damned When Dead

Οι Ιρλανδοί θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013 νέο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ!!!

Τους είδα την προηγούμενη εβδομάδα στο Δουβλίνο και έπαιξαν 2 κομμάτια από τον αναμενόμενο δίσκο (δυστυχώς τίτλους δεν συγκράτησα…) μου άρεσαν πάρα πολύ για πρώτη ακρόαση και live!!! Το ύφος δεν έχει αλλάξει, είναι παρόμοιο με τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Πραγματικά ανυπομονώ!!!

Μα είναι δυνατόν αυτό το θρεντ να είναι νεκρό?

Δηλαδή πόσα [I]“Dawning Of The Grey”[/I] έχετε ακούσει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία (και βάλε)?

Ετσι! Δεν το εχω ακουσει ακομα προσεκτικα, 2-3 ακροασεις αλλα φαινεται γαματο, αυτο που ποσταρες σπερνει απλα.

Ούτε εγώ το έχω ακούσει ακόμα αρκετά, αλλά έτσι που έκλεισαν το λαηβ στο Φαζζ την Παρασκευή, δεν μπορούσα με τίποτα να προσπεράσω.

Πλέον τσεκάρω ελάχιστες νέες κυκλοφορίες πέραν των ακραίων παρακλαδιών, αλλά όποτε πέφτω σε κάτι τέτοιο που περικλείει όλη την ψυχή και την metal αντίληψη των 90ς (σε επίπεδο σύνθεσης αλλά και παραγωγής), πραγματικά νιώθω μια ανατριχίλα.

Το ότι ο δίσκος είναι εκπληκτικός αποδεικνύεται από το ότι αμέσως μετά το [I]“Dawning Of The Grey”[/I], όπου λες “δεν μπορεί, αυτό θα είναι εύκολα το highlight”, έρχεται ένα [I]“All Eire Will Quake”[/I] και τα ανατρέπει όλα.

Αναμένω ποστ αποθέωσης από NamelessDead, που το έχει -αν δεν κάνω λάθος- στις κορυφές της λίστας του για το 2013.

Τέταρτο σερί αριστούργημα από τους Μόργκα. Το φοβερό στην περίπτωσή τους είναι ότι όσο με τα χρόνια γίνεται πιο “Primordial” η μουσική τους, τόσο πιο πολύ εδραιώνεται το χαρακτηριστικό τους ύφος (βοηθάει πολύ και η χαρακτηριστική φωνή σ’ αυτό). Σε μένα δε, συμβαίνει και μια άλλη παράλληλη διεργασία: έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως τελικά οι Μόργκα αντιπροσωπεύουν το ιρλαδικό πνεύμα περισσότερο κι απ’ τους Primordial. Ας πούμε σ’ αυτόν εδώ τον τελευταίο δίσκο, που είναι κάτι σαν κόνσεπτ, εξιστορούν την κατάκτηση της Ιρλανδίας από τους Νορμανδούς. Beat that.

Και κάτι τελευταίο. Με κουράζει το να αναφέρονται διάφοροι στο στυλ τους με φλύαρους όρους τύπου “gaelic doom metal”, “folk/doom metal” και άλλα τέτοια γραφικά (μέχρι και “viking metal” έχω ακούσει από κάποιους μυρωδιάδες - ναι, μπάντα που ασχολείται με την ιρλανδική ιστορία σίγουρα θα θέλει να σχετίζεται με τους vikings). Όλα για να μην πούμε την αλήθεια: ότι αυτό που παίζουν είναι ΕΠΙΚΟ ΜΕΤΑΛ. Και μάλιστα από τα πιο συνταρακτικά που παίζονται τη σήμερον ημέρα.

Ξυπνάτε λέμε:!:

Όλος ο δίσκος ένα αριστούργημα!

Ξυπνιοι ειμαστε…http://www.youtube.com/watch?v=B55RCYhfZbg
Κυριε Ελεησον :papas:

Ρε δεν το χα πάρει πρέφα ότι έχει δικό του θρεντ!

Τελικά ναι, όντως μέσα στις 2-3 κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς για μένα. Δεν έχω να πω και πολλά, για τα περί ταμπέλας τα είπε ολόσωστα ο Γράκχος και τα ίδια τα τραγούδια (με προσωπικό κόλλημα το Laudabiliter) λένε τα υπόλοιπα. Δίσκος-οδοστρωτήρας - απλά. Τώρα για το ποιος το συμπεριλαμβάνει σε σχετικές λίστες ή όχι δεν πρόκειται να κράξω ή να γκρινιάξω, ας κάτσουνε να ακούνε Stryper, χέστηκα. Τους είδαμε και στο live άλλωστε.

Αλήθεια, το Hammer πού το κατέταξε; Οχοχχοχοχοχο

9 είχε πάρει στην κριτική και κάποιοι το χώσανε και στις λίστες τους, και γω έξω το άφησα πάντως αλλά δεν ήταν το μόνο που “αδίκησα”

Να δω πότε θα καταφέρω εγώ να τους δω live :evil:

Υ.Γ.: Σοβαρά όμως, φέρτε το παλιό ίβολ ιμότ ρε τυρέμπορες, αυτή η καινούρια μαλακία που έχετε βάλει είναι τελείως γκέη.