Οι Magnitude 9 είναι μία μπάντα η οποία μπορεί να προσελκύσει ακροατές με περισσότερο κλασικού heavy ακούσματα (έχουν διασκευάσει και το Fligt Of Icarus των Maiden) αλλά και ακροατές με περισσότερο prog ακούσματα -χωρίς το τελευταίο να σημαίνει πώς χάνουν το μέτρο- Προσωπικά τος θεωρώ από τις πολύ καλές μπάντες πού εμφανίστηκαν τη τελευταία δεκαετία!
Δισκογραφία:
Chaos To Control ( 1998 )
Reality In Focus ( 2001 )
Decoding The Soul ( 2004 )
Οι Magnitude 9 παίζουν το progressive όπως το θέλω. Τεχνική μεν, αλλά με μέτρο όμως και heavy-power στοιχεία. Αλλές “ανάλογες” μπάντες πού μου αρέσουν:
Adagio
Redemption
Kenziner
Artension
Vanishing Point
Eldritch
και πολλά ακόμη
Και φυσικά, κάποιες πολύ αγαπημένες μπάντες: Symphony X, Conception Royal Hunt, Evergrey.
Δεν εχω ακουσει Magnitude 9 αλλα θα το κανω συντομα!
Συμφωνω στις αλλεσ μπαντες που προτεινεις αλλα τους Kenziner…:-k δεν τους μπορω καθολου!Με χαλανε αν και εχω τα αλμπουμ τους!
Ειχα παρει το Decoding the soul οταν βγηκε και την πρωτη φορα που το ακουσα με ενθουσιασε,αλλα στις μετεπειτα ακροασεις υποχωρησε σταδιακα ο ενθουσιασμος.Πολυ οκ μπαντα γενικα παντως.Eχω και ενα προσωπικο του Rob Johnson(κιθαριστας των Magnitude 9 για οσους δεν γνωριζουν),o oποιος ναι μεν ειναι καλος τεχνιτης,αλλα απο συνθεσεις νομιζω πως πασχει το συγκεκριμμενο δισκακι(λεγεται Peripheral).Απο τις υπολοιπες μπαντες που ανεφερες γουσταρω τρελα τους Eldritch(ιδιως το El nino)και βρισκω ενδιαφεροντες τους Adagio.
Με Adagio, Redemption και Vanishing Point δεν έχω ασχοληθεί! :dunno:
Από Kenziner δεν αντέχω ούτε νότα! [-X
Το ίδιο και με τους Artension! :-k
Oι Eldritch μου αρέσουν πολύ! Ειδικά τα πρώτα τρια albums!
Θα τους δώ και live μεθαύριο Σάββατο στο Μιλάνο :yahoo: και θα σου πω αν “τραβάνε” ακόμα!
Όσο για Symphony X: με κουράζουν… :lol: Conception: τους βαριέμαι… :? Royal Hunt: πολύ μπροστά τα πλήκτρα ρε παιδί μου… [-X Evergrey: δεν τους μπορώ… :roll:
Τώρα που τα έθαψα (σχεδόν) όλα, μπορείς να με βρίσεις!!! Χεχε! :lol: