Malleus Maleficarum και αλλα ανιερα βιβλια

ψαχνω εδω και αρκετο καιρο το Malleus Maleficarum -ειναι το εγχειριδιο βαση του οποιου εντοπιζοταν οι μαγισσες και τιμωρουνταν .Εχω διαβασει αποσπασματα και ειναι τρομερα ενδιαφερων οι τροποι βασανισμου,η πιστη στην υπαρξη γυναικων μαγισσων κλπ.Μπορειτε ανετα να βρειτε πολλες πληροφοριες για αυτο στο ιντερνετ.
οποιος εχει βρει καποια αγγλικη εκδοση του η ακομα καλυτερα ελληνικη ας μας πει και εμας.

Επισης αν καποιοι αλλοι εχουν να προτεινουν αλλα <βλασφημα> βιβλια ας το κανουν εδω

^ Κι εγώ το θέλω:(
Άλλα ανίερα… κλασικά Νεκρονομικόν θέλω να τσεκάρω, βέβαια έχουν βγει 352.643 εκδόσεις αλλά λογικά δεν θα έχουν τεράστιες διαφορές.

Το Νεκρονομικον δεν είναι βιβλίο.

Σωστος. Το Νεκρονομικον δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα, αλλα ειναι ‘‘εφευρεση’’ του Lovecraft, στα βιβλια του αναφερει το Νεκρονομικον που υποτιθεται εχει γραφτει απο εναν Αραβα και ετσι εχει δημιουργηθει ο μυθος. Προκειται για ‘‘Τον Νομο Των Νεκρων’’ οπως λεει και ο τιτλος που εχει προελευση απο τα ελληνικα. Αλλα δεν ειναι πραγματικο βιβλιο.

Ουσιαστικά βιβλίο είναι, άσχετο αν είναι μες το ψέμα, όποιος και να το έχει γράψει, διαβάζω αυτό των εκδόσεων αρχέτυπο(αυτό δεν είναι πχ) που αναφέρει τα πάντα γύρο από το μύθο του βιβλίου αυτού.


Now playing: Biffy Clyro - Shock Shock
via FoxyTunes

οκ, άντε το γλιτώνεις το φέησπαλμ.

[SIZE=“5”]Δεν υπάρχει βιβλίο Νεκρονομικόν λέμε. [/SIZE]

Ήταν ένα κατασκεύασμα του Λάβκραφτ για να εμπλουτίζει τις ιστορίες του. Επειδή τα διηγήματα του Λάβκραφτ απέκτησαν πολλούς οπαδούς, εκ των υστέρων άρχισαν να εμφανίζονται fake “Νεκρονομικά” γραμμένα από οπαδούς του.

Μην είστε γίδια!

Θα έλεγα πόσο άμπαλοι είστε αλλά με κάλυψε ο Μπλήντιν. :stuck_out_tongue:

το νεκρονομικον αντι για σελιδες κ καλα εχει ανθρωπινο δερμα(coooooool8)) (αλλα οντως ειναι ιδεα του λαβκραφτ)

τωρα για ανιερο,πολλοι μιλανε για την σολωμονικη,και το βρηκα εντελως τυχαια σε ενα παζαρι…αλλα νομιζω δεν ειναι η ολοκληρωμενη κανονικη εκδοση…
for the record,υπαρχει ο μυθος οτι οσοι την εχουν διαβασει θα πεθανουν,και το θεμα ειναι οτι το εχω ακουσει απο διαφορετικους που δεν μιλαγαν για γνωστο-γνωστου,αλλα για δικα τους ατομα οτι εχουν παθει θανατηφορο ατυχημα μετα που διαβασαν το βιβλιο… ολες αυτες οι συμπτωσεις(θα ελεγα εγω)λοιπον,του δινουν εχτρα κυρος

Ναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ το ξέρω ότι δεν είναι πραγματικό βιβλίο, hello, διαβάζω Λάβκραφτ 2 χρόνια τώρα… Δεν είμαι τόσο ζώο.
Αλλά και πάλι έχω ξεφυλλίσει 2-3 εκδόσεις γραμμένες από φαν (έπρεπε να το διευκρινήσω κιόλας;) και είναι ενδιαφέρουσες. Γιατί λοιπόν να μην το αναφέρω?

εδιτ: α και το Malleus Maleficarum το βρήκα σε pdf.


Listening to: Vinnie Moore - April Sky
via FoxyTunes

Ενταξει δεν σε ειπαμε και στραβη, δεν μπορουμε να ξερουμε τι ξερεις και τι οχι και αν δεν ηξερες αυτο δεν σε κανει αυτοματως χαζη. Το θεμα ειναι οτι αυτες οι διαφορες εκδοσεις του Νεκρονομικον δεν εχουν και ιδιαιτερη ουσια, καλυτερα να διαβαζω Lovecraft…

…Να μου επιτρέψετε να κάνω bump τούτο το ξεχασμένο εδώ και 4 χρόνια θρεντ για να προσθέσω -[I]με αφορμή τη σφύρα των Μαγισσών[/I]- πως για όποιον/οιαν αρέσει αυτό το είδος…“πονημάτων” και θα ήθελε να ψαχτεί περαιτέρω, υπάρχει ένα πολύ καλό από εκδ. Αρχέτυπο: το [B]ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ[/B].

Γιατί απαγορεύει κανείς ένα βιβλίο; Ποιον φοβίζει η γνώση που κρύβεται πίσω από το εξώφυλλο;
Στις σελίδες του κατάλληλου βιβλίου μπορεί κανείς να συναντηθεί με ένα ολόκληρο σύμπαν μυστικών, μια ατέλειωτη αλυσίδα γνώσης. Διαβάζοντάς τα, ελπίζουμε κάθε φορά για την ίδια την Αλήθεια και τα μυστικά της ζωής. Όσοι όμως έχουν ήδη επιβάλλει τη δική τους αλήθεια στην κοινωνία, βλέπουν στα βιβλία αυτά μια απειλή την οποία θα σπεύσουν να εξαφανίσουν, πολλές φορές με βίαια μέσα.
Μ’ αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκε στην υφήλιο μια ατελείωτη σειρά από απόλυτα βιβλία μυστικών. Διαβάστε στην ειδική έκδοση της Απαγορευμένης Ιστορίας:
[U] Βιβλίων Διωγμοί[/U]Από τις πρώτες καύσεις βιβλίων στην αρχαιότητα, στους καταλόγους των απαγορευμένων βιβλίων από το Βατικανό, τους Ναζί, τον Καζαντζάκη και τη σύγχρονη λογοκρισία.
[U] Το Βιβλίο του Αδάμ και της Εύας[/U]Λίγα μυστήρια μας γοητεύουν τόσο όσο η πραγματική ιστορία πίσω από τη Βίβλο και αντίστοιχα λίγα βιβλία διώχτηκαν τόσο όσο τα λεγόμενα Απόκρυφα -ιστορίες με βιβλικό θέμα που έμειναν έξω από τις επίσημες εκδοχές των ιερών βιβλίων. Ένα από τα πιο μυστηριακά Απόκρυφα είναι το Πρώτο Βιβλίο του Αδάμ και της Εύας, το οποίο εξιστορεί τη ζωή των πρωτόπλαστων μετά την εξορία τους από τον Παράδεισο, μέχρι τη δολοφονία του Άβελ…
[U]Το Μυστηριώδες Νεκρονομικόν[/U]Από τον σημαντικότερο ίσως συγγραφέα της λογοτεχνίας του Φανταστικού, Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ και την τρομερή μυθολογία Κθούλου, μέχρι πίσω στα αλχημικά πειράματα του John Dee και ακόμη πιο πίσω στους μοναχούς του Βυζαντίου και τις δοξασίες της Μεσοποταμίας.
[U]Τα Απαγορευμένα Βιβλία της Αλχημείας[/U]Τι αναζητούσαν οι πρώτοι Άραβες και Έλληνες αλχημιστές, πώς αναπτύχθηκε η μέθοδος της κρυπτογραφίας, ποιους γρίφους έκρυβαν τα χειρόγραφα του Νεύτωνα; Ερωτήματα και απαντήσεις για την σπουδαιότερη μυστικιστική τέχνη του μεσαίωνα.
[U] Τα Μυστηριώδη Χειρόγραφα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι[/U]Αν και στον πολύ κόσμο είναι γνωστός ως ζωγράφος, ωστόσο οι αμέτρητες σημειώσεις και τα σχέδια του Ντα Βίντσι αποκαλύπτουν ότι ήταν περισσότερο ένας ευφάνταστος στοχαστής και πρωτοπόρος μηχανικός, παρά οτιδήποτε άλλο. Πτητικές μηχανές, μελέτες εμβρύων, παράξενα οπλικά συστήματα και πολλές εκπληκτικές εφευρέσεις, συνθέτουν ένα θαυμαστό σύμπαν που ακόμη δεν έχουμε αποκωδικοποιήσει.
[U]Το Χειρόγραφο Voynich[/U]Πρόκειται για το έργο που έχει μάλλον δίκαια κερδίσει τον τίτλο του «πιο παράξενου χειρόγραφου στον κόσμο»! Από πού μας έρχεται και ποιο είναι το μεγάλο αίνιγμα που κουβαλάει μαζί του;
[U] Τρια Αλχημικά Μυστήρια[/U]Μια περιήγηση στις γκραβούρες που συνόδευαν τα αλχημικά γριμόρια και που μέσα τους κρυπτογραφούνται κόσμοι ολόκληροι, αποτυπώνονται κώδικες και στα μυημένα μάτια αποκαλύπτονται όσα μυστικά δεν έπρεπε να πέσουν σε ακατάλληλα χέρια. Μερικά από τα ωραιότερα παραδείγματα της μεθόδου, να κρύβεις και παράλληλα να φανερώνεις μέσα από τις εικόνες…
[U] Απαγορευμένα Μαγικά Βιβλία[/U]Τα βιβλία μαγείας αποτελούσαν πάντοτε ιδιαίτερο αντικείμενο διώξεων και καταστροφών. Από τη θρυλική Σολομωνική και τοΛεμέγεθον μέχρι το Βιβλίο της Δύναμης, ο εντοπισμός των απαγορευμένων μαγικών βιβλίων μοιάζει κάτι παραπάνω από σαγηνευτικός.