Manowar

Σχετικά με το παραπάνω βίντεο (και μόνο) μερικές παρατηρήσεις.
-Το τραγούδι δεν είναι επικό, δεν έχει κανένα επικό στοιχείο, δεν βγάζει επικό feeling, δεν είναι epic. Τέλος. Ένα απλό heavy κομμάτι είναι.
-Αν αυτό είναι ένα από τα καλύτερα heavy metal τραγούδια των 90’s δεν θέλω καν να φανταστώ πως ακούγονται τα χειρότερα.
-Ούτε καν να συγκρίνετε την φανταστική μουσική του Πολυδούρη με αυτό το πράμα.
-Όπως είπα και πριν δεν συγκρίνω Bathory με τους Μάνοβαρ γιατί πολύ απλά οι Μάνοβαρ χάνουν σε όλα τα σημεία. Και κυρίως στο θέμα επική μουσική.

Τέλος να πω ότι δεν βρίσκω το βίντεο γενικά αστείο. Αλλά βρίσκω γελοία τα αποσπάσματα από συναυλίες που είχε και μου έδειχνε τους Μάνοβαρ με τα πέτσινα και τα κωλομέρια έξω να κάνουν καραγκιοζιές επί σκηνής.
Αυτά.

Ok το βίντεο που πόσταρε ο Davidian δεν ήταν πολύ αστείο.
Αυτό όμως τι είναι;

Eγώ προσωπικά είμαι κάπως έτσι :lol3: όταν το βλέπω.

:stuck_out_tongue:

Αυτό το " Δεν ακούει Heavy Metal, αν κάποιος βρίσκει αστείο το παραπάνω videακι!" φίλε Δημήτρη πιστεύω πως είναι λίγο οξύμωρο και πρέπει να αναθεωρήσεις. :slight_smile:

[SIZE=“3”]1[/SIZE]Quorthon : Around that time, one day in the rehearsal place, I played this guitar riff and he picked it up with a heavy peculiar beat. We realized immediately that it suited the new topics very well. He explained to me that this was an ordinary basic Manowar beat. By that time we didn’t think too much about it. It wasn’t like we listened to Manowar and said we wanted to do just that. On the contrary, had we felt that using the Nordic topic writing about swords and dragon ships was going to be too close to Manowar, it would never have happened out of fear for being called Manowar clones.

[SIZE=“3”]2[/SIZE]

[SIZE=“3”]3[/SIZE]
[SIZE=“3”]4[/SIZE]

[SIZE=“3”]5[/SIZE] Αν βρεις κατι να πεις θα σε παραδεχτω . Προσωπικα εχω ασχοληθει και ασχολουμε σε τεραστιο βαθμο με την Epic σε ολα τα ιδιωματα του μεταλ ,καθως αποτελει αγαπημενη κατηγορια , οποτε αν θες να πεις και αλλα πανω σε αυτο δεν εχω κανενα προβλημα να απαντησω .

Επισης , να πω πως με τα παραπανω δεν εχω στοχω να προσβαλλω η να βεβηλωσω τη μνημη του τρεισμεγιστου Quorthon , ο οποιος εχει χαρισει στο κοσμο τρεισμεγιστα αλμπουμ , με το Twilight Of The Gods να ειναι στην δεκαδα με τα all time favorite Epic metal Αλμπουμς μου .

Δε σε πιστεύω. Κάνεις φωτομοντάζ και φτιάχνεις ψεύτικες συνεντεύξεις για να στηρίξεις τους Μανοβαρ. Ποταπέ!!

Και το γαμάτο είναι ότι όλα αυτά για τους θεούς Bathory είναι πασίγνωστα. Δεν είναι ότι βρήκε ο RippeR σπάνιο αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό όπου φοράνε γούνινα βρακιά.

οτι ειπε ο Nihilist. δεν ειναι ολα τα κομματια των μανοβαρ επικα. ειδικα το Power οf thy sword μαζι με κατι outlaw και τετοια πρεπει να ειναι απο τα πιο βαρετα κομματια μανοβαρ και καθολου επικο συναισθημα δεν εχουν. Να ειχε στο κλιπ κανα each dawn I die να πω ναι ρε πουστη μου η κανα secrets of steel τωρα αυτο που ειδατε οτι κολλαει…

το αστειο στο video που εβαλε ο ζαφροκ ειναι το κοινο και ο τροπος που παιζει ντραμς ο κολομπους ειναι για να χτυπιεσαι αλλα μακαρι να ηταν τωρα τοσο γελοιοι οσο τοτε και να γραφαν την ιδια μουσικη. Αλλα για να ειμαστε και δικαιοι πια μεταλ βιντεο κλιπ του 80 δεν ηταν για γελια?

Ρε μόνο ο Vangelis κατάλαβε τι λέω? Η είμαι τόσο δυσνόητος πια? Τα τραγούδια των Μάνοβαρ ΔΕΝ είναι επικά! Δεν παίζουν επική μουσική! Πως να το κάνουμε. Δεν τους συγκρίνω, δεν λέω αν είναι καλοί ή όχι… λέω απλά ότι δεν βγάζουν τίποτα το επικό.
Όσο για τους Bathory δεν έχω τίποτα να πω. Αυτά είναι γνωστά και ο Quorthon ήταν από τα πιο σοβαρά και low profile άτομα στη σκηνή. Αν τον συγκρίνεις με τους Μάνοβαρ και τις βλακείες που κάνουν και λένε, με αφορμή μία φωτογράφηση τότε δεν πας καλά.
Και αν βρίσκεις ότι μουσικά έχουν έστω και μία απειροελάχιστη σχέση τότε δεν πας δυο φορές καλά. Επίσης μάλλον πρέπει να σου κάνουν μια μετάφραση της συνέντευξης γιατί δεν κατάλαβες τι λέει. Απλά είδες την λέξη Μάνοβαρ και χάρηκες.

Για να ξεκαθαρίσω καποια πραγματα περί του video γιατί οπως βλέπω εγινε ντόρος για αυτό…:lol: Το συγκεκριμενο videaki παιχτηκε στο Texas το προηγούμενο Σαββατο και μπορώ να πω οτι μετά από μερικές μπύρες ηταν ακρως χιουμοριστικό…:lol:(Το βλεπα και πρώτη φορά το συγκεκριμένο…)…Αυτά προς αποκατασταση της ιστορικής αληθειας…

Y.Γ Δεν μου την σπάει τόσο η μουσική και το concept των Manowar…Mαγκια τους και καπέλο τους στην τελική…Αυτό ομως που πραγματικά μου την δίνει είναι η κολλημενη και απόλυτη σταση και αποψη των οπαδών τους…(Και κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…)…Και είναι ισως η μοναδική metal μπάντα με την οποία συμβαίνει αυτό το πράγμα…

Σήμερα άκουγα το battle hymns και σκεφτόμουν πόσο γαμάτοι ήταν οι Manowar. Kρίμα.

νιχιλιστ, ελπίζω αυτό το “Τα τραγούδια των Μάνοβαρ ΔΕΝ είναι επικά!” να μην αναφέρετε στο σύνολο της δουλειάς τους, αλλά στα χεβιμεταλλάδικα κομμάτια τους. επίσης, τα επικά των μπάθορι ΕΧΟΥΝ σχέση με τα επικά των μανοβαρ.

Δεν έχω χαραμίσει τη ζωή μου για να ακούσω το σύνολο της δουλειάς των Μάνοβαρ ακόμα και δεν πρόκειται να το κάνω και ποτέ. Αναφέρομαι σε όσα έχω ακούσει και σε κάτι δήθεν ύμνους που έχουν γράψει.
Και φυσικά τα επικά των Bathory δεν έχουν καμία σχέση με τους Μάνοβαρ.

δε σου είπε κανείς να φας τη ζωή σου ακούγοντας manowar, αλλά όταν θες να έχεις άποψη και να είσαι και απόλυτος, πρέπει να μπορείς και να στηρίξεις αυτά που λες. γενικά δε μου έχεις δώσει τέτοια εντύπωση, αλλά αν έχεις ακούσει τραγούδια σαν τα secret of steel, hatred, mountains, guyana, bridge of death κ.λπ. και σου φαίνεται ότι δεν έχει επηρεαστεί ο κουόρ8ον από αυτά ή δεν έχουν σχέση με τα επικά του (το αν βγάζουν επικό φίλινγκ δεν το αγγίζω καν), είσαι επικίνδυνα άσχετος.

Εχει δικιο εδω που τα λεμε. Το κυριως επιχειρημα ολων για τη μουσικη των Manowar ειναι τα ρουχα και οι δηλωσεις τους. Λιγο οξυμορο, δε νομιζετε;

εδιτ ακουω το The Oath τωρα να γουσταρουμε :!:

Ναι ρε παιδιά, έτσι είναι. Οι Manowar μπορεί να είναι καραγκιόζηδες από τους λίγους, αλλά άλλο το image και άλλο η μουσική. Τραγούδια όπως το Gates of Valhalla ή το Mountains είναι επικά όσο λίγα, επικά με έναν πρωτόλειο και ακατέργαστο τρόπο, σε στυλ Κόναν ο Βάρβαρος. Φυσικά κάτι brothers of metal part 236 είναι για γέλια και δεν έχουν σχέση με επική μουσική, αλλά τελικά μάλλον πρέπει να δεχτούμε πως ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά των Manowar είναι η αντιφατικότητα τους…

Ένα απο τα videos του utube πάντως που έχω λατρέψει κ το λέω με κάθε σοβαρότητα είναι το τρειλερ του Λεοναιντας με το heart of steel(άσμα ασμάτων)…δε θεωρώ οτι προσβάλoyn ούτε τους manowar ούτε τους φανς τους ύτε την heavy σκηνή τέτοια tribute videos… ακόμα κ αστείο να το βρεί κάποιος…:wink:

Το γελιο της υποθεσης ειναι οτι τους κρινουν οπαδοι συγροτηματων που οι διλωσεις , τα ρουχα και οι πραξεις τους ειναι και 10 φορες πιο γελιες απο αυτες των Manowar . Anyway …

Παω να βαλω “νερο στο κρασι” και το χυνεις. νταξ, ειπαμε, υπαρχουν και αλλα ειδη εκτος απο το heavy και τους manowar. η υπερβολη εχει και ορια :wink:

Πλζ,δίνεις παράδειγμα,μιάς και δεν μου έρχεται κανένα συγκρότημα που να είναι στο 10% τόσο μα τόσο γελίοι όσι οι Manowar(μιλώντας για εμφάνιση και συμπεριφορά,όχι μουσική)…

εδιτ:
αυτή η κουβέντα,δυστηχώς νόημα δεν βγάζει…εγώ εγκαταλείπω εδώ

Χωρις πλακα τωρα, υπαρχουν απειρα black και gothic συγκροτηματα που ειναι για χοντρα γελια! Βεβαια δεν νομιζω ο Ripper να ξερει καποιο απο αυτα, αλλα ΟΚ…

ευτυχώς, όμως, εμείς δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι ώστε να να κρίνουμε τη μουσική από την εμφάνιση και τις απόψεις των δημιουργών της… λέμε τώρα.

Εννοειται αυτο. Εδω, εγω γουσταρω καργα Twisted Sister, τι να λεμε τωρα!