Μιας και τα λεμε τωρα,τους εχω κραξει απο δω και απο κει,συνηθως για να κανουμε χαβαλε,ας πω και σοβαρα μια τη γνωμη μου…
ποτε δεν μου αρεσε η μουσικη τους,ακομα και οταν ξεκινησα να ακουω μεταλ και ακουγα ολα τα κλασσικα συγκροτηματα του χωρου…δεν ξερω,μαλλον φταιει το γεγονος οτι γενικα το επικ-power κτλ,μου φαινονταν απο αδιαφορο εως αστειο…στα αυτια μου δλδ τουλαχιστον…σαν μουσικοι,δεν μου λενε κατι,αφου δεν παιζουν και τπτ(ο αλλος με το μπασο-μπουζουκι ειναι αστειος-σορυ κιολας-),αλλα οκ,αυτο δεν ειναι και το καλυτερο κριτηριο για ενα συγκροτημα του χωρου του κλασσικου μεταλ,αλλιως θα εκραζα και σχεδον ολο το ειδος…δεν μου εβγαζαν κατι το επικο προσωπικα και γενικοτερα,δεν ξερω,δεν μπορω απλα να ακουσω νοτα…δεν εχει να κανει με τπτ αλλο,παρα το προσωπικο μου γουστο…απλα παραξενευομουν παντα,πως ακουγα running wild πχ,και manowar δεν μπορουσα με τπτ…εχουν καποια καλα κομματια,αλλα μεχρι εκει,θα τα ακουγα με ευχαριστηση και τωρα,αλλα 1-2 φορες το πολυ,μετα με την καμια…δεν μπορω να τους ξεχωρισω απο αλλα συγκροτηματα του χωρου,που θεωρω οτι παιζουν απειρως πιο ποιοτικη και ‘‘επικη’’ μουσικη…ειναι καθαρα θεμα γουστου…πανως,αυτη την ‘‘επικιλα’’,δεν μου την εβγαλαν ποτε…
Η ολη ιστορια με ιματζ,δεν πρεπει να μπερδευεται με την μουσικη τους και το πως ακουγεται,μιας και πολλα συγκροτηματα κλασσικα του χωρου-κ οχι μονο-,ειχαν τρισαθλιο ιματζ και νοοτροπια,αλλα επαιζαν μουσικαρα…νταξ,δεν μου αρεσουν τα σκηνικα με τα δερματινα σωβρακα,σπαθια κ βλακειες,αλλα δεν τους κρινω απο αυτο…αυτα τα χρησιμοποιω μονο,οταν θελουμε να κανουμε χαβαλε και να πειραξουμε κανενα φαν…αλλα οκ,αλλο μουσικη,αλλο ιματζ…πχ εχω δει εμφανισεις του James Brown,που λατρευω πχ,και εχει σκασει στη σκηνη,με ρουχα που δεν φορανε ουτε στις αποκριες,αλλα μουσικα ριχνει σαγονια…οπωτε,ειναι λαθος και χαζο επιχειρημα,να λες Μανογουωρ=δερματινα σωβρακα=μαπα…μου αρεσει πολυ να κανω πλακα σε φιλους κτλ με το ιματζ τους,αλλα δεν το θεωρω κριτιριο μουσικο(καμια σχεση…)…
Σχετικα με στιχους,μιας και πολλοι φανταζομαι,θελουν απο ενα τραγουδι,οχι μονο μουσικη καλη αλλα και ενα στιχουργικο υποβαθρο σωστο,τους βρισκω αστειους…και διαβαζω και απο τολκιν μεχρι Ρ.Χαουαρντ οπωτε ειμαι εξοικιωμενος με την φυση του σπαθιου,της μαχης και της επικιλας,αλλα οι στιχοι τους,εμενα προσωπικα,δεν μου αρεσουν καθολου…δεν λενε κατι δλδ ουσιαστικο,ποζερια και ψευτομαγκια μονο…παρε πχ blind gurdian,που εχουν και αυτοι στιχους με μαχες κτλ…αυτοι μου αρεσουν παρα πολυ…το να μου λεει ο αλλος,μεσα σε ενα κομματι 347 φορες kill,sword,blood,ε,νταξ ρε φιλε,αραξε δλδ…
Ισχυει οτι ειπε ο Ρεντραμ απο πανω,μπερδεψαν το ιματζ με τη μουσικη σε τετοιο βαθμο,που το ξεφτυλισαν,οπως και αυτο το τρου-φολς σκηνικο…γενικα,οκ,για το ειδος τους,τα 4 πρωτα,αν και δεν μουαρεσουν ιδιαιτερα,αναγνωριζω πως προσφεραν σε αυτη τη σκηνη του επικ…απλα εμενα,δεν με αγγιξαν ποτε…δεν εχει να κανει με τπτ αλλο…ακουγα gurdian,panzer κατι καιρους για λιγο,ελιωνα running wild,αλλα οι Μανογουορ,δεν μου εκατσαν ποτε στο αυτι καλα…και,οπως και να το κανουμε,απο τη στιγμη που αρχισαν τοσο εντονα τα τρου-φολς κτλ,ε,μου εγιναν και αντιπαθεις και σαν ατομα(και παλι,δεν ειναι καν μουσικο κριτιριο,αλλα το ξεφτυλισαν σε τετοιο βαθμο που δυστυχως ο πολυς κοσμος ετσι τους αντιλαμβανετε πλεον)…τεσπα,αν και εχω τελειως διαφορετικα ακουσματα και ισως να μην ειμαι κ ο καταλληλος να τους κρινω,επειδη κατι καιρους ελιωνα με το μεταλ των 80ς,θεωρω πως μπορω να πω και μια γνωμη για αυτους…μπορει να το εχουν πιστεψει αυτο που κανουν,δλδ πως ειναι επικοι,τρου,οι γ@μαω του χωρου,αλλα σε εμενα ειναι παντελως αδιαφοροι…απλα τσατιζομαι ωρες ωρες,με αυτους που λενε τοσο ευκοα ‘‘α,δεν ακους μανογουορ ή τους κραζεις,εισαι φλωρος’’…νταξ,η μεγαλυτερη μλκια που εχω ακουσει…ηλιθια νοοτροπια…