Manowar

καλα ρε αδερφέ, θα τρελαθούμε.
από το power of thy sword (αντε βάλτο αυτό) και κάτω ντρέπονται τα τραγούδια μόνα τους…
μα, “the Gods made heavy metal and they saw that it was good”?
τους φαντάζομαι όταν το συνέθεταν να κάνουν hi five.

καλά τα λέει ο about music.

μπάντα τεραστίων αντιθέσεων. Λατρεία και απέχθεια. Πόρωση και αηδία. Μεγαλείο και πάτος. Κλάμα από συγκίνηση και κλάμα από τα γέλια. Όλα μαζί.

Τα 4 πρώτα και το Κings of Metal είναι δισκάρες, ειδικά το HTE. Τι να λέμε τώρα.

Μετά από λίγο τα πάντα έδωσαν τη θέση τους στο (ήδη) γελοίο ίματζ και ξεφιλίστηκαν παντελώς.

H λογική τρου-φολς που οι ίδιοι εισήγαγαν στη μεταλλική σκηνή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έκαναν οι Μάνογουορ (φυσικά όχι μόνο αυτοί, αλλά κυρίως αυτοί, από εποχές των αρχικών άλμπουμ)

ναι αλλά την πήραν μετά τα Αγγλικά Πανεπιστήμια και θησαυρήσανε από τις εξετάσεις λόουερ, προφίσιενσι κλπ. :p:p:p

Από τις μπάντες που με χώσανε στο μέταλλο.Έχουν δισκάρες, ειδικά τα Into Glory Ride, Hail To England, Sign Of The Hammer απλά δεν γίνεται να ξαναγραφτούν. Από το Fighting The World και μετά αρχίζει μια πορεία περίεργη. Το Kings of Metal είναι αξιοπρεπέστατος δίσκος, το Triumph of Steel έχει τα πάνω του και τα κάτω του, το Louder Than Hell είναι ακόμα λιγότερο καλό. Ξέχασα το Fighting the World που απλά είναι για γέλια σε σχέση με τα προηγούμενα. Κάτι πάνε να κάνουν με το Warriors Of The World αλλά έρχεται το τελευταίο “αριστούργημα” και μας αποτελειώνουν.

Είναι πέρα για πέρα γραφικοί αλλά τους αγαπάμε και γι αυτό τους κράζουμε και θέλουμε να βγάλουν ένα πραγματικά επικό δίσκο! Επικό ρε όχι στρουμφάκια, γαμώ το κεφάλι σας!

Να σημειώσουμε βέβαια ότι αν κάτσουμε να κάνουμε λίστα κομματιών μεγάλων μπαντών με γελοίους έως υπερ-γελοίους στίχους, η λίστα δε θα έχει τελειωμό.

Και επίσης ότι προσωπικά προτιμώ γραφικούς στίχους παρά σοβαροφανείς αλλά ήλιθιους στην ουσία τους -αν γίνομαι κατανοητός.

Y.Γ.: Σε καμία περίπτωση βέβαια δε μου αρέσουν οι συγκεκριμένοι στίχοι που αναφέρεις, για να μη φανεί ότι τους υπερασπίζομαι

Ποια είναι η γνώμη σας για τους MANOWAR ???

H καλύτερη!!!

Αν και θα κατέβαιναν απο τη σκηνη για να με κυνηγήσουν άμα έσκαγα σε συναυλία τους με μποτάκι τιμπερλαντ και πουκαμισάκι, δεν πειράζει εγώ τους γουσταρω ασχετα απο το τι γούνινα βρακάκια φοράνε και πως δείχνουν.

Το τόπικ είναι υπερβολικά … υπερβολικο…

Καλα ολα ταλλα αλλα αυτο το κομματι βρηκες και συ? Παιζει να ειναι το χειροτερο τους τραγουδι(και δεν εννοω απο τα καλα τους Album μονο).

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τώρα που κοιταγα πίσω…αυτό και το Warlord από το IGR είναι τα μαύρα πρόβατα σε 2 καταπληκτικούς δίσκους.

εντιτ: βάλε και το Βλακ Arrows στο HTE

Mλλον δίκιο έχετε, αλλα είναι σαν μερικές άσχημες γκόμενες που όμως έχουν “κάτι”. Δεν ξέρω, ίσως ειναι κλινική περίπτωση, αλλα πραγματικά μου αρέσει…

Γαμ…ει και ο στίχος

When I Tried Givin’ In, To Make Money Had To Turn Down Low
They Said, “Why Be Proud, Don’t Play So Loud, Be Like Us
And Get A Sound That’s Real Thin
Wear A Polyester Suit, Act Happy, Look Cute, Get A Haircut
And Buy Small Gear”
That’s When I Turned To Them And Said, Hold It, Right There

Ναι αλλα αυτο που εκανες εσυ ειναι μια κουκλα γκομενα με κρεατοελια στη μυτη.:lol::lol::lol:

Μιας και τα λεμε τωρα,τους εχω κραξει απο δω και απο κει,συνηθως για να κανουμε χαβαλε,ας πω και σοβαρα μια τη γνωμη μου…

ποτε δεν μου αρεσε η μουσικη τους,ακομα και οταν ξεκινησα να ακουω μεταλ και ακουγα ολα τα κλασσικα συγκροτηματα του χωρου…δεν ξερω,μαλλον φταιει το γεγονος οτι γενικα το επικ-power κτλ,μου φαινονταν απο αδιαφορο εως αστειο…στα αυτια μου δλδ τουλαχιστον…σαν μουσικοι,δεν μου λενε κατι,αφου δεν παιζουν και τπτ(ο αλλος με το μπασο-μπουζουκι ειναι αστειος-σορυ κιολας-),αλλα οκ,αυτο δεν ειναι και το καλυτερο κριτηριο για ενα συγκροτημα του χωρου του κλασσικου μεταλ,αλλιως θα εκραζα και σχεδον ολο το ειδος…δεν μου εβγαζαν κατι το επικο προσωπικα και γενικοτερα,δεν ξερω,δεν μπορω απλα να ακουσω νοτα…δεν εχει να κανει με τπτ αλλο,παρα το προσωπικο μου γουστο…απλα παραξενευομουν παντα,πως ακουγα running wild πχ,και manowar δεν μπορουσα με τπτ…εχουν καποια καλα κομματια,αλλα μεχρι εκει,θα τα ακουγα με ευχαριστηση και τωρα,αλλα 1-2 φορες το πολυ,μετα με την καμια…δεν μπορω να τους ξεχωρισω απο αλλα συγκροτηματα του χωρου,που θεωρω οτι παιζουν απειρως πιο ποιοτικη και ‘‘επικη’’ μουσικη…ειναι καθαρα θεμα γουστου…πανως,αυτη την ‘‘επικιλα’’,δεν μου την εβγαλαν ποτε…

Η ολη ιστορια με ιματζ,δεν πρεπει να μπερδευεται με την μουσικη τους και το πως ακουγεται,μιας και πολλα συγκροτηματα κλασσικα του χωρου-κ οχι μονο-,ειχαν τρισαθλιο ιματζ και νοοτροπια,αλλα επαιζαν μουσικαρα…νταξ,δεν μου αρεσουν τα σκηνικα με τα δερματινα σωβρακα,σπαθια κ βλακειες,αλλα δεν τους κρινω απο αυτο…αυτα τα χρησιμοποιω μονο,οταν θελουμε να κανουμε χαβαλε και να πειραξουμε κανενα φαν…αλλα οκ,αλλο μουσικη,αλλο ιματζ…πχ εχω δει εμφανισεις του James Brown,που λατρευω πχ,και εχει σκασει στη σκηνη,με ρουχα που δεν φορανε ουτε στις αποκριες,αλλα μουσικα ριχνει σαγονια…οπωτε,ειναι λαθος και χαζο επιχειρημα,να λες Μανογουωρ=δερματινα σωβρακα=μαπα…μου αρεσει πολυ να κανω πλακα σε φιλους κτλ με το ιματζ τους,αλλα δεν το θεωρω κριτιριο μουσικο(καμια σχεση…)…

Σχετικα με στιχους,μιας και πολλοι φανταζομαι,θελουν απο ενα τραγουδι,οχι μονο μουσικη καλη αλλα και ενα στιχουργικο υποβαθρο σωστο,τους βρισκω αστειους…και διαβαζω και απο τολκιν μεχρι Ρ.Χαουαρντ οπωτε ειμαι εξοικιωμενος με την φυση του σπαθιου,της μαχης και της επικιλας,αλλα οι στιχοι τους,εμενα προσωπικα,δεν μου αρεσουν καθολου…δεν λενε κατι δλδ ουσιαστικο,ποζερια και ψευτομαγκια μονο…παρε πχ blind gurdian,που εχουν και αυτοι στιχους με μαχες κτλ…αυτοι μου αρεσουν παρα πολυ…το να μου λεει ο αλλος,μεσα σε ενα κομματι 347 φορες kill,sword,blood,ε,νταξ ρε φιλε,αραξε δλδ…

Ισχυει οτι ειπε ο Ρεντραμ απο πανω,μπερδεψαν το ιματζ με τη μουσικη σε τετοιο βαθμο,που το ξεφτυλισαν,οπως και αυτο το τρου-φολς σκηνικο…γενικα,οκ,για το ειδος τους,τα 4 πρωτα,αν και δεν μουαρεσουν ιδιαιτερα,αναγνωριζω πως προσφεραν σε αυτη τη σκηνη του επικ…απλα εμενα,δεν με αγγιξαν ποτε…δεν εχει να κανει με τπτ αλλο…ακουγα gurdian,panzer κατι καιρους για λιγο,ελιωνα running wild,αλλα οι Μανογουορ,δεν μου εκατσαν ποτε στο αυτι καλα…και,οπως και να το κανουμε,απο τη στιγμη που αρχισαν τοσο εντονα τα τρου-φολς κτλ,ε,μου εγιναν και αντιπαθεις και σαν ατομα(και παλι,δεν ειναι καν μουσικο κριτιριο,αλλα το ξεφτυλισαν σε τετοιο βαθμο που δυστυχως ο πολυς κοσμος ετσι τους αντιλαμβανετε πλεον)…τεσπα,αν και εχω τελειως διαφορετικα ακουσματα και ισως να μην ειμαι κ ο καταλληλος να τους κρινω,επειδη κατι καιρους ελιωνα με το μεταλ των 80ς,θεωρω πως μπορω να πω και μια γνωμη για αυτους…μπορει να το εχουν πιστεψει αυτο που κανουν,δλδ πως ειναι επικοι,τρου,οι γ@μαω του χωρου,αλλα σε εμενα ειναι παντελως αδιαφοροι…απλα τσατιζομαι ωρες ωρες,με αυτους που λενε τοσο ευκοα ‘‘α,δεν ακους μανογουορ ή τους κραζεις,εισαι φλωρος’’…νταξ,η μεγαλυτερη μλκια που εχω ακουσει…ηλιθια νοοτροπια…

Πάντως, πέρα από το αν τους γουστάρει ή όχι κανείς, εδώ και είκοσι χρόνια, για τους Manowar, οι καβγάδες είναι ακριβώς οι ίδιοι. Ίδιες αντιδράσεις, ίδιοι υποστηρικτές, ίδιες δηλώσεις… Σταθερότητα χαρακτήρων.:slight_smile:

Γιατι ρε φιλε τι εκανα?Αλλος το ειπε εγω απλα συμφωνησα.:dunno:

Ωραιες ιδεες εχεις παντως.:slight_smile:

Εχω και μια καλυτερη. Το σαλιγκαρι δε θα σου στελνει ολοκληρες λεξεις αλλα καθε φορα θα σου στελνει μια τελεια η μια παυλα και μετα απο κανα μηνα μεχρι να σου ερθει ολοκληρη απαντηση θα το αποκωδικοποιεις με κωδικα Morse.

Ενναλακτικα με μια συνδρομη 30 ευρω το μηνα σου εχω και γρηγορη συνδεση με σηματα καπνου απο την ταρατσα μου.(μια υπερπροσφορα απο το γρηγορα Internet πακετα Darth-X).

:lol::lol::lol3::bow2:

Darth 4 president.

Εχμ. Να γιατί διάβαζα αυτό το θρεντ αλλά δε μου κανε καρδιά να το ξεθάψω, όσο κι αν ήθελα να γράψω τους διθυράμβους που δικαιούνται οι Θεοί (και θα δικαιούνται στον αιώνα τον άπαντα, όσα “Fighting the World” κι αν βγάλουν). Γιατί ήξερα ότι θα ερχόμουνα για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με τόση εμπάθεια, τόσο κόμπλεξ, τόσο ΜΙΣΟΣ (που μπροστά του τα “Death to false metal” ειλικρινά πιστεύω ότι ωχριούν), που θα αρρώσταινα.

ΟΚ πάντως, δεν τρέχει τίποτα. Συνεχίστε, ρε μάγκες. Συνεχίστε να λέτε τις εξυπνάδες σας για το πόσο “για τα μπάζα”, “άθλιοι”, “αισχροί”, “αστείοι”, “γραφικοί” και ό,τι άλλο θέλετε είναι οι Manowar. Συνεχίστε να τους κρίνετε με βάση το ίματζ τους και την ίδια ώρα να βαράτε προσοχή σε ΟΛΑ τα άλλα μεγάλα metal συγκροτήματα των 80’s, άσχετα αν η εικόνα τους κάθε άλλο παρά σοβαρή ήταν. Οσοι δεν είμαστε ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ θα συνεχίσουμε να κρίνουμε τη μουσική τους και μόνον αυτή - και στα “επιχειρήματά” σας θα δίνουμε πάντα τέσσερις απαντήσεις: “Battle Hymns” - “Into Glory Ride” - “Hail to England” - “Sign of the Hammer”.

Πάντως ο πιο σωστός ήταν ο χαζούλης ο Lupin. ΟΚ, δε μου αρέσει το ίματζ τους, αλλά τους σέβομαι, όσο κι αν δεν μπορώ να τους ακούσω (έστω κι αν ένας άνθρωπος που δηλώνει φαν των Maiden, Priest, Running Wild κτλ. και δεν του αρέσουν οι Manowar είναι όσο να ναι κλινική περίπτωση :roll::p).

Ελεεινοί

Mμμμμ… Γράκχο πες μου τώρα ότι τους κρίνεις - όχι μόνο αυτούς αλλά και όλους όσους κάνουν τέχνη - μόνο με βάση το έργο τους, να πέσω να πνιγώ.

Και βασικά αυτό το θρεντ μιλάει για Μάνογουορ, όχι για μάνογουορ σε σχέση με τους άλλους.

Rum σε αυτο που λες μπορει και να μην εχεις 100% αδικο αλλα το Thread το εχεις διαβασει ολο? Εγω το διαβασα και οταν το διαβασεις πες μας αν το βρισκεις ιδιαιτερα νορμαλ ολο το σκηνικο.

you’ve got to be a man if you want to be the king