Κι εγώ θα ήθελα προφανώς όλα τα metal συγκροτήματα και γενικώς όλους τους καλλιτέχνες, σε όλες τις περιόδους και εποχές, να χαρακτηρίζονται από μια σοβαρότητα και ακεραιότητα που να τιμά, να έρχεται σε αντιστοιχία με το καθ’ αυτό καλλιτεχνικό έργο τους. Ολοι ξέρουμε όμως ότι αυτό είναι ευσεβής πόθος.
Η συνολική εικόνα λοιπόν μιας σκηνής που παράγει καλλιτεχνικό έργο, άρα και των συντελεστών της, πρέπει για μένα να κρίνεται κατά κύριο λόγο με βάση τις συνθήκες που οδήγησαν στην ανάπτυξή της ή επηρρέασαν τη φυσιογνωμία της τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και ρωτάω: σε μια metal σκηνή της δεκαετίας του '80 που εμφανίζεται να καλύψει την ανάγκη του κοινού για ΥΠΕΡΒΟΛΗ (εν μέρει αντικειμενική και εν μέρει δημιουργημένη από τη μουσική βιομηχανία και συνολικά τη βιομηχανία του θεάματος, των Μέσων κτλ.), πόσο δίκαιο είναι να “κατανοούμε” την υπερβολή των Maiden, Priest, Twisted Sister, WASP κτλ. κτλ., αλλά να βγάζουμε σπυριά με την υπερβολή των Manowar; Είναι αρκετό να πούμε ότι “οι Manowar το παράκαναν”, λες και το πρόβλημα είναι στη δοσολογία; Αν θέλατε (-με) να ήσασταν “σωστοί”, θα τους απορρίπτατε όλους συλλήβδην και το ξέρετε.
Οι Manowar τί κάνανε; Βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας σκηνής που είχε ανάγκη από ένα συγκρότημα - κινητό τσίρκο. Είδαν ότι όλα εκείνα τα εξωπραγματικά που έλεγαν και έκαναν είχαν απήχηση, και με το επίπεδο συνείδησης που είχαν έσπευσαν με προθυμία να παίξουν το ρόλο που τους είχαν ετοιμάσει. Ποιός μπορεί να πεί ότι όλα όσα ακολούθησαν είναι αποκλειστικά “έργο Manowar”, κάτι που είναι ΤΟ ΜΟΝΟ το οποίο δικαιολογεί όλους τους αφορισμούς που έχουν εξαπολυθεί εδώ μέσα; Ή μήπως έχουν να απολογηθούν σε κανέναν οι Manowar που όταν εξέλιπε η “περιρρέουσα ατμόσφαιρα” που καλλιέργησε την εξτραβαγκάνζα τους, αυτοί ΧΩΡΙΣ τον “υποδαυλισμό” της μουσικής βιομηχανίας συνέχισαν να κάνουν αυτό που είχαν μάθει, βασιζόμενοι κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, στην στήριξη της βάσης των οπαδών τους; Και μη μου πείτε για μουσική παρακμή από ένα σημείο και μετά. Ποιός έχασε το ελιξήριο της έμπνευσης για να το βρούν οι Manowar;
Γι’ αυτό επιμένω, το κύριο είναι η μου-σι-κή. Ό,τι μπορεί να έρθει συνοδευτικά ως σοβαρή στάση/συμπεριφορά καλοδεχούμενο “+”, αλλά ποτέ δε φτάνει να δικαιώσει από μόνο του ένα συγκρότημα - έτσι και η όποια μη σοβαρή στάση/συμπεριφορά δεν αποτελεί κρίσιμο “-”, αν και σίγουρα καλό θα ήταν να μην υπήρχε καν.
Απο τα πρωτα μεταλ ακουσματα μου ηταν το hail to england και το kings of metal.Βεβαια τωρα θεωρω και εγω τους στιχους τους καπως κλισαρισμενους/ανοητους αλλα δεν παυω να τους σεβομαι απεριοριστα για το ενδοξο τους παρελθον στο οποιο δεν προκειται να ξαναφτασουν μουσικα παντα.Πολλοι παντως εδω περα τους κρινουν για το στυλ τους χωρις να λαβουν υπ’οψιν τους οτι ετσι ηταν και πριν απο 20 χρονια και δεν το αλλαξαν για να γινουν τρεντυ κατι που ειναι αξιο θαυμασμου ακομα και αν δεν σας αρεσει η μουσικη τους.Ειναι σαν τους AC/DC ή τους motorhead που οσοι αιωνες και να περασουν δεν θα αλλαξουν την μουσικη που παιζουν.Οι MANOWAR ζουν για αυτη την μουσικη και δεν μπορει κανενας ακυρος να τους κατακρινει για αυτο.
Όσον αφορά το πρώτο, σταθερά διαλεκτικό και σωστό σε βρίσκω. Και καλά τα λες περί υπερβολής.
Όσον αφορά το δεύτερο, ποιος σου λέει ότι κατανοούμε την υπερβολή των πρώτων? Για παράδειγμα, προσωπικά πάντα, αν και είμαι πιο προκατειλημμένος με τους Manowar, πέρασα πολύ καλύτερα συνολικά στη συναυλία των Manowar πρόπερσι, που έπαιξαν αβίαστα κομμάτια που κανείς δεν ήξερε αν θα παίξουν παρά σ’ αυτή των Μaiden πέρυσι, που το σετλιστ ήταν καρμπόν. Αυτό είναι ενδεικτικό του ότι δεν αποδέχομαι την υπερβολή των άλλων.
Όπως και να το πάρεις πάντως, δεν είναι safe μπάντα σε καμία περίπτωση.
(Οι Priest δε θα έλεγα απλόχερα ότι είναι τόσο υπερβολικοί όσο οι υπόλοιποι.)
Εδιτ: το πρόβλημα μ’ αυτό το γκρουπ δεν έγκειται σ’ αυτά που λέει. Δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν σου έδινε έστω και μια αμυδρή εντύπωση ότι τα λέει για το χαβαλέ. Συνίσταται στο κανείς δε μπορεί να μη δει κάτι διαφορετικό από το ότι ότι αυτές τις μπαρούφες που λεν τις πιστεύουν.
γουνινα βρακακια (οταν τα κανε ο quorthon ηταν θεος?)
harley στη σκηνη (προφανως ο Halford ειναι πιο μαγκας?)
φαλλοκρατες (φανταζομαι τα σπατε με το fuck like a beast και με το be my wench των omen ομως ε?)
baby oil (οταν το βαζε ο tate στο βιντεο του night rider γαμουσε και εδερνε?)
γκομενες στη σκηνη (ο Lizzy borden ειναι θεοτητα ε?)
Οι Manowar είναι ένα μουσικό συγκρότημα από τις Π.Η.Π.Α. Το μουσικό ύφος τους συγκαταλέγεται στο ipa metal (ειπα μέταλ) και η θεματολογία των στίχων ασχολείται με ανύπαρκτες μάχες, άσχετες δοκιμασίες, μισογυνισμό και μανία καταδίωξης, ενώ πολύ συχνά συναντούμε συντακτικά λάθη, καθώς και λάθη στη μετάβαση αντικειμένου, που από τους οπαδούς περνιούνται στα ψιλά, γιατί ούτως ή άλλως “το συγκρότημα γ4|/|άει ρεεεεεεε”! Ενδυματολογικώς, ανήκουν στην κατηγορία των (γδυμενων) κακοντυμένων ποζεράδων, γεγονός που δημιουργεί κρίσεις προσωπικότητας στους ιδίους, με αποτέλεσμα αυτοκαταστροφικές τάσεις και δημιουργία παραδόξων στο συμπαν.
1st) To οτι δεν εχεις ακουσει οτι εχουν χρησιμοποιήσει drum machine εγω δεν σ φταιω
2nd)Το οτι παω με το τοξο και κατακτω τον κοσμο σκοτωνοντας ολα τα μυθικα τερατα ειναι για το πουτσο θεματολογια
3rd)To οτι εχουν εκφρασει την γνωμη τους δημοσιος για τους Maiden - Priest - Metallica και αυτα που είπαν διχνει το ποσο ανιδεοι απο metal ειναι…Που οταν αυτα τα συγκροτηματα παιζαν Heavy Metal αυτοι μαζευτα χαρτακια για το album τους
4rd)Και επειδη το εχει κανει ο Tate ειναι σωστο ?..Μanowar = Καραγκιοζιδες οσο δεν παει…Μπουρουσε να ηταν πολυ καλυτερη banda αν ηταν σωστοι, οχι τοσο εριστικοι και λιγοτερο pozerades…ετσι μοιαζουν την Μπεζετακου του Μetal
Aν δεν γουστάρει κάποιος το λάδι, τα καροτέν, τα γούνινα και τα πέτσινα και δεν ξερωγωτιάλλο, έχει καλώς. Με αυτά τα εξαρτήματα η μουσική των Μanowar δεν ακούγεται, είναι για γέλια. Ας τα βγάλετε ρε παιδιά, μήπως είναι καλύτερα. Και μην αρχίσει κανείς να λέει για βάθος στους στίχους και πολύπλοκη μουσική ανάπτυξη των τραγουδιών. Ένας από τους καλύτερους δίσκους στην ιστορία του μέταλ, στα ελληνικά μεταφράζεται 'Παυσίπονος"… και κάτι τύποι φοράνε πέτσινα και βγαίνουν στή σκηνή με μηχανές…
1ον ) επειδη εσυ ακουσες οτι οι Manowar εχουν drum machine ειναι σα να σου λεω εγω οτι ακουσα οτι οι Maiden ειναι death metal απο καναδα
2ον)αμα δε σου αρεσει η θεματολογια που εχουν χρησιμοποιησει 4000000 μπαντες στο κοσμο…ακου opeth
3ον)που ακουσες να λενε για τους maiden?οι priest αληθεια που εχουν περασει 5000 gay,εχουν ακομα πιο ηλιθιους στιχους,και περισσοτερους μαπα δισκους απο manowar,γιατι ειναι γκρουπαρα?
για τους μεταλλικα δε μιλαμε…δεν ειναι μεταλλαδες καν…α,για δες ποιος επαιζε πρωτος μεταλ απο τους 2 και μετα μιλα 8)
4ον)δε μου χεις πει ακομα γτ ειναι καραγκιοζηδες οι manowar,αυτα τα λεγαν και στο battle hymns και στο into glory ride αλλα προφανως δε σε πειραζει εκει ε επειδη γαμαει ο δισκος?
(μηπως το dance of death ειναι καλυτερο απο το warriors of the world?):lol:
Αυτη οι τυποι φοραγαν δερματινα και βγαιναν με Harley κλασσικη Rock δεκαετια(80s) εκει που το Metal και το Rock αγαπηθικε οσο ποτε αλλοτε oxι στριγκακια και βυζι ( με carroten παντα )
Το καταλαβαινετε οτι ολα αυτα που λετε(λαδια,γουνες,σπαθια,τρου μεταλ,γκομενες στη σκηνη,μηχανες,γενικα το φαινεσθαι) εφεραν τους Manowar εκει που ειναι ε?
Χωρις αυτα πιθανοτατα θα ηταν αλλη μια επικ χεβυ μεταλ μπαντα και θα παιζαν στα φεστιβαλ του Λωρη,κατω απο τη Λωρεν Χαρις.Και μη μου πειτε οχι επειδη εχουν κομματαρες,δειτε ποσες γαματες μπαντες με κομματαρες παραμενουν στο περιθωριο και εχουν πολυ λιγοτερη αναγνωριση απ’οτι τους αξιζει.
There is no such thing as bad publicity except your own obituary(γαματο αυτο ε,αλλα δεν ειν δικο μου )
O ΝτεΜαϊο λοιπον μας γραφει ολους στο μεγαλο του παπαρι και συνεχιζει να τα παιρνει,οσο εμεις μαλωνουμε για το ποσο τσιρκο ειναι.