Καλοι ρε παιδιά οι Manowar,αλλά, πέρασε η μπογιά τους. Πιστιρικάδες δικαιολογούνται, αλλά, μεγάλοι, είναι ακυροι. Σαν μια τύπισσά στο μετρο που είδα προχθές, που είχε σηκώσει τα μανίκια της να δει ο κόσμος τη δερματοστιξία της. Μια προχειρη χαζομάρα, που απλά έλεγε fuck 0ff!!
Άλλο να μηδενίζεις όλη την πορεία ενός εκ των πραγμάτων μεγάλου και επιδραστικού συγκροτήματος του metal και άλλο να κράζεις ένα συγκρότημα για ξεπούλημα, κακούς τελευταίους δίσκους, εμμονή για λεφτά κτλ
Έχει γίνει τόσο κλισέ το να τους κράζουν, που ακόμα και κάποιος που έχει ακούσει 4-5 τραγούδια τους στη ζωή του πολύ συχνά βγαίνει και τους λέει καραγκιόζηδες. Και δε λέω ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά αν αυτή είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό, τότε αυτό από κάπου προέρχεται, διότι δε δικαιολογείται μόνο για τους Manowar να συμβαίνει αυτό.
Και εντέλει, έχω ψηθεί στο παρελθόν να μπώ σε καμια 20αρια θρεντς συγκροτημάτων (ενδεικτικά, θα μπορούσα να μπω και σε περισσότερα) και να γράψω για τους χαζούς στίχους τους (άπειρο ψωμί εδώ), τα καραγκιοζιλίκια που έχουν πει ή τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν επι σκηνής. Δε θα αποδείκνυα τίποτα όμως, απλά θα σπατάλαγα το χρόνο μου :Ρ
Τέλος πάντων, επειδή η μουσική μιλάει, δείτε το παρακάτω, ένα από τα καλύτερα λαηβ βιντεάκια που έχω δει ποτέ στο youtube. Έτος 1984. Love 'em or leave 'em
Μπαρδόν για την “εγχείρηση” Μαντμαζέλ αλλά καταλαβαίνεις ότι από τη στιγμή που μπήκες σε Manowar Thread και έγραψες οτιδήποτε θετικό, η θυληκότητα έπεσε κατακόρυφα.:p:p
Το να κραζεις ενα συγκροτημα σιγουρα ειναι ευκολο.
Το να κραζεις ενα συγκροτημα που εχει λανσαρει καποτες, γουνινα σωβρακα κλπ ειναι ακομα πιο ευκολο.
Το να κατσεις και να ασχοληθεις εστω και με ενα Hail to England, ετσι ρε παιδι μου για να δεις τι υπαρχει περα απο το ‘‘καραγκιοζακια μανοβαρ’’, αυτο ειναι δυσκολο.
Το αν θα ασχοληθείς με ένα συγκρότημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το είδος που παίζουν και τους στίχους τους, μέχρι το αν είναι gay ή όχι. Προσωπικά δεν ακούω manowar και δε θέλω κι όλας, αλλά δε μπορώ να αρνηθώ το γεγονός ότι είναι μεγάλο όνομα και έχουν προσφέρει στο είδος.
Όσο για τις καπότες, ντάξει κι εγώ έχω κράξει αλλά όλα τα συγκροτήματα προσπαθούν εκτός απο το να παράγουν μουσική, να βγάλουν και χρήματα. Εφόσον οι manowar γαμάνε -σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών- καλά κάνανε και βγάλανε καπότες. Δε βρίσκω κάποια διαφορά με τον Μαστέιν που έβγαλε καφέ και δηλώνει πως “τον κρατάει ξύπνιο για να σρεντάρει”.
Το μάτσο στυλ, τα ρούχα, αυτά που λένε κατά καιρούς, η θεματολογία των στίχων δε μου αρέσουν. Όμως σε σχέση με το παρελθόν έχω ψιλοαλλάξει γνώμη και απλά τους αναγνωρίζω για όσα έχουν κάνει. Όπως και να το κάνουμε είναι true.
Από Manowar έχω ακούσει ελάχιστα κομμάτια, μόνο τα Hail and Kill, Brothers of Metal, Warriors of the World United, Die for Metal και αυτό που ακούγαμε στο ραδιόφωνο και σκηνοθετούσα την εισβολή του παπαρδέλα στο τέρα βάιμπ (εκτός κι αν ήταν κάποιο απ’ αυτά που ήδη ανέφερα). Δε με χάλασαν μουσικά αλλά δε σκίζω και τα ιμάτια μου.
Όχι εσένα πάντως. Εσύ έτσι όπως έθεσες κριτικά την γνώμη σου δε μου αφήνεις καν περιθώρια. :thumbup: Αν τα έλεγαν όλοι έτσι δε θα χαμε 100 σελίδες με “-είναι …μιάδες”, “-όχι, είναι ρεζίλια”, κτλ κτλ.