Manowar

Αυτά λέει ο μαλλιάς??
Είμαι στη δουλειά κ δεν έχει ήχο γμτ…

Ναι ο θεός!!!

λεει και παραπάνω…δες το αργότερα…
πρέπει να ακούσεις και το στυλ που έχει…

ο Demaio είναι Ο heavy metal μπασίστας. βασικά ξεφεύγει από τα στενά όρια του όρου, αυτό που παίζει είναι δική του πατέντα custom made με πιό στενή ταστιέρα. επίσης χρησιμοποιεί και 8χορδο (Mountains γιά παράδειγμα) και πολλά από τα θέματα που ακούτε και νομίζετε πως τα παίζει ο RTB, μαντέψτε! είναι ο Demaio :wink:

Βασικά αυτό που θέλω να πω για το Ντε Μάιο είναι προέκταση αυτών που γράφει ο Τραμπ, αλλά διαφωνώντας με την πρώτη φράση του: ο Ντε Μάιο δεν είναι μπασίστας. Κιθαρίστας είναι και μάλιστα πολύ καλός, για να μην πω σπουδαίος. Αλλά μπασίστας όχι. Βέβαια θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτή η ιδιαιτερότητα λειτούργησε υπέρ των Μάνογουορ στο να δημιουργήσουν έναν δικό τους, μοναδικό ήχο, ειδικά στα πρώτα, κλασσικά άλμπουμς.

στην ουσία παίζει κάτι σαν μπασοκίθαρο και το εντυπωσιακό είναι πως με τον τρόπο που παίζει από τα κομμάτια των Manowar δεν λείπει ούτε το μπάσο αλλά ούτε και η δεύτερη κιθάρα… τα κάνει όλα και συμφέρει λέμε

Πώς αλλιώς θα έβγαιναν ήχοι τύπου Black Wind, Mountains, Oath κλπ κλπ…

Συμφωνω με τον Trampakoula ειναι σαν να παιζει 2 σε 1. Δεν ειναι ο κλασικος μπασιστας, αλλα δεν ειναι και κιθαριστας.

Πωπω αυτό το θρεντ πάντα όταν μπαίνω με γκαβλώνει. Πάλι μάνογουορ παίζει το πισί.
Το βίντεο με τον ΝτεΜάιο να παίζει τον σκοτεινό εκδικητή με σκάλωσε. Ελπίζω η επανεκτέλεση να έχει ήχο heavy as fuck, μόνο τότε θα αξίζει τον κόπο πιστεύω.

Θα τον παραδεχομουν αν ολα αυτα που παιζει τα εκανε σε κανονικο μπασο με τις χορδες να εχουν τις σωστες αποστασεις μεταξυ τους…:slight_smile:

…και αν μπορουσε βεβαια να ισορροπισει την ιδια ωρα κι ενα ορθιο αβγο στο κεφαλι του.Τοτε θα τον παραδεχομουν κι εγω,strong point πραγματικα.

Η 'αποψη μου ειναι αυτη φιλε.Δεν ειναι το ιδιο να παιζεις σε κανονικες αποστασεις μπασου. :wink:

Ναι ρε παιδι μου γνωμη σου(btw πλεονασμος αυτο,παντα τη γνωμη μας λεμε),απλα δε σχολιαζουμε Ντριμ Θιατερ η Μαλμστιν(τον οποιο θα παραδεχτω αν παιξει αυτα που παιζει σε κανονικη ταστιερα κι οχι στην custom τη δικια του-true story-που τον βοηθαει!)εδω.Τι σημασια εχει αν θα μπορουσε να το παιξει και με κανονικες αποστασεις στο μπασο και γενικα ο τροπος που το παιζει απο τη στιγμη που πετυχαινει το ηχητικο αποτελεσμα της “μπασοκιθαρας” που ειναι και το ζητουμενο?

επίσης αναφέραμε πολλάκις πως ο Demaio δεν είναι ένας συνηθισμένος μπασίστας αλλά κάτι το ξεχωριστό οπότε μην τον αδικείς με το να τον συγκρίνεις με αυτό που θα έκανε κάποιος άλλος

Πέσ’τον μουσικό και είσαι μέσα.

O DeMaio απαντάει για την επανηχογράφηση του Battle Hymns

“We’ve had a couple of people ask why re-record a record like ‘Battle Hymns’ when it’s perfect… I didn’t say it’s perfect, but other people said it’s perfect, and we thank you for that. We’re not trying to make it better, because it is what it is, but there’s a lot of technology now that we didn’t have when we made the record and we’re gonna take advantage of it to make it as loud as we possibly can. So it won’t be better; it’ll just be different. And the songs themselves deserve to be recorded again because they’re great songs and the fans have actually requested a lot of this to happen. And also, Donnie Hamzik, our original drummer, is back in the band, and he wanted to have another go at it. We’re all together and we’re gonna have a fucking great time.”

Οτι και να λεει, τα ειπαμε, αχρειαστη κινηση και το μονο καλο ειναι οτι ισως περιοδευσουν και παιξουν ολο το Battle Hymns…

Από ό,τι είδα σε προπώληση (Ebay Γερμανίας) το Battle Hymns 2011 θα βγει εντός του 2010 σε CD και Picture Disk.
Αν μάθετε παραπάνω λεπτομέρειες μας λέτε.

Ο Christopher Lee θα συμετάσχει στο Dark Avenger (Battle Hymns 2011).

To επερχόμενο studio album: “Hammer of the Gods” είναι για μέσα στο 2011.

μου φαίνεται απίθανο να βγούν και οι δύο δίσκοι μέσα σε μία χρονιά