Maplerun - The Silent Rage - Solid Faith - Spirits Engaged @ An Club, 05/06/2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

MAPLERUN
THE SILENT RAGE
SOLID FAITH
SPIRITS ENGAGED

An Club,
Σολωμού 13, Εξάρχεια
Τηλ.:210 3305056

Ώρα Έναρξης: 20:00μμ
Είσοδος: 8?

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Οι Maplerun ξεκίνησαν το 2007 με σκοπό την έκφραση των μελών τους μέσω της μουσικής. Το style της μπάντας ποικίλει και έχει στοιχεία τόσο από το nu-metal και το modern rock όσο και από πολλά alternative συγκροτήματα. Μερικές από τις βασικές επιρροές τους είναι συγκροτήματα όπως οι: Metallica, System of a Down, Dream Theatre, Porcupine Tree, Tool, Radiohead, Katatonia και Godsmack. Η μπάντα μετράει ήδη μια κυκλοφορία, το “House On Fire” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2007 το οποίο και είχε την ευκαιρία να το παρουσιάσει τόσο σε πολλές εγχώριες συναυλίες όσο και
σε 2 Ευρωπαϊκές περιοδείες (η τελευταία ως support στους “Shadow Gallery”). Αυτήν την στιγμή οι Maplerun βρίσκονται στο studio μιξάρωντας το 2ο τους full length cd και επίσης είχαν την τιμή να περιλαμβάνονται στην λίστα κομματιών του πασίγνωστου παιχνιδιού “Rock Band” με το κομμάτι τους “For You” το οποίο η μπάντα είχε επιλέξει και για το πρώτο της videoclip.

Οι The Silent Rage δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 από τον κιθαρίστα Νίκο Σιγλίδη και τον drummer Βασίλη Χάμο. Η μπάντα από τότε έχει αλλάξει αρκετές φορές την σύνθεση της με την σημερινή να αποτελείτε από τους Νίκο Σιγλίδη στις κιθάρες και τα aggressive φωνητικά, τον Διονύση Κόντη στα lead φωνητικά, τον Κώστα Μαυρόγιαννη στις κιθάρες, τον Σταύρο Τσιλιβαράκο στο μπάσο και τον Στέλιο Παύλου στα τύμπανα. Μέχρι τώρα η μπάντα έχει κυκλοφορήσει ένα rehearsal demo (Perished In Flames, 2006) και ένα EP (The Silent Rage, 2009) ενώ αυτή την περίοδο ηχογραφεί ένα νέο EP (Harvester Of Souls, 2011) ενώ παράλληλα δουλεύει πάνω στο υλικό που θα αποτελέσει το πρώτο της δίσκο, ο οποίος θα τιτλοφορείτε ?Inner Scars?. Κομμάτια της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές (Greek Power Vol.1, κυκλοφόρησε από το Ελληνικό Rock Hard Greece & Compilation Vol.3, κυκλοφόρησε από το Hellenic Forces Magazine). Τέλος, η μπάντα έχει μοιραστεί ως support act την σκηνή με τους Shadow Gallery ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει στην επερχόμενη εμφάνιση των Rage/Grave Digger στο Fuzz Club, στις 29 Απριλίου.

Οι Solid Faith δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 1997 από τους Παντελή Μουντούρη (φωνητικά ? κιθάρα), Κώστα Καραπετσάκο (τύμπανα) και Βύρωνα Γκατσή (μπάσο) κάτω από το όνομα Secrecy. Τον Απρίλιο του 1998 κυκλοφόρησαν το demo tape 5 κομματιών με τίτλο ?Forgotten?. Το Ελληνικό Metal Hammer το χαρακτήρισε μελωδικό metal με thrash ξεσπάσματα. Η παραγωγή όμως του demo βρισκόταν σε ερασιτεχνικό ακόμα επίπεδο. Το Μάιο της ίδιας χρονιάς ηχογραφούν το κομμάτι ?Self Obsessed? για την ανεξάρτητη συλλογή ?CHAOS II?. Με τον Παντελή Πατσάνη ως νέο μέλος (μπάσο) ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορα κλαμπ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Μάιο του 1999 αλλάζουν το όνομα από SECRECY σε SOLID FAITH και κυκλοφορούν ένα νέο demo 5 κομματιών αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τα Ελληνικά περιοδικά Metal Hammer και Metal Invader που το χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικό δείγμα progressive thrash metal. To 2001 κυκλοφορούν ακόμα ένα demo με το τίτλο ?Moments? το οποίο περιέχει 4 κομμάτια. Το Ελληνικο Heavy Metal & Metal Hammer το χαρακτηρίζει ως πολύ καλό πειραματικό progressive. Σήμερα οι SOLID FAITH είναι μια 4μελης μπάντα που γράφει συνεχώς μουσική και ψάχνει για συναυλίες. Αποτελούνται από τους Παντελή Μουντούρη στην κιθάρα, Κώστα Καραπετσάκο στα τύμπανα, Βύρωνα Γκατσή στο μπάσο και τον Μάνο Ξανθάκη στα φωνητικά.

Οι Spirits Engaged δημιουργήθηκαν το 2003 από τον Ηλία Μιχαηλάκη, τον Γιώργο Χάραρη και τον Βασίλη Ξυρόκωστα. Η μουσική τους κυμαίνεται κυρίως στο melodic Heavy/Power Metal. Το 2006 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Demo με τίτλο ?A Guardian Angel? και αργότερα, μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, η σημερινή αποτελείται από τον Ηλία Μιχαηλάκη στα φωνητικά, τον Αποστόλη Σπανούδη και τον Σταύρο Μπιρμπιλόπουλο στις κιθάρες, την Χριστίνα Κοκκινάκου στα πλήκτρα, τον Άγγελο Γαλανόπουλο στο μπάσο και τον Ηλία Πατρινό στα drums. Αυτή την περίοδο ηχογραφούν το καινούριο τους Demo το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Ένα από τα live που έχουν κάνει έως τώρα, ήταν και αυτό στο Jammin.g Festival τον Μάιο του 2010 στη Σφεντόνα, μαζί με τους Outloud, Tardive Dyskinesia και The Fallen Within.

Δείγμα των συγκροτημάτων μπορείτε να ακούσετε:




Όλοι θα είμαστε εκεί για να τα σπάσουμε.
Stay heavy!!!

Λογικά θα 'μαστε μέσα!