Κλίμακες, δρόμοι και maqams'

Το άρθρο ‘Κλίμακες, δρόμοι και maqams’ : http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3396

σε συνδυασμό με τα παρακάτω 3 σχετικά άρθρα που μαζί με τα σχόλια και τις απαντήσεις μετετράπησαν και αποτελούν ένα είδος επίτομης εγκυκλοπαίδειας για τα θέματα των Μακαμιών ?, Κλιμάκων και δρόμων (τρόπων) έτσι ώστε ο αρχάριος αλλά ακόμα και ο αδαής ν’ αποκομίζει γνώση.

Temperaments (Συγκερασμένα & Ασυγκέραστα Συστήματα):

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3297

Ουσάκ Vs Χιτζάζ:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3246

Κούρδισμα Φυσαρμόνικας:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3197

Θα ήθελα τα σχόλια σας ,ειδικά πτυχιούχων μουσικών ώστε να τα εμπλουτίσουμε με παραπάνω γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές αλλά και πιθανόν να διορθώσουμε τυχόν ασάφειες παρ? όλο που πιστεύω ότι έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια για πλήρη διασταύρωση και τεκμηρίωση των κειμένων από πολλές πηγές (οι πηγές αναφέρονται στα σκαριφήματα).

Μπορεί αυτά που σας γράφω να φαίνονται από πρώτη άποψη διαφημιστικό υλικό όμως σας διαβεβαιώνω ότι είναι προϊόν πολύμηνης προσπάθειας που εμένα βοήθησαν στην εκμάθηση και χρήση της Διατονική & Χρωματικής Φυσαρμόνικας και εσάς πιστεύω ότι αν τα μελετήσετε προσεκτικά θα σας βοηθήσουν τα μέγιστα οποιοδήποτε μουσικό όργανο κι αν παίζετε.

Όσοι βρίσκουν δύσκολο το θεωρητικό μέρος και επιθυμούν άμεση πρακτική εξάσκηση ας ασχοληθούν μόνο με το τελευταίο κεφάλαιο του άρθρου

Στέφανος

Ειδικά τα στοιχεία που αναφέρεις στο πρώτο άρθρο, επειδή ψάχνομαι σχετικά εδώ και 1-2 μήνες, η δικιά σου είναι από τις πιο σαφείς και πλήρεις αναφορές που έχω δει. :rockon:

btw, δεν είχα ιδέα ότι οι φυσαρμόνικες κουρδίζονται και ξεκουρδίζονται! :oops:

μπραβο μπραβο μπραβο!