ΓΑΜΑΤΟ!!!
Μάγκες… την κάνω… τα λέμε σε λίγες ώρες!!!
Μιας και μόλις γυρισα και εγω στη βαση μου απο Σαλονικα να γραψω και εγώ τις ενυπώσεις μου.
γενικά πάρα πολύ το live ξεπερασε τις δικες μου προσδοκιες σε ότο αφορά τους 2 μεγάλους. Τα support τα είδα απο το μπαρ καθισμενος και κανενας απο τους 2 δεν μου 'έκανε μεγάλη εντυπωση, μάλλον αδιάφοροι και οι 2. Αν επρεπε να ξεχωρίσω θα έλεγα καααπως καλύτεροι οι Sinate.
Vader Αν και παιξαν γαμάτα μας έμεινε λίγο το παραπονο απο την μια της μικρης διαρκειας (τωρα αν ειχε η οχι προβλημα ο ίδος το ξερει μονο) και απο την άλλη τα πολλά καινούργια. Αν έπρεπε να γίνω κακος θα έλεγα πως ήταν μια εμφάνιση σαν διαφημιστικο του καινουργιου άλμπουμ. Απο την άλλη όμως όπως είπα παιξαν γαματα και δεν νομιζω να έμεινε κανείς παραπονεμένος απο την απόδοσης τους.
Marduk Αυτοί και αν γάμησαν. Μου άρεσαν ΠΑΡΑ πολύ. Ίσως επειδή οι προσδοκιες μου δεν ήταν και πολύ μεγάλες. Πάντως αν και δεν παιξαν παρα 1 μονο κομματι απο τα “heaven shall burn…” και “nightwing” που μου αρεσουν παρα πολύ τελικά οι επιλογές που καναν (και που τις ξεραμε) λειτουργησαν ΤΕΛΕΙΑ επι σκηνής. Ο Mortuus ήταν κάτι παραπάνω απο επιβλητικός πάνω στην σκηνή και θα έλεγα πως μάλλον το ευχαριστηθηκε και ο ίδιος τους το όλο σκηνικο. Μεχρι και χαι-5 ανταλαξε με έναν απο κάτω. Γενικά πάντως ειχαν πολυ καλή παρουσία και δυσκολα θα άφησαν κάποιον παραπονεμενο.
Μόλις γύρισα από το πιτ των MARDUK.
Κάτι φίλοι είχαν και κάτι βότκες. Και λίγο ουίσκι.
Ήταν λιγουλάκι σαν σεχ.
:drunk:
καρδούλες
Καλημέρα… πριν λίγο γύρισα από το Σιν σίτυ, Αθήνα!!!
Πονάει το καφάλι μου κι ο σβέρκος μου… χαχα…
Λοιπόν… οι Sinate, Mastic Scum, δεν μου πολυάρεσαν!!!
Ο drummer των Sinate, τρελή μορφή…χεχε…
Επίσης είχαν πολύ καλό ήχο!!
Οι Vader… τα φωνητικά δεν ήταν και τόσο καλά… έπαιξαν περισσότερο κομμάτια απo το Necropolis αλλά και κάποιοα καλά από τα παλιά!!! Δεν θυμάαι σετλιστ!!!
Οι Marduk τώρα… προσωπικά έχω να πω… Legion rules!!! Δεν ξέρω ρε παιδιά… τον θεωρώ τοπ στη σκηνή!!! Ο Μόρτους ωραίος ήταν… λουζοταν συνέχεια με τα νερά ο ψυχάκιας!!! Πολύ καλός ήχος αλλά πολύ στριμωξήδι…
Έπαιξαν ωραία κομμάτια… Steel inferno, Wolves, Azrael, Still fucking dead, Materialize in stone, With Satan And Victorious Weapons, On Darkened Wings, Into Utter Madness, Blooddawn, Beyond The Grace Of God, Baptism By Fire και κάποια καινούρια που δεν θυμάμαι!! Για ενκόρε έπαιξαν τα υπέρτατα Throne of rats, Panzer division Marduk!!! Η ώρα είχε ήδη πάει 1 κα ιτην πουλέψαμε!!!
Αυτά… άντε και του χρόνου…
Ραντεβού το Σάββατο στους Naer Mataron!!!
Σε σας παίξανε δυο encore και σε μας μόνο ένα ε?
Πφ, διακρίσεις.
Α, και για να μην το ξεχάσω, εγώ προσωπικά τον προτιμάω επί σκηνής τον Mortus απ’ τον Legion, επειδή κατά τη γνώμη μου έχει καλύτερο “attitude” και πιο κοντινό προς τη μουσική των Marduk.
Το ενα σαπορτ προλαβα το οποιο δεν μου ειπε και τπτ…Παιχνιδια εταιριων για να σπρωξουν τις μπαντες τους.
Οι Vader αν και δεν ειναι μεγαλος φαν υποθετω καλοι θα ηταν για τους οπαδους τους.
Οι Marduk πολυ καλοι μπορω να πω με ηγετικη μορφη τον Morgan και μετα τον Mortuus.Δεν θα πεσω στη παγιδα να τον συγκρινω με τον Legion,διαφορετικοι frontmen και δεν υπαρχει λογος.
Το ασχημο ηταν οτι τελειωσαν στις 1 και αναγκαστικα δεν περιμενα μετα για υπογραφες κτλ καθ’οτι δουλευουμε το πρωι…Καλο θα ηταν να τελειωνε πιο νωρις για διαφορους λογους.Και ρε παιδια…πολυ στριμωξιδι!Δεν φχαριστιεσαι λαιβ στο Σιν Σιτι αν γεμισει…
Sinate δε μου έκαναν κούκου αλλά Mastic Scum προσκύνησα. Groovάτο Grind που μου θύμισε τελευταία Aborted.
Vader πολυβόλα όπως πάντα αλλά με πολύ μικρό setlist (και ψιλό ότι να’ναι)…
Marduk απλά respect με Mortus να δίνει ρέστα, το παλικάρι το έχει στεγνά και όχι μόνο τραγουδάει, ο τύπος “ζωγραφίζει” τα κομμάτια με τη φωνή του.
Όσο για το στριμωξίδι γάμησε τα. Ειλικρινά ήταν άθλιο αυτό το πράγμα. Για να μη σχολιάσω που κλείσαν το μισό Sin City για να βάλουν τα πράγματα τους οι μπάντες…
πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, μέχρι να βγουν οι marduk είχα μετανιώσει για τα 25 ? που έδωσα. μετα ευτυχώς αποζημιώθηκα.
το σιν σιτι γέμισε πολύ και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα.
το ταβάνι χαμηλό ούτε που καταλαβαινες τον εξαερισμό κι εγώ κάτω από air condition και όμως έλιωσα από τη ζέστη.
τις Κυριακές πρέπει να τελειώνουν νωρίτερα τα live, το πρωί κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς.
αν ειναι να παίζουν σαπόρτ κάποιες άγνωστες μπάντες, ας παίζουνς στις 15:00, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι ώρα θα ξεκινήσει το live (για τις Κυριακές λέω), με ενδιαφέρει όμως τι ώρα θα τελειώσει.
μετά τις 1 δεν έχει κ το μετρό και κάποιοι δεν θέλουμε να παρκάρουμε το αμάξι μας στα εξάρχεια.
νταξ οι Marduk δωσαν ρεστα σαλονικα και κατα καποιο τροπο και εγω σαν πολλους δεν περιμενα πολλα αλλα επεσα ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ εξω… το live το καραγουσταρα και ακομα ποναω και ναι οντως ο εξοπλισμος των συκγροτιματων ηταν παρα πολυς… ο Mortuus αποδειχτικε τρελος frontman παρολο πoυ αποσα live vids ειχα δει δεν ειχα εντυπωσιαστει και πολυ… εμενα παντως με κερδισαν
Εγώ παιδιά δεν είμαι ο μεγάλος οπαδός των Marduk (τα 2 τελευταία άλμπουμ έχω) και Vader λίγα κομμάτια ήξερα μόνο αλλά κοπανήθηκα και το φχαριστήθηκα:metal:.
Marduk:Γαμήσαν. Επιβλητικός ο Mortuus και γούσταρε πάρα πολύ. Στο Baptism By Fire έζησα αυτό που λέγεται Χ-Α-Ο-Σ και από τα υπολοιπα αυτά που γούσταρα πολύ ήταν τα Still Fucking Dead, On Darkened Wings, With Satan And Victorious Weapons, Materialized In Stone, Blooddawn, Throne Of Rats (φοβερό τελείωμα!) The Levelling Dust (τι κομματάρα ρε πούστη μου!) και Into Utter Madness.
Vader:Πολύ γαμάτοι. Thrashαριστό Death metal ιδανικό για πιτ από βετεράνους του είδους. Γούσταρα πολύ στα εξής κομμάτια:Carnal, Never Say My Name, This Is The War, Black To The Blind. Μου έλειψε το Hellelujah (God Is Dead) αλλά ντάξει δε πειράζει για μια ωρίτσα περίπου που βγήκαν μια χαρά.
Στα αρνητικά ότι τελείωσε αργά και έπρεπε να μάθω από κάποιο που μου ζήτησε λεφτά για τσιγάρα ότι υπάρχει λεωφορείο προς Κιφησιά Μαρούσι.:lol:
Groovάτο Grind που μου θύμισε τελευταία Aborted
Τι εννοεις με αυτο ρε μαν ? Καποιες λεξεις δεν ταιριαζουν στη προταση.
Γενικα απο οτι βλεπω καλο live πρεπει να ταν αλλα το κλαμπ χτες ηταν τοσο πιτα λεει που δν παλευοταν μια η κατασταση εκτος κ αν ησουν 2,30 η τεραστιο μπιλντερι (οπου νταξει σε σεβονται λιγο στο πιτ) .
Οσον αφορα την θεση του Μορτους στους Marduk και σε σχεση με τον Legion (με τον οποιο μονο τουσ εχω δει live) αλλα και γενικοτερα ρε παιδι μου, εγω νομιζω το πιο επιτυχημενο εχει ειπωθει εδω : http://www.metaleagle.com/el/paroysiaseis-diskon/marduk-wormwood
Αν και ξεκινησα να τους ακουω απο το heaven shall burn και μετα δεν τους είδα live με τον Legion παρα μόνο σε βιντεο. Πάντως δεν ξερω τις λενε για το wormwood αλλα εμενα προσωπικά μου άρεσε και μαζι με αυτο το live στην Θεσσαλονικη που είδα ανανεωσε το ενδιαφερον μου για αυτους (μαλακια μου κιολας που δεν το πηρα το άλμπουμ απο το live μιας και το εχω μονο κατεβασμενο). Το To Redirct Perdition (wormwood) που το παιξαν ήταν απλα γαματο και απο τις κορυφαιες στιγμές της βραδιας για μενα και και αλλα 2 (αν δεν κανω λαθος) καινουργια που παιξαν ήταν γαματα live. Ο Mortuus για μενα τους ξαναεδωσε σφυγμο πάνω που πηγαν να πέσουν στην αφανεια.
Πάντως όσο πιο ενεργητική είναι μια black metal μπαντα στις περιοδειες (κυριως σε αυτο) τις και στους δισκους που βγαζει τόσο θάψιμο τρωει. Απο τις μαλακίες που δεν αντεχω στο black metal χωρο είναι κάτι τέτοια.
H λεξη επιχειρημα σου λεει τιποτα ?
οι sinate αρκετα καλοι.μαρεσαν σχεδον ολα τα songs.
oi mastic scum τελειως αδιαφοροι απτα πρωτα songs.βαρεθηκα ασχημα.
vader για αυτους πηγα.πολυ καλοι και νομιζω και με περισσοτερη ορεξη απο την προηγουμενη φορα το 2006.δυστηχως επαιξαν λιγο και οντως οπως αναφερθηκε πριν το setlist και εμενα μου φανηκε λιγο οτι να ναι.τεεεεσπα…next time…
marduk ασχοληθηκα τον τελευταιο καιρο με αφορμη το live.αν ηταν μονοι τους δεν παιζει να πηγαινα να τους δω.γενικα δεν ειναι του γουστου μου αλλα δεν με χαλασε μαζι με vader (αν και θα προτιμουσα vader απο πανω).αραξα στο πλαι και τους παρακολουθησα - ο κοσμος απο κατω σιγουρα γουσταρε παντως και εγινε 1 ψιλοχαμος.γουστα.
το sin city ηταν απλα πηχτρα- η κατασταση δεν παλευοταν.σπρωξιδi (δεν μιλαω προφανως για τα πιτ αλλα για γυρω γυρω) ζεστη και πολυ καπνος.φανταζομαι οτι δεν περιμεναν τοσο κοσμο και οτι αρκετοι εβγαλαν tickets εκει.
Μια γενική παρατήρηση έκανα σχετικά με τον χωρο του black, δεν έκατσα να αναλύσω τα πως και τα γιατι. Εμενα αυτη η εντυπωση μου δινεται πολλές φορές.
Οκ , απλα αν δεν συμφωνεις για Μαρντουκ δοκιμασε να το κανεις με επιχειρηματα ,αυτο λεω. Μιλωντας γενικα δεν βγαζουμε ακρη 8)
Groovάτο; Grind; Aborted; :-k
Κοίτα απλά αυτο το θάψιμο που τρωνε οι marduk πολλες φορές επειδη δεν είναι true η επειδη έχουν “μελωδιουλες” (εδω μεσα τα διαβασα αυτα) μου φαινεται πολλές φορές κάπως. Καταλαβαινω πως σε κάποιους πιο ψαγμενους στο χωρο δεν είναι κάτι το ξεχωριστο αυτη η μπαντα. Θες λογω των υπερβολικά καθαρων παραγωγων που εχουν στα άλμπουμ τους η στον κάπως πιο απλο τρόπο συνθεσης (δεν θα τον πω απλοικο) δεν βγαζουν την μαυριλα που βγαζουν πολλές άλλες μπαντες στον χωρο για κάποιους.
Προσωπικά συνεχιζω να τους θεωρω απο τις πολύ καλές μπαντες στο black, μου κάνουν πως το λενε, για μενα στα περισσοτερα άλμπουμ την έχουν τη μαυριλά τους και ειδικα στο τελευταιο. Ποτε δεν έβγαλαν κάποια δισκαρα που θα μεινει κλασικη ακομα και σε δικα μου τοπ-10 απο τον χωρο δεν νομιζω πως θα εβαζα κατι δικο τους, αλλα συνολικα σαν μπαντα μου αρεσουν αρκετα. Ειχα χασει κάπου το ενδιαφερον μου για αυτους μετα το world funeral (πολυ καλο) και τωρα που τους ξαναεπιασα με το τελευταιο πιστευω πως η μαυριλα ειναι πάλι εκει.
Θεωρω πως οι μισοι απο όσους τους θαβουν σήμερα πάντως θα τους προσκυνουσαν αν ηχογραφουσαν τα ίδια κομματια που εχουν ως σημερα σε τετρακαναλο (που αυτοματα θα εριχνε και τις πωλησεις τους). Δεν ξερω αν και πόσο true ειναι η όχι οι marduk αλλα το θαψιμο που τρωνε πολλές φορές (δεν λεω πως ειναι αδικο πάντα) δεν είναι και τόσο true.
*αλλα ξεφυγαμε πολυ ηδη το θεμα εδω ειναι η συναυλια.