Η Marissa Nadler ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 05

H απόλυτη acid folk φωνή της Marissa Nadler live στο Μικρό Μουσικό Θέατρο!

Aμέσως μετά από περιορισμένη σειρά εμφανίσεων στην Βρετανία, η ατμοσφαιρική, συναρπαστική και σκοτεινή νεοφόλκ καλλιτέχνιδα Marissa Nadler έρχεται στην Ελλάδα για την πρώτη της εμφάνιση εδώ στο Μικρό Μουσικό Θέατρο στης 15 Δεκεμβρίου με πολλές εντυπωσιακές κριτικές για τα δύο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα και τις συναυλίες της.

H Marissa Nadler παίζει περίπλοκους δαχτυλισμούς στη δωδεκάχορδη κιθάρα, ukele και πεντάχορδο banjo, ενώ πιο πρόσφατα προσέθεσε πλήκτρα και όργανο στον ήχο της. Εκείνο που όμως συναρπάζει περισσότερο, είναι η φωνητική της ερμηνεία που αποπνέει μελαγχολία, νοσταλγία, πόνο, με αύρα που ταξιδεύει τον ακροατή σε άλλα μέρη και εποχές.

H φωνή της Nadler θυμίζει Hope Sandoval (Mazzy Star), ίσως με λίγο απ? το νωθρό στοιχείο στην ερμηνεία της Marlene Dietrich. Οι απλές και λιτές ενορχηστρώσεις της Nadler ηχούν σαν την βροχερή μοναξιά των πρώτων τραγουδιών του Leonard Cohen σε συνάντηση με Mazzy Star ή Opal, στις πιο θολές και στιγμές τους.
Tα πολλά σπιτικά CD που ετοίμαζε τον πρώτο καιρό, πάντα αφιερωμένα με αγάπη στα κοντινά της πρόσωπα, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Eclipse Records στην Arizona. O Ed Hardy, φημισμένος για τις κυκλοφορίες όμορφης και εκλεκτικής μουσικής κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της Marissa ?Ballads of Living and Dying?, to 2004. Φέτος τον Φλεβάρη κυκλοφόρησε και στην Bρετανία απ? τη Beautiful Happiness Records, προκαλώντας θετικές αντιδράσεις και πέρα απ΄ την Aμερική.

H αξιόλογη βρετανική εφημερίδα Guardian περιέγραψε το ?Ballads of Living and Dying ? ως «ασυνήθιστα γοητευτικό», «δύσκολο να το βγάλεις απ? το νου» ενώ το Wire έκανε λόγο γιά «δίσκο διαμάντι». H πρόσφατη επόμενη δουλειά της Nadler, «The Saga of Mayflower May», έχει επίσης προκαλέσει θετικά σχόλια.

Aυτό τον καιρό, η Nadler ηχογραφεί νέο project το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Έχει επίσης δεχτεί πρόταση από πρόγραμμα του BBC για συμμετοχή σε συλλογική επανεκτέλεση του ?White Album? των Beatles. H πρόσφατη εμφάνιση της στα BBC Radio One Sessions, η οποία, μεταξύ άλλων, περιέχει και ερμηνείες ακυκλοφόρητων κομματιών και συνέντευξη, είναι διαθέσιμη γιά ακρόαση απ? το αρχείο τις ιστοσελίδας του BBC.

«H νεοϋρκέζα folk μουσικός Marissa Nadler ζει στην εποχή μας αλλά θυμίζει κάποια χαμένη σειρήνα των μυστηριακών Sixties, ή ηρωίδα της ρομαντικής εποχής. Tα τραγούδια της ασχολούνται με τον θάνατο και την καταδικασμένη αγάπη…Μπαλάντες ασυνήθιστα γοητευτικές, χωρίς φιγούρες που δύσκολα βγαίνουν απ? το νου…?»
The Guardian - Kitty Empire

Είσοδος 12 ΕΥΡΩ, Έναρξη 9.30 μ.μ.