MARK LANEGAN BAND - 4/4 Principal, 5/4 Fuzz

Eίναι ουσιαστικά η πρώην αποθήκη του Μύλου.

Ο Μark βγαίνει στις 22:30 μου το είπαν από το fb του Principal

Ρώτησα γιατί θα πάω τελευταία στιγμή. Και εγώ μόνος. Όλοι οι φίλοι μεταλλάδες και σκυλάδες :slight_smile:

οκ, οποτε 31 λογικα

κραμπσοντυ πες κανα γεια αν με δεις γιατι θα βαριεμαι, θα φοραω γκρι πουλοβερ τομμυ χιλφιγκερ (χαχ)

φλώρε haliseco έχεις pm :slight_smile:

Εγώ τελικά δεν βλέπω να έρχομαι… δεν παίζει φράγκο…:frowning:

Αξίζει πάντως να τρυπήσει λίγο η τσέπη.

Κι εγώ ντεμί ντεμί ήμουν, αλλά είδα και το σαππόρτ, έχω και παρέα :slight_smile:

Το support αξιζει; Να παω νωρις;

Βλεπω δεν απαντησε κανεις. Τελικα πηγα νωρις. Και το support γαμησε. Τρελη μπαντα μου θυμισε soundgarden εποχης louder than love σε καποιες φασεις. Με αναγκασαν να αγορασω και το επταιντσο τους φευγοντας.

Λοιπον πηγαινοντας στο priincipal ειχα τρεις ενδοιασμους. Πρωτον ο νεος χωρος που ηταν ουσιαστικα η αποθηκη του Μυλου που στο παρελθον ειχε οικτρη ακουστικη. Δευτερον οτι το 2003 που τον ειχα δει δεν με ειχε ενθουσιασει. Τριτον οτι ο νεος δισκος του ειναι μετριος. Μετα απο δυο τρια κομματια διαλυθηκαν ολοι. Τρομερος ηχος, απιθανη μπαντα, προσοχη στις λεπτομερειες. Ο κιθαριστας μας αφησε μαλακες αλλα και οι υπολοιποι δεν πηγαν πισω. Ο Lanegan σε φορμα απεδιδε τελεια και τα νεα κομματια ακουγοταν δεκα φορες καλυτερα live. Οσοι το σκεφτονται για Αθηνα ας προσεξουν μην κανουν καμμια μαλακια.

Υ.Γ1: το σετλιστ δεν ειχε καμμια μα καμμια σημασια
Υ.Γ2: γνωρισα και haliseco. Γαμω τα παιδια.
Υ.Γ3: χαιρομαι που το principal περασε το πρωτο τεστ. Θα δουμε καλα live.

ο,τι ειπε ο κραμπσοντυ. καταπληκτικος ηχος, καταπληκτικος λανεγκαν, μορφη ο κιθαριστας. εγω να πω την αληθεια δεν πηγα ως μεγαλος φαν στο live (εχοντας ακουσει μονο τα 2 τελευταια του) αλλα εφυγα απο το live ως μεγαλος φαν. αξιζει με τα 1000 ,να πατε οι αθηναιοι οσοι το σκεφτεστε ακομα.

χαρηκα και γω πολυ που γνωρισα κραμπσοντυ (ολοι οι παοκτσηδες καλα παιδια ειναι ρε γμτ, μονο για μπαλα να μη μιλανε και ολα οκ!! :lol:)

α και ναι οι this is nowhere πολυ πολυ καλοι, μαλακια εκανα που δεν πηγα νωριτερα

εγω παντως οποτε πηγα σε συναυλια με σαπορτ το μονο πραμα που εκανε ηταν να μου φυγει η ενεργεια και η ορεξη για μουσικη στο σαπορτ και οταν εβγαινε η μειν μπαντα να μην ημουν τοσο ενθουσιωδεις…

κατα τ αλλα ο παοκ που λες…

τι ώρα είναι to live? υπάρχει σαπόρτ σήμερα?

20:00 Doors Open
21:00 Illegal Operation
22:15 Mark Lanegan Band

χμ, σα να πέρασε αδιάφορα το χθεσινό live…?!

Οι [B]Illegal Operaton[/B] ήταν ιδανικό σαπόρτ, με ωραίο δισκάκι στις αποσκευές τους ψάρωσαν αρκετούς που είχαν έρθει να ακούσουν μουσική και όχι για κουβέντα αν και τα τεχνικά προβλήματα μας στέρησαν κάποια ακόμη κομμάτια. Το βινύλιο τους παίζει και σήμερα από μένα…

Ο [B]Μark Lanegan[/B] στα γνωστά του πατήματα ως παρουσία, φωνή και performance, με τα πάνω και κάτω στο σύνολο, μάλλον έφυγα με την αίσθηση του λίγου αυτή τη φορά… και πως να μην είμαι αφού έπαιξε λιγότερα κομμάτια από αυτά που είχαν γραμμένα μπροστά τους οι μουσικοί του :frowning:

Βιντεάκι:
MARK LANEGAN [B][U]?sleep with me[/U][/B]

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον αποπάνω. Ο ήχος με χάλασε αρκετά, γενικά δεν έχω υψηλές απαιτήσεις και τέτοια αλλά γινόταν ενοχλητικό σε φάσεις. Επίσης στην αρχή η μπάντα μου φάνηκε κάπως κουρασμένη, ανόρεχτη, “θέλω να πάω στο ξενοδοχείο, θα έχει τρεχούμενο νερό και θερμοσίφωνα…” και πήρα μια ξενέρα, αλλά μετά ζεσταθήκανε!

Ωραία φάση γενικά, το καινούριο άλμπουμ δεν το θεωρώ μέτριο, όπως είχε γραφτεί παραπάνω, και εστιάσανε φυσικά σ αυτό οπότε γούσταρα, αλλά έφυγα με την δυσάρεστη αίσθηση ότι δεν τελείωσε το live, γιατί ήξερα ότι το ενκόρ ήταν 3 κομμάτια και παίξανε μόνο ένα…!:? Ένιωσα κάπως ξεγελασμένη να το πω…? Κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, το θετικό ήταν ότι έτσι πρόλαβα μετρό και γενικά ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη, δεν με πείραξε και τόσο.

Σχόλιο που θέλω να κάνω πάνω στον Lanegan συγκεκριμένα είναι μια ποζεριά τύπου βλακέντιου συντάκτη μουσικοάρθρων, που ξερνάω με αυτούς, αλλά ας πάει στο διάολο. Δεν έχω ξαναδεί επί σκηνής φιγούρα τόσο επιβλητική και ταυτόχρονα τόσο συνεσταλμένη όσο ο Μαρκ. Ήταν έτσι σοβαρός και μελαγχολικός, μαυροντυμένος, και βέβαια με αυτή τη φωνή, κι επίσης τελείως στεγνός, οι ελάχιστες χαιρετούρες του ήταν τυπικές και πολύ ντροπαλές. Αξιολάτρευτος!!
Σταματάω γιατί έλεος.
Έπρεπε να τραγουδήσει και α καπέλλα πάντως, δεν τον χάρηκα όσο θα θελα.

Ο ηχος παιζει τεραστιο ρολο. Στη θεσσαλονικη ηταν εκπληκτικος

Έπαιζε χωρίς αντίπαλο η Θεσσαλονίκη, μιας και η συναυλία της Αθήνας ήταν στο Fuzz. Εγώ πήγα και στις 2, στη Θεσσαλονίκη τον είδα από το μισό μέτρο κι έτσι άκουγα αρκετά μπάσο τον ήχο, στην Αθήνα τον είδα από κοντά και ο ήχος ήταν ο κλασσικός μέτριος ήχος του Fuzz που έχει χαντακώσει τόσες και τόσες συναυλίες. Γενικά πάντως ήταν κλασσικές ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ εμφανίσεις του Lanegan, ο οποίος πάνω από το σανίδι έχει τον τρόπο να σου επιβάλει να τον σέβεσαι. Παρεπιπτόντως, ο τελευταίος δίσκος είναι πολύ πολύ καλός.

Είναι σαν να λέμε, δεν είχε σκηνική ‘εμφάνιση’, είχε τεράστια σκηνική παρουσία!!

Και είχε ίσως την καλύτερη που έχω δει στη πόλη.

Σα μπαρουτοκαπνισμένο παρανοϊκό αιλουροειδές ήταν ο άνθρωπας!

Ανατρίχιασα σε πολλά σημεία του λάιβ, βέβαια συνέβαλε και το άριστο παίξιμο των μουσικών!

Για το σαπόρτ της Σαλονίκης, τους this is nowhere τα έχω πει και αλλού, σπουδαία μπάντα, λίγο σφιγμένοι μου φάνηκαν, αλλά όπως και να χει έδειξαν αυτό που έπρεπε… Μη τους χάσετε σε δικά τους λάιβ!

Να λέμε με την παρέα βγαίνοντας ‘πού να ναι αυτός τώρα,στα καμαρίνια θα ναι πάει να υπογράψει αυτόγραφα’,και τον βλέπουμε να περνάει φάτσα κάρτα από μπροστά μας για να μπει από την κεντρική είσοδο, με καπέλο και ύποπτο βλέμμα, σχεδόν incognito!