Για τον Γρηγόρη ρε γαμώτο. Κλαίνε για τον Γρηγόρη, μας λένε ότι κάνεις δεν είναι σαν αυτόν, αναντικατάστατος μαγειράρας, θα πάρουνε εκδίκηση για αυτόν, κάνεις δεν έχει την αυρα του κλπ.
Και εγώ στενοχωρήθηκα για τον Γρηγόρη. Όχι επειδή αποχώρησε από το MC ή επειδή ήταν υπόδειγμα χαρακτήρα (#not), αλλά μπορώ -ως έναν βαθμό- να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά του μετά την περιπέτεια της υγείας του χωρίς αυτό να σημαίνει πως ό,τι λέει και πράττει δικαιολογείται σύμφωνα με ό,τι πέρασε.Για μένα το ότι υποτίμησε το γυναικείο φύλο και προσέβαλε συμπαίκτες του ήταν άκρως απογοητευτικό, αλλά στο βάθος έχει και καλά στοιχεία, απλώς είναι απαίδευτος και ακατέργαστος. Πρέπει γενικά να το δουλέψει πολύ, αλλά συγγνώμη δεν μπορώ να hateάρω ένα παιδί που έφτασε τόσο κοντά στον θάνατο για την κακή του διαγωγή σε ένα reality show, προτιμώ να του υποδείξω τα λάθη του και να τον παροτρύνω να τα διορθώσει. Ούτε καν τον Μπομπ μπορώ να κρίνω που στα 40φευγα έκλεισε την επιχείρησή του και έμεινε, επί της ουσίας, στον αέρα. Ίσως να κάνω λάθος που το βλέπω τόσο συναισθηματικά, αλλά γενικά προτιμώ να μην είμαι τόσο απόλυτη όταν δεν μπορώ να μπω στη θέση του άλλου.
Μπα μια χαρα το λες, δεν ειναι υπερβολικα συναισθηματικο. Το θεμα ειναι να ειμαστε ανθρωποι πανω απο ολα περα απο αντιπαθειες και συμπαθειες. Κανενας δε θελει το κακο κανενος εκει μεσα, απλα λιγο κουτσομπολιο ριχνουμε εδω περα και καποιες κριτικες σε συμπεριφορες, δεν νομιζω οτι καταδικαζουμε κιολας καποιον απο αυτους, αλλωστε ανθρωποι ειναι οπως κι εμεις με τα καλα τους και τα κακα τους.
Αλλα ενταξει, καποιοι χαρακτηρες ειναι και χειροτεροι απο αλλους δυστυχως ή ευτυχως.
Οσον αφορα το προβλημα υγειας του Γρηγορη και του καθε Γρηγορη… για μενα οποιος εχει περασει τετοια θεματα στην ζωη του θα επρεπε να ειναι το αντιθετο, και να συμπεριφερεται καλυτερα στους συνανθρωπους του. Τετοιες εμπειριες πρεπει να σου δινουν λιγη περισσοτερη προοπτικη του τι συμβαινει γυρω στον κοσμο σου, οχι να δικαιολογουν ή να δινουν ελαφρυντικα σε ασχημες συμπεριφορες.
Δεν αντιδράμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, το ξέρεις καλά και σε διαβεβαιώνω και εγώ που στο παρελθόν είχα άσχημες αντιδράσεις και ξεσπάσματα απέναντι σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν, επειδή είχα κατάθλιψη και άλλα θέματα υγείας και ένιωθα να εγκλωβίζομαι μέσα σε αυτά, οπότε μπορώ εν μέρει να μπω στη θέση ενός 25χρονου που έφτασε τόσο κοντά στο να χάσει τη ζωή του και έκτοτε του έστριψε η βίδα.
Δεν κατηγόρησα κανέναν εδώ μέσα, είχα κατά νου άτομα που (σε κριτικές της ταβέρνας του Δημήτρη) έγραφαν και εύχονταν να πάει άπατο το μαγαζί σε περίπτωση που ανοίξει. Αηδίασα. Εντωμεταξύ, η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους από όλους αυτούς και τρίβουν τα χέρια τους χαιρέκακα με την κακοτυχία των άλλων. Η λέξη αυτογνωσία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.
Οχι @Silent_Winter, δεν δικαιολογείται ο χαρακτήρας της περσόνας που ο Γρηγόρης επέλεξε να βγάλει (μπορεί in real life να είναι ο καλύτερος τύπος, εμείς κρίνουμε από αυτό που επέλεξε -αυτός και η παραγωγή- να βγει προς τα έξω).
Το αν πέρασε πρόβλημα υγείας μπορεί να δικαιολογούσε ξεσπάσματα -όπως ανέφερες και εσύ- αλλά εδώ δεν είχαμε κάτι τέτοιο εδώ είχαμε νηφάλιες απόψεις (σεξιστικές πχ) και τόνους ασέβειας προς ανθρώπους με τους οποίους κλήθηκε να συνυπάρξει και να συνεργαστεί για ένα διάστημα.
Ο Μπόμπαινας ήταν άλλη περίπτωση, σε πάρα πολλές στιγμές εμφάνιζε σημάδια ψυχολογικής αστάθειας (σύνδρομα καταδίωξης κτλ), εκεί ναι,παρότι μιλάμε για περιπτωση εκνευριστική σε βαθμό αηδίας, ένα excuse του το δίνω.
Σε άλλα νέα, εντελώς άσχετα με το MC αλλά σχετικά με τη ΜΑΣΑ, αδυνατώ να καταλάβω γιατί τρώμε αυτόν το παστό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου, από τα πιο ΜΕΤΡΙΑ πράγματα έβερ.
Εντάξει, συμφωνώ με αυτό που λες ως προς την περσόνα που επέλεξε να βγάλει προς τα έξω και τις απόψεις που πρόβαλε. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας 25χρονος που τώρα αρχίζει την καριέρα του να θέλει να δημιουργήσει ντόρο εκθέτοντας τον εαυτό του και προκαταβάλοντας αρνητικά τους μελλοντικούς του εργοδότες. Για να κερδισει 5 λεπτά δημοσιότητας; Να διαφημίσει την πραμάτεια; Εγώ αν ήμουν εργοδότρια πχ, δε θα επέλεγα κάποιον που έχει δώσει δείγματα μισογυνισμού, σταρχιδισμού, αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς κλπ. Με την αποψή μου παραπάνω και δεδομένου ότι παρακολουθώ το MC μονάχα 3 εβδομάδες χάνοντας ως εκ τούτου πολλά στιγμιότυπα του συγκεκριμένου, αναφερόμουν κυρίως στο χαρακτηριστικό του να μην παίρνει πολύ στα σοβαρά τις καταστάσεις εκεί μέσα, δεν τον δικαιολογώ σε ό,τι λέει και κάνει.
Α ρε Χριστοφορε, ανεβαινεις σταθερα προς το νουμερο 1 των προτιμησεων μου στον διαγωνισμο ετσι που την λες στον παπαρα τον Μπολο. Δεν ξερω πλεον ποιον να προτιμησω μεταξυ Χριστοφορου, Ελισαβετ και Τζοναθαν.
“Τι ψεματα ειπες παλι ρε?” του ειπε ο θεος, κι ο αλλος τριγκαρε εντελως… κλαιω απλα. Και λιγα του ειπε.
Τζόναθαν, ο τύπος είναι home cook με άποψη και εντωμεταξύ δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο Ιωαννίδης (που γενικά δεν το χει με το λέγειν) με το “οι γεύσεις είναι πολύ ωραίες αλλά υπάρχει θέμα στις υφές”.
Επίσης τι φάση με το συνδυασμό κουτσομούρα-σαλαμι, γενικά ψάρια τρώω με τρέλα, αλλαντικά με πειρσσότερη τρέλα (και πρέπει να τα κόψω) αλλά να τα βάλω μαζί δε μπορώ να πω ότι μου προκαλεί κάποιου είδους θετική προδιάθεση.
Έχω ακριβώς την ίδια απορία, εδώ και αρκετά χρόνια που αυτός ο συνδυασμός παρουσιάζεται στον διαγωνισμό. Θα τον δοκίμαζα, μόνο και μόνο από περιέργεια. Και με ψαρικά έχει “παίξει” πολύ το “πάντρεμα” με διαφόρων ειδών αλλαντικά.
Στα του διαγωνισμού, ο Νικήτας έχει πιάσει τρελό ρυθμό και φαίνεται πολύ δυνατός στην παρούσα φάση. Και ο Γιάννος πάει καλά, αλλά η συμπεριφορά του έχει αρχίσει να αφαιρεί πολλή από τη συμπάθεια προς το πρόσωπό του.
Επίσης, λατρεία η σημερινή συμμετοχή του Βαρθαλίτη. Τον άλλον τον “αχώνευτο”, τον Σταύρο τον Κύπριο, τον ορισμό της αλαζονείας, τι τον θέλανε, όμως;
Αν απάντησες σ’ εμένα για τον Σταύρο τον Κύπριο, θα πω ότι προσωπικά δεν εντόπισα καμία αξιοσημείωτη μεταβολή στη συμπεριφορά του, συγκρίνοντας ό,τι είδα απ’ αυτόν από την audition του (ο ορισμός της άσχημης συμπεριφοράς) έως και το τέλος. Πρόχειρα, μού έρχεται στο μυαλό η δοκιμασία με τις καντίνες που είχε γίνει και στην οποία ήταν καλεσμένοι οι παίκτες της προηγούμενης σεζόν. Εκεί, αν θυμάμαι σωστά, είχε πει ότι αν ήταν αυτός έναν χρόνο πριν θα τους είχε “σβήσει” όλους, θα κέρδιζε άνετα κ.λπ., γεγονός που φάνηκε να είχε εκνευρίσει τον Σαρρή (ο οποίος ήταν και ο νικητής, έναν χρόνο πριν τη σεζόν που κέρδισε ο Βαρθαλίτης).
Προφανώς και γνωρίζω ότι πήγε τελικό. Νομίζω ότι έχει γίνει σαφές πλέον ότι έχω παρακολουθήσει φανατικά όλες τις σεζόν του ελληνικού MC !
Σαν μάγειρας, ο Σταύρος Γεωργίου ήταν/είναι πάρα πολύ καλός. Σαν χαρακτήρας -πάντα κατ’ εμέ και σύμφωνα με όσα έδειξε σε όλη την πορεία του στο διαγωνισμό- όχι και τόσο.
Εγώ αναμένω σημερινή παρουσία Βαρθαλίτη και τον αυτοσαρκασμό της καγκουριάς του.
Edit:
To βρήκα το video στο οποίο αναφέρομαι ανωτέρω (από το 01:45:00 το σημείο και για τα επόμενα 40 δευτερόλεπτα περίπου). Δεν τα θυμόμουνα ακριβώς τα λόγια, αλλά η έπαρση δεν κρύβεται.
Μια χαρα ο Σταυρης ο Κυπριος. Υπεροψια και αλαζονεια θα μπορουσε να του προσαψει καποιος μονο αν ελεγε λογια και δεν τα στηριζε με πραξεις. Ο συγκεκριμενος τα στηριξε με πραξεις και με υπεροχα πιατα (με βαση τα λογια των κριτων), και ηταν το φαβορι για τελικο απο την αρχη εως τα ημιτελικα.
Και αυτος και ο Βαρθαλιτης μου ειναι συμπαθεστατοι βασικα.
Δεν κατανοώ το bold κομμάτι. Καμία σχέση. Το να είσαι υπερόπτης και αλαζόνας είναι χαρακτηριστικό που δεν έχει καμία σύνδεση με το αν αυτό επαληθεύεται από τα γεγονότα.
Ναι, όντως. Ο Σταύρος ο Γεωργίου ήταν ανώτερος από τους περισσότερους μαγειρικά κι αυτό ήταν πασιφανές. Το ότι το έλεγε συνέχεια, με στόμφο και δίχως ίχνος ταπεινότητας και σεβασμού στους υπολοίπους τον έκανε λίαν αντιπαθή σαν χαρακτήρα, στα δικά μου μάτια πάντα, ε; Βάσει των δικών μου αξιολογικών κριτηρίων, τέτοιοι άνθρωποι τοποθετούνται πολύ χαμηλά, ανεξαρτήτως επαγγελματικού τομέα και -δεδομένης- ικανότητας.
Επαναλαμβάνω ότι τα ανωτέρω αποτελούν απλά τη γνώμη μου.
Δε νομιζω οτι το ελεγε συνεχεια, και σχεδον ποτε χωρις αφορμη. Ειχε ωραια κουμασια εκεινη η σεζον, και τον προκαλουσαν αρκετοι απο αυτους, οι οποιοι ολοι αποδειχθηκαν πολυ λιγοι.
ON TOPIC δυστυχως βλεπω Σταυρο να φευγει σημερα, και ξενερωνω γιατι ειναι απο τους πιο συμπαθεις ρε γμτ. Ειρωνεια της τυχης να φυγει ο Σταυρος απο την κριτικη των Σταυρου και Σταυρη