Mastodon

Αντε να μπαινουμε σε μια σειρα σιγα, σιγα. Θελω να δω πως θα συνδεεται ο τιτλος με καποιο concept που πιθανον να εχουν… Μια ιστορια, κατι πιο αφηρημενο?

τα έχεις κάπως μπερδεμένα στο μυαλό σου, νε?

@Angus:

To remission αφενός είναι [B]θείλα[/B], πολύ [B]βρωμιά [/B]και σε κάποιες φάσεις θέλεις να φάς τα ηχεία σου ας πούμε…
αφετέρου συνθετικά και ατμοσφαιρικά θα συμφωνήσω. οτι δεν είναι πάνω από τα επόμενα. :slight_smile:

Έχω έναν προβληματισμό να μοιραστώ:

[U]Είναι προφανές οτι θεματολογικά έχουν επιλέξει για τους δίσκους τους ένα επικό ταξίδι να διηγηθούν:[/U]

1. Βυθίζονται στον ωκεανό, σκοτώνουν(?) τον μεγαλόδοντα… φτάνουν σε ένα νησί…
    2.Προχωράνε… βρίσκουν το Αιματηρό βουνό και το σκαρφαλώνουν(Υπάρχει απίστευτο booklet artwork gia to theme του δίσκου…)
    3.Περνάνε το Siberian Divide, και απογειώνονται με σκοπό να να τρυπήσουν τον ουρανό. Μας απογειώνουν και εμάς μαζί τους.!!!

Εγώ τους εχς ακολουθήσει απόλυτα σε αυτό το ταξίδι, και απλά αναρρωτιέμαι τι θα επιλέξουν σαν συνέχεια… Η θα αποκοπούν από την συνολική ιδέα άραγε…;

(ίσως με το τίτλο [B]The hunter[/B], επιλέγουν μα ποιο εσωστρεφή προσέγγιση… ποιό ανθρωποκεντρική… λιγότερο περιγραφική… περισσότερο τουλίστικη;ίσως?? - Κάτι βέβαια που θα ερχόταν σε αντίθεση με την συνθετική τους επιλογή για τον νέο δίσκο που (απότι λένε οι ίδιοι) κάθε άλλο παρά progressive είναι)

Παντως είμαι ΠΟΛΥ περίεργος.

Και εγω ειμαι περιεργος σιγουρα αλλα στην απορια σου μπορω να απαντησω.
Τοσα ταξιδια κανανε λες να μην πεινασανε ? :stuck_out_tongue:

Ας τρώγανε τον μεγαλόδοντα. :stuck_out_tongue:

Όλο κόκκαλο και πέτσες ήταν τελικά, άσε…

Αυτο που λεει και ο L.Eye το γουσταρω με χιλια αλλα γουσταρω περισσοτερο ολα τα επομενα…

[B]ΧΑΧΑΧΑ[/B] :lol2::lol3::lol3:

Ασχετα απο την πλακα συμφωνω με την υποψια του L.Eye για κατι πιο ανθρωποκεντρικο και εσωτεριστικο με βαση τον τιτλο. Ή απλα μια ιστορια μεσα απο την ματια ενος κεντρικου πρωταγωνιστη του “κυνηγου”… Βασικα ποτε δεν ξερεις τι να περιμενεις απο αυτη την μπαντα και αυτο ειναι το ωραιο…

Εγώ έχω την εντύπωση πως θα αποκοπούν λίγο απο τα παλιά εφόσον έκλεισε και ένας κύκλος για αυτούς.Τώρα για το νέο δίσκο δεν έχω ιδέα τι μπορεί να παιχτεί.

Εγώ έχω την εντύπωση πως θα αποκοπούν λίγο απο τα παλιά εφόσον έκλεισε και ένας κύκλος για αυτούς.Τώρα για το νέο δίσκο δεν έχω ιδέα τι μπορεί να παιχτεί.Πάντως συμφωνώ και με τον L.eye

ρεεεε γιατί έγινε double post το edit μου!!!

κατά λάθος έριξα την ψήφο στο leviathan αντι για crack the sky αν γίνεται ας μεταφερθεί :stuck_out_tongue: και να μην γίνεται πάντως δεν πειράζει έτσι και αλλιώς αυτά τα 2 είναι όλα τα λεφτά από Mastodon.

εεεε εεε μη ξεχνάς τα άλλα δύο άλμπουμ 8)

[SPOILER]mastodon geek alert[/SPOILER]

Ανήκω σε μια μειοψηφία που βρήκε το blood mountain… απογοητευτικό :stuck_out_tongue:

8O8O8O8O

πρέπει να ξανακούσεις τα εξής κομμάτια:
the wolf is loose
crystal skull
sleeping giant
Capillarian Crest
Bladecatcher και colony of birchmen
siberian divide
pendulous skin
8)

:roll::roll::roll::roll::roll:

Το Blood Mountain ηταν τεραστια κωλοτουμπα για μενα. Οταν το πρωτοαγορασα εκλαιγα τα λεφτα μου κανονικα. Το ακουσα και δε μου εκανε κλικ καθολου. Mονο το Sleeping Giant και το This Mortal Soil μου ψιλοαρεσαν. Edit: Α, και το Crystal Skull
Μετα απο μερικους μηνες μονο αποφασισα να του δωσω αλλη μια ευκαιρια και καταλαβα οτι προκειται για αλμπουμαρα. Διαφορετικο με εναν υδιοφυη τροπο.
Βεβαια το Leviathan μου αρεσει ακομα ενα κλικ πιο πολυ.

Δεν είναι κακό άλμπουμ φυσικά ε. Απλά εκείνο τον καιρό βαρέθηκα να διαβάζω για το πόσο τεράστιο αριστούργημα είναι. Αγόραζα τότε μάλιστα και 3-4 περιοδικά από έξω και παντού έγραφαν για ένα τεράστιο μνημειώδες αριστούργημα. Ε το έβαζα και το ξαναέβαζα εγώ στο στερεο (το είχα αγοράσει σε cd από την πρώτη μέρα σχεδόν) αλλά τίποτα. Θυμάμαι πως και η παραγωγή με είχε χαλάσει λιγάκι (για τον ίδιο λόγο με το death magnetic βασικά) και μετά από πολλές ακροάσεις πλέον μαζεύει μπόλικη σκόνη.

Εννοείται δεν μπορείς να κάνεις τον εαυτό σου να σου αρέσει κάτι ότι και να γράφουν οι κριτικές. Γούστα είναι αυτά.

Και φυσικά ούτε αυτό σημαίνει πως είσαι κακόγουστο αλλά και ούτε πως δεν είναι κάτι αριστούργημα. Πόσο μάλλον το blood mountain το οποίο είναι love - hate περίπου κατάσταση.

για εμένα το καλύτερο πάντως όπως έχω ψηφίσει αν και αυτό το καταραμένο Hearts Alive
είναι και αυτό που ανατρέπει τις ισορροπίες στο μυαλό μου καμιά φορά όταν το ακούω μέχρι το τέλος εκστατικός.

Και εγώ κάτι παρόμοιο έπαθα.Αρχικά το ακουμπούσα ελάχιστα και μετά τις πρώτες ακροάσεις το είχα παρατήσει για μήνες.Όταν βέβαια το ξανάκουσα μου άρεσε πολύ περισσότερο

Καλά το καταλαβαίνω αυτό που λές.Μα για κάθε άλμπουμ των Mastodon τα περιοδικά γράφουν το ίδιο πράγμα(για μνημειώδες δίσκο όπως λες και εσύ).Καλύτερα όμως να κρίνουμε μόνοι μας.Γιατί κατα τη γνώμη μου και το leviathan και το crack the skye είναι πολύ καλύτερα του blood mountain χωρίς βέβαια αυτό να είναι κακό άλμπουμ.

Έβαλα σήμερα 2-3 φορές απανωτές μετά από πολύ καιρό το λεβιάθαν και αφού θυμήθηκα πόσο ΔΙΣΚΑΡΑ είναι, τώρα μου έχει έρθει μια τρελή επιθυμία να ξαναδιαβάσω το Μόμπυ Ντικ. I am Ahab λέμε!
Ρίχνω και ψήφο παρεμπιπτόντως, μιας και δεν το έχω κάνει.

Να πω και εγω οτι το Blood Mountain ειναι οτι χειροτερο εχω ακουσει απο αυτους εκτος απο 3-4 κομματια … Τα αλλα ακουγονται στα αυτια μου σαν ακυρες συνθεσεις , με ακυρες αλλαγες στο ρυθμο κλπ …
Το Sleeping Giant μου θυμιζει απιστευτα Crack the skye και ειναι αυτο που ξεχωριζω μαζι με το The wolf is loose , Crystal Skull και Colony of Birchmen …

Θεωρω το Crack the skye τον καλυτερο δισκο με το Leviathan να ακολουθει …

http://uk.sonispherefestivals.com/news/mastodon-new-songs-new-artwork-same-weirdness/
[I]
Mastodon hope to release their forthcoming album The Hunter, which will feature lyrics about meth-head tree surgeons, cover art carved out of wood and a new ?really fast, really heavy? song called ?The Ruiner?, in October this year. According to the band the album is set to be something of a departure from their last record, the prog epic Crack the Skye, which made their biggest mark on the mainstream to date.[/I]

8)8)