Megadeth - Κεραμεικος (piraeus 117 academy) 05-07-2016

Παμε για συναυλιαρα, 3η φορα Megadeth για εμενα. Μακαρι να καταφερω να πετυχω την μπαντα μετα για υπογραφες και φωτογραφιες, ειναι ευκαιρια αφου εχει κεφια ο Mustaine. Τα λεμε εκει, θελω χορταστικο setlist και κεφια απο την μερια της μπαντας, τον κοσμο δεν τον φοβαμαι.

Καλά να περάσετε όσοι πάτε παιδιά, εγώ πλέον δεν τους εμπιστεύομαι για να δώσω τόσα χρήματα, μακάρι να διαψευστώ και να τα περάσετε πολύ καλά.

μετα το 97.καλυτερο live ever.απλα πραγματα.πρεπει να εκανε καλο το 2ημερο εδω στην Αθηνα.εφτιαξε η φωνη του.χαχα.γεματο μαγαζι.καλος ηχος,οπως πρεπει να ειναι σε τετοια live.αξιζε με τα 1000.καταφερα και πηρα ενα σετλιστ για αναμνηστικο.αλλα απο πενες τπτ.νομιζω η μπαντα εδωσε μια καλη απαντηση για ολο το σαματα πριν και τα σχολια που λεγονταν.

Ανάμεικτα συναισθήματα για το λαηβ

Για αρχή στα του χώρου. Είχα διαβάσει καλά λόγια εδώ μέσα, αλλά προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα γιατί σαν διαμόρφωση, θα προτιμούσα όταν στέκεσαι πίσω πίσω να έχεις ικανοποιητική οπτική επαφή με τη σκηνή. Με το ζόρι είδα τη μπάντα.

Ο ήχος του χώρου ήταν μέτριος. Πάντα, κατά την άποψη μου, το πως ακούς σχετίζεται με το που στέκεσαι. Πίσω πίσω στην κοντά είσοδο, ήταν μέτριος. Στη μέση η λογική μου, μου λέει ότι θα ήταν καλύτερα ( δεν είναι απαραίτητο αυτό βέβαια )

Σετλιστ πάρα πολύ καλό και οι εναλλαγές New - classic - new -classic βοήθησαν στη ροή και στο να μη βαριόμαστε εμείς (εγώ μάλλον) που δεν είχα-με ακούσει τον νέο δίσκο

Ήχος μπαντας. Παρόλο που καμιά φορά η ευθύνη πηγαίνει στον χώρο, πιστεύω ότι το μέτριο αποτέλεσμα προέρχεται από τους Megadeth. Το μπάσο ήταν αρκετά κάπως “δυνατότερα” ( όχι τόσο κακό αυτό ) και οι κιθάρες του Μαστεην λίγο “λασπωμένες”. Again σίγουρα παίζει ρόλο το σημείο που βρίσκεσαι. Αντιθέτως, ο ήχος του Κικο Λουρειρο ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Διαυγής, κρυστάλλινος με το κατάλληλο boost στα σόλο. Όλα άψογα. Προφανώς τα amp settings του και ο ηχολήπτης τους, τόνισε αρκετά τα “μεσαία” , κάτι πολύ σημαντικό για ένα λαηβ αλλά και το παίξιμο που υπηρετεί.

Απόδοση μπαντας. Όλους τους έβλεπα ελάχιστα γι αυτό μπορεί να έχω κάνει λάθος εκτιμήσεις. Ο Έλεφσον κλασσική κάβλα. Ζει για να παίζει με τη μπάντα και φαίνεται ότι το ευχαριστιέται. Πήγα στη συναυλία για να δω τον Κικο. Μου άρεσε πάρα πολύ, έδωσε έναν ωραίο τόνο με το παίξιμο του και εκτέλεσε εκπληκτικά τα parts του. Ορεξάτος πολύ και μου άρεσε και η παρουσία του στο stage . Ο αρχηγός πιο διεκπεραιωτικός μου φάνηκε , αλλά είχε διάθεση . Ίσως εγώ δεν ξεσηκώθηκα πολύ λόγω των ανωτέρω προβλημάτων που εντόπισα.

Όσον αφορά την απόδοση των κομματιών, θεωρώ ότι δεν έχουν δέσει ακόμα με τον Κικο και τον ντράμερ, κάποια κομμάτια παίχτηκαν σε πιο αργό τεμπο ( She wolf σίγουρα), κάποια σε άλλο τόνο προφανώς . Παράδειγμα, η εκτέλεση του She Wolf το 2012 με τον Κρις Μπροντερικ ήταν μια γαμημένη αρτιότητα. Χθες ήταν αηδία η δισολία, τουλαχ. εμένα κάτι με χάλασε. Hangar 18 επίσης θάφτηκε ηχητικά, με το ζόρι κατάλαβα ότι ξεκίνησαν με αυτό. Στο σόλο του Λουρέιρο που βγήκε η κιθάρα του “μπροστά” μου σηκώθηκε βέβαια :)… Overall πολύ πιο δεμένο και ταιριαστό δίδυμο έκανε ο Μαστεην με τον Μπροντερικ, αλλά από την άλλη έπαιζαν χρόνια μαζί και για τις παραπάνω παρατηρήσεις μπορεί να ευθύνονται άπειροι παράγοντες που τους “αδίκησαν”.

Εν κατακλείδι, δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα, ήταν ακόμα μια καλή εμφάνιση megadeth , με σπουδαίο Κικο Λουρειρο που ήταν και η αφορμή να πάω. Το κοινό δε συγκρίνεται με εκείνο του '12 στη συμμετοχή. Είχα ανατριχιάσει τότε. Το πλήθος του κόσμου βούλωσε στόματα. Θα έλεγα ότι ήταν ένα καλό λαηβ με minor issues

Edit : Διαβάζοντας το σχόλιο του Μπλακι , φοβάμαι για την κριτική μου ικανότητα και τα αυτάκια μου. Ο Μαστεην δεν μου φάνηκε τόσο καλός. Το ξαναλέω για να μη το κάνουμε τσατ, ότι παίζει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο που στέκεσαι στο venue

σε σχεση με ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ εμφανισεις παντα.πολυ καλυτερος.μπροστα στο κικο ειμουνα.https://www.youtube.com/watch?v=zljI32qkUYk και το πρωτο βιντεο που βρηκα

Για τον ηχο συμφωνω 100/100 μαζι σου και καθομουν λιγο πιο πισω απο τη μεση.
Για τον Mustaine νομιζω oτι ηταν παραδοξως καλος, καλυτερος απο τις 2 προηγουμενες ΑΝ θυμαμαι καλα.

Τι να πω, καμία σχέση αυτό που ακούω στο βιντεο με αυτό που άκουσα ζωντανά στο Hangar 18…Η φωνή δεν έφτανε “καθαρή” (καθαρή φωνή και Μαστέην δεν κολλάει αλλά τεσπα) ούτε το ιντρο ριφφ άκουσα καθαρά. Ήμουν κοντά στην είσοδο περίπου στο πρώτο μπαρ που συναντάς όταν μπαίνεις

Υπόψιν ότι αυτός που τραβάει το βίντεο, είναι τόσο κοντά που μπορεί να ακούει απ τα μόνιτορ της σκηνής. Άλλον ήχο ακούει το συγκρότημα, άλλο το κοινό, άλλος ηχολήπτης στο ένα, άλλος στο άλλο (Στα μεγάλα λαηβ βέβαια)

Βρε Ρεμπελ, το μπαρ ειναι για να πινεις, οχιγια να βλεπεις τη συναυλια απο εκει:D.

Αν πας τελευταία στιγμή και είναι τίγκα, πας όπου υπάρχει χώρος:)
Δεν ήμουν ακριβώς στο μπαρ πάντως

https://www.youtube.com/watch?v=tMougxdxLu8 tornado of souls απο το ιδιο σημειο.ενταξη παιζει ρολο και που βρισκεσαι.παντως εγω εμεινα ικανοποιημενος απο μαστειν.καλος ητανε.για τα δεδομενα 2016

Ας πω και εγω λοιπον την γνωμη μου με λιγα λογια.

ΤΟ λοιπον. Η αληθεια ειναι οτι με εξεπληξε ο κοσμος, δεν περιμενα να ειναι σχεδον γεματο με 42? εισιτηριο. Ηλικιες απο 15-45 που και αυτο ηταν κατι καλο. Οι πιτσιρικαδες λιγο ξενερωτοι βεβαια σε σχεση με το πως ειμασταν εμεις τοτε στην ηλικια τους, αλλα αυτο λιγο ρολο παιζει.

Οσον αφορα τον χωρο, εγω θα μεινω στην αποψη οτι ειναι πολυ καλος,αλλα αυτο που με χαλασε χθες ηταν οτι…ΑΝΟΙΞΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ. Πραγματικα ειχαν παπαριαση τα παπαρια μου απο τον ιδρωτα.

Παμε τωρα στα της μπαντας. Ηταν η 4η φορα που τους ειδα και μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλοι σε γενικες γραμμες. Εγω καθομομουν πιο μπροστα απο τα μπαρ, σχεδον κεντρο. Ημουν πιο μπροστα δλδ απο τον εξωστη και για μενα ο ηχος αρκετα καλος μονο σε ορισμενα σημεια με χαλασε σε κατι σολο ή που η φωνη του Mustaine εξαφανιζοταν.
Το σετλιστ ικανοποιησε τους παντες νομιζω, δεν πρεπει να εχει κανεις παραπονο. Δεν μας κουρασε καθολου,γιατι οπως ειπε και παραπανω ενας φιλος, οι εναλλαγες απο τον νεο αλμπουμ σε παλια, μας κρατησανε ολους στην τσιτα.
Ναι…επιτελους το ρημαδι…εκει που υπαρχει παυση μεταξυ των κομματιων αρχιζω και φωναζω WAKE UP DEAAAAAAAAAAAAD…και ξεκιναει να το παιζει. Μετα ολα ηρθαν οπως επρεπε. Στο Peace Cells ο κοσμος το χαρηκε και φωναξε,αλλα σε γενικοτερες γραμμες ο κοσμος ηταν πολυ δυνατος.

Αντε,καλο καλοκαιρι τωρα και τα λεμε συναυλιακα απο Σεπτεμβρη που εχουμε αρκετο θεμα…

Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό live. Ακριβώς επειδή τους είχα δει δυο εβδομάδες νωρίτερα και ήξερα περίπου τι να περιμένω πήγα. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις και ο Kiko είναι η απόδειξη ότι αξίζει να ψωνίζεις από το πάνω ράφι - όπως και για τον Dirk ισχύει αυτό. Ευχαριστιέσαι να τον ακούς να παίζει solo και ειδικά αυτά του Friedman. Ναι, ο ήχος είχε κάποια σκαμπανεβάσματα στις ρυθμικές κιθάρες και στα φωνητικά, αλλά overall ήταν αξιοπρεπής ως καλός.

Παρόλα αυτά, όσο ωραία κι αν ήταν, δεν μπορώ (και θεωρώ πως δεν πρέπει) να παραβλέψω το θέμα του ανύπαρκτου εξαερισμού. Καταλαβαίνω ότι τα κόστη του να γίνει μια παραγωγή σε ανοικτό χώρο είναι μεγάλα κι από τη στιγμή που όλοι έχουν έτοιμους κλειστούς χώρους τους προτιμάνε. Αλλά είμαστε στην Ελλάδα και είναι κατακαλόκαιρο, δεν μπορεί να αφήνουν τον κόσμο να βράζει. Αυτό το πράγμα χαλάει μεγάλο κομμάτι της απόλαυσης του να δει κάποιος μια συναυλία, είναι ως και αποτρεπτικός παράγοντας.

Κι ακόμα χειρότερο είναι πως δέκα ημέρες πριν το ίδιο είχε επισημανθεί για τον εν λόγω χώρο: http://www.rocking.gr/live/Patti-Smith-Piraeus-Academy-250616/27706

Κατά τα άλλα όλα μια χαρά, liveάρα κλπ.

Αυτό - δεν είναι δυνατόν να περιμένεις τόσο κόσμο, να ξέρεις ότι θα κάνει φουλ ζέστη και να σαι σταρχίδιασου. Αλλά Didi Music είσαι…

Στα της συναυλίας, συμφωνώ με ό,τι γράφτηκε σε γενικές γραμμές. Πολύ καλό live, γαμάτος ο Βραζιλιάνος, ωραίο σετ κτλ. Τους έχω δει πολλές φορές και αυτή ήταν μία από τις καλυτερες

Παιδιά εγώ στο live δεν πήγα αλλά απο τα διάφορα video στο youtube έχω να παρατηρήσω τα εξής: o κόσμος (ακόμα τουλάχιστον) χαίρεται τα live ρε παιδάκι μου. Βλέποντας αντιδράσεις απο διάφορα festival που γίνονται τώρα ανά την Ευρώπη και απο live εδώ, τι ψοφιμιλα είναι αυτή ρε φίλε!!! Δηλαδή κοιτάξτε π.χ https://εδώ. Αν εξαιρέσεις λίγο τους μπροστά, οι υπόλοιποι μαλακίζονται μεγαλοπρεπώς! Ίσως οφείλεται στο οτι έχουν κορεστεί οι έξω σε σχέση εμάς γιατί βλέπουν πιο συχνά τα συγκροτήματα, ίσως το οτι είμαστε σαν λαός έτσι, δεν ξέρω…Το δεύτερο είναι ο χώρος. Δεν υποτίθεται οτι έχει μια κλίση, οτι είναι αμφιθεατρικός? Απ’οτι λέτε και βλέπω στα βιντεακια δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, κάνω λάθος?

Αμφιθεατρικός είναι. Μια χαρά είναι ο χώρος.

Αμφιθεταρικος ειναι, απο τα βιντεακια δεν μπορεις να το καταλαβεις, μονο αμα βρεθεις μεσα.

https://www.youtube.com/watch?v=B9ApV5etbf8 backstage απο kiko

Φοβερή συναυλία, ο Munstain άψογος και το setlist πολύ καλό . Κλάσεις καλύτερη από το το 2013 .

Eιναι δυνατον να ειχε στο σετλιστ rattlehead και να παιζει αντι αυτου a tout le monde… Eλεος!

αφού έπαιξε 18-19 τραγούδια μην έχετε παράπονο για το σετ! Τους έχω δει σε Headline εμφάνιση να παίζουν 13-14…
Γενικά ήταν σε κέφια και στο Download ο Dave και είχε όρεξη και καλή απόδοση.