Ισχύει. Νομίζω τελευταίο τραγούδι που σιγουτραγουδουσα από Megadeth είναι το Scorpion από το system. Το οποίο δεν θυμάμαι πως πάει. Πάω να το ακούσω
Λίγη αγάπη και για το “13”, που επίσης θα έδενε σαν τελευταίο κομμάτι της μπάντας
And then there’s Mäntysaari, whom Mustaine believes will be a “star.” His playing is something out of the ’80s and early ’90s, aka the era helmed by Marty Friedman, whom Mustaine calls “incredibly talented” and “incredibly mysterious.”
Μάλλον γι’αυτό το λόγο ο νέος δίσκος μας παραπέμπει σε Countdown/Youthanasia
Παραθέτω και το άρθρο από όπου πήρα αυτή τη δήλωση, αναφέρεται σε όλους τους προηγούμενους συνεργάτες κιθαρωδούς…
Άρα λογικά, το λιγότερο κάνα μισάωρο θα διαβάζουμε μόνο γι’ αυτούς!
Ε ναι, η κατάταξη των δίσκων είναι πλέον passée, ήρθε η ώρα για κατάταξη του κάθε κιθαρίστα που είχε το… προνόμιο να βρεθεί και να παίξει δίπλα στον Μεγάλο!
Στην πέριπτωση αυτή μάλιστα η αξιολόγηση μπορεί να είναι πολυπαραγοντική, να βαθμολογείται ξεχωριστά η δεξιοτεχνία, η συμβολή στις συνθέσεις, η επιρροή στην ποιότητα του κάθε δίσκου κλπ!
Θαυμασια ιδεα. Να πάρουμε συνταξη πανω απο συτο το θρεντ.
Πάντως ειναι κάπως ειρωνικό που ο Megadave γκρινιάζει τόσο που δεν τον δέχτηκαν οι Metallica για tour κτλ, και παράλληλα κάνει πως δεν υπάρχει ο Ellefson. Ειδικα τώρα που σχεδιάζει farewell tour.
Η αλλαγή τόσων μελών επίσης είναι ένας λόγος που δεν αγαπώ και τόσο τους Megadeth, νομίζω ότι στους περισσότερους από εμάς αρέσει η ιδέα της μπάντας-παρέας-ομάδας. Δενόμαστε πιο εύκολα.
Εδώ έχουμε χάσει τη μπάλα με τόσες αλλαγές.
Now playing: Another Bad Day (στο γραφείο)
Ξαναπές μου για Ghost ρε αλήτη και θα σε περιλάβω κανονικά ![]()
Οι Megadeth ήταν τη δεκαετία του '90 με Mustaine, Friedman, Ellefson, Menza.
Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία 25 χρόνια δεν είναι Megadeth, είναι ο Mustaine και οι σεσιονάδες του.
Ο τελευταίος δίσκος έχει 5 πολύ καλά τραγούδια και 5 μέτρια ή αδιάφορα. Αν έβαζα βαθμολογία, θα έβαζα ένα 7.
Σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό και σίγουρα δούλεψαν αρκετά παραπάνω και είχαν περισσότερη έμπνευση από τον προηγούμενο δίσκο που ήταν τελείως ανέμπνευστος, εντελώς πατάτα.
Οι τρεις χειρότεροι δίσκοι των Megadeth, με αυτή τη σειρά ![]()
- The Sick, the Dying… and the Dead!
- United Abominations
- Killing Is My Business… and Business Is Good!
To The Sick, the Dying τελικά μόνο σε μένα άρεσε;
Έχω επιστρέψει αρκετές φορές στο άλμπουμ, δεν είναι αριστούργημα φυσικά αλλά μου φάνηκε μια χαρά. Το Dystopia από την άλλη ποτέ δεν το χώνεψα, ωραια ριφ, ωραία παραγωγή, όλα τα χαρακτηριστικά Megadeth στοιχεία είναι εκεί αλλά κάτι μου φάνηκε off στις συνθέσεις.
Το καινούργιο ως τώρα, μετά από 4-5 ακροάσεις, μου φαίνεται πάρα πολύ καλό. Όντως πολλά Youthanasia, Countdown vibes, ωραίες συνθέσεις. Ίσως να ήθελα 1-2 κομμάτια να τραβήξουν λίγο παραπάνω αλλά οκ λεπτομέρειες. Το Ride δεν μου έκανε και τόσο μεγάλη εντύπωση.
Πάντα είχα τους Megadeth αρκετά ψηλά στις μεταλικές μου προτιμήσεις, πάνω από τους Metallica overall σίγουρα. Θέλω να κάνω μια μικρή επανάληψη στα άλμπουμ τους, κυρίως από System και μετά βέβαια. Σίγουρα θα επανέλθω και εγώ με λίστα, I can’t help it.
αυτό, προσωπικά, μου φαίνεται άκρως ενδιαφέρον
Say less…
1. Marty Friedman
Δε θα μπορουσα να βαλω καποιον αλλον στην πρωτη θεση, αφου εχει συνδεσει το ονομα του με τις καλυτερες και πιο ξεχωριστες τραγουδαρες των Megadeth. Βασικα, μονο και μονο τα σολιδια του Tornado Of Souls να ειχε γραψει, θα εμπαινε στην πρωτη θεση. Περαν αυτων ομως, εχει συνεισφερει με τεραστια σολιδια και φανταστικες ριφφαρες στα 4 καλυτερα αλμπουμ των Megadeth, τα οποια ειναι τα 4 καλυτερα και για αυτον τον λογο σε μεγαλο βαθμο.
2. Chris Poland
Εδω ηταν τεραστιος ο ανταγωνισμος, και ισως καποιοι το βρισκουν hot take, αλλα η λιστα μου βασιζεται στο τι εχουν συνεισφερει οι διαφοροι κιθαριστες στην δισκογραφια των Megadeth, και οχι τι αριστουργηματικουςς παπαδες ισως παιζουν στο υπογειο τους οταν δεν κοιταει κανενας. Αν η μοναδικη του συνεισφορα ηταν στα πρωτα τους δυο αλμπουμ, τοτε θα εμπαινε αρκετες θεσεις πιο χαμηλα, αλλα ο εκπληκτικος ηχος και οι μελωδιες που εχουν στο System Has Failed τον ανεβασε ραγδαια κοντα στην κορυφη, με ελαχιστη διαφορα απο την τριτη θεση ομως. Μπαινει και λογω των γαμηστερων σολο στο Peace Sells.
3. Al Pitrelli
Ναι μεν η λιστα βασιζεται κυριως στο τι εχουν συνεισφερει οι διαφοροι κιθαριστες στους Megadeth, αλλα δεν μπορω και να αγνοησω γενικα τον ηχο και το παιξιμο του καθενος σε αλλες μπαντες. Ειδα τους Megadeth το 2001 στο Rockwave, και γουσταρα απιστευτα το ποσο ταιριαξε με την μπαντα. Συν αυτο, το The World Needs A Hero το βαζω πιο ψηλα απο οτιδηποτε εχουν κυκλοφορησει μετα το 2005, αρα η επιλογη ηταν αρκετα ευκολη.
4. Teemu Mäntysaari
ΣΟΡΡΥ ΝΟΤ ΣΟΡΡΥ. Σημαντικοτατος λογος για τον οποιον ο δισκος που εχει μονο το λογοτυπο των Megadeth μου αρεσει περισσοτερο απο οτι βγηκε μεταξυ 2005 και 2025 με το λογοτυπο των Megadeth. Αν εβγαζαν εναν ακομα δισκο με τον Φινλανδαρα, θα ανεβαινε σιγουρα στο 3, ισως και στο 2.
5. Kiko Loureiro
Ολοι τον πρωτομαθαμε απο τους Angra. Στους Megadeth εγραψε παρα πολυ ομορφα πραγματα, αλλα προσωπικα αν και το Dystopia μου ειναι συμπαθητικο, χανει στα σημεια απο τον Φινλανδο που επαιξε μεγαλη μπαλα στο κυκνειο ασμα της μπαντας.
6. Chris Broderick
Παρα πολυ ωραιος κιθαριστας. Και τεχνικα, και ηχητικα. Θυμαμαι καποιο σολο να ξεχωριζει στους τρεις δισκους που συμμετειχε? Οχι. Σε ποσα τραγουδια συμμετειχε συνθετικα σε αυτους τους τρεις δισκους? Σε τρια. Καλως ή κακως, η συνεισφορα του ηταν μηδαμινη, και ηταν πιο πολυ κατι σαν σεσσιονας, παρα ενεργο μελος της μπαντας.
7. Jeff Young
Περασε για ενα φεγγαρι απο την μπαντα, συμμετειχε σε εναν απο τους πιο βαρετους τους δισκους για μενα, και απολυθηκε επειδη ο Mustaine πιστευε οτι θα την πεσει στην τοτε αρραβωνιαστικια του (!) Με την οποια ο Mustaine χωρισε ουτως ή αλλως συντομα μετα απο αυτο, και παντρευτηκε την Pamela μολις 2 χρονια αργοτερα. Α ρε Dave, εισαι θεουλης. Στο θεμα μας… ο Jeff Young παιζει να ειναι ο καλυτερος απο ολους τεχνικα. Παρολα αυτα, με τους Megadeth ηταν απλα ενα κορμι που ετυχε να παιζει στις συναυλιες τους και εγραψε λιγα σολο για εναν μετριο δισκο.
8. Glen Drover
Συμμετειχε σε μολις εναν δισκο, τον οποιο τον θεωρω και εναν απο τους χειροτερους των Megadeth και αρα δεν μπορει να διεκδικησει κατι αλλο. Τελευταια θεση στον πατο, σουπερ αδιαφορος κιθαριστας.
Ασε τα σαπια εσυ ![]()
ωραία κατάταξη και συμφωνώ σε πολλά
προσωπικά θα βάλω τον Κικο στο #3 για τον ίδιο λόγο που ξεκινάς την άποψη σου για Al Pitreli, είναι μεγάλη αγάπη σαν κιθαρίστας
Broderick πολύ σπουδαίος κιθαρίστας τεχνικά, αλλά πάντα μου φαινόταν ρομποτ .
1. Marty Friedman
2. Chris Poland
3. Kiko Loureiro
4. Al Pitrelli
5. Teemu Mäntysaari
6. Chris Broderick
7. Jeff Young
8. Glen Drover
O τελευταίος δισκος btw οσο πιο πολυ τον ακουω, ολο και πιο πολυ μου αρέσει.
Και δεν ειμαι δα και κανας φανατικός οπαδός των.
τους ειχα δει με Drovers Live Και παράτησα την μπάντα για 10+ χρόνια
Ευτυχώς ήρθε στους In Flames και τους απογείωσε
Dave που αγαπησαμε και αγαπαμε