Η αλήθεια είναι ότι ενω είχα ψηθεί να πάω στη συναυλία που θα έρθει στα μέρη μας, με τα πρόσφατα βιντεάκια η αλήθεια είναι ότι κάπως ψυχράθηκα.
Ένα ενδιαφέρον παιχνιδάκι που παίζω αυτές τις ημέρες, είναι να ακούσω τις περιβόητες εκδόσεις του 2004. Μέχρι στιγμής, έχω ακούσει σε αυτές τις βερσιόν ολοκληρωμένα τα So Far, So Good… So What και Youthanasia, με κάποια κομμάτια ενδεικτικά από και τα υπόλοιπα άλμπουμ και έρχομαι με τα εξής σχόλια.
Το πρώτο, είναι ένα διαφορετικό άλμπουμ, έχει φύγει η 80ίλα από την παραγωγή, με reverb να λάμπουν δια της απουσίας τους, τα drums να μην ακούγονται πλαστικά και γενικά, να ακούω τις κιθάρες πιο καθαρά και να εντοπίζω πράγματα που δεν είχα ακούσει στην αρχική βερσιόν, η οποία ήταν η πιο οικεία στα αυτιά μου.
Επίσης, έχει πλάκα το Youthanasia. Επειδή αφιέρωσα αρκετό χρόνο σε αυτό το δίσκο πρόσφατα, είχα παρατηρήσει ότι ήταν ελαφρώς “θολός” ο ήχος, σα να είχε ρίξει κάποιος κουβέρτα πάνω στο mix. Αυτό με το remix δεν υπάρχει και επίσης, κάποια κομμάτια έχουν αλλάξει ελαφρώς κούρδισμα, επειδή έχουν επιταχυνθεί και αν με ρωτάτε, προτιμώ τη βερσιόν αυτή, έχουν περισσότερο “τσαμπουκά” τα κομμάτια. Με το αρχικό mix, ήταν γεμάτο και ογκώδες το όλο σκηνικό, εδώ όμως με την επιτάχυνση, αποκτούν άλλο μουντ τα κομμάτια. Μικρές και διακριτικές αλλαγές μεν, κάνουν όμως τη διαφορά…
Στο Countdown To Extinction, ακούγοντας το Sweating Bullets, πέραν από το intro, κατάλαβα ότι λείπει το reverb από τα φωνητικά, χωρίς να είναι κάτι κακό αυτό.
Στο Rust In Piece, άκουσα μεν τα κομμάτια για τα οποία έχει ξεσηκωθεί κόσμος και ντουνιάς με τα διαφορετικά φωνητικά, βέβαια, δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τα συγκεκριμένα κομμάτια, συνεπώς, δεν μπόρεσα να αντιληφθώ τις διαφορές.
Στο Peace Sells, άκουσα μόνο το Randy Burns mix, δεν κατάλαβα βέβαια αν είναι μέρος της επανέκδοσης του 2004, παρατήρησα πάντως ότι σε πολλά σημεία, οι κιθάρες έχουν “ουρές”, κρατάνε για παραπάνω δηλαδή τη νότα, δεν είναι τόσο στακάτες.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες version, έχω αντιληφθεί ότι σε Killing…, Cryptic Writings & Risk, είμαι εξοικειωμένος με τις εκδοχές του 2004, δεν έχω ακούσει καθόλου τις αρχικές και δεν υπάρχουν στο Spotify, απο περιέργεια πάντως, θα ψάξω να τις ακούσω…