Ολοκλήρωσα την ακρόαση Dystopia & The Sick… και θέλω να παραθέσω τα σχόλια μου
Πρώτον, για το Dystopia, αντιλήφθηκα το γιατί θεωρείται από τα καλύτερα άλμπουμ τους. Έχει τα πολύ δυνατά κομμάτια (The Threat Is Real, oh boy…), έχει κάποια λιγότερο καλά, παρόλα αυτά, δεν χαλούσε η ροή του δίσκου. Είχε αρκετά μελωδικά στοιχεία και γενικά, καταλαβαίνω προς τι η φήμη που συνοδεύει το συγκεκριμένο δίσκο, την οποία όμως…
…δεν μπορώ να αντιληφθώ για τον αμέσως επόμενο δίσκο. Είναι κακός δίσκος; Σε καμία περίπτωση. Παρόλα αυτά, μου φάνηκε κάπως μονότονος, χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία, τα κομμάτια μου φάνηκαν αρκετά παρόμοια μεταξύ τους. Γενικά, μου έλειψε η μελωδικότητα.
Είναι παρόμοια περίπτωση με το Endgame στα αυτιά μου. Ναι, ωραία, προφανώς και μπορούν οι Megadeth να πατήσουν τέρμα το γκάζι με τις thrashίλες τους, είναι όμως αρκετό αυτό από μόνο του; Προσωπικά, με κούρασε σε αυτούς τους δίσκους το ανελέητο σφυροκόπημα, μου φάνηκαν μονότονοι και μονοδιάστατοι.
Ομολογώ ότι έφαγα σκάλωμα με κάποια από τα κομμάτια του Th1rt3en, έχει πιασάρικες μελωδίες. Όπως και το Super Collider, έχει κάποια ωραία χιτάκια που μου έμειναν με την πρώτη, ενδεχομένως να ξαναεπιστρέψω.
Το The Sick…, μου φάνηκε αρκετά στριφνός ως δίσκος και δεν ξέρω αν ξαναεπιστρέψω σύντομα, ίσως σε άλλη φάση να μου “μιλήσει” διαφορετικά. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό τότε να επιστρέψει ο megadave δυναμικά και ακμαία στο προσκήνιο, μετά την περιπέτεια υγείας του, ίσως γι’ αυτό είναι “μουντρούχος” ως δίσκος. Συνεχίζει βέβαια στη βαριά διάθεση του Dystopia, εκεί όμως ήταν διαφορετική η αίσθηση, προτιμότερο το ότι κινήθηκε πιο κοντά σε growl φωνητικά και όχι στο να μιμηθεί τον πρότερο εαυτό του.
Θα ξανακούσω να θυμηθώ κάποιους δίσκους που θέλω και θα σας παραθέσω ranking…