Megadeth

Αγαπημένο το World Needs a Hero. Δεν το χωράει ο νους μου.

Ουτε εμενα, το χειροτερο Megadeth μετα το Risk που παιζει για κορυφη χειροτερου χωρις αντιπαλο, κατι σαν τον Ολυμπιακο στο ποδοσφαιρο φετος.

Το καινουριο κομματι δεν λεει τιποτα, εχει μονο κατι καλες ιδεες στις κιθαρες.

Το World Needs a Hero είναι κατά την γνώμη μου ένα πολύ καλό άλμπουμ και ολίγον υποτιμημένο. Εννοείται πως αγαπημένο δεν βγαίνει με την καμία αλλά στην δική μου λίστα μπαίνει πιο πάνω από system has failed, united abomination και κοντράρεται με τα 2 τελευταία τους. Γενικά στην μετά risk εποχή παίζει να είναι και το καλύτερο. Για πριν risk εποχή ούτε κουβέντα.

Πρωτο αγαπημενο δεν θα το λεγα, αλλα δεν πιστευω πως υστερει πολυ απο την τριαδα Countdown-Youthanasia-Cryptic. Τα κομματια ως κομματια ειναι αψογα, δεν θεωρω πως εχει ουτε μιση μετρια στιγμη και ακομα κι ετσι οπως ειναι λες πως εχει τουλαχιστον 3 κλασσικα Megadeth χιτς. Απλα η παραγωγη ειναι λιγο σκατα και ο Πιτρελλι δεν κολλα καθολου, οι συνθεσεις ως συνθεσεις μ αρεσουν και πολυ μαλιστα.

Για εμενα ειναι ετη φωτος μακρια απο την 3αδα Countdown To Extinction, Youthanasia, Cryptic Writings. Πολλα fillers, ελαχιστες οι δυνατες συνθεσεις, κανεναν [B]ΕΠΟΣ[/B]. Τα 4 αλμπουμ που το διαδεχτηκαν πολυ ανωτερα.

Εισαι σιγουρος πως το χεις ακουσει καλα; Γιατι πιστευω πως δεν διαφερει και τοσο απ το Youthanasia το οποιο ειχε αρκετα περιεργα κομματια για Megadeth, απλα εχει και 2-3 εμφανεστερα ανωτερου επιπεδου.

Καλά, το Youthanasia είναι χιλιάδες έτη φωτός μπροστά από το World Needs a Hero.

Και ναι, τα έχω ακούσει πολύ καλά και τα δύο.

Πότε θα σταματήσει το ανέκδοτο να συγκρίνονται δίσκοι με τον απατεώνα Πιτρέλι με δίσκους με ΣΟΒΑΡΟΥΣ κιθαρίστες;

Ε, εκτελεστικως δεν κολλα καθολου το ειπαμε και το Return To Hangar ειχε προοπτικη να γινει το καλυτερο θρασοσηκουελ κομματι (που παρολες τις αδυναμιες του, το Back To The Palace μαλλον κατεχει τη θεση), που αν εβαζε εναν Μπροντερικ να σολαρει εκει θα στραβωναν στοματα. Αλλα συνθετικως θεωρω πως ειναι παρα πολυ καλος δισκος, αν δεν ειχε καποια παιδιαριωδη λαθη για Megadeth (πχ Disconnect κομματαρα, αλλα θα ηταν 2 σκαλες πανω αν το επαιζαν ενα κλικ πιο γρηγορα) θα μπορουσα να το αποκαλεσω και δισκαρο.

το world needs a hero εχει οντως ωραια κομματια αλλα δισκαρα δεν το λες σιγουρα…αυτο που με χαλαει καπως στο δισκο ειναι λιγο οτι ακουγεται απεγνωσμενη προσπαθεια να το γυρισουν στο μεταλ μετα το risk…αλλα εχει και γαμω τα τραγουδια…

Οι Megadeth είχαν γράψει τον δίσκο μετά το Risk, αλλά η εταιρία τους η Capitol το απέρριψε. Είχαν συμβόλαιο με την εταιρία για έναν ακόμα δίσκο, οπότε μιας και έφαγαν πόρτα αποφάσισαν να βγάλουν ένα μπεστ για να ξεμπερδεύουν. Αυτό το μπεστ ήταν το Capitol Punishment, με πολύ εύλογο τίτλο :lol::lol:. Μετά έβγαλαν τον δίσκο με λίγο διαφορετικό tracklist από το αρχικό. Τον αρχικό τον είχα κατεβάσει εκείνες τις εποχές :lol: και ήταν πολύ καλός.

Το World Needs A Hero εχει τουλαχιστον τρια κλασσικα Megadeth (ψιλοαντικειμενικα κιολας, ενα καλο ριφφ ειναι ενα καλο ριφφ, ενα καλο τραγουδι ειναι καλο τραγουδι κλπ). Disconnect, 1000 Times Goodbye και Dread And The Fugitive Mind δε νομιζω να υπολειπονται κατι των κλασσικων κομματιων τους, ομωνυμο και Motorpsycho κατι τετοια κουλα ειχαν και στο Youthanasia και ειναι μια χαρα ωραιοτατα τραγουδια, το Return To Hangar εμενα μ αρεσει πολυ (αλλοι βγαζουν σπυρια) και το Promises αν και ακυρο εγραψαν κι αργοτερα τετοια και ειναι κομματαρα. Μανι μανι ο μισος δισκος βγηκε επος και τα αλλα μισα ακουγονται πολυ ευχαριστα χωρις να εχω τη παραμικρη διαθεση να πατησω σκιπ, αν ξερετε κι αλλα τετοια αλμπουμ της απογνωσης να μου τα προτεινετε παρακαλω. ;p

Συμφωνώ πάρα πολύ με τον αποπάνω.

Αυτό για αρχικό δίσκο που απέρριψε η Capitol δεν το ήξερα. Τι διαφορές υπάρχουν με το the world??

Αν θυμάμαι καλά, γιατί το έχω σε minidisk που είναι κάπου σε κάποιο πατάρι τώρα, η αρχική έκδοση που είχε διαρρεύσει δεν περιέχει τα Disconnect, Burning Bridges και Silent Scorn, ενώ περιέχει το Kill The King από το Capitol Punishment που μετά απαλείφθηκε και το Coming Home που μετά πέρασε μόνο ως bonus track στην Ιαπωνέζικη έκδοση.

Πάντως όσο αφορά το άλμπουμ, προσωπικά θεωρώ τα 1000 Times Goodbye, Return To The Hangar και το ομώνυμο κομματάρες. Και μιας κι αναφέρουμε τον Pitrelli, αν και δεν τον πάω δε μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι η συμβολή του στο Promises το κάνει πολύ καλύτερο κομμάτι απ’ ότι θα μπορούσε να το γράψει ο Dave μόνος του.

Εντάξει ψιλοτραγικός δίσκος είναι το The World Needs A Hero με κάτι Burning Bridges γελάει ο κόσμος, το Disconnect είναι όντως ωραίο κομμάτι αλλά το riff θυμίζει Diamond Head όπως και το When που είναι φτυστό το Am I Evil. To remake του Hangar 18 επιβεβαιώνει την έλλειψη έμπνευσης. Σίγουρα έχει και 2-3 καλά τραγούδια αλλά σε γενικές γραμμές είναι χειρότερο και από το Risk, με την έννοια ότι προσπάθησαν κιόλας να το γυρίσουν στο μεταλ.

To Burning Bridges δεν ειναι κακο, απλα οκ (για αλλους αδιαφορο ισως) κομματι. Δεν θα βαλω να το ακουσω ποτε, αλλα οταν παιζει το CD δεν κανω και σκιπ. To Return To Hangar αν εξαιρεσεις το κακογραμμενο / κακοπαιγμενο σολο που θα μπορουσαν να το κανουν πολυ καλυτερο μου αρεσει περισσοτερο απ το κανονικο (και μαλλον ειμαι ο μονος).

Για τα γουστα μου τα μονα κομματια που ειναι σε ενα σωστο Megadeth επιπεδο στο The World Needs A Hero, ειναι το Dread And Τhe Fugitive Mind, το 1000 Times Goodbye και αρκετα καλο το Return To Hangar. Τα υπολοιπα δεν… Χαλια δεν ειναι, αλλα πολυ μετριοτητες. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης με το Youthanasia, που εχει μονο κομματαρες, τοσο διαφορετικες μεταξυ τους και τοσο γαματες.

Δηλαδη κατι Blood of Heroes και Family Tree τα θεωρεις κομματαρες ας πουμε. ;p

Eιναι , δεν χρειαζεται να τα θεωρει καποιος.

Εμενα ειναι απ τα λιγοτερο αγαπημενα της τριαδας εκεινων των δισκων. Να μου λεγατε για το Countdown, ή το Cryptic Writings θα συμφωνουσα, δεν πιστευω πως εχουν μετριο/οκ κομματι.

Το κρυπτικ έχει κάτι μέτρια σαν το Have Cool Will Travel ή το Sin ας πούμε. Από την άλλη το Countdown…είναι τέλειο!