Metal Hammer 30 Years Anniversary Party, 27/12/14 Fuzz Club

Το παρτυ του Metal Hammer για τα 30 χρονια κυκλοφοριας του στις 27 Δεκεμβριου στο Fuzz Club με τους Rotting Christ που πλαισιωθηκαν απο πολλους guest μουσικους, τους Suicidal Angels και τους Rock ‘N’ Roll Children ηταν απο τα live της χρονιας για εμενα με τα συγκροτηματα να ειναι σε φοβερη κατασταση, την ολη ατμοσφαιρα να ειναι οντως πολυ “παρτυ” φαση και τον κοσμο να τα δινει ολα. Εψαξα αν υπηρχε thread στο forum και δεν βρηκα κατι, ετσι αν και καθυστερημενα πηρα την αποφαση να γραψω λιγα λογια για αυτη την υπεροχη συναυλια.

Την βραδια ανοιξαν οι Rock ‘N’ Roll Children που λογω δικιας μου αργοποριας εφτασα οταν επαιζαν το 2ο κομματι του set τους (σορρυ Rasputin) και οι οποιοι ηταν με μια λεξη αψογοι. Τα παιδια αξιζουν πολλα συγχαρητηρια για την εμφανιση τους, δεν ειναι καθολου ευκολο εργο να αποδιδεις ζωντανα κομματια που εχει τραγουδησει ο [SIZE=3]ΜΕΓΙΣΤΟΣ[/SIZE] Ronnie James DIO με τις υπερμπαντες των Rainbow, Black Sabbath και Dio οι οποιες απαρτιζονταν απο τεραστιους μουσικους… Απ’ οτι φαινεται ομως η μπαντα αποτελειται απο επισης τεραστιους μουσικους που απεδωσαν με υπεροχο τροπο τοσες κομματαρες που εχουν γραφτει στην ιστορια του Heavy Metal με χρυσα γραμματα με ενα τρομερο setlist απο το οποιο απορησα μονο γιατι ελειπε το Holy Diver. Ολοι τους ηταν υπεροχοι αλλα θα κανω ιδιαιτερη μνεια στην καρδια και στην ψυχη της μπαντας, δηλαδη στον κιθαριστα Μανωλη Τσιγκο στον αγαπημενο μας γιατρο του Heavy Metal που ειχε αψεγαδιαστη αποδοση και στον τραγουδιστη Γιαννη Παπανικολαου που ειχε το πιο δυσκολο εργο εκεινο το βραδυ και ηταν μαγευτικος στα φωνητικα. Ο κοσμος γουσταρε και τραγουδαγε με ολη του την δυναμη σε καθε κομματι και ολοι περασαν υπεροχα. Ανυπομονω να τους ξαναδω συντομα.

Στην συνεχεια την σκυταλη πηραν οι Suicidal Angels και η συναυλια μπηκε σε thrash mode με την μπαντα να παιζει ενα setlist που περιειχε κομματια απο ολους τους δισκους εκτος του ντεμπουτου. Η εμφανιση τους ηταν η πιο μετρια στιγμη στην βραδια λογω του ηχου που δεν ηταν καθαρος και τα κομματια δεν ακουγοντουσαν οπως θα επρεπε. Παρολα αυτα η αποδοση τους ηταν πολυ καλη, ολα τα μελη ηταν ορεξατα και τα εδωσαν ολα, ο κοσμος συμμετειχε ενεργα, δημιουργηθηκαν καμποσα mosh pits και το κεφι παρεμεινε σε υψηλα επιπεδα. Εχουν περασει σε πολυ επαγγελματικο επιπεδο τα παιδια και αυτο φαινεται απο το στησιμο τους στην σκηνη και γενικα προκειται για μια πολυ καλοδουλεμενη μηχανη, ευχομαι να κανουν το επομενο μεγαλο βημα στον ηχο τους και να το πανε λιγο παραπερα.

Και ηρθε η μεγαλη ωρα. Rotting Christ. Απο την πρωτη στιγμη που πατησαν στο σανιδι μεχρι να μας αποχαιρετησουν απεδειξαν αυτο που ολοι λιγο πολυ γνωριζουν ειτε το παραδεχονται ειτε οχι. Προκειται για την μεγαλυτερη σε ολα τα επιπεδα ελληνικη μπαντα. Απολυτοι [SIZE=4]ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ[/SIZE] της ελληνικης σκηνης, οποιος θελει και νομιζει οτι μπορει να τους εκθρονισει ας κοπιασει. :lightsabre:

Το live τους λογω των πολλων και διαφορων guests θυμισε σε μεγαλο βαθμο το περσινο επετειακο τους live τους που ηταν παλι τον Δεκεμβρη. Εχουμε και λεμε λοιπον Ευθυμης Καραδημας (Nightfall) στα φωνητικα στο King Of A Stellar War, Γιωργος Κολιας (Nile) στα ντραμς στο Archon, Fotis Bernardo (SixForNine, Chaostar, ex-Septicflesh, ex-Nightrage και πολλα αλλα) στα ντραμς στο Among Two Storms με τον Θεμη στα δευτερα φωνητικα σε ενα απο τα highlight της βραδιας. Στο The Sign Of Evil Existence ο Magus Wampyr Daoloth ή απλα The Magus αρχικος πληκτρας της μπαντας ανελαβε τα φωνητικα σε μια πολυ ξεχωριστη εμφανιση μιας και ειχε να ανεβει στην σκηνη με τους Rotting Christ εδω και 20 χρονια… Πωρωση. Και ειχαμε ακομα τον Στεφανο (Ravencult) στο μπασο στο Fgmenth, Thy Gift και τον Gothmog απο τους Thou Art Lord να ανεβαινει για να τραγουδησει στο Societas Satanas οπως και στον δισκο Apollyon της μπαντας που διατηρει με τον Σακη και τον Magus απο το 1993. Οσο για τα βασικα μελη ηταν ολοι συγκινητικα αψογοι με τον Γιωργο Εμμανουηλ στην κιθαρα και τον Βαγγελη Καρζη στο μπασο να εχουν δεσει 100% με την μπαντα και να της δινουν νεα δυναμικη και νεο αερα. Ο Θεμης οδοστρωτηρας στα τυμπανα και ο Σακης, ο καλυτερους ελληνας frοntman ηταν και παλι αψεγαδιαστος, με εκπληκτικη επικοινωνια με τον κοσμο, ξεσηκωτικος, πωρωτικος, [SIZE=4]ΘΕΟΣ[/SIZE]. Η συναυλια αν και υποτιθεται οτι θα ηταν μικρη χρονικα, τελικα διηρκησε 1 ωρα και 20 λεπτα. Εκει που αλλα συγκροτηματα παιζουν λιγοτερο σε headline tour, οι Rotting Christ κατεθεσαν και την ψυχη τους στο σανιδι οπως κανουν παντα. Απλα [SIZE=4]ΔΕΟΣ[/SIZE] και θαυμασμος για αυτη την μπανταρα. :respect::bow2:

Και παμε στο απολυτο highlight της βραδιας. Μετα απο τοσους guests η μπαντα δεν θα μπορουσε να μην ανεβασει στην σκηνη και αυτους που σεβεται παντα, τους οπαδους της. Ετσι στο τελευταιο κομματι το λατρεμενο Non Serviam προσκαλεσαν στην σκηνη τον Γιωργο Μποκο, κιθαριστα τους για 6 χρονια και οσους ηθελαν απο το κοινο να ανεβουν πανω. Το τι εγινε δεν περιγραφεται, απλα πανικος, κατεδαφιστηκε το μαγαζι. Στιγμες που δεν ξεχνας ποτε, ενα σωστο παρτυ στην Ελλαδα παντα περιεχει εναν χαμο με την καλη εννοια… :metal: :drunk: :drunk: :metal:

Και ιδου και σε 2 video η ολη φαση. (Οσοι με ξερετε θα με βρειτε στα video :p)

Μετα το τελος της συναυλιας χωρις ασκοπες και ανουσιες καθυστερησεις οι συντακτες του Metal Hammer κληρωσαν διαφορα δωρα οπως ειχε ανακοινωθει και στην συνεχεια ακολουθησε DJ Set με πολλα αγαπημενα κομματια και με οσο κοσμο εμεινε στο μαγαζι να πινει και να κουβεντιαζει με τους μουσικους, ολοι τους φιλικοι και χαλαροι. Ο Σακης και ο Θεμης λογω οικογενειακων υποχρεωσεων δεν εμειναν μετα την συναυλια οπως δυστυχως και ο Magus τον οποιο ηθελα πολυ να γνωρισω. Αλλα εκτος των υπολοιπων μουσικων απο τις 3 μπαντες που επαιξαν ηταν και πολλοι ακομα εκει με μεγαλυτερη εκπληξη να αποτελει η παρουσια του Κωστα Βασιλακοπουλου κιθαριστα των Rotting Christ απο το 1997 μεχρι το 2004 ο οποιος οπως μου ειπε δεν παιζει μουσικη πλεον. Ωραιες συζητησεις για μουσικη, πολιτικη και διαφορα αλλα, cheers guys.

Εδω θα ηθελα να τονισω την αψογη διοργανωση απο τα μελη του Metal Hammer, το οποιο πολλοι κραζουν για διαφορους λογους αλλα εγω αυτο που ειδα ηταν μια τελεια οργανωμενη συναυλια σε ολους τους τομεις. Αρχικα ενω η συναυλια εγινε sold out δεν ημασταν σαν σαρδελες και μπηκαν μεσα μονο οσοι ειχαν φροντισει να αγορασουν εισιτηριο, οχι οπως σε αλλες περιπτωσεις που ειμαστε ο ενας πανω στον αλλο και μπαινουν αβερτα ατομα δινοντας 10 ευρω στον πορτιερη. Επισης τηρηθηκε επακριβως το χρονοδιαγραμμα και δεν υπηρξαν καθυστερησεις μετα στις κληρωσεις οπως ειπα. Και ολα αυτα με 3 απο τις μεγαλυτερες μπαντες της χωρας και με εισιτηριο 7 ευρω. Παντα τετοια.

Μια υπεροχη βραδια γεματη αξεχαστες αναμνησεις. Δεν περιγραφω αλλο…

…μπράβο Πάνο…φοβερό ποστ…νιώθω ότι πήγα κιεγώ:):!:

Σε ευχαριστω πολυ φιλε. Κριμα που δεν μπορεσες να εισαι εκει να πωρωθουμε παρεα.

Επισης να προσθεσω οτι ο Κωστας Τζωρτζης απο τους Battleroar επαιξε κιθαρα μαζι με την μπαντα στο Nemecic και ηταν ο πρωτος χρονικα που ανοιξε τον χορο των guest.