Metal Hammer vs RockHard

Φουλ ΣΥ.ΡΙΖ-αίος κι ο Ντίνος, λοιπόν. #-o

…Βαρουφακέος θά’λεγα:p :slight_smile: :!:

Εγω θελω φικι φικι με Ραχηλ :stuck_out_tongue:

Εντομεταξύ διαβάζοντας το (μέτριο) αφιέρωμα του Τσούνταρου θυμήθηκα το αντίστοιχο του Γιοβανίτη πριν κάμποσα χρόνια, και λέω πόση διαφορά, ρε πούστη μου. Όχι τόσο στον τρόπο γραφής, όσο στην οπτική. Απ’ τη μία ατελείωτο name-dropping χωρίς ίχνος εμβάθυνσης κι από την άλλη τίμια προσπάθεια και περιγραφές που σε ψήνουν να την ψάξεις κι ας μην είχες προηγούμενη σχέση με το αντικείμενο.

Και δεν είναι ότι φταίει ο Τσούνταρος, το ίδιο ισχύει για το αφιέρωμα της Βασιλείου στο προηγούμενο τεύχος. Δεν ξέρω, πολύ επιδερμικά πράγματα. Δηλαδή τι σχέση έχουν αυτά με το αφιέρωμα π.χ. στη σχέση ευρωπαϊκών μυθολογιών και metal; Δεν υπάρχει πλέον αυτή η όρεξη για πραγματική εμβάθυνση και συνολική παρουσίαση, μόνο ατελείωτος wikipedia-σμός. Αλλά δε νομίζω ότι είναι θέμα πένας, είναι θέμα αλλαγής οπτικής στις παρουσιάσεις, μου φαίνεται.

EDIT: Π.χ. τώρα θυμήθηκα και τη δουλειά Καραγιάννη/Βασιλείου για το gothic. Άλλη μία άψογη δουλειά, σήμερα μάλλον θα είχαν αρκεστεί στο τελευταίο δισέλιδο με τους 10 δίσκους-προτάσεις.

Ναι συμφωνώ με την επιδερμική προσέγγιση σε πολλά αφιερώματα τελευταία. Το προηγούμενο ειδικά λογοτεχνία και metal ήταν τεράστια απογοήτευση. Το αφιέρωμα στην σχέση ευρωπαϊκών μυθολογιών και metal είναι πολύ καλό παράδειγμα ενός καλού αφιερώματος. Και τα αυγουστιάτικα δεν έχουν καμιά σχέση με τα παλιά πλέον. Υποψιάζομαι πως το hammer έχει γίνει για τους περισσότερους εντελώς part time φάση, γράφουμε όταν μας περισσεύει χρόνος από τις υπόλοιπες ασχολίες μας. Δεν αφιερώνουν και πολύ χρόνο στα κείμενα τους.

Αν μπορείτε πείτε μία τα τεύχη στα οποία είναι τα αφιερώματα για τις μυθολογίες και τα comics (του Γιοβανίτη), να τα ξεθάψω και να τα θυμηθώ κι εγώ.

Αυτό με τις μυθολογίες είναι στο τεύχος με εξώφυλλο κόκκινο Priest εποχής “Demolition” και πίσω Slayer (το πρώτο μου Metal Hammer! :cry:). Ιούλιος 2001;

Με τα comics σ’ αυτό με εξώφυλλο Spiritual Beggars εποχής “On fire”. Φθινόπωρο του 2002 νομίζω, αν δεν τα βρεις πες μου να τα ψάξω πιο συγκεκριμένα.

(Φωτογραγική μνήμη, λέμε. Σ’ αυτά τα τεύχη θυμάμαι ακόμα και οι δισκοκριτικές σε ποιο μέρος της σελίδας ήταν. Όσο περνάνε τα χρόνια δε θυμάμαι ούτε τα εξώφυλλα.)

Ωχ ναι, 7/2001 είναι όντως αυτό, το θυμάμαι. Καλά, την πάτησα: εμένα το πρώτο μου τεύχος ήταν το ακριβώς επόμενο! Και εκείνο από 2002 επίσης με γαμάει. Έχω χάσει πολλά τεύχη από κείνη τη χρονιά - ή είναι υπερβολικά θαμμένα κάπου και δεν τα βρίσκω, ή κάποιος καριόλης μου τα χει βουτήξει. Κρίμα ρε γαμώτο, εκείνη την περίοδο του Χάμμερ τη θυμάμαι με πολλή νοσταλγία.

Το τευχος 7/2001 και μενα το πρωτο μου ειναι (δεν το αγορασα στη χρονια του βεβαια)
Για την ιστορια, τα αλμπουμ που προτεινει σχετικα με την μυθολογια ειναι τα εξης

Bathory - Twilight of the Gods
Bathory - Hammerheart
Black Sabbath - Tyr
Sabbat - Dreamweaver
Heavy Load - Death or Glory
Manowar - Triumph of Steel
Manowar - Sign of the Hammer
Led Zeppelin - III
LEd Zeppelin - Houses of the Holy
Manilla Road - The Deluge
Skyclad - Wayward…
Virgin Steele - The House of Atraeus
Omen - The Curse
Cruachan - Tuatha Na Gael
Burzum - Hlidsljalf
Enslaved - Frost
Hagalaz Runedance - The Einds That Sang of Midgards Fate
Ulver - Nattens Madrigal
Kawit - Προς Καβειρους
Falkenbach - En Their <edh Riki Fara
Birfrost = The Wildest Fire
Blind Guardian - Tales From the Twilight World

ασχετο, αλλα θυμαται κανεις σε πιο τευχος ειχε βγει ενα αφιερωμα track by track στη δισκογραφια των θεων???
το χω χασει το γαμημενο, μαλλον, και θελω να θυμηθω τι αηδιες γραφαν για το triumph και το καλυτερο χεβυ μεταλ δισκο των 90ς.

αν θυμαμαι καλα ηταν σε 8 σελιδο ξεχωριστο απο το υπολοιπο τευχος…οπως ειχαν κανει με την δισκογραφια Maiden…πρεπει να ηταν γυρω στο 2000…

Εχει κανεις εκεινο το Χαμμερ με το αφιερωματακι στην μυθολογια των Βικινγκ ?
Το θυμηθηκα και δεν το εβρισκα.Παιζει να το εχω ξαναζητησει αλλα μπορει κανενας να ξηγηθει ενα σκαναρισμα ?

…ξαναγύρισαν τα cds των Ελληνικών σχημάτων…καλό αυτό…αυτόν τον μήνα Beggars:):!:

Ωραίο το δισκάκι που έδωσαν και μάλιστα χωρίς εξτρά επιβάρυνση αλλά η αφίσα είναι όλα τα λεφτά! :smiley:

…δεν ξετρελάθηκα με το cd, αλλά σίγουρα τέτοια cds, Ελληνικών σχημάτων είναι που καλύτερα από τα tributes που έκαναν στο Metal Hammer:):!:

Στα τελευταία τεύχη βρίσκω όλο σταθερά ως τις πιο ενδιαφέρουσες σελίδες αυτές των Underground Commandoz στο sub-terra (αυτό το μήνα πέρα από τις πάντα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις δίσκων του Plunderer, ο Αγόρος αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι στους Nasenbluten!) και το editorial του Πούσιου στο Horror.

Σημαντική αλλαγή επίσης οι αυξημένες κριτικές στην Ελληνική σκηνή από τότε που δόθηκε η σκυτάλη σε Τραγάκη και Σκούρα).

Κατά τα άλλα δε βρήκα και πολλά σε αυτό το τεύχος.

…και το One By One του Κισατζέκιαν, σταθερά καλό είναι:):!:

Αυτό που πλέον έχει γίνει απαράδεκτο είναι ο Κήπος του Προφήτη. 0 χιούμορ, 0 καΐλα, γενικά άσ’ τα να πάνε.

…δεν έχεις και άδικο…απλά που και που βγάζει γέλιο:):!:

Ευτυχώς που βγήκε το τεύχος Απριλίου,για να μάθουμε πώς γίνεται μια πετυχημένη αιδοιλειχία (στην κριτική των Minsk)…