Metal Hammer vs RockHard

Metal Hammer απο γραφιστικης αποψεις και ποιο επαγγελματικη δουλια

τα ματια μου

Ρεμπους μοουντ ον/

η ορθογραφία στα έβγαλετα μάτια Vangeli; :lol:

να σας πω.
πιστεύω πως πολλοί έχουν δικαιολογημένα παράπονα / ενστάσεις από τα περιοδικά του χώρου και για αυτό το λόγο τους έχουν γυρίσει αποδεδειγμένα (βάσει πωλήσεων) την πλάτη.

αυτό που βλέπω εγώ είναι πως συνήθως κατηγορούνται για λάθος λόγους.

Κολλάτε σε μια βαθμολογία και σε μια άποψη. Προς Θεού ρε παιδιά, ακόμα δεν έχετε μάθει ότι σημασία έχει πέραν του τι λέει κάποιος, ποιός είναι αυτός που το λέει και με ποιόν τρόπο το λέει και το υποστηρίζει.

Δεν έχω δει κανέναν να κριτικάρει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται τα θέματα, παρά μόνο άν συμφωνήσει κάποιος ή διαφωνήσει σε ένα βαθμό, μια άποψη ή μια λίστα θα αποθεώσει κάποιον ή θα τον βρίσει.

Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν σε αυτά τα περιοδικά και αξίζουν πραγματικά σεβασμού, τόσο βάσει των γνώσεων, όσο και του σεβασμού προς τον αναγνώστη (καλή σύνταξη, πλήρης δουλειά/μελέτη και υποτήριξη όσων γράφουν). Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν πολύ περιορισμένη γνώση και αντίληψη αυτών που γράφουν ή άνθρωποι που δεν σέβονται τον αναγνώστη.

Έχω πληρώσει ένα κάρο λεφτά την τελευταία δεκαπενταετία για περιοδικά, ακόμα και τα ελληνικά για τα οποία έχω πολλές ενστάσεις, τα παίρνω ανελλιπώς και εδώ και αρκετά χρόνια παίρνω μόνιμα περιοδικά από το εξωτερικό. Το έκανα όταν η πληροφόρηση ήταν μηδαμινή, το κάνω και τώρα που όλη η πληροφόρηση είναι διαθέσιμη άμεσα. Το θέμα είναι να μπορείς να διαβάσεις κάτι πέραν της προφανούς πληροφορίας. Εν τέλει αυτό που δεν μπορώ να αντιληφθώ με τίποτα είναι πώς έχουν τόσο επικριτική στάση άνθρωποι που δεν διαβάζουν τα περιοδικά (το διάβασα σε 5 λεπτά στο σπίτι ενός φίλου είναι η προφανής διακιολογία).

Προσωπικά, νιώθω ότι δεν ανήκω πλέον στο target group των ελληνικών περιοδικών, απευθύνονται σε παιδιά που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα πρώτα χρόνια ενασχόλησης. Επίσης, δεν βλέπω καμια ιδιαίτερη προσπάθεια να διατηρηθούν ανταγωνιστικά. Π.χ. αν το αφιέρωμα για τους ACDC είναι η παρουσίαση της δισκογραφίας τους, sorry την έχω ξαναδιαβάσει πριν ελάχιστα χρόνια ενδεχομένως και στο ίδιο περιοδικό. Επίσης, αν είναι ένα 2σελιδο ή τετρασέλιδο που μπορώ να βρω σε ένα φόρουμ πάλι δεν μου κάνει.

Δώξα το Θεό, υπάρχουν αντιπαραδείγματα όπως είναι τα αφιερώματα του Classic Rock ή του Γερμανικού Rock Hard. Σπάνιο φωτογραφικό υλικό σε μεγάλη ανάλυση, λεπτομέρειες και ανάλυση σε βάθος που θέλει να ξέρει ένας οπαδός, συνεντεύξεις και γενικά δουλειά που αποτυπώνεται σε 15-16 σελίδες και όχι σε 2-3.

Το πήρα το περιοδικό και έχει 16 σελίδες ακριβώς. (14 το αφιέρωμα στου AC/DC και 2 μια ανταπόκριση από μια συναυλία τους στην Ιταλία 21-3-2009).Όλες οι βαθμολογίες είναι του Καραό από παλαιότερο αφιέρωμα (τεύχος 219) και έχει και αποκλειστικές φωτογραφίες (αν και ήθελα περισσότερες από την προ 78 περίοδο τους)! :wink:

oxi το αφιερωμα ηταν 16 σελιδες και μια εξιστοριση με μαλακιες του χακου και καποιθου αλλου.συμφωνω οτι υπαρχουν και καλοι συντακτες που σεβανται τον αναγνωστη οπως και συμφωνω γενικοτερα με το ποστ σου
προς outsined

hammer…οχι για κάποιο ιδιέταιρο λόγο…απλά με έχει πείσει και είμαι τακτικός πελάτης του…:stuck_out_tongue:

Εδώ είναι το ζήτημα όλο.
Το χάμμερ δεν αφορά εσένα κι εμένα, που έχουμε ακούσει πέντε δίσκους παραπάνω και ψάχνουμε το κάτι παραπέρα, αλλά προσπαθεί διπλωματικά να κρατάει τους πάντες ευχαριστημένους, για να διατηρεί και τις πωλήσεις του.
Αν το χάμμερ σού πέταγε κάθε μήνα 16σέλιδα αφιερώματα π.χ. σε ιsis, minsk, riverside ή οτιδήποτε αναλόγου βεληνεκούς και δυναμικής, τότε αυτομάτως θα αφορούσε ένα πολύ μικρό κύκλο μουσικόφιλων. Πιστεύεις ότι θα συνέφερε κάτι τέτοιο οικονομικά στους καιρούς που ζούμε?

(γιατί καλή η γκρίνια, αλλά γνωρίζουμε ποιά είναι τα έξοδα εκτύπωσης και διανομής ενός περιοδικού με το τιράζ του χάμμερ?)

θινκ αμπάουτ ιτ. :wink:
Αν και νομίζω πως πάνω κάτω συμφωνούμε…

Bleedin, προφανώς και έχεις δίκιο σε αυτό που λες και να σου πω την αλήθεια ήθελα να γράψω για αυτό αλλά θεώρησα πως βγήκε ήδη λίγο μεγάλο το post.

τα περιοδικά, όπως και π.χ. οι ραδιοφωνικές εκπομπές, καλώς ή κακώς δεν απευθύνονται μόνο σε ανθρπώπους που είναι ήδη γνώστες λιγότερων ή περισσότερων θεμάτων γύρω από τη μουσική, αλλά και ανθρώπων που δεν έχουν παρά ελάχιστη σχέση, κυρίως παιδιών που είναι και απόλυτα λογικό.

Επίσης, είναι ΔΟΥΛΕΙΑ. Μπορεί εγώ, εσύ και οποιοσδήποτε άλλος να το έχουμε αποκλειστικά ως hobby, αλλά κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να το κάνουν επάγγελμα και κάπου εκεί χάνεται η μπάλα και είναι μια τεράστια συζήτηση που δεν είμαι και σίγουρος αν βγάζει πουθενά.

Όμως το να πουλάς οπαδισμό είναι εύκολο και βραχυπρόθεσμα μπορεί να αποδώσει, αλλά για πόσο;

Επειδή, είναι η ιδιοσυγκρασία μας σαν λαός οι μισοί θα πέταγαν τη σκούφια τους (είμαι ευγενής) αν τους έλεγαν να γράφουν σε ένα περιοδικό μόνο και μόνο για τη μόστρα που θα πούλαγαν, ενώ τα περιοδικά και ειδικά το hammer διαμορφώνουν συμπεριφορές και σε αυτό το επίπεδο θεωρω πως έχουν κάνει κακό.

Προσωπικά, νομίζω πως έχω τη δυνατότητα να κρίνω την ποιότητα ενός κειμένου, να καταλάβω αν αυτός που ασχολείται έχει ή μπορεί να πει κάτι, όπως και το αν για κριτική μου πλασάρει το δελτίου τύπου μεταφρασμένο με λίγη σάλτσα ή αν πραγματικά έχει άποψη.

Όσον αφορά το τωρινό αφιέρωμα δεν το έχω δει, δεν περιμένω πολλά βάσει προηγουμένων, αλλά θα το δω και κρίνω.

συμφωνω, αλλα δεν νομιζω πως ειναι μονο αυτο. ειναι και το στυλ γραφης και η ολη νοοτροπια που απευθυνεται σε μικρο ηλικιακα αναγνωστικο κοινο και οχι μονο οι μπαντες που προωθει η τα αφιερωματα. τουλαχιστον εγω αυτο εβλεπα μεχρι πριν μερικα χρονια που σταματησα να το αγοραζω. τωρα δεν ξερω τι παιζει.

Σωστός, υπάρχουν άρθρα (σε όλα τα έντυπα) που εμφανώς έχουν “πάρει γραμμή” ή απλά εχουν γραφτεί “διεκπεραιωτικά” από τους συντάκτες τους. Από τον αναγνώστη εξαρτάται αν θα έχει την κρίση να τα προσπεράσει και να βρει τα πραγματικά ΣΟΒΑΡΑ κείμενα στο κάθε έντυπο.

[SPOILER]

Ο Γράκχος πάντως δεν θα’χε τέτοιο πρόβλημα! :lol::lol::lol:[/SPOILER]

εχω παρει μια φορα το rockhard και μου φανηκε αρκετα καλο :slight_smile: αλλα ψηφισα metalhammer για συναισθηματικους κυριως λογους(το αγοραζω απο δευτερα γυμνασιου)αλλα και γιατι το βρισκω :thumbup:

(κερδισα και t-shirt)στο φετινο δημοψοφισμα :stuck_out_tongue:

Μια και ανέφερες, ‘‘δημοψΟφησμα’’, έχει κάνει κανείς την λίστα με τα 30 αγαπημένα άλμπουμς;
Και πια είναι η γνώμη σας για αυτό το Αυγουστιάτικο αφιέρωμα του Metal Hammer;:!:

τι να πρωτοβαλεις?

Έχει έρθει Θεσσαλονίκη από χτες.

Τα 30 άλμπουμς που ο καθένας μας αγαπάει, χωρίς να σημαίνει ότι είναι αντικειμενικά τα καλύτερα.

το ενα χειροτερο απο το αλλο ειναι…

Το να βλεπω 25 χρονους να βριζουν και να απαξιων ΠΙΑ το χαμερ το βλεπω λογικο…Το να βλεπω 14χρονοςυ και 15χρονους να το κανουν μου τη δινει στα νευρα ομως…Οχι δεν ειμαι υποστηρικτης του περιοδικου ουτε φιλος κανενος συντακτη αλλα ακομα και σημερα το θεωρω τον καλυτερο τροπο να κανεις τα πρωτα σου βηματα…Εισαι μικρος γουσταρεις να ακους μεταλ…Δεν χρειαζεται ουτε να κανεις μαθηματα ανοιχτομυαλιας ουτε να διαβαζεις 30σελιδα για τους isis…μαθε πρωτα τα βασικα(που ενταξει μη το χεζουμε εχουν γνωσεις οι συντακτες να στα μαθουν) και μετα αν γουσταρεις ψαχνεσαι οσο γουσταρεις αφου υπαρχει ιντερνετ…Πλεον διαβαζω το χαμερ για διασκεδαση και για βοηθεια στην αφοδευση μπορω να το κριτικαρω αλλα δεν τα κατεδαφιζω και ολα…Γενικως απευθυνομαι σε αυτους που εχουν διαβασει 5-6 φορες το περιοδικο…

ΥΓ.Τα μεγαλα αφιερωματα ειναι λογικο να γινονται σε τεοιες μπαντες η ξερω γω ιδιωματα…Κατα καιρους εχουν κανει αφιεωρματα και στο avant garde και σε αγνωστες μπαντες κλπ…Απο την αλλη συγκροτηαμτα σαν τους isis τα χουν τιμησει αρκετα νομιζω…Ναι ενα αφιερωμα στο ποστ ιδιωμα θα ηταν ωραιο(αν και παλι ολοι θα βριζαν) αλλα το να κανει αφιερωμα στους riverside…εχμ εχμ…και τι θα γραφε…γουσταρω και εγω τη μπαντα πολυ αλλα νταξει…θα μπορουσε να το κανει στους porcupine tree Η στους anathema και να τους αναφερει ως…επιρροη…

Και παλι λεω…Διδακτικος χαρακτηρας…Εσεις/εμεις εισ(μ) μεγαλα παιδια και ψαχνουμε μονοι μας.

Παντως το καλυτερο αφιερωμα που εχω δει ηταν για τα 100 καλυτερα album του Heavy Metal στο Metal Hammer (06/95)…+

πάντως μάθαμε ότι θα ήταν ωραία στη βαφτηστήρα με την λαμπάδα και τη barbie να μπορείς να κάνεις δώρο το καινούργιο album των Lacuna Coil. με τη θετική έννοια πάντα.

ρε τι τραβάμε…