Metal Solid@rity #2 - Α' ΦΕΠΑ - Σάββατο 21 Οκτώβρη

Επειδή θα στο άλλο νήμα είναι πιθανό να θαφτεί και ακόμα χειρότερα να θαφτεί από τίποτα τραπ σκουπίδια:

23 Likes

Θα έρθω οπωσδήποτε, τα μπλουζάκια θα υπάρχουν εκεί για αγορά;

3 Likes

Ναι! (thanks για το topic @ChrisP )

6 Likes

19 Likes

16 Likes

Ούτε ένα ποστ για το πετσόκομμα που έριξαν οι Αχερουσία;

7 Likes

Ένα ποστ γενικά,πως ήταν?

Εχει περασει καιρός παλι που έχω να ποσταρω στο φόρουμ, κ ανάμεσα σε άλλα, έχουν μαζευτεί καμια 25αρια λάιβ που έζησα ήδη μέσα στο 22 κ που θα ήθελα να έχω γράψει έστω κ δυο λόγια γι αυτα, απο το Misthmyring/ Embrace of Thorns ( που ήταν το τελευταίο λαιβ για το οποιο εγραψα εδώ το παραμικρο,αν θυμάμαι καλά) κ μετά. Κ ίσως το κάνω, κάποια στιγμή.

Αλλά για το χθεσινό, θα ήθελα , όσο είμαι ακόμα ζεστός ( κ ψιλοάυπνος βσκ), να πω απλά ότι ήταν μια πολυ συγκινητική βράδια σε παραπάνω από ένα επίπεδα κι ότι από κει που στεκω εγώ, κ απο όσα είδα κ βίωσα, ήταν όλοι/ολες παραπάνω από άψογοι/ες, πανω κ κάτω από την Σκηνή.
Από τον Ayloss, που πετυχα στην είσοδο με το καλησπέρα, μέχρι τον Βορεα κ την τόσο παραδοξα ταιριαστη εμφάνιση των Αχερουσια στο όλο δρώμενο (για πετσοκομα εγραψε ο Κτν κ θα συμφωνήσω), κι από τους Θεουληδες τους Hailsteel κ τον ( απρόσμενο για μένα tbh) χαμουλη που ξεσήκωσαν, μέχρι τους παντα σαρωτικους κ τίμιους Amken, όλοι κ ολες έδωσαν πονο κ το έζησαν τέρμα,απ όσο μπορω να πω/δω/ εισπραξω/διαδράσω εγώ.
Για την υπέροχη, αβίαστα Heavy, αλητεία των Bus πανω στη σκηνή, κ για την ανεπιτήδευτη κ ιδιαίτερη παρουσια των Breeding the Shadows( όπως κ για τις τρεις πρωτες μπαντες,που δεν μπορεσα να προλαβω, για τους Psycorepaths,που δεν μπορεσα να μείνω για να δω κ για πολλα αλλα φαντάζομαι- προσωπικα ειμαι όσο πιο επιγραμματικος μπορώ) ίσως να γράψουν αλλοι.
Στα μόνα σημεία που θα σταθώ εγώ ακόμα, σ αυτο το πρωινο ( κ λίγο φορτισμένο απο την υπερενταση που δεν λέει να φυγει) μίνι σεντόνι, ειναι
τα εξής δυο:

  1. Το να ακους/ κραυγαζεις/ βιώνεις
    " Στα όπλα" και " Έτσι γεννήθηκαν οι Σημαίες μας" μαζί με τους Yovel κ όλους/ όλες που εστεκαν δυο η ώρα το βράδυ πανω κ κατω κ γυρω απο την σκηνή της Γεωπονικής ειναι κατι παραπάνω από μια φάση/ μνήμη/ στιγμή, νομίζω. Ειναι βίωμα από αυτά που μένουν κ που έχουν την τάση να γεννούν καρπούς. Το κρατάω, το ελπίζω κ το ευχομαι.
  2. Ο κάθε ένας κ η κάθε μια που έτρεχε όλη μέρα για όλο αυτό( κ απο δω μέσα) παλευοντας ανάμεσα σε καλώδια, κονσόλες ηχολήπτη, μέρτς, βιβλία, μπυρες, κουζίνες ( κάποια πραγματα εκεί περα φάνταζαν σκέτη μαγεία, κ σχεδόν μετανιώνω που δεν ημουν σε φάση να δοκιμάσω χθες, αλλά με καλουσαν μονίμως τα Frontlines!), αξίζει ένα μεγάλο,αγωνιστικο, νιωσιματικο σφίξιμο χεριου κ τσουγκρισμα ποτηριου!
    ( έξτρα αγωνιστικους χαιρετισμους θα δώσω κ στον φίλο Αποστόλη που είχε ερθει διπλα μου κ κοπανιόμασταν μαζί στην διασκευαρα των Yovel στο Territory, χωρίς να ξερει οτι ειμαι εγώ!)
    Παιδιά ήταν πολυ δυνατό κ αληθινό όλο, μπράβο σε όλες κ όλους.

Κ όπως, έχει ήδη ειπωθεί κ γραφτεί, ας είναι ( όλο αυτό) μόνο η αρχή!

25 Likes

Νομίζω με τα δύο τελευταία σημεία σου (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το καθαρά μουσικό, πρώτο σκέλος) μας μετέφερες ένα κλίμα του τύπου “η δύναμή τους έγκειται στο γεγονός ότι όταν φτάσουν σ’ ένα ορισμένο σημείο, μπορούν να κάνουν ό,τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν” που είχε γραφτεί και πριν πολλά-πολλά χρόνια.

Τόσα χιλιόμετρα μακριά, κι όμως νομίζω ότι έστω και λίγο μπορώ να συναισθανθώ το βάρος της ευθύνης που σηκώσατε όλοι όσοι τρέξατε/συμμετείχατε/στηρίξατε με οποιονδήποτε τρόπο, κι αυτόν τον γλυκό συνδυασμό πνευματικής/σωματικής εξουθένωσης και παράλληλης αγαλλίασης του να νιώθεις ότι, έστω και λίγο, επηρεάζεις την πραγματικότητά γύρω σου.

7 Likes

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κατέβω, ούτε να πάρω μέρος στις συνελεύσεις λόγω προσωπικών ζητημάτων αλλα μακάρι να χει συνέχεια η όλη φάση και δεσμεύομαι πως θα στηρίξω. Μπράβο σε όσους το έτρεξαν ολόψυχα

4 Likes

το αυτό .-

Υπερβατικό το χτεσινό, από πολλές απόψεις.
Βγήκε μέσα σε μόλις ένα μήνα, με κόπο και προσπάθεια, με συλλογικό τρόπο, με συζητήσεις επί συζητήσεων, διαφωνίες, τρέξιμο, κι άλλο τρέξιμο, κι άλλες συζητήσεις μα κυρίως με όρεξη και μεράκι από όσους συμμετείχαν με τον όποιο τρόπο, από όσους στήριξαν με το κάθε τι μικρό ή μεγάλο. Η συγκίνηση τεράστια και η στιγμή πολύ σπουδαία, όπως και η ευθύνη για το από δω και πέρα.
Cheers σε όσους είδα (ξέρετε ποιοί είστε ;p), cheers σε όσους δεν ξέρω ότι είδα (αλλά ενδεχομένως μπορεί να έδωσα μπύρα/νερό-ψέματα, δεν είχαμε ;p/ποτό) και ένα σπεσιαλ cheers στον @apostolisza8 για όλα όσα έκανε (ξέρεις εσύ κλπ) για να γίνει αυτό το πράγμα αληθινό.

Άντε και στα επόμενα,
There are no great men
Only the great many

10 Likes

Ας πούμε πως τώρα κάπως συνήλθα και οξυγονώθηκε ο εγκέφαλος μετά την χθεσινή ταλαίπα, το άγχος, τη συγκίνηση, το τρέξιμο, την κατανάλωση (βεβαίως), το σημερινό χανγκόβερ και μπασκετάκι, για να γράψω δύο πράγματα για την 8η Οκτωβρίου.

Βασικά, θα μπορούσα να γράψω πολλά. Για ιστορίες, για δάκρυα χαράς και συγκίνησης, για πείσμα και κόπο να βγουν όλα, μέχρι τελευταία στιγμή, για λάθη, βελτιώσεις, παραλείψεις, για αυτό το συλλογικό αίσθημα ευθύνης που ειπώθηκε. Για το αίσθημα που ένιωθα να μεγαλώνει όσο περνούσε η ώρα, συλλογικά, να γίνεται πραγματικότητα, και το οποίο μας γέμιζε πάθος και πίστη για όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε. Αλλά δεν θέλω να είμαι αυτοαναφορικός.

Θα αρκεστώ απλά να πω πως κάθε αγκαλιά και τσούγκρισμα ποτηριού, κάθε βλέμμα, headbanging και χαμόγελο χαράς που μοιραστήκαμε συγκινημένα χθες, κάθε φορά που αναρωτηθήκαμε αν έχουμε καταλάβει τι έχουμε κάνει, κάθε φορά που έβλεπα κόσμο χαρούμενο, κόσμο από διαφορετικά background να συνυπάρχει αρμονικά, είναι αναμνήσεις και εικόνες που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Ή έτσι ελπίζω τουλάχιστον. Εν τέλει, πάλι αυτοαναφορικός έγινα, μαλακία μου.

Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, ή το τι ακριβώς (θα) σημαίνει το πρώτο φεστιβάλ του Metal Sοlid@rity, παρά τα όσα ελπίζω, σκέφτομαι, και θέλω.

Ξέρω όμως, πως “έτσι γεννιούνται”.

19 Likes

Έχετε καλύψει επαρκώς τα χθεσινά. Να πω δυο πράγματα και εγώ, όχι τόσο για τις εμφανίσεις των συγκροτημάτων αλλά για όλο το εγχείρημα.

Πρώτον, αξιοσέβαστο πως υπήρχε τόσο καλό στήσιμο και οργάνωση. Φαγητό, ποτό, μερτς, τουαλέτες (και για ΑΜΕΑ), χρονοδιάγραμμα ξέφυγε λίγο αλλά όχι κάτι τραγικό. Επίσης, σε γενικές γραμμές ικανοποιητικός ήχος, ένα τσικ δυνατότερα από ότι χρειαζόταν αλλά καμιά μπάντα δεν αδικήθηκε και ακουγόντουσαν τα πάντα κομπλέ. Δεύτερον, χάρηκα αφενός που είδα κόσμο και αφετέρου που είδα και κόσμο που δεν περίμενα να έρθει. Φάνηκε πως υπήρξε στήριξη και αυτό είναι σωστό και ωραίο και είμαι σίγουρος πως θα δώσει ώθηση για το επόμενο φεστ. Επίσης, πολύ σημαντικό πως στην αρχή του φεστ έγινε όντως συζήτηση με ενδιαφέροντα επιχειρήματα και προβληματισμούς. Πρέπει να μαζεύτηκαν κάπου 20-30 άτομα, αρκετά από τα οποία συμμετείχαν στην κουβέντα και δόθηκε τροφή για σκέψη. Σωστή κίνηση να ξεκινήσει έτσι η μέρα και ακόμα καλύτερο που έδωσαν το παρόν από νέα παιδιά μέχρι μεγαλύτεροι άνθρωποι που δεν ακούνε καν την μουσική αυτή και ενδιαφέρθηκαν για την πρωτοβουλία.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, είδα πολλούς γνωστούς μου, αρκετούς που είχα ως και χρόνια να δω και γνώρισα επίσης αρκετό κόσμο. Την είχα ανάγκη αυτή την κοινωνικοποίηση και οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Αυτό όμως που εκτόξευσε το βράδυ ήταν πως το κλίμα ήταν πανέμορφο, γιατί δεν έβλεπες ούτε μια φάτσα σκοτεινιασμένη. Μόνο γέλια και χαμόγελα, όπως θα έπρεπε να είναι. Μακάρι να έγινε η αρχή για κάτι ακόμα πιο δημιουργικό και μακάρι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση στο μέλλον.

Αγκαλιές σε όλους από εδώ, τα λέμε τριγύρω!

14 Likes

Δέν έχει σχέση με το live αλλά το ποστάρω εδω…

Είναι κανείς άλλος που παρήγγειλε t-shirt και δεν έχει παραλάβει;
Έκανα την αγορά στις 2/10 και η αποστολή έγινε την προηγουμένη Δευτέρα στις 10 του μήνα. Φυσιολογικά, δέματα από Αθηνά έρχονται Χαλκίδα, αν όχι την επόμενη, σίγουρα την μεθεπόμενη.

Έχω περάσει 3 φορές από το ταχυδρομείο και τπτ… Το γεγονός πως είναι και χωρίς ιχνηλάτηση μου λέει πως μάλλον πρέπει να το κλαίω :confused:

Τα λεφτά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν με απασχολούν, το γαμώτο της υπόθεσης είναι που μου την δίνει στα νεύρα!
Μακάρι να έχει παραπέσει κάπου και να παραλάβω έστω και καθυστερημένα…

1 Like

Αν είναι και άλλο άτομο από το φόρουμ που του συνέβη αυτό, στείλτε μου αν θέλετε στοιχεία παραγγελίας κλπ σε pm να το ψάξουμε να βρεθεί μια λύση.

3 Likes

Να ξεκαθαρίσω ότι ήθελα να στηρίξω την προσπάθεια και αφού υπήρχε διαθέσιμο merch επέλεξα αυτό τον τρόπο. Ούτε επιστροφή χρημάτων θέλω, ούτε άλλο μπλουζάκι :slightly_smiling_face:

Απλώς μου έκανε εντύπωση το ότι δεν έχω παραλάβει ακόμα και είπα να ρωτήσω μήπως είναι γενικό το θέμα.

Έστειλα ήδη mail στο παλικάρι που είχαμε την συναλλαγή, αν έχει κάποιο αποδεικτικό απ’ όταν παρέδωσε στα ΕΛΤΑ, μην τυχόν και βάση αυτού φανεί κάτι. Περισσότερο γιατί το ζήτησαν στο ταχυδρομείο… αν και δίχως tracking number θεωρώ απίθανο να γίνει ιχνηλάτηση.

2 Likes

απλη ιχνηλάτισή, όχι συστημένο = 0.10 δλδ …

Εννοείς το έξτρα κόστος ώστε να συνοδεύεται από αριθμό παρακολούθησης η αποστολή;

Δεν είχα επιλογή να διαλέξω, από Bandcamp και μεσώ PayPal έγινε η συναλλαγή και πάντα ο τρόπος αποστολής είναι ο ίδιος (κακώς κατά την γνώμη μου)

ναι αμα ρωτήσεις στα ελτά το κάνουν. δλδ εντος ελλάδος … ειναι σαν απλό, απλά βλέπεις που είναι. δεν στο φέρνει πόρτα και δεν χρειάζεται υπογραφή κτλ.

Δεν έχω ιδέα, στις ηλεκτρονικές μου αγορές από Ελλάδα πάντα επιλέγω καταστήματα που στέλνουν με ACS, στην περιοχή μου είναι η μονή που δουλεύει σωστά και δεν παραγγέλνω πότε από όσα στέλνουν με Speedex!

Από bandcamp και αποστολές εξωτερικού γενικότερα, αναγκαστικά τρώω στην μάπα τα ΕΛΤΑ, αν όντως είναι αυτή η χρέωση που αναφέρεις τότε τι να πω….