edo sas 8elo!
pioi einai aftoi pou gennisan afti ti mousiki?
pio ine to proto metal band?
Νομίζω πως οι Deep Purple αξίζουν περισσότερο να μπουν στη λίστα από τους Led Zeppelin γιατί από αυτά που έχω ακούσει οι Deep Purple είναι πιο heavy από τους Zeppelin.Βέβαια η ψήφος μου πάει στους Black Sabbath,τα παραπάνω ήταν μια απλή επισήμανση.
Kαι η δικιά μου στους Sabbath πήγε…
Οσο για αυτό για τους Puple ( αν και ειναι το αγαπημένο μου συγκρότημα και το μεγάλο μου κόλλημα) νομίζω οτι πιο πολυ ταιριάζουν οι Led Zeppelin στη συγκεκριμένη ψηφοφορία χωρίς να μπορώ να εξηγήσω γιατι… Μου κολάνε καλύτερα…
Παιδιά έχει ακούσει κανείς τους Sonics; Στα 60s έβγαλαν κομματάρες και πολύ βαριές καμιά φορά… δε λέω ότι ήταν σίγουρα η αρχή του μέταλ, αλλά ήταν μια καλή αρχή!
Υ.Γ. Συμφωνώ και γω πως οι Zeppelin είχαν πιο μέταλ ήχο από Purple, οι οποίοι ήταν καθαρόαιμα του hard rock!
Οι Sonics εμενα μου κανουν κατι σαν rock n roll --> punk… Αλλα πολύ πρώιμο punk… :?
Σίγουρα, αλλά όχι καθαρό πανκ, όπως και οι Zeppelin , Sabbath δεν ήταν σε καμία περίπτωση καθαρό μέταλ… μίλησα για αρχή και μόνο (η ιδέα του σκληρού)… anyway, δε σκέφτηκα τους Sonics, απλά τους ανέφερα σαν το πιο γνωστό παράδειγμα που χα κατά νου… ήθελα να πω πως υπήρχαν και άλλα βαριά πριν τα δύο αυτά συγκροτήματα! Από τα δύο αυτά, διαλέγω Sabbath!
Oι Sabbath είναι η πρώτη αμιγώς ΗΕAVY METAL μπάντα το ομώνυμο κομμάτι θα στοιχιώνει όλους αυτούς που γουστάρουν τον σκληρό ήχο.Αλλά ας μην ξεχνάμε τους Grand Funk Railroad,Iron Butterfly,Blue Cheer κτλ.Παρ’όλα αυτά οι Sabbath είναι οι πρωτομάστορες!!!
Σ’αυτό συμφωνώ απόλυτα SabbARTH… αλλά το πραγματικό ξεκίνημα του μέταλ θα 'χε ενδιαφέρον να το ψάξει κανείς σε μπάντες, όπως αυτές που ανέφερες, αλλά και σε άλλες, όπως οι Captain Groovy, Blues Magoos, Frijid Pink κα
Αν και οπαδος των RAINBOW - PURPLE οι πατεραδες του Metal ειναι αναμφιβολα οι SABBATH… Αν στα 80’ς ολοι αντεγραφαν τους RAINBOW - PURPLE - ZEPPELIN…, στα 90’s ξυπνησε μεσα τους η punk επανασταση…, στα 00’s κατακλεβουν τους SABBATH… Αφου τους κατακλεβουν τι να παω ν’ αγορασω… Χτυπησα κατι dvd τους που δεν ειχα και ειμαι μια χαρα…
Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιο υπήρξε το 1ο Ηeavy Metal γκρούπ.
Είναι οι Βlack Sabbath και η ημερομηνία γέννησης της μουσικής αυτής είναι η Παρασκευή & 13 Φεβρουαρίου 1970, ημερομηνία που βγήκε το “Black Sabbath”. Πάντως, ΣΤΟΙΧΕΙΑ Heavy μουσικής υπήρξαν και σε άλλες μπάντες όπως: Iron Butterfly, Deep Purple, Cream κ.α.
sifono apolita edo…!
aplos ekana afto to poll gia na sigourefto, epidi kapoioi e3ipnakides sto sxolio mou, me koroidevoun pou exo kollima me tous sabbath…
“paranoid” ha ha …ktl… to astio ine pos 8eoroude ke oi pio metalades
tststs…
aaa ke kati allo… giati den vazete ke liga avatars me sabbath??
[ke kollisame me ton ozzy?? :P]
Sabbath Bloody Sabbath
BLACK FUCKING SABBATH
ferte tous sabbath sthn elada reeeeeeeeeeeeeee
Bασικά ΟΛΑ ξεκίνησαν απο τον Muddy Waters,John Lee Hooker κτλ αλλά αυτά είναι παλιά ιστορία…
Εγώ πραγματικά προς το παρόν δηλώνω “άγνοια”, για να βγάλω ένα τόσο ασφαλές συμπέρασμα, αφού, όσο το ψάχνω, τόσο πιο παλιά εντοπίζω το σκληρό ήχο. Εξάλλου, μην ξεχνάμε τουσ φοβερούς Sir Lord Baltipore (μαζί με Sabbath χρονολογικά)…
Οι τύποι είναι θεοί!!!Απλά αν δεν υπήρχε η νέγρικη μουσική,δεν θα υπήρχε τίποτα,ότι έχει να κάνει με την ηλεκτροδοτούμενη μουσική, ξεκίνησε απο αυτούς.
Αν δεν ήταν ο Elvis δεν θα υπήρχε τίποτα…
Ναι και αν η γιαγια μου ειχε ροδες θα ηταν πατινι … Lady … και αν εβαζε και μηχανη … θα γινοταν αυτοκινητο …
:lol:
Lady_Starstruck Ο Εlvuis απο που ξεκίνησε??? :? :? :? :?
Mήπως ήτανε κάργα επιρεασμένος απο την R&B,την Soul,τα gospel και γενικά την μάυρη μουσική?Λέω μήπως…
Oχι καλε τι ειναι αυτα που λες??? :roll: :roll: