Metallica - 72 Seasons

Μετά από αρκετές ακροάσεις ευκολα μπορώ να πω ότι είναι καλυτερο απο τον Hardwired . Και ειδικότερα οι στίχοι είναι απόλαυση… Ωραία ριφς , τρομερός Jaimes με μια ομορφη χροιά στην φωνή του πλεον. Το άλλο που μου άρεσε είναι ότι επιτέλους βρήκαν τον ήχο που ήθελαν… Υστερα από το Hardwired φαίνεται ότι εδώ ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Το μόνο αρνητικό πλέον είναι ο Hammet τελείως αδιάφορος .

Το θέμα είναι ότι ακους τον δίσκο. Και θέλεις να ακουσεις όλη την δισκογραφία ξανά. Υστερα από το 72 seasons έβαλα καπάκια το Master of puppets

9 Likes

Σε περίπτωση που δεν έχει αναφερθεί (χλωμό αλλά οκ)

image

image

4 Likes

Προσωπικά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το Inamorata είναι τραγούδι για τις εξαρτήσεις του.

Welcome, won’t you come inside
Meet the ghosts where I reside
Despite how they’re abusing me
Lonely I will never be
Comfort in the hell I know
Resentment like a cancer grows
Longing for the day I’m free
Burn to get you out of me

Lying, supplying the need
Shedding and spreading the seed
Setting the trap with a thread
Spinning the web

Misery
She needs me
Oh, but I need her more

Misery
She loves me
Oh, but I love her more

Misery
She kills me
Oh, but I end this war

Misery
She fills me
Oh no, but she’s not what I’m living for

Ricochets within my head
Conversations never said
Magnifying every thought
That familiar pain she brought
Seeps inside eventually
Misery loves company
Sullen, I created you
I suppose that I can end you too

She waits (She waits, she waits, she waits)

She waits (She waits, she waits, she waits)

Misery
She needs me
Oh, but I need her more

Misery
She loves me
Oh, but I love her more

Misery
She kills me
Ooh, but I end this war

Misery
She fills me
Oh no

Ooh, misery

She needs me
But I need her more
She loves me
But I love her more
She kills me (She kills me)
But I end this war
She fills me (She fills me)
But she’s not what I’m living for

Oh no
Oh no
No, no, no, no, no, no
Not why I’m living

Misery
She needs me
Oh, but I need her more

Misery
She loves me
Oh, but I love her more

Misery
She kills me
Oh, but I end this war

Misery
She fills me

Misery
My misery

Misery
My misery

Misery
She’s not why I’m living
My misery
She’s not why I’m living
Misery
She’s not what I’m living for
My misery
No, no

13 Likes

Α εγώ νόμιζα από το πρώτο άκουσμα πως ήταν αυτονόητο ότι μιλάει για την εξάρτηση του στην μιζέρια, και πως σε πρώτη όψη η μιζέρια είναι εθιστική και κάτι που σου δίνει ρομαντισμό με κάποιο τρόπο, αλλά στο τέλος την απορρίπτει και λέει είναι καλύτερα χωρίς αυτήν.

3 Likes

πρέπει να παραδεχτώ 3-4 κομμάτια με τα ακούσματα, που τα είχα καταδικάσει, έχουν αρχίσει να κάθονται πιο καλά, αλλά … νταξ, ίσως το τσιμπήσω, αργότερα.

1 Like

σωστα, εχεις δικιο στον Βlack league πηγαινε η απάντηση, εγινε μπέρδεμα. Αλλά ναι, οι metallica κατ’εμε σταματησαν να παραγουν ποιοτικη μουσικη μετα το black album (με φωτεινη εξαιρεση το HTSD) επομενως σωστα σταματησες να διαβαζεις… :grin:

Η αλήθεια είναι ότι στο ΗΤSD επανήλθαν στο φιλελέ μέταλ.

Το οποίο σημαίνει;…

Ότι ο Τζημερος εγκρίνει το HTSD

6 Likes

Όντως τι σημαίνει φιλελε :stuck_out_tongue:

Το HTSD είναι πολύ πιο άμεσος δισκος και πιο απολαυστικός στα αυτιά μου από τον φετινό

Καλύτερος και από DM για μένα

Του έχω δώσει πολλές ακροάσεις για τα δεδομένα μου γιατί όντως θέλει τον χρόνο του

Το HTSD δεν ήθελε και το εκτιμώ αυτό στα άλμπουμ ειδικά των πολύ μεγάλων συγκροτημάτων…

72 seasons : είναι ωραίο οπενερ, μου αρέσει και η μελωδία στη μέση προς το τέλος που . Πολύ ωραία πινελιά . Θα είναι πολύ ωραίο λαηβ

Shadows Follow : Είναι ωραίο κομμάτι και φαντάζομαι με πολύ προσωπικούς στίχους . Και καλούς στίχους

Screaming Suicide : μπα , για σκιπ είναι. Σε λαηβ θα είναι ωραίο όμως , μιας και οι Μεταλλικα είναι μια κορυφαία λαηβ μπάντα που τα ανεβάζει τέτοια τραγούδια

Sleepwalk my Life Away : Κάθε φορά που δίνεται χώρος στο μπασακι του Ρομπ προσωπικά χαίρομαι ιδιαιτέρως. Πολύ ωραίο μπασιμο . Μέχρι εκεί . Ούτε κακό ούτε κάτι σούπερ

You must Burn : φοβερή doomια , από τα τραγούδια που μου έμειναν και τα βάζω στα 3 καλύτερα του δισκου

Lux Aeterna : μπα , για σκιπ πάει κι αυτό . Επίσης λαηβ θα είναι πολύ καλό . Μεταλλικα είσαι αφού

Crown of Barbed Wire : Κι αυτό δεν μπορώ να το πω κακό, προς θεού, καλα ριφφ και όταν λέει έτσι το γουαιιιιιρρρ , ε όσο να ναι θα πεις ένα " ναι ρε ΤζέημΖ"

Chasing Light : 29 κατασκευαστές μεταλ μουσικής συνιστούν σκιπ :stuck_out_tongue:

If Darkness had a son : Here i am !!! Οκ οκ , αυτό ναι είναι grower . Πλέον μου αρέσει αρκετά και ωραίοι προσωπικοί στίχοι για άλλη μια φορά

Too Far Gone : δεν με έπιασε γαμώτο. Δεν ένιωσα ενώ πάρα πολλοί το εκθειάζουν . Επίσης δεν μπορώ να το πω κακό , όχι κι έτσι είπαμε :stuck_out_tongue:

Room of Mirrors : @drenie σορυ καλέ μου φίλε με κατέστρεψε το γκρουπ στο fb :stuck_out_tongue: . Κομματαρα είναι , υπέροχη μελωδία στο τέλος αλλά γτχτ πλέον σε αυτό το lead πάντα θα τραγουδάω από πάνω " λείπεις εσύ , ναι μου λείπεις εσύ και μοιάζω να είμαι σαν χαμένο νησί" :rofl::rofl: . I can’t unhear it συγνώμη

Κομματαρα όμως

Inamorata : Εξαιρετική σύνθεση , φοβεροί στίχοι, η φωνητική μελωδία στο τέλος συγκλονίζει. Μουσικά επίσης φοβερό . Το καλύτερο του δίσκου και ίσως με έχει πιάσει περισσότερο απο όλα . Ισως επειδή αυτό το στυλ το λατρεύω στον Hetfield και βγάζει ωραια load vibes

But i need her more !!! Α ρε Τζέημς είσαι πολύ σπουδαία φωνή . Η χροιά σου είναι υπέροχη και ξέρεις πως να την ντύσεις

11 Likes

Χαχα ρε κυριολεκτω. Ο legolas έχει επανειλημμένα εκφράσει την υποστήριξή του στην Εθνική Δημιουργία (ή στον Τζημερο συγκεκριμένα, δεν είμαι σίγουρος) και μια και δίνει σφραγίδα εμπιστοσύνης στο HTSD, ο BostonFlesh εικάζει ότι θα έχει και το approval του εθνικού μας φιλελεύθερου…

2 Likes

Ωραία ανάλυση. Προσωπικά συμφωνώ στα περισσότερα. Το Too Far Gone μου αρέσει πολύ βέβαια.

Η κυρία διαφορα είναι πως στα τραγούδια που αναφέρεις σαν σκιπ (και συμφωνώ εν μέρη) εγώ θα βρω κάτι ενδιαφέρον ώστε να με αποτρέψει από το σκιπ. Μια μελωδία, ένα ριφ, ένα σόλο.

Για μένα η σειρά πάει κάπως έτσι:

Εξαιρετικά:
Ιnamorata
Room of Mirrors
Too Far Gone?

Πολύ καλά:
Shadows Follow
You Must Burn!

Απλώς καλά:
72 Seasons
Lux Æterna
If Darkness Had a Son

Ζούσα και χωρίς:
Chasing Light
Sleepwalk My Life Away
Crown of Barbed Wire
Screaming Suicide

2 Likes

Το Dm έχανε στην παραγωγή. Υπάρχουν μέσα εξαιρετικά κομμάτια. Επίσης στο Dm οι Metallica ήταν φλυαροι. Ενώ και σε αυτό το δίσκο στον προηγούμενο έχει μειωθεί κατά πολύ η φλυαρία.

Πάντως μεταξύ dm και Htsd προτιμω Dm.

Γουστα είναι αυτά

2 Likes

Εξαιρετικά:

Shadows Follow
You Must Burn!
Crown of Barbed Wire
Chasing Light
Room of Mirrors
Inamorata

Πολύ καλά:

72 Seasons
Sleepwalk my Life Away
Lux Aeterna
Too Far Gone?

Ζούσα και χωρίς:

If Darkness Had a Son
Screaming Suicide

Ειναι προφανές νομίζω οτι μου αρέσει πολύ ο δίσκος :smile:

6 Likes

To Shadows Follow μου βγαζει εντονα vibes απο Bloodsucker των Deep Purple…

1 Like

Ο Τζέημς λέει ευχαριστώ πολύ, έχω κάνει αρκετά μαθήματα ανά τα χρόνια και το αλκοόλ με τα πούρα μου έχουν δώσει ένα ωραίο γρεζι τώρα στα γεράματα.

1 Like

Συγγνωμη βρε παιδια, αλλα ειμαι ο μονος που ακουει το Μου λειπεις εσυ του μικρουτσικου - βοσσου στη δισολια του room of mirrors??

Οχι αλλα δεν πρεπει να το λεμε.

Έχουν και οι Metallica τις επιρροές τους :stuck_out_tongue:

6 Likes

Εεεε ναι δεν θυμίζει και μπεκετ να γουστάρουμε

1 Like