Metallica - 72 Seasons

LOAD >> DM >>> HWTSD >> reload > 72S >>> STANGER

Νομιζω το Μαγκνετικ εχει φαει λιγο backlash γιατι οταν βγηκε ηταν λιγο υπερβολικος ο ενθουσιασμος του 'οι Μεταλλικα επεστρεψαν" οποτε τωρα κλωτσαει σε πολλους. Μια χαρα δισκαρα ειναι, οχι τοσο καλο οσο το Hardwired αλλα το δευτερο καλυτερο στην μετα-Loadz εποχη ευκολα.

3 Likes

Ε καλα τωρα, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, κλασικα.

Ακουω το HTSD πιο ευκολα 5 φορες σερι διχως ουτε δευτερολεπτο διαλειμμα (ναι, ολοκληρο, και με το Murder One που το βρισκω ττο πιο αδυναμο του δισκου), απο το να ακουσω το 72 Seasons ΜΙΑ φορα σερι. Δεν ειναι απλα δυστροπο, ειναι κουραστικο, και για μενα σε πολλες στιγμες του ανεμπνευστο και βαρετο. Οπως και το DM το ακουω πολυ πιο ευχαριστα ολοκληρο, και δεν βαριεμαι ουτε στιγμη.

Απληστος :stuck_out_tongue:

Εγω απο την αλλη εκει στα τελευταια 2-3 τραγουδια παρακαλαω να τελειωσει το live πλεον. Δυο ωρες συναυλιας απο οποιαδηποτε μπαντα σε οποιοδηποτε σκηνικο, ειναι για μενα τοπ. Ακομα και απο Dream Theater, που δυο ωρες μπορει να ειναι 8 τραγουδια :upside_down_face:

Καποιοι απο αυτους τους οπαδους οντως επρεπε να μετατραπουν σε κεδρους.

είναι μισή ώρα, βάλε και τα intro που έχουν σχεδόν σε κάθε κομμάτι, τους αγαπάμε αλλά μην γινόμαστε και τυφλοί

Και τότε είχαν ιντρο. 3 τραγούδια εκ των πραγμάτων δεν είναι 30 λεπτά λιγότερη μουσική. Επίσης, πλέον δεν έχουν encore που σημαίνει ότι δεν έχουν και αυτά τα 4-5 λεπτά διακοπή.

Ο πιο εύκολος τρόπος να τσεκάρεις είναι να πας στο livemetallica.com και να δεις το running time από κάθε συναυλία. Τις ανεβάζουν όλες.θα δεις ότι το 2025 οι περισσότερες ήταν 2.05. Υπήρχαν κάποιες 2.00, κάποιες 2.15. Το 2018 ήταν 2.20-2.25 (οι μεγαλύτερες σε διάρκεια τουλάχιστον από το Madly in Anger tour και μετά). Το 2015 ήταν 2.10 γιατί έπαιζαν μεν 18 τραγούδια αλλά μικρότερα σε διάρκεια. Το 2012 ήταν όσο και σήμερα και λίγο παρακάτω (18 τραγούδια τότε, 15 σήμερα) γιατί έπαιζαν όλο το Black Album που έχει μικρότερα κομμάτια.

Γιατί δεν ακούγεται το Hardwired ολόκληρο? Δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε ποιότητα το πρώτο με το δεύτερο cd.Πολύ υπερβολικό και το κράξιμο στο Murder One, μια χαρά γαμάτο γκρουβάτο τραγούδι.

1 Like

Αισθητά λιγότερο καλό το δεύτερο cd, χωρίς να έχει πατάτες, αλλά ήθελε κι αυτό τριμάρισμα.
Για να είμαστε δίκαιοι το πρώτο cd είναι 10αρι

1 Like

Προτιμω Confusion και Here Comes Revenge πολυ πολυ περισσοτερο απο τα Atlas Rise, Now That We’re Dead & Dream No More, ενω τα ManUNkind και Spit Out The Bone τα βρισκω αριστουργηματικα, οποτε για μενα δεν υπερτερει σε σημαντικο βαθμο το πρωτο CD σε σχεση με το δευτερο. Ισως και καθολου.

Το μόνο που με ενοχλεί στο Hardwired… to Self-Destruct είναι το απαράδεκτο εξώφυλλο.

Το Halo on Fire είναι ένα από τα καλυτέρα τραγούδια τους, για μένα στο top-5.

Στο Top-5 του δίσκου ή… ;

Μαλλον γενικα εννοει :stuck_out_tongue:

Εγω στηριζω.

1 Like

Γενικά, εννοώ! Απίστευτο τραγούδι

3 Likes

Καρδούλα κι ας μη γίνεται ποτέ να συμφωνήσω. Όχι επειδή δε συμφωνώ, αλλά επειδή σε τέτοια συγκροτήματα με τέτοιο legacy, απλά δε γίνεται να βγει top-5. Κατά τα άλλα, κολοκυθόπιτα.

Ίσως είναι και θέμα ηλικίας/ερεθισμάτων όλο αυτό, αλλά κάπου σε ένα άρθρο διάβασα δυο ωραίες ατάκες που τις σκέφτομαι συνέχεια “Γιατί η νέα μουσική έχει ένα ελάττωμα που δύσκολα συγχωρείται: δεν κουβαλάει το παρελθόν μας.” + “Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι δεν είμαστε πια στην ηλικία που πιστεύαμε ότι η μουσική μπορεί να μας σώσει.”

Χαίρομαι λοιπόν που το Halo on Fire έχει φτάσει τόσο ψηλά σε έναν άνθρωπο.

Το άρθρο: Πολλή νέα μουσική παντού, ελάχιστη που αντέχει στον χρόνο

1 Like

Ισως το γεγονος οτι οι τελευταιες μερικες ντουζινες απο posts αναφερονται πολυ περισσοτερο στο HTSD και στο Death Magnetic ενω βρισκομαστε στο νημα για το 72 Seasons, να ειναι και ενδεικτικο του ποσο ενδιαφερον (δεν) ηταν τελικα ο δισκος αυτος…

3 Likes

Καλά και με αυτό διαφωνώ προσωπικά, εγώ τον έχω λιώσει. Αλλά δε μπορώ και δε θέλω να πείσω κανέναν κατά πόσο ήταν ενδιαφέρων ή όχι. Σίγουρα όμως ναι, δεν ήταν πιασάρικος.

Δεν θυμάμαι καν πότε κυκλοφόρησε το Hardwired αλλά νομίζω είναι πιο safe να κριθεί το κάθε Halo μετά από κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι σίγουρα και στον άνθρωπο το πως αντιμετωπίζει τέτοια θέματα. Κάποιος που συνεχώς ψάχνει νέα ακούσματα (ακόμα κι αν είναι παλιές κυκλοφορίες), θα βρει νέα πράγματα που πιθανόν θα αντικαταστήσουν παλιότερες αγάπες, που θα τον αγγίξουν παραπάνω από άλλες μπάντες/ δίσκους που αγαπούσε παλιά. Η συχνότητα που συμβαίνει έχει αλλάξει αλλά γι’ αυτό δεν ψαχνόμαστε όλοι?

3 Likes

'Όντως πολύ δύσκολο να υπάρχει top-5 για τέτοιο μεγάλο συγκρότημα (που βρίσκεται μέσα στα τρία αγαπημένα μου, μπορεί και να είναι το αγαπημένο μου!). Και γίνεται πολύ δύσκολο, επειδή μου αρέσουν όλα τα άλμπουμ τους και μπορώ να τα ακούσω σχεδόν ολόκληρα.

Θα αναφέρω όμως το top-5: Master of puppets, One, Unforgiven, Until it sleeps, Halo on fire.

2 Likes

Περι διάρκειας συναυλιων _ ποιες μπαντες παιζουν σημερα πιο πολυ απο metallica, εχουμε εικονα ;

Ε τωρα δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να αραδιαζουμε ονοματα και διαρκειες νομιζω. Απο αλλους παιζουν περισσοτερο, απο αλλους παιζουν λιγοτερο, εμενα κυριως με ενδιαφερει η αισθηση που μου αφηνει ο καθενας μετα τη συναυλια και αυτο που μου αφηνουν οι Metallica με το setlist που παιζουν σημερα ειναι το δικαιωμα να εχω παραπονα :grinning:

1 Like

Φίλος με ενημέρωσε ότι οι guns παίζουν παραπάνω, πράγμα που είχα ξεχάσει ομολογώ παρότι τους έχω δει πρόσφατα δύο φορές.

Αλλά επίσης σκέφτηκα ότι λόγω του ζοριου του αξλ, ίσως ένα πιο περιορισμένο σετ , με καλύτερη φωνητική απόδοση να ήταν πιο καλό/ξεκούραστο.

Και ναι η σύγκριση έχει νόημα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και ηλικίες. Πολλοί, πολύ μικρότεροι, παίζουν καρφί 90 λεπτά βρέξει χιονίσει