Κανας εδω περα που να ειναι μελος του metclub ή να εχει συνδρομη mission metallica platinum ρε χριστιανοιιιιιιι???
Οι Metallica είναι η μεγαλύτερη metal μπάντα του πλανήτη εδώ και περίπου 20 χρόνια. Αυτό από μόνο του αρκεί για να δημιουργεί στις τάξεις των οπαδών τους (και των επικριτών τους βέβαια) υπερβολικές αντιδράσεις, κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα άλμπουμ τους. Ιδίως μετά την στροφή του “Load”, όλα γίνονται σε υπερβολικό βαθμό για τους Metallica. Είτε κριτικάρουν τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις και την κόμη τους, είτε ψάχνουν να βρούν απεγνωσμένα ψεγάδια στα άλμπουμ τους - επειδή δήθεν απομακρύνθηκαν από τον heavy ήχο -. Αστειότητες δλδ.
Τώρα, το να μην αρέσουν σε κάποιον οι Metallica είναι κατανοητό και απολύτως λογικό σύμφωνα με τα γούστα του καθενός. Το να ακούει κάποιος επίσης, 2 νέα κομμάτια από το youtube και να κράζει ή να αποθεώνει, ενώ δεν έχει ακούσει ακόμα το άλμπουμ ολοκληρωμένο, είναι και αυτό υπερβολικό. Όταν ιδίως η εμπάθεια αποτελεί το κίνητρο για μια αρνητική κριτική, τότε είναι που η κριτική δεν έχει καμία σημασία.
Για μένα οι Metallica ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από τον heavy ήχο. Απλά τον επαναπροσδιόρισαν, πειραματίστηκαν, έκαναν λάθη βεβαίως, αλλά στην ουσία παρέμειναν οι Metallica. Όχι οι Metallica του Master ή του Black Album [εξάλλου πέρασαν και τόσα χρόνια]. Είπαμε, έγιναν λάθη όχι τόσο όσον αφορά το μουσικό θέμα, μιας και εκεί οι Metallica απλά έπαιζαν αυτό που τους εξέφραζε ανα εποχές, αλλά σε άλλα πεδία. Νάπστερ κτλ. Αυτό δεν έχει να κάνει όμως.
Όοσν αφορά το νέο τους άλμπουμ, σίγουρα είναι ένα από τα πολύ υποσχόμενα άλμπουμ της τελευταίας 5ετίας, όχι κατ’ανάγκη επειδή λογικά επιστρέφουν σε γνώριμα ηχοτόπια, αλλά επειδή η ξενέρα που έφαγαν οι περισσότεροι με το St. Anger ήταν ανεκδιήγητη.
Τα δύο κομμάτια [TDTNC και My Apocalypse] μου φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και όχι αναγκαστικά αναμασήματα του ένδοξου παρελθόντος. Είναι οι Metallica που μάθαμε και σαν συνθέσεις είναι αρκετά δυνατές και έχουν να δώσουν πράγματα. Το άλμπουμ θα μοσχοπουλήσει έτσι κιαλλιώς, όπως κάθε άλμπουμ μιας μπάντας σαν τους Metallica. Το ζητούμενο είναι να επαναφέρει τους Metallica στην καλλιτεχνική καταξίωση πέρα από την εμπορική και να αποδείξει οτι οι Four Horsemen το 'χουν ακόμα.
Metalli’Fuckin’cA welcome back.
το πιο σοβαρό ποστ εδώ μέσα, μακράν
ε ενταξει ειναι δημοφιλεις συμφωνοι αλλα ο υπερβολικος ντορος που δημιουργειται ειναι λογω οτι βγαζουν αλμπουμ καθε 5 χρονια…μεγαλο χρονικο διaστημα…αν εβγαζαν καθε 2 η 3 χρονια δεν θα γινοταν το ιδιο…
Μετά το Fixxxer…
Επίσης, ο dyingfreedom τα είπε όλα με το όνομά τους. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
Οχι κι ολα…
Ειπε οτι ειναι κι η μεγαλυτερη μεταλ μπαντα στον πλανητη.Μην το παραβλεπουμε.Εδω λιγο χρειαζεται διορθωση.
οντοπικ
Ακουω ρε παιδια να λενε πολλοι για αναμασημα των παλιων Metallica.
Δλδ πως στους Motorhead και τους AC/DC(ρεσπεκτ και σ’ αυτους) αυτο ειναι κατι φανταστικο και για τους αλλους ειναι κατακριτεο;
Και το ρωταω εγω αυτο που δεν ειμαι και κανας τρελος φαν των Metallica.
[SIZE=“3”]Σιγουρα Οχι. [/SIZE]
Αυτο δεν μπορεις να το πεις ετσι απολυτα.
Oχι, απο τη στιγμη που υπαρχουν οι Iron Maiden, οι Judas Priest, οι Manowar.
Δεν μπορει να ειναι οι Metallica οι κορυφαιοι με μονο 5 δισκους ανταξιους του ονοματος.
(για μενα μονο 2,5 δισκοι τους ειναι ανταξιοι τετοιας φημης αλλα anyway)
Οι προαναφερθεντες ειναι ανωτεροι και απο αποψη ποσοτητας και ποιοτητας.
το αναρωτιεμαι και εγω αυτο πολλες φορες!!!:-k:-k
Κατ’αρχάς αυτό είναι υποκειμενικό.
Αλλά σίγουρα, αν κοιτάξει κανείς την επιρροή των Metallica στο στερέωμα του metal (στα groups 90s - 00s) και μετά πάει να κάνει συγκρίσεις, θα δει ότι κάτι παρόμοιο μόνο οι Maiden το’χουν καταφέρει στο metal.
Οι Judas Priest μπορεί να’ναι groupάρα αλλά σε θέμα απήχησης είναι πίσω απ’τους Metallica, από τότε που οι τελευταίοι έκαναν την εμφάνισή τους. Καλά για τους Manowar δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Και δεν το λέω υποτιμητικά για την μπάντα, καθώς έχει βγάλει δίσκους που έμειναν στην ιστορία (άσχετα αν εμένα δεν μου αρέσουν) αλλά το να τους συγκρίνεις σε εμβέλεια με τους Metallica είναι άτοπο… μιλάμε για άνιση σύγκριση.
Το να λες ότι είναι ανώτεροι από άποψη ποιότητας για μένα είναι λάθος, γιατί αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα… Γι’αυτό το πήγα σε άλλα χωράφια όπου μπορούμε να κάνουμε καθαρές συγκρίσεις
On topic τώρα, τα 2 κομμάτια μου άνοιξαν την όρεξη και ειδικά το TDTNC. Μόνο με ξενέρωσε η φωνούλα του Hetfield… σκέφτομαι πώς θα ακούγονταν τα κομμάτια με την 80s Hetfield voice και τρελαίνομαι ;p
οι metallica ειναι η μεγαλυτερη μπαντα στο πλανητη
δεν χωραει αμφιβολια
υπηρξαν πρωτεργατες ενος νεου μεταλ κινηματος
το βοηθησαν να εκτοξευτει στα υψη
ξεχωρισαν (και πουλησαν) παιζωντας πιο “ακραια” μουσικη απο τις τοτε πετυχημενες μεταλ μπαντες (maiden,priest,sabbath)
διαμορφωσαν τον ηχο απο τα 90’ς και επειτα
εχουν βγαλει μερικα απο τα πιο επιδραστικα αλμπουμ στο χωρο του μεταλ
παραμενουν ακομα οπαδοι της μουσικης
παιζωντας μεχρι και σημερα διασκευες στα λαιβ τους (stone cold crazy των queen)
δεν φοβηθηκαν να αλλαξουν παιζωντας αυτο που γουσταραν σε καθε περιοδο
εχουν το πιο επιτυχημενο μεταλ αλμπουμ ολων των εποχων
δηλαδη τι αλλο???
@ nightsky
5 δισκοι οι Metallica???
οι manowar εχουν 4!!!
και προς γενικα προς οσους λενε τους metallica εμπορους και λοιπες αηδιες
επιστροφη dickinson στους maiden??
απειρες συλλογες και dvd???
με αποκορυφωμα την τελευταια συλλογη και καλα για την φετινη τους περιοδεια!!!
διαφημιστικα priest στην αμερικανικη tv για το turbo???
επιστροφη halford???
αλλα βεβαια εδω δεν μιλαμε
αυτες οι μπαντες ειναι τρου
μονο στους metallica ξερουμε να τα χωνουμε!!
Aκριβως ειναι υποκειμενικο, γιαυτο δεν μπορει να βγαινει καποιος και να πεταει ‘‘οι μεταλλικα ειναι οι κορυφαιοι, τελεια’’
Αν τα παιδακια και καποιοι ασχετοι δεν εκαναν τους Priest τοσο δημοφιλεις οσο τους μεταλλικα, ε δεν ειναι θεμα των θεων του μεταλ αυτο.
Απλα η πρωτη μπαντα που ακουνε τα παιδια συνηθως ειναι οι μεταλλικα, γιαυτο στη συνηδειση τους αυτοι ειναι οι κορυφαιοι.
Οσο για την εμβελεια των MANOWAR, η απαντηση βρισκεται στο DVD ‘Τhe Absolute Power’
Επισης το γεγονος οτι οι εκτος-μεταλ ακροατες δεν ακουνε Judas Priest και Manowar, ενω ακουνε μερικα κομματια απο metallica (nothing else matters κιετσι…) δεν κανει τους metallica την κορυφαια metal μπαντα.
η εμβελεια των manowar περιοριζεται σε μερικες χωρες
ελλαδα,γερμανια,βουλγαρια και μερικες ακομα
σωστό
την κάνει [SIZE=“3”]την κορυφαία μπάντα[/SIZE]. τελεία. πέρα από ταμπέλες.
αν κ το όλο παραπάνω δεν έχει νόημα νομίζω… αρχίσαμε πάλι…[-X#-o
ναι ρε μοντε σταματα τον nightsky να πουμε για να μην βγαινουμε συνεχεια εκτος
εγραψε το αλλο το παιδι πως η μεταλικα ειναι κορυφαια μεταλ μπαντα, που απο αποψη πωλησεων και μονο να το παρουμε, δηλαδη το μονο αντικειμενικο κριτηριο, ειναι, και εβαλε παλι ο αλλος την κασετα…
αν οι πωλησεις ειναι κριτηριο τοτε η Britney spears ειναι η κορυφαια καλλιτεχνις στον πλανητη σε οποιαδηποτε ειδος μουσικης την τελευταια 10ετια…
μονο το γεγονος οτι οι metallica ειναι γνωστοι και εκτος μεταλ αυτο δειχνει ποσο τεραστια μπαντα ειναι!!!δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτο ενοχλει καποιους…και οπως ειπε καποιος αλλος φιλος οι πωλησεις ειναι το μονο αντικειμενικο κριτηριο και οι metallica δειχνουν μεσα απο τις πωλησεις ποσο κορυφαια μπαντα ειναι!!!
βασει πωλησεων η britney spears εκανε αυτο που εκανε καλυτερα απο ολους τους αλλους!!!που ειναι το περιεργο!!εδω βεβαια μιλαμε για μεταλ σκηνη μονο!!
Off topic:
Προσωπικά, το επιχείρημα των πωλήσεων μου φαίνεται αρκετά εύθραυστο. Αν το πάρεις συνολικά, η Pop κερδίζει σε τέτοιες αναμετρήσεις. Από την άλλη, είναι κατόρθωμα το γεγονός ότι μια metal/rock μπάντα κατάφερε να διεισδύσει στις πρώτες θέσεις, να χωθεί στα charts και κατ’ επέκταση σε σπίτια που το Μetal ήταν λέξη όμοια με το Βελζεβούλης. Δηλαδή ίσως ο συνδυασμός της μη εμπορικής μουσικής από τη μια και του μεγάλου αριθμού πωλήσεων από την άλλη (πράγμα φαινομενικά οξύμωρο δηλαδή πριν τους Metallica) να μας οδηγεί σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και πάλι, κάποιος θα ξεκινούσε συζήτηση με ενστάσεις για τη “μη εμπορική μουσική” που ανέφερα παραπάνω.
Για μένα το ασφαλέστερο κριτήριο όσον αφορά συγκρίσεις συγκροτημάτων που θέλουν να ξεφύγουν από τα όρια της υποκειμενικότητας και των προτιμήσεων και να αγγίξουν την όποια αντικειμενικότητα μπορεί να υπάρξει σε τέτοια θέματα, είναι το πόσα συγκροτήματα αναφέρουν τους τάδε ή τους δείνα ως επιρροή. Όταν δε αυτή δευρύνεται και πέρα των στεγανών του είδους στο οποίο ανήκει το συγκρότημα-επιρροή, τότε η επιτυχία του αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Αν δεν κάνω λάθος σε αυτόν τον τομέα οι Metallica είναι σαφώς πρώτοι, με δεύτερους τους Iron Maiden.
Και για να μην παρεξηγηθώ, με αυτό το post δεν υποστηρίζω πως οι Metallica είναι το κορυφαίο συγκρότημα. Αυτό νομίζω παίρνει συζήτηση και με βάση άλλα δεδομένα (και υποκειμενικά). Το μόνο που θέλω να καταδείξω είναι ένα, κατα τη γνώμη μου, πιο αντικειμενικό κριτήριο (ξαναλέω όσο μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο στη μουσική) ως βάση συγκρίσεων. Από την άλλη βέβαια… Ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για συγκρίσεις, πέρα από τους κομπλεξικούς που επιθυμούν διακαώς να αποδείξουν (!) ότι η δική τους μουική προτίμηση είναι η καλύτερη, πέραν κάθε αμφιβολίας; Μουσική είναι και μπορούμε να τους ακούμε όλους, χωρίς περιορισμό, δόξα τω Odin!
Ζητώ συγγνώμη για το off topic…
Ok, ok… αυτο που πουλαει περισσοτερο ειναι και το καλυτερο…
Συνεχιστε ανενοχλητοι την κουβεντουλα σας. :lol:
Ο Greywind ειπε:
‘‘Για μένα το ασφαλέστερο κριτήριο όσον αφορά συγκρίσεις συγκροτημάτων που θέλουν να ξεφύγουν από τα όρια της υποκειμενικότητας και των προτιμήσεων και να αγγίξουν την όποια αντικειμενικότητα μπορεί να υπάρξει σε τέτοια θέματα, είναι το πόσα συγκροτήματα αναφέρουν τους τάδε ή τους δείνα ως επιρροή.’’
Συμφωνω.
Αποσες συνεντευξεις εχω διαβασει τοσα χρονια, credits στους δισκους κτλ. για επιρροες που αναφερουν τα συγκροτηματα βλεπω οτι τα groups του nu/alternative/metalcore ηχου αναφερουν τους metallica ως αγαπημενους, ενω τα περισσοτερα συγκροτηματα του heavy/power ακομα και μεγαλα ονοματα του black/death λενε οτι μεγαλωσαν με αγαπημενους τους Maiden και Priest.
Αυτο εμενα μου λεει πολλα, γιατι το θεμα δεν ειναι μονο ποσους επηρεασες αλλα και ποιους.
Νταξ τελος το off-topic ! Aπλα να ξεκαθαριζουν καποια πραγματα…
γιατι πιστευω πως πλεον βγαζω καλυτερα ριφακια απο μεταλικα?