Δεν θέλω να μπω στο τριπάκι της σύγκρισης που ξεκίνησε Tallica - Maiden, γιατί απλά νομίζω είναι θέμα γούστου στην τελική, όπως εμένα δεν με ξετρέλαναν ποτέ οι Maiden. Θέμα γούστου.
Παντως το θεμα με τον εκαστοτε νεο δισκο των Metallica εχει γελιο αν το καλοσκεφτουμε. Το Ride The Lightning κατηγορηθηκε απο τους thrashers γιατι δεν ειναι πιστο στο πνευμα του bay-area κι εχει και την “ξενερωτη” μπαλαντα του. Το And Justice For All θεωρηθηκε τεχνικο, οτι έιχε θαμμενο μπασο κτλ. Το Black δε ηταν πολυ εμπορικο, μεγαλη αμερικανια! Για τα Load/Reload μονο μπου δεν τους πυροβολησαν. Εκοψαν τα μαλλια τους, ξεπουληθηκαν τελειως στο αμερικανικο κοινο. Ξαφνικα το Load γινεται δισκαρα μολις βγαινει το St. Anger, το οποιο εχει “αθλια” παραγωγη, ειναι επηρεασμενο απο nu-metal(???) κτλ.
Φανταζομαι κατι θα βρεθει για το καινυργιο…
Ρε παιδια οπως και να το κανουμε οι Metallica (οπως και οι Maiden, Priest) την επανασταση τους στη μουσικη την εκαναν. Απο ενα σημειο και μετα βγαζουν δισκους απλα επειδη αυτη ειναι η δουλεια τους κι εμεις τους αγοραζουμε (οποιοι θελουμε) επειδη τους αγαπαμε (δεν σημαινει οτι οσοι δεν τους αγοραζουν δεν αγαπανε τα συγκροτηματα)… Τελος.
παντως υπαρχουν καλοι οιωνοι για το καινουριο album.
1ον) εχουν πλεον rick rubin
2oν) τα κομματια τα βγαλανε κατα τη διαρκεια του tour για το “master of puppets” οποτε λογικα θα εχουν επηρεαστει απο το συγκεκριμενο album το οποιο μου αρεσει και παρα πολυ!!!
Καλά εννοείται οτι είναι γνώμη σου, αυτό έλλειπε να έχουμε όλοι την ίδια γνώμη, τα αυτιά μας ακόμη μας ανήκουν. Απλά μου έδωσες την ευκαιρία να πώ την δικιά μου 8) . Και όντως όταν το ακούω περνάω πάρα πολύ καλά, πράγμα σπάνιο με άλμπουμ των maiden εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γι’ αυτό τσίτωσα και postαρα άλλωστε. Κρίμα πάντως που δε “έκατσε” στα αυτιά σου.
Για τους Metallica και εγώ με την πρώτη ευκαιρία γελάω και θάβω ταυτόχρονα, πιστεύω όμως οτι μπορούν να δώσουν κάτι ανάλογο με αυτά τα άλμπουμ αρκεί να το θέλουν, για μένα εκεί είναι το πρόβλημα, οτι δεν θέλουν, ακόμη τουλάχιστον. Φαίνεται πως η χημεία που είχαν χάθηκε απλά έμειναν σαν συγκρότημα for the monies, υπάρχει ελπίδα όμως, όσο ο hammet και ο hetfield υπάρχουν.
Δηλαδή εγώ που δεν αγόρασα τα τελευταία priest και metallica επειδή δεν μου άρεσαν, αλλά αγόρασα το τελευταίο maiden επειδή τα σπάει;; Δεν διαφωνώ, κάνουν τη δουλειά τους, γράφουν δίσκους μόνο και μόνο για να γράφουνε, αλλά εμείς κρίνουμε αν μας ικανοποιεί η μουσική που γράφουν και τους ανταμοίβουμε αντίστοιχα. Το να παίρνει κάποιος δίσκους τους μόνο και μόνο επειδή τους αγαπάει το θεωρώ χαζό…
Γι αυτο ειπα οτι παιρνουμε τους δισκους οποιοι θελουμε και συμπληρωσα οτι και να μην το παρει καποιος δε σημαινει οτι δεν αγαπαει το συγκροτημα. Εγω παντως επειδη με Metallica εχω συναισθηματικους δεσμους μιας και ηταν το συγκροτημα που με εμπασε στο μεταλ (με Black Album) θα παρω τον δισκο οπως κι αν ηχει οτι και να γινει. Κι επειδη με το συγκεκριμενο συγκροτημα δεν ειμαι και πολυ αντικειμενικος μαλλον θα μου αρεσει κιολας…
Κοίτα εάν έκανες το initiation (το μπάσιμο δλδ) με το Black Album και το έχεις στην καρδιά σου λογικό είναι να μην στραβώνεις εύκολα με τις επόμενες κυκλοφορίες τους και να τους δίνεις απλόχερα τα λεφτά (εάν τα δίνεις δλδ ), αλλά μη ξεχνάς πως πρίν το black album τα παληκάρια έπαιζαν metal (χωρίς παρεξήγηση έτσι?) και όσοι έκαναν το δικό τους μπάσιμο με άλμπουμ όπως Kill em all, Ride…, Master… και Justice παρόμοια το σκέφτηκαν (όπως εσύ δλδ) και ΘΑ τους αγόραζαν, ΘΑ τους γούσταραν, δλδ είχαν όλη την καλή διάθεση, τελικά όμως έφαγαν(φάγαμε δλδ) τις πατάτες την μία μετά την άλλη χωρίς έλεος με αποκορύφωμα την τελευταία υπέρτατη πατατοσαλάτα (μιλάω πάντα σε σχέση με τα πρώτα άλμπουμ) και όχι λεφτά αλλά ούτε τζάμπα υπάρχουν αυτά τα άλμπουμ στη συλλογή. Βέβαια στην εποχή μας πλέον ότι θές το ακούς πρώτα αφού το έχεις κατεβάσει και μετά αν θές το αγοράζεις, μεγάλη πολυτέλεια σε σχέση με παλιά.
'‘METALLICA: Με ανατολίτικα στοιχεία το νέο άλμπουμ…’'8O
METALLICA: Με ανατολίτικα στοιχεία το νέο άλμπουμ…
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/03/2007
Ο κιθαρίστας των METALLICA, Kirk Hammett, σε δηλώσεις του στο τελευταίο τεύχος του “So What!” (το επίσημο περιοδικό του fan club της μπάντας), ανέφερε ότι πολλά απο τα κομμάτια του νέου άλμπουμ θα έχουν ήχο απο τη Μέση Ανατολή και την Αραβία. Κι εξηγεί:
”Υπάρχει ένα ασυνήθιστο θέμα που δουλεύετε μέσα στη μουσική. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πώς να ααντιδράσω σε αυτό… σε πολύ μουσική υπάρχει μια ανατολική αρμονία, πολλές αρμονικές μινόρε, και όταν λέω αρμονικές μινόρε… αυτοί οι ήχοι είναι αυστηρά Αραβικοί ή Μέσο Ανατολικοί και τους ακούτε σε όλα τα κομμάτια”. Άντε να δούμε τί θα δούμε πάλι…
Παιδια, για να πω την αληθεια με το THE NEW SONG δεν ξετρελαθηκα. Ας ελπισουμε τα αλλα τους να λενε τιποτα περισσοτερο.Τι στο καλο,ξεχασαν να γραφουν τραγουδια?
Το ενα απο τα δυο καινουργια τραγουδια που εχουν παιχτει ειναι αρκετα καλο,με εισαγωγη μπασου που θυμιζει κατι απο For Whom The Bell Tolls(φυσικα δεν ξαναβγαινουν τετοια τραγουδια)αλλα τα φωνητικα του Hetfield με απογοητευσαν.Παντως ελπιζω σε κατι καλο!!!
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ CD ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ MASTER OF PUPPETS ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΕΣ!!!ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ST.ANGER ΚΑΝΑ ORIENTAL!!!