Metallica-Death Magnetic (2008)

Εμενα μου θυμιζει πιο πολυ st.anger σε βελτιωμενη εκδοση.Και σε γενικες γραμμες περιμενω απλα μια καλυτερη συνεχει του st,anger με κομματια τυπου some kind of monster,αλλα με καλυτερο ηχο και παραγωγη.Απο load και justice τι ακριβως σου θυμιζει?Εμενα απο Justice τα τυμπανα λιγο και ενα σολα μερος μου θυμιζει beholder αλλα πιο πολυ ως συνεχεια του st,anger και οχι των αλλων!

τα ντραμς και το σημείο με τα γυρίσματα πριν απο το σολο μου θυμίζουν justice και το σόλο βέβαια. load περισσότερο μου φέρνουν στο μυαλό τα φωνητικά και η μελωδία που τραγουδάει. το απαλό σημείο πιο πολύ θυμίζει black album.

Το ένα riff μου θυμίζει Master, το πρώτο μισό του σόλο λίγο απο Load - Reload και το δεύτερο μισό από τα Garage Days! Φωνητικά το Cyanide φέρνει σε St Anger ενώ η μπότα και το HH του Lars φέρνουν σε Ride. Snare, toms και Cymbals είναι ολοφάνερο πως φέρνουν σε Kill Em All!

ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΠΑΝΤΑ!!!

:metal:

Emena o ixos mou ebgale kati apo patata pou brazei kai elpizo na me diapseysoun.

νομίζω ότι έχεις μια αρνητική διάθεση απέναντι τους, από όσα posts σου έχω δει. ξέρεις υπάρχει αρκετός κόσμος που και master of puppets 2 να βγάλουν θα τους κράξουν. υπομονή και σε ένα μηνα θα δούμε και θα ακούσουμε, κυρίως.

Συγγνωμη αλλα πρεπει να το πω…

αρκετοί ξερω γω κράζετε τύπους σαν τον wise για το fanboyliki του προς Linkin Park κλπ κλπ…
αλλα ξερω γω επικρατει πανικος για τον Lars που χαζοχαιρεται με τα ακουστικα, για τον ηχοληπτη που λεει για το ποσο κατπαληκτικο ειναι το αλμπουμ κλπ… το οποιο δεν εχει βγει καν…

chill

να σβηστει αμα θεωρειται απαραιτητο, δεν εχω προθεση και ορεξη για παρεξηγησεις

Το μόνο σοβαρό ποστ εδω μέσα και από χρήστη που δεν το περιμένεις. Εύγε νέε μου.

Στο live ο Ulrich έριξε μια ροχάλα και έπεσε στο χέρι ενός φίλου μου και το έγλειψε.

Γιατί να το κάνει αυτό στον εαυτό του? Γιατί?

Pistepse me den exeis dei polla post apo mena. Ena deigma akousa, ena deigma ekrina kai malista LIVE. Atono, axromo, ageysto, aosmo, kseneroto me liga logia. Ta ypoloipa se ena mina.

Erotisi gia na min xathei teleios i ennoia tou metrou pou blepo pos xanetai pantelos…An itan ena neo ONE as poume, tha legate ta idia logia . Mas trelanane , mas kanane mas deiksane. Pou einai i diafora apo to neo epos loipon? Ligo i kai polli kritiki den blaptei loipon. Sygnomi alla ayto pou akousa DEN einai Metallica.

ε είσαι αντιμετάλλικα!

σόρρυ κιόλας προσπαθείς να πείσεις ανθρώπους που και τις κλανιές τους να ηχογραφούσανε θα τις αποθέωναν και θα έδιναν ένα κάρο λεφτά να πάρουν τη limited edition με την αυθεντική μυρωδιά. Και αντίστοιχα, όπως για τους Metallica, άλλοι κάνουν για τον Axl ή κάποιον άλλο.

Και παρόλο που είναι οι αγαπημένες μου μπάντες με θλίβει. Είχα μια μικρή ελπίδα ότι ο οπαδός αυτών των συγκροτημάτων δεν συμπεριφέρεται σαν τον οπαδό της Βίσση, της Καλομοίρας και του Πετρέλη.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως όταν κάποιος αγαπάει πολύ ένα συγκρότημα, έχει πάντα μια επιθυμία το νέο του άλμπουμ να είναι καλύτερο των προσδοκιών… και συχνά αυτή η επιθυμία καθοδηγεί την κρίση του.

Ειδικά όσο αφορά το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Metallica, η επιθυμία αυτή πολλαπλασιάζεται. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως είναι χιλιάδες εκείνοι που είναι ικανοί να πωρωθούν με το παραμικρό θετικό στοιχείο του νέου δίσκου, μόνο και μόνο γιατί θέλουν να πωρωθούν.

Το θέμα είναι αν έχουν οι σύγχρονοι Metallica τα δημιουργικά εκείνα στοιχεία που τους ώθησαν να κάνουν τα αριστουργήματα του παρελθόντος. Προσοχή, αναφέρομαι σε δημιουργικότητα. Όχι σε thrash ριφ, και ατελείωτο headbanging.

Για να δούμε.

Παιδιά, ούτε κι εγώ ξετρελάθηκα ιδιαιτέρως με το κομμάτι, παρ’ όλο που έχει όντως πολλά στοιχεία από …Αnd Justice For All. Ας μη βιαζόμαστε όμως, ας περιμένουμε να βγει επισήμως το άλμπουμ, ή τουλάχιστον να leakάρει, και μετά βγάζουμε συμπεράσματα. :wink:

Eimai anti tetoios pos to les.

C, esena sou arese? Emena paidia den me endiaferei ki as einai rock ‘n’ roll, to thema einai na exei ena riff tis prokopis, ena verse, ena refrain , ena solo tis prokopis kai an den exei tipota apo ayta, na exei tsampouka.

Edit: Opos ksanaeipa, den ksanakouo tipota allo mexri to diskio na einai ana xeiras kai as elpisoume o RR na kanei to thayma tou…

Δε κρατηθηκα και τ ακουσα. Το κομματι μου φανηκε οκ προς καλο. Τιποτα περισσοτερο. Κρινοντας παντως απ το τρακλιστιν δε νομιζω να ναι στα καλυτερα του δισκου. Μαλλον στα χειροτερα. Σπανια βαζουν τα δυνατα κομματια στη μεση.

Το σολο παντως ηταν αυτο που λεμε crap…

όλοι αντι τέτοιοι είμαστε κατά βάθος…

κοίτα το τραγούδι μου φάνηκε οκ, αλλά προφανώς δεν είναι στα standards που έχω εγώ τους Metallica. Το ότι ελπίζω το συγκεκριμένο τραγούδι να ακούγεται καλύτερο στο lp και τα υπόλοιπα να είναι καλύτερα δε δικαιολογούν ιστορίες του τύπου “το είπε ένας που του είπαν ότι κάποιος άκουσε το δίσκο και δεν ήταν από τα καλά” ή “πάντα το νο.7 δεν είναι στα καλά του δίσκου”.

Λογικά, τα φωνητικά και οι μελωδίες τους με Rubin θα είναι πολύ πιο δουλεμένα στο studio. Μην ξεχνάς ότι οι Metallica ουσιαστικά ΔΕΝ έχουν στα live backing vocals, δεν μπορούν να ανοίξουν το στόμα τους οι άλλοι.

Επίσης, τα solos του Hammet είναι σχεδόν πάντα ο κρυφός άσος στα τραγούδια των Metallica. Δες το Black Album, χωρίς να είναι απλοϊκά μπορείς σχεδόν σε όλα να σιγοτραγουδήσεις τη μελωδία τους. Σε αυτή την ηχογράφηση το solo είναι ανύπαρκτο, ελπίζω για το κάτι παραπάνω να μην είναι αυτό. Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο Kirik ήταν κατά βάση απών από τις ηχογραφήσεις.

νομίζω ότι κανείς δεν ξετρελάθηκε με το cyanide, είναι γεγονός. είναι ένα απλά καλό κομμάτι, όλοι ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. είναι μια live έκδοση ενός κομματιού που παίξανε πρώτη φορά οπότε ας χαλαώσουμε όλοι και ας περομένουμε, μπορεί στη στουντιο έκδοση να είναι πολύ καλύτερο…

ή πολύ χειρότερο!

Πω ρε, ζω για τη μέρα που θα διαρεύσει! Θα το ακούσω με τη μία μόνο και μόνο για να συμμετέχω στο τζέρτζελο που θα γίνει εδώ μέσα (προβλέπεται μεγάλο:D ).

Α ρε ΚρισΠ μην πας φαντάρος

δεν ξέρω πολλά κομμάτια που είναι χειρότερα στη στούντιο μορφή τους από τις live εκτελέσεις. αλλά όλα να τα περιμένουμε.:!:

Εγω ξερω. Τα τραγούδια του Στανγκερ :!:

Το κομμάτι έχει ανέβει και στο Myspace τους.

Ενα ωραίο ριφφ, και μια μεγάλη μετριότητα…