link για myspace όποιος μπορεί γιατί το χω βάλει καταλάθος στα κουβανέζικα.
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=4689215
Ευκαιρία να μάθεις κουβανέζικα!
σωστοοοοοός!!!
Καλέ τρέχτε,κυκλοφόρησε στο youtube video με samples 5 δευτερολέπτων από:
-τον james να ξυρίζεται
-τον lars na ρεύεται
-τον kirk να προσεύχεται
-τον robert να φοράει το υφασμάτινο σορτσάκι του
WOW θα σπέρνει ο δίσκος,αν μπορούσα θα αυτκοτκονούσα απ’ την πώρωση εδώ και τώρα ακούγοντας το st.anger αλλά περιμένω το νέο cd.
Oταν μιλάμε για νέο δίσκο από τους Μetallica,πρέπει να λιώνει τουλάχιστον 2 μήνες στο cd player για να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα…Οπότε κάνω υπομονή μέχρι να βγει ο δίσκος και δεν μπαίνω στο τριπάκι να πω πράγματα που μετά μπορεί να διαψευστώ…:lol:
Kαλά χαλάρωσε, δεν είναι και psychotic waltz :!:
Το Cyanide έχει μερικά απίστευτα πορωτικά σημεία αλλά με χάλαει το απότομο γύρισμα… Σαν να ήθελαν να χορέσουν δύο τραγούδια σε ένα. Είναι πορωτικό όμως…
ναι άλλα πόσα χρόνια σου πήρε να χωνέψεις το load? και μιλάω για ένα δίσκο που δίχασε πολύ κόσμο. το αγόρασα τη μέρα που βγήκε και δεν πίστευα ότι είναι metallica!
Αυτό ακριβώς…εγώ εκανα κάτι χρόνια να συνειδητοποιήσω οτι ειναι album των Μetallica…(και είναι και φοβερό album εν τέλει…)
Το άκουσα και εγώ 5 φορές περίπου για να μην κοπανάω αρλούμπες και το βρίσκω από μέτριο προς κακό. Καταρχήν όσοι χτίζουν τη μουσική κατεύθυνση να φέρνει στην προ Black Album περίοδο μήπως είστε λίγο κουφοί? Sorry κιόλας αλλά ένα απλό ρολάρισμα στα Drums που απαιτεί πάνω από ένα χέρι για να παιχτεί το φέρνει σε αυτή την περίοδο ή μήπως αυτό το sabbathiko γκά-γκα γκά-γκα από τον Hetfield στο ρεφραίν(??) με την άλλη κιθάρα να παρεμβάλει ένα καθαρά Load σημείο το εκλαμβάνεται σαν σημείο επιστροφής σε αυτή την περίοδο επειδή και μόνο υπάρχει το γκά-γκα γκά-γκα? Το μεσαίο ήρεμο μέρος έχει εντελώς Saint Anger μελωδία και το βασικό Riff του είναι καθαρά Loadίστικο. Το σόλο είναι εντελώς ροκάδικο(κοινώς Black Album και μετά περίοδος) και κακό μάλιστα. Τώρα βέβαια το ζητούμενο δεν είναι επιστροφή σε αυτή την περίοδο αλλά τα καλά τραγούδια και γνώμη μου είναι ότι το Cyanide στα σίγουρα δεν είναι. Μέτριο κύριο Riff, μια διεκπαιρεωτική χλιαρή “ξεσηκωτική” γέφυρα και κάτι που μπορείς να το πεις ρεφραιν(καθώς εκεί ακούγεται και ο τίτλος του τραγουδιού) μιας και αυτό το πράγμα δε μοιάζει με ρεφραίν δεδομένου ότι το ρεφραίν πρέπει να είναι το πιο πωροτικό και έντονο σημείο του τραγουδιού και όχι το πιο χλιαρό και υποτονικό. Το Μεσαίο σημείο τίποτα το σπουδαίο, ένα απλό και χαλαρό τζαμάρισμα χωρίς καμιά ιδιαίτερα εντυπωσιακή μελωδία. Το μόνο πράγμα που φέρνει στους παλιούς Metallica είναι η προσπάθεια τους να φτιάξουν ένα μεγάλο τραγούδι που ακολουθεί τη δομή μεγάλου Maidenικού έπους αντί να βάλουν καμια 10αριά riffs ξαμολυμένα να βολοδέρνουν χύμα μέσα σε ένα cd όπως κάναν στο St. Anger, αλλά παρόλαυτά το αποτέλεσμα είναι ένα εντελώς flat τραγούδι με 2-3 εναλλασόμενα riffs, ένα μεσαίο τμήμα που δεν συνεισφέρει σε τίποτα και μια απλή επιστροφή σε αυτά τα 2-3 θέματα. Καμιά κορύφωση, κακή ως ανύπαρκτη κλιμάκωση και γενικώς ένα flat αδιάφορο τραγούδι. Δεν είναι ο ήχος που φταίει, είναι αδιάφορη η δομή του τραγουδιού και το στήσιμο του. Δεν ξέρω αν είναι το χειρότερο του δίσκου αλλά στα σίγουρα ήταν πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα. Και κάτι άλλο, από πότε ένας καλός δίσκος Metallica χρειάζεται πολλά ακούσματα για να τον πιάσεις και να καταλάβεις ότι είναι καλός? Για τους Metallica μιλάμε, όχι για τους King Crimson, ούτε για τον Frank Zappa, ούτε για τους Dillinger Escape Plan. Όταν άκουσα πρώτη φορά το Master Of Puppets και το And Justice For All πριν από 15 χρόνια(με ψηλομηδενική εμπειρία στα μεταλλικά μου ακούσματα) ήμουν έτοιμος να γκρεμίσω το δωμάτιο μου.
Οκ αν άκουγες το Master of puppets και το and justice όταν βγήκε το load λογικό ειναι να σου πάρει καιρό να το χωνέψεις. Αν άκουγες όμως παρόμοια πραγματάκια, τότε δεν είναι και τόσο δύσκολος δίσκος (χωρις να υποτιμώ τη μεγάλη αξία του)
εγώ εκείνο τον καιρό άκουγα μόλις ένα χρόνο metal και δεν υπήρχε και internet, στη μορφή που υπάρχει σήμερα. όπως καταλαβαίνεις μου φάνηκε αρκετά δύσκολο, όχι λόγο των συνθέσεων του αλλά του ήχου του που δεν ήταν καθαρό μεταλ.
Αυτό ακριβώς εννοώ.
η δομή είναι justice, τα ριφ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ LOAD!!! άκουσε το load και πες μου που έχει τέτοια ριφ?? δεν σου αρέσει το κομμάτι, σεβαστό. στο load δεν έχει ούτε τέτοια σόλο ούτε δυσολία, ούτε δίκασες, ούτε τέτοια γυρίσματα, ούτε 4 ριφ. ΜΟΝΟ η φωνή θυμίζει load.
Το άκουσα και εγώ από περιέργεια αλλά δεν θα εκφέρω άποψη για το κομμάτι. Αυτό που μου έκανε (αρνητική) εντύπωση ήταν η φωνή του Hetfield που την βρήκα κακή και πολύ πολύ αδύναμη. Δεν πρέπει να την πολυπαλεύει.
είναι το αδύναμο σημείο των metallica στις συναυλίες τα τελευταία 12 χρόνια, δυστυχώς.
Ένα ριφ φέρνει πολύ σε load era. Μιλάω γι’αυτό που ακούγεται στο 1.08 περίπου.
Για τη δομή δεν είπα ότι είναι Load αλλά δομή Maidenικού έπους, δηλαδή αυτή που έχουν τα Master Of Puppets, Creeping Death, And Justice For All κτλ. οπότε συμφώνησα μαζί σου. Τα Riffs είναι ροκάδικα καμία σχέση με Justice, για τη φωνή δεν είπα τίποτα επειδή είναι live αλλά μιας και το ανέφερες μάλλον St Anger είναι, οι Metallica δισολίες δεν είχαν ποτέ γιατί ο Hetfield είναι κουλός στα σόλο, το σόλο είναι ροκάδικο Hendrixiko τίγκα στα Wah-Wah δηλαδή Load και για τα Drums δεν είπα ότι φέρνουν σε Load αλλά στα σίγουρα δεν είναι Justice. Δίκαση έχει ο μισός πλανήτης αλλά το Justice είχε και τεχνική, ταχύτητα και επιθετικότητα που εδώ απουσιάζουν και τα 3.
διαφωνώ πλήρως όμως! δισολία στο master of puppets(το κομμάτι), σόλο στα orion, to live is to die και nothing else matters.
επίσης το ριφ του suicide…μπλα μπλα είναι καθαρά ανατολίτικο ριφ, που το load δεν είχε φυσικά, άκουσε το με ακουστικά, είναι καλύτερα έτσι.
ειδα το βιντεακι και μπορω να πω δεν ηταν και ασχημο…ομως αναμενουμε φυσικα…δεν θελω να βγαλω συμπερασμτα…απο τωρα…