Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Disc One

Hardwired
Atlas, Rise!
Now That We?re Dead
Moth Into Flame
Am I Savage?
Halo On Fire

Disc Two

Confusion
Dream No More
ManUNkind
Here Comes Revenge
Murder One
Spit Out The Bone

Hardwired

Σαν b-side του death magnetic μου φάνηκε το κομμάτι, ελπίζω και πιστεύω πως θα υπάρχουν καλύτερες συνθέσεις στο δίσκο.

Δυναμικο, oldschool, προσωπικα μου αρεσε. Επισης απο αυτα που διαβασα, το κομματι στο δισκο θα ειναι 6 λεπτα, δηλ αυτη ειναι μια short, teaser εκδοση και φαινεται αυτο απο το …περιεργο κοψιμο στο σολο του Hammett.
O James παντως νομιζω οτι μπορει και καλυτερα στα φωνητικα…

Αν αυτό ισχύει μέγα ξενέρα για μένα. Δεν σηκώνει το 6λεπτο αυτό το κομμάτι με ΤΙΠΟΤΑ!!

Πάνε να κάνουν τα ίδια λάθη με St. Anger μου φαίνεται.

Μια χαρά είναι στα 3 λεπτά. Δε διάβασα πουθενά κάτι για edited version. Στο making of ο Lars και ο James λένε για thrash punchy τραγούδι που θέλανε σαν εναρκτήριο για moshpit και με punk ύφος… Νομίζω πως εξυπηρετεί το σκοπό αυτό ως έχει. Ακόμα και οι στίχοι.

Κι εγώ πάντως προτιμώ τον rocker James πλέον από το να πάει ψηλά σε ύφος Militia. Όπως επίσης έχω ξαναγράψει πόσο μου αρέσει όταν τραγούδια εποχής RTL και KEA τα αλλάζει σε πιο brutal φωνητικά στα Live. Βλέπε εδώ:

Ίσως το κομμάτι να έχει κάνα λεπτό ακόμα…
Όλα αυτά είναι υποθετικα, κι έτσι μου αρέσει πάντως

Για να το παίζουν Live όπως το έχουμε ήδη μάθει , 3 λεπτά θα είναι . Άντε να έχει καμία εισαγωγή…

Δείτε και αυτό … https://youtu.be/VjcDHVg-u-c

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το κομμάτι δεν είναι κακό, απλά πολύ τυπικό/νάθιν σπέσιαλ/6αρι αν το δεις όσο γίνεται αντικειμενικά σαν σύνθεση πάνω σε γνωστές μανιέρες. Ωστόσο, γίνεται σπέσιαλ ως σινγκλάκι-κράχτης και παρ’ όλο που τα ριφφ είναι άκρως τετριμμένα και οι μελωδίες μη αξιομνημόνευτες, αναγνωρίζοντας τον ήχο της κιθάρας και τη φωνή του Hetfield, άμεσα σου δημιουργεί μια ευχάριστη, οικεία αίσθηση και μια χαρά/προσμονή για το κυρίως πιάτο.

Το “σαν B-side του Death Magnetic” που ειπώθηκε από πολλούς είναι και μένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, ή τέλος πάντων σαν κομμάτι του “Beyond Magnetic”. Ωστόσο, μετά και τις δηλώσεις για εσκεμμένη στροφή προς κιλλ εμ ωλ, αν όντως ισχύουν κιόλας (που δεν νομίζω η πλειοψηφία του άλμπουμ να είναι σε αυτήν τη φάση), νομίζω ότι θα ήταν λάθος μια τέτοια προσέγγιση. Δεν νομίζω ότι οι Metallica το έχουν σήμερα να γράψουν κάτι σε φάση τόσο χυμαδιό και ραητ του γιορ φεης και να ακουστεί πηγαίο -όπερ έδει δέιξαι. Το “Hardwired” πάντως με επιβεβαιώνει σε αυτό. Καταλαβαίνω ότι η στροφή προς ακόμα πιο ακραία πράγματα και το ακόμα πιο μακρινό παρελθόν τους είναι ιδανική λόγω και της τωρινής συγκυρίας της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπου αν θες να παίζεις μεταλ και να σε γουστάρουν, πρέπει να είσαι ακραίος, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να γράψουν κάτι αξιόλογο (σαν το γαμάτο Death Magnetic δλδ) είναι να συνεχίσουν σε κάπως πιο ιντελιτζεντ κομμάτια, κιθαριστικά και δομικά, στα χνάρια And Justice For All δηλαδίς.

Επίσης, λόγω του ότι το τελευταίο κομμάτι του Death Magnetic ήταν το πιο θρασαριστό και συνεχίζουν ακόμα πιο θρασαριστά, έγινε από πολλούς (και από εμένα) αυτός ο συνειρμός. Ωστόσο, αν βάλεις το My Apocalypse (που δεν είναι καν στα καλύτερα του άλμπουμ) πλάι στο Hardwired, το πρώτο φαίνεται κλάσεις ανώτερο, κάτι που επίσης λέει πολλά.

Ένηγουέη, αυτά τα παραπάνω είναι υποθετικά. Δεν με χαλάει καθόλου το Hardwired σαν ένα εύκολο σινγκλάκι που απλά δείχνει “είμαστε εδώ και σκοπεύουμε να θρασάρουμε ακόμα περισσότερο” και πιστεύω ότι θα υπάρχουν πολύ καλύτερες συνθέσεις μέσα. Βέβαια, το ότι θα είναι διπλό το άλμπουμ με κάνει να είμαι λιγότερο αισιόδοξος, αλλά βλέπουμε…

μοιάζει με το hollier.

Και το fight fire και το metal militia . Πέρα από την θρασιλα η δήλωση του lars είχε να κάνει με την δομή των κομματιών που είναι κάπως πιο απλή στο Kill’em All. Εκεί έγκειται και η "επιρροή " τους από τον πρώτο τους δίσκο στο hardwired .

Διαφωνώ για την σύγκριση με το my apocalypse . Δεν μπορώ να τα συγκρίνω . Αν το έκανα θα έπρεπε να συγκρίνω όλα τα κομμάτια τους με προηγούμενα τους. Πχ το one με το fade . Και άλλες αντιστοιχίες. Το hardwired είναι metallica .Νομίζω Δεν χωράνε και πολλά άλλα να πούμε πάνω σε αυτό .

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλά παράθυρα με συζητήσεις πολιτικών βλέπεις :Ρ

manos87 νομίζω πως η σύγκριση με το ΚΕΑ και η επιρροή για την οποία μίλησαν έχει να κάνει περισσότερο σε θέμα δομής των κομματιών παρα σε μουσική κατεύθυνση του δίσκου γενικά.

Η σύγκριση με το my apocalypse είναι ευπρόσδεκτη. Είναι από τα αγαπημένα μου στο DM χωρίς να είναι απαραίτητα από τα καλύτερα.

Το σκοπό τον οποίο περιγράφουν στο making of (thrash, ιδανικό για moshpit με απλή δομή και πανκ νοοτροπία -αποτυπώνεται και στην απλότητα των στίχων αυτό νομιζω) την εξυπηρετεί.

Απλά δε νομίζω πως το σύνολο θα είναι σε τέτοιο ύφος. Ακούγεται και από το δείγμα που έδωσαν χθες νομίζω αυτό.

Live πάντως θερίζει. Μου άρεσε πιο πολύ από τη στούντιο εκτελεση. Και φαίνεται να το γουστάρουν και οι ίδιοι

Μα δεν διαφωνώ ότι η αναφορά έγινε δομικά, γι’ αυτό έγραψα ότι “πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να γράψουν κάτι αξιόλογο είναι να συνεχίσουν σε κάπως πιο ιντελιτζεντ κομμάτια, κιθαριστικά και [U]δομικά[/U]”.

Όταν γράφεις ένα πιο απλό, άμεσο, in your face θρας τραγούδι, αυτό πρέπει να βγει εντελώς πηγαία για να είναι κορυφαίο. Είναι στη φύση μιας τέτοιας σύνθεσης. Και αυτό είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι θέμα απόφασης. Αλλιώς προκύπτει, στην καλύτερη, κάτι σαν το Hardwired. Αντίθετα, με το άλλο που είπα εγώ, και που έκαναν στο Death Magnetic, είναι πολύ πιο εύκολο για μια μπάντα σαν τους Metallica του '16 να προκύψουν γαμάτες συνθέσεις.

Πολλή θεωρία πάντως, δεν θα είναι ολο το άλμπουμ σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως συμφωνούμε όλοι, οπότε νά 'χαμε να λέγαμε.

χα χα χα χα!! Τις περισσοτερες φορες αναγκαστικα λογω δουλειας!!

Απλα θεωρω οτι το αναλυουμε πολυ γενικοτερα (οχι μονο εσυ… ολοι μας). Δεν βρισκω κακο το οτι θυμιζει παλιοτερα κομματια τους.

Εξυπηρετει καποιον σκοπο το κομματι και το πετυχαινει πολυ ευκολα.

Ενα ακομα στοιχειο για το κομματι περα απο το οτι ειναι πολυ μικρο , ειναι οτι πρωτη φορα εχουν τοσο μικρο και γρηγορο κομματι ως το ομωνυμο ενος δισκου(Εξακολουθει να μου κανει εντυπωση το ποσα πολλα views εχει στο youtube σε τοσες λιγες μερες).

8 χρόνια έχουν να βγάλουν δίσκο ρε, εμένα δε μου φαίνεται παράξενο ότι έχει τόσα views. Αν ήταν και πιο πιασάρικο, θα είχε ακόμα περισσότερα. Οι Metallica προκαλούν ακόμα ΓΚΑΒΛΑ.

Βασικά αυτό. Δηλαδή ρε φίλε απέκτησε νόημα η ζωή ξαφνικά και σκεφτείτε πάλι πόσοι πιτσιρικάδες θα ακούσουν αυτό και θα γουστάρουν και ίσως το πάνε παραπέρα! Και μένα με τρομάζει η διάρκεια όμως είμαι αρκετά πιο αισιόδοξος σε σχέση με όταν βγήκε το Lords Of Summer λόγου χάρη.

Η γνώμη μου για τη νέα κυκλοφορία των Metallica:

  1. το τραγούδι θυμίζει το Death Magnetic και θα μπορούσε να ήταν σε αυτό το δίσκο, κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά μπορεί ως σινγκλάκι να παίξει το ρόλο του κράχτη και να έχει airplay
  2. Αυτή η δήλωση για το Kill Em All είχε γίνει και κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του St. Anger και τη φοβάμαι λίγο. Όμως το συγκρότημα έδειξε με την κυκλοφορία του DM ότι έχει καταλάβει τα λάθη του παρελθόντος.
  3. Τα 80 λεπτά δεν με φοβίζουν, όπως και δεν με φόβισαν στο Book of Souls. Οι Maiden το απέδειξαν, απομένει να το αποδείξουν και οι Tallica στις 18 Νοεμβρίου.
  4. Το εξώφυλλο δεν μου άρεσε καθόλου. Θα προτιμούσα κάτι πιο πρωτότυπο που να μη θυμίζει εξώφυλλο άλλου συγκροτήματος. Μετά από 8 χρόνια δισκογραφικής απουσίας ο πήχης ανεβαίνει μόνος του ψηλά.
  5. Ο τίτλος Hardwired…To Self-Destruct δεν μου αρέσει καθόλου. Αν διάλεγα από τα τραγούδια του δίσκου θα προτιμούσα ένα από τα Atlas, Rise!, Moth into Flame, ManUNkind πάνω στα οποία μπορείς να φτιάξεις και φοβερά μινιμαλιστικά εξώφυλλα όπως είναι των προηγούμενων δίσκων των Metallica. Άσε που ο τίτλος θυμίζει έντονα τους τίτλους των τριών πρώτων δίσκων των Megadeth. Λέτε ο Mustaine να βγάλει ανακοίνωση του στυλ “όλα εδώ πληρώνονται”;

Όπως και να έχει αυτός είναι ο πιο αναμενόμενος δίσκος της χρονιάς, οπότε μένει να δούμε να θα είναι και ο δίσκος της χρονιάς.

Στην ταμπλατουρα σχεδόν ίδιο