Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Για Άκου και πες μου γιατί το έχω απορία αυτό με τα φωνητικά και την ξεπατικωτουρα

Ηχητικά ναι, τους προσέγγισαν αρκετά. Αλλά στα υπόλοιπα κάνεις λάθος

Μόνο την αρχή του dark saga να βάλω που είναι ακριβώς ίδια με το κλείσιμο του enter sandman ( άκουσε το Live και θα σου είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ) είναι αρκετό .

10 δευτερολεπτα,
πραγματικα πρεπει να σε τσουζει

τι λες?
τι πρεπει να με τσουζει?

Τι μαλακιες γραφεις ρε φιλε?
Δεν τα πατας καλα τα κουμπια μου φαινεται…

Αφού δεν γαμάω το θρεντ, να πω για τους Iced Earth (χαρ χαρ). Τρία πρώτα αξίζουν πολύ, με αποκορύφωμα το Burnt Offerings και κατόπιν το Stormrider, το Dark Saga είναι συμπαθητικούλι αλλά ήδη άρχισε να μυρίζει μανιέρα και επ’ουδενί δεν είναι τόσο καλός δίσκος όσο λατρεύτηκε εγχωρίως, το Something Wicked είναι ακόμα χειρότερο αλλά έχει τρία από τα καλύτερα ΙΕ κομμάτια, την τριλογία στο τέλος. Από εκεί και πέρα, το πολύ πιο power Horror Show δεν είναι τόσο κακό όσο θάφτηκε αλλά φυσικά ούτε κάτι σούπερ και μετά δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά παρά μόνο επιδερμικά από περιέργεια και δεν έχω σοβαρή άποψη πέραν του “βαριέμαι”.

Έχουν πολύ Metallica, πολύ Hetfield συγκεκριμένα (ριφ, φωνή - αν και ο Barlow δεν είναι μόνο Hetfield…) αλλά σίγουρα δεν τους λες στεγνή αντιγραφή, είχαν και προσωπικότητα και κομματάρες.

1 Like

Συμφωνώ ακόμα και στα σημεία στίξης!

1 Like

αυτό που λες καθαρά μουσικά, έχει την ίδια αξία με το να πει κάποιος ότι το four horsemen έχει αντιγράψει το ριφ του sweet home alabama πριν και κατά τη διάρκεια του σόλο

Δεν είναι σωστή σαν λογική

στα λογια μου ερχεσαι … μαλλον το παραδειγμα που εβαλα ηταν για να γινουν πιο εξοφθαλμες καποιες αλλες παρατηρησεις.

το οτι δεν μου αρεσει εμενα κατι δεν αλλαζει αυτο που πραγματικα ειναι ή την αξια του . Αυτο εννοω.

οι καρδουλες στους απο πανω ειναι γιατι αν ειχα ασχοληθει λιγο περισσοτερο μαλλομ την ιδια αποψη θα ειχα.
Απλα τους βαρεθηκα νωριτερα.

επίσης δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι Iced Earth δεν ξεπατίκωσαν τους Μετάλλικα. Αυτή η λέξη ταιριάζει σε κομμάτια τύπου this means war. Είναι βαθιά επηρεασμένοι ΗΧΗΤΙΚΑ , όπως και από maiden (βλέπε galloping riffs) . ο Barlow έχει ποικιλία στα φωνητικά, και τον Schaffer δεν το θεωρώ τόσο μονοδιάστατο στο songwriting

τεσπα, δεν υπάρχει μπάντα χωρίς επιρροές. 90’σ συγκρότημα είναι. Τι πιστεύεις ότι θα άκουγαν και από ποιους θα επηρεάζονταν;;; Αλλά απέχει πάρα πολύ από “ξεπατικωτούρα” ακόμα και μουσικά να το πάρεις ( το “μουσικά” δεν είναι η κατάλληλη λέξη που ψάχνω, γιατί τους Μετάλικα είχαν στανταρ στο μυαλό τους ως “κατεύθυνση” όταν ξεκινούσαν τη μπάντα, αλλά έβαλαν πολλά περισσότερα στοιχεία στο παίξιμο τους)

Nomizw pws kai h eikona tou Barlow sta live (ftystos o Hetfield epi ajfa-tba) voithise sto na tous thewroun arketoi kopia enw htan epirreasmenoi alla den ksepatikwnan tragoudia.

1 Like

Καλά δεν χωράει αμφιβολία… Εμφανισιακά οι Μετάλικα έχουν επηρεάσει αμέτρητο κόσμο Περισσότερο και από ηχητικά , μπορώ να πω

το πετσακι απο την πολυ μαλακια

Ρε παιδιά ποιοι Iced Earth τώρα? Ο τελευταίος τους τεράστιος δίσκος ήταν το Something Wicked This Way Comes. Από κει και πέρα εντελώς αδιάφοροι. Α, έβγαλαν και το Dystopia, ένα μέτριο άλμπουμ απλά συμπαθητικό που κάποιοι το έχουν βγάλει δισκάρα. Επίσης, όπως θα έλεγε και ο @pantelis79 δεν μιλάμε πλέον για Iced Earth αλλά για το προσωπικό σχήμα του Τζον Σέιφερ. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι συναυλιακά σπέρνουν. Τους είχα δει στην περιοδεία για το Dystopia και απλά θέρισαν.

1 Like

Εσύ έχεις κάνει περιτομή για να το αποφύγεις αυτό; Γιατί πρέπει να έχει πάρει φωτιά αυτές τις μέρες το δικό σου!

4 Likes

προσκυνω

Διάβασε λιγο τι έχετε γράψει μέχρι τώρα αφού προβείς πρώτα σε εκτόνωση με άγρια και βίαιη πεοπαλινδρομηση και μετά έλα να μου πεις ποιανού η τσουτσου έχει πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες.

Η δικιά σου.

2 Likes

και ο τελευταίος τεράστιος δίσκος των Μετάλλικα ήταν το Load. Δεν αναιρεί την μεγαλειώδη αξία της μπάντας. Ούτε αυτό που λες αναιρεί την αξία των Iced Earth που σε σχέση με Μετάλλικα έβαλαν απλά “λιθαράκι” στον χώρο αλλά και πάλι πολλές κακίες γράφτηκαν . Και δεν συζητούσαμε το αν αρέσει ή όχι σε κάποιους
Το Dystopia των ICE DEARTH( έπρεπε να το γράψω δεν άντεξα:joy: ) γαμάει

το Master of Puppets