Όταν μου παρουσιάστηκε το δίλημμα Metallica στο Terra Vibe ή στο Wembley η απάντηση ήταν εύκολη…θα πήγαινα και στα δύο!!!
Έχοντας υποστεί το περσυνό σοκ στο Rock Am Ring τα χτυπήματα ήταν απανωτά στη Μαλακάσα.
Απ’ την άλλη και η πρόταση στο νεόδμητο Wembley δελεαστική…πότε θα δινόταν η ευκαιρία να πατήσω εκεί μέσα και πόσο μάλλον για να δω τους Metallica???
Τα μηνύματα ήταν θετικά από την αρχή: Ηλιόλουστος καιρός στο Λονδίνο 8O…
Για να μην πολυλογώ πολύ, φτάνοντας στο Wembley πρέπει να είχαν ήδη παίξει οι BFMV & Mastodon. Είχα χρόνο να δω τους HIM (ένα όνειρό μου επιτέλους#-o).
Βέβαια η απογοήτευσή μου ήταν μεγάλη: χάλια χώρος, χάλια οργάνωση, χάλια υποδοχή :lol: :lol: :lol: (μου έλειψε η άρτια οργάνωση των ελληνικών εταιριών)…
Μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο έπαθα το πρώτο σοκ, απίστευτα καθηλωτικός χώρος (φαντάζομαι το γήπεδο αυτό τίγκα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Αγγλίας…:-k). Την ώρα που μπήκα ξεκίναγαν οι HIM και ήταν φανερό πως όλος ο κόσμος είχε έρθει να δει μόνο αυτούς…Με το που ξεκίνησαν άρχισαν να φεύγουν τα μπουκάλια στη σκηνή, τα κωλοδάχτυλα πηγαίναν σύννεφο και η γιούχα συνόδευε μετά το τέλος κάθε τραγουδιού (με άλλα λόγια ήρθαν, είδαν και δεν ακούμπησαν)…
Κατευθείαν στο ζουμί: Με κόσμο περίπου στους 60.000 (υποθέτω,με μια αρένα τίγκα και κερκίδες στο μεγαλύτερο μέρος γεμάτες) It’s a long way to the top etc etc etc…Πολύ δυνατή εμφάνιση και με λίγα προβλήματα στον ήχο…Το σετλιστ κινήθηκε πάνω κάτω τα ίδια με Ελλάδα, με τη διαφορά ότι ακούστηκαν τα Unforgiven (εδώ μου λήθηκε η απορία με την ακουστική κιθάρα που βγήκε στο soundcheck της Μαλακάσσας), No Leaf Clover, Four Horsemen :D. Στο One έγινε χαμός με τα βεγγαλικά, στο Enter Sandman επίσης φοβερά βεγγαλικά στα ρεφραίν…Γενικά φοβερή εμφάνιση…Δεν μπορώ να γράψω άλλα γιατί τα έχω παίξει τελείως…(και δεν μου έχει μείνει μια!!!)
Αν με ρωτήσετε ποια από τις δύο διαλέγω είμαι κάπου στη μέση. Από τη μια το Wembley δεν είχε το vibe της Ελλάδας σε καμία περίπτωση, από την άλλη όμως έχει και μια διαφορά να παρακολουθείς συναυλία μέσα στο Wembley έτσι?
Επίσης από οργάνωση με έπιασε μια φοβερή κατάθλιψη για άλλη μια φορά…από τη μια μου ερχόταν στο μυαλό η εικόνα με 30 άτομα να διαλύουν ένα συναυλιακό χώρο και 3-4 άτομα να καίνε αυτοκίνητα και από την άλλη μέσα στο Wembley δεν τόλμαγες να πετάξεις άδειο πλαστικό ποτηράκι (με το που το έκανες αυτό σου την πέφτανε κάτι τύποι με μπλε στολές και σε πετάγανε έξω πριν πεις το όνομά σου!!!)8O
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω photos για να πάρετε μια εικόνα…
Μέχρι το επόμενο ταξιδάκι στο εξωτερικό (θα ήθελα να είναι για τους RHCP αλλά δεν κατάφερα να μπω στο Live Earth να τους ακούσω έστω και για ένα γαμ…νο τραγούδι #-o )
Metallica και Wembley, αυτα ειναι! Hμουν και εγω Λονδινο πριν 3 εβδομαδες για Pearl Jam και Muse (Wembley Arena και Wembley Stadium αντιστοιχα) και η οργανωση ηταν απλα τελεια οπως τα λες. Ετη φωτος μπροστα απο εδω.
Πάντως αν το κοινό δεν είναι ελληνικό, είναι τελείως διαφορετική η συναυλία… και αυτό σίγουρα αντανακλά και στο συγκρότημα. Γι’ αυτό εξεπλάγησαν ακόμα και οι Metallica που ποιος ξέρει σε πόσα εκατομμύρια κόσμο μπροστά έχουν παίξει. Πάντως βελτιωνόμαστε και μεις σιγά-σιγά…
Χμ, κολλητός μου με πήρε τηλ μέσα από το Wembley και παραπονιόταν πως στις κερκίδες δεν ακουγόταν τίποτα, ειδικά η φωνή του James ερχόταν με delay και γενικά τον χάλασε πάρα πολύ αυτό. Καταριόταν κάτι μπάσταρδους Ινδούς security που δεν τον αφήναν να μπει στην αρένα…
Σίγουρα, όταν συγκρίνουμε τον όλυμπο με το έβερεστ, βρίσκουμε ουκ ολίγες διαφορές… Μακάρι να ζούσα και γω παρόμοιες εμπειρίες! Πάντως όπως και να χει, έχουμε να χαιρόμαστε για το θερμό κοινό μας, είναι κι αυτό κάτι σημαντικό, αρκετά θα έλεγα. Και ένα unforgiven μου έλειψε να πω την αλήθεια απο την Αθήνα!
Ουσιαστικα ενα ειναι το Wembley, αυτο που ολοι ξερουμε. Απλα διπλα στο σταδιο υπαρχει το Wembley Arena που ειναι ενας κλειστος συναυλιακος χωρος χωρητικοτητας 12000 ατομων περιπου. Στο Wembley Stadium επαιξαν οι Muse στις 16 & 17 Ιουνιου (εγω πηγα την 2η μερα) και οι Pearl Jam επαιξαν στο Wembley Arena στις 18 Ιουνιου. Οποτε εξ’ορισμου οι Muse μαζεψαν περισσοτερο κοσμο γιατι επαιζαν στο σταδιο και οχι στην Arena. Εγω βασικα για Pearl Jam πηγα, αλλα οταν συνειδητοποιησα οτι επαιζαν και οι Muse τις μερες που θα ημουν εκει, εκλεισα και για αυτους εισιτηρια και εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο αυτο που ειδα
Παιδιά δεν υπάρχει κανένας λόγος απολύτος για να συγκρίνεται συναυλία εδω με του εξωτερικού και ειδικά στην Γερμανία γιατι για μένα ειναι κορυφαίοι σε οργάνωση . Εχω δει βέβαια και σε άλλες χώρες live Αγγλία - Γαλλια - Ισπανία κ . α Είμαστε πολύ πίσω και επειδή δούλευα σε συναυλίες χρόνια ξέρω κάτι λίγα .
Εαν θέλετε να δείτε το αγαπημένο σας συγκρότημα να πάτε πρώτα στο εξωτερικο να γουστάρετε και μέτα οταν θα γεράσετε τους βλέπετε και στην Ελλάδα αν θα υπάρχουν φυσικά .
Machine Head has been added as one of the opening acts for thrash legends Metallica on July 8th at Wembley Stadium in London, England! Says Dave McClain of the opportunity, “This will be the icing on the cake after a month of great moments, like headlining the Metal Hammer awards and taking home “Album of the Year” honors, Robb winning the Golden God and supporting Iron Maiden at the Olympic Stadium in Rome! Huge thanks to the Metallica guys for adding us to the show.”
Τους είχα δει εγώ. Σάπιοι 8). Εντάξει, όχι σάπιοι. Απλά “λίγοι”. Είχα δει και HIM, μέτριοι. Είχα δει και Metallica. Και γαμώ, αν και ήταν η λιγότερο καλή φορά που τους έχω δει. Εννοείται ότι στη Μαλακάσα το 2007 ήταν εκπληκτικά (όπως και το 2010).