Είχα βρεθεί στο Μοναστηράκι και μια ειχε ζητήσει σε μαγαζι να της δώσουν μια μπλούζα " από αυτή την καινούργια μάρκα την Ramones, με τον αετό μπροστά ". Οι φασαίοι δεν με χαλανε στις συναυλίες. Αρκεί να μην με πρήζουν με την πολυλογία τους. Αλλά αυτό με τους Ramones με χάλασε.
https://oaka.com.gr/enoikiaseis-choron/
Μιλαμε με στοιχεια, κυριος ![]()
Την εχουμε ξανακανει αυτην την κουβεντα. Δεν θυμαμαι με αφορμη ποια συναυλια, αλλα την εχουμε ξανακανει.
Βασικά δεν χρειάζεται καν να σε χαλάσει κάτι τέτοιο. Είναι απλά αστείο. Μάρκα Ramones λέει ![]()
Είναι λίγο σαν την κουβέντα που γινόταν πριν κάποια χρόνια για τη μόδα με celebrities να φοράνε μπλούζες με metal συγκροτήματα, κάποιοι ακόμα και black metal. Κάποιοι χαζοί στο ίντερνετ τότε λέγανε για τους “κολλημένους μεταλλάδες” που κάνουν “gatekeeping” γιατί υπέθεταν ότι η αντίδραση στο φαινόμενο ήταν “οργή”. Ενώ οι περισσότεροι, νομίζω, απλά γελάγαμε με το πόσο γελοίες ήταν αυτές οι εικόνες.
Τώρα που βλέπω τον τιμοκατάλογο κάτι θυμάμαι ότι έχει ξαναγίνει η κουβέντα
Οτι δηλαδη δεν εχεις γνωρισει μεταλλαδες που ηταν οντως φουλ τριγκαρισμενοι απο το φαινομενο με τις διαφορες μεταλ μπλουζες ZARA ή οτιδηποτε αλλο? Αληθεια τωρα? Δεν “υπεθεταν” οτι η αντιδραση στο φαινομενο ηταν οργη, ηταν οντως ξεφτιλικια εκ μερους των ευθικτων που νομιζουν οτι τους ανηκουν καποια συγκροτηματα.
Αθλια δυστυχως τα 90ς οσον αφορα περιστατικα οπως αυτο που περιεγραψε ο Μελντινορ, και μαλλον ο κανονας ηταν τετοια περιστατικα παρα η εξαιρεση. Απειρες ιστοριες απο φιλους. Συν τα απειρα ραντεβου για ξυλικι μεταξυ μεταλλαδων, ρεηβαδων, χιπχοπαδων και δεν συμμαζευεται. Ωραιες εποχες, ρομαντικες ![]()
Όχι, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό γιατί δεν είναι αυτή η εμπειρία μου. Επίσης αυτό που λέω δεν αφορά τα 90ς, που άλλωστε δεν τα έζησα ως μέταλ φαν ή ροκ φαν, αλλά το πολύ πιο πρόσφατο φαινόμενο “metal fashion” στο οποίο αναφέρθηκα (και φυσικά το διευκρίνισα και στο ποστ που έκανα, αλλά …ναι, τέλος πάντων). Φυσικά δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι ένας κόσμος έχει τέτοιες τραυματικές εμπειρίες, κυρίως από παλιότερα, αυτή δηλαδή που περιέγραψε ο Μέλντινορ, και μάλιστα υποψιάζομαι ότι σε σχέση με το συγκεκριμένο φαινόμενο στο οποίο αναφέρθηκα εγώ (επαναλαμβάνω, για τρίτη φορά για να μην έχουμε άλλα, όχι τραμπούκικα πεσίματα σε νεαρούς Μέλντινορ 30 χρόνια πριν αλλά αντιδράσεις, κυρίως ιντερνετικές, σε ξεκαρδιστικές φωτό με Κάνιε Γουέστ με μπλούζα Burzum ή κάτι τέτοιο) τέτοιος κόσμος κάνει προβολή την εικόνα που έχει στο μυαλό του με βάση ανάλογες αναμνήσεις και λιγότερο actual περιστατικά.
Εννοείται ότι όποιος ΑΚΟΜΑ εξοργίζεται από εικόνες με άκυρους να φοράνε ρούχα με ροκ/μέταλ συγκροτήματα, αντί απλά να γελάει, έχει ψυχολογικό πρόβλημα (που εξυπακούεται ότι πάει πολύ πιο βαθιά από το τι μουσική ακούει, για όποιον έχει το μυαλό να το καταλάβει).
Αλλά ναι πιστεύω ότι για την πλειοψηφία ισχύει αυτό που είπα: Όχι “εξοργιστικό” - ξεκαρδιστικά αστείο και μέχρι εκεί.
Έχει αναφερθεί κάπου ένα ιστορικής σημασίας γεγονός?
Η συναυλία έσπασε ρεκόρ προσέλευσης, ως η μεγαλύτερη συναυλία Metallica παγκοσμίως (σε καθαρά δικό τους event - όχι festival κτλ) !
Το διαβασα κι εγω. Τρελο.
Λογικο.
Αφου στην χωρα μας δεν εχουμε φεστιβάλ αλλα gigs ![]()
αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι δεν έχουν μαζέψει περισσότερο κόσμο οπουδήποτε αλλού
Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Στο St Louis πρόχειρα είχαν πάνω από 100.000
https://metalinjection.net/news/metallica-shatters-attendance-record-in-st-louis
100,000 fans attended the two shows.
είναι 100.000+ για 2 μέρες όμως… ή δεν κατάλαβα σωστά;
Σωστά καταλάβατε. Είναι για τις 2 μέρες.
Για συναυλία ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ είναι η μεγαλύτερη.
Τρελό. Στην Ελλάδα.
Τρελό ρεκόρ. Από χτες το έχω διαβάσει ακόμα και σε ξένα σαιτ. Προφανώς εννοόυν σε δικό τους σόου μία ημέρας και όχι φεστιβάλ. Στην αρχή υπέθεσα ρεκόρ ΟΑΚΑ.
Ακόμα έχω την ίδια άποψη από πέρυσι όταν έγινε ο χαμός με τα εισιτήρια. Ήταν έγκλημα που δεν έβαλαν δεύτερη μέρα από τη στιγμή που η Αθήνα ήταν ο πρώτος σταθμός. Έπρεπε να προσθέσουν την Πέμπτη 7 Μαϊου. Πάλι sold out θα ήταν. Κάπου διάβασα για επισκέπτες από 91 χώρες.
υπαρχει λινκ για αυτο που γραφετε παιδια ;
Το διάβασα στο loudwire στο facebook.
Δες εδώ
“Of the venue” ρε παιδιά! ![]()