Metallica ή λεφταλικα? ποιο ειναι το πιο σωστο? πουλήθηκαν απλά ή ξεπουλήθηκαν?

Λόλεν :lol: :lol:

Μαλιστα … το Load ανωτερο του Kill 'em All …

Προφανώς αυτό που λέει ο St. Anger (και έχει δίκιο) είναι πως οι συνθέσεις του Load, σαν μουσικές συνθέσεις είναι ανωτέρου επιπέδου από αυτές του Kill 'em all. Και οι στίχοι και οι μουσικές που παίζουν είναι, αντικειμενικά, καλύτερα από το kill ‘em all, απλά στο πρώτο είχαν την καύλα τους, έπαιζαν με νεύρο και γι’ αυτό είναι πιο πορωτικοί.

Με βάση ποιο κριτήριο όμως ρε 'συ dmembra μια σύνθεση είναι ανώτερη από μια άλλη? Γιατί ειδικά αυτό που χρησιμοποίησε ως κριτήριο ο St. Anger ήταν πιο άτοπο και από το 1+1=23451356…

ΠΑΝΤΑ :!:

Τι διάολο!
Να μη δικαιωθεί κάποτε αυτή η ρημάδα η ιστορική στροφή;

Γατάκια μεταλλάδες

Με βάση τις ενορχηστρώσεις, τους προσεγμένους στίχους, τις πολυεπίπεδες μουσικές, την ωριμότητα και την εξέλιξη (γι’ αυτό και το παράδειγμα του Γράκχου με τους Maiden ήταν λίγο άτοπο, μιας και οι maiden μουσικά παραμένουν πάνω-κάτω στάσιμοι)

Πολλά επίπεδα. Αυτό, το Aenima και οι King Crimson

ε από το κιλλ εμ αλλ έχει παραπάνω παντως :wink:

Τέτοια που είναι καλύτερα να του λείπαν καμιά πενηνταρια από δαύτα

Θες “εύστοχο παράδειγμα” πασάκα μου; Έλα να σε φτιάξω.

Paradise Lost κύριοι!

Όταν έβγαλαν το Icon ήταν είκοσι χρονών παιδαρέλια. Γι’ αυτό και βαράγανε με ενθουσιασμό μεν αλλά και με λίγη αφέλεια εδώ που τα λέμε. Δέκα χρόνια περίπου μετά, τριαντάρηδες πια, ήταν στα καλύτερά τους. Γι’ αυτό έβγαλαν και τους ογκόλιθους της σκληρής μουσικής (sic) Believe in Nothing και Symbol of Life. Μη μου πείτε ότι δε βλέπετε την εξέλιξη;! Την ωριμότητα; Την πρόοδο στους στίχους;
Και πώς να γίνει αλλιώς άλλωστε.
Πώς είναι δυνατόν να είναι καλύτερο το Icon; Ή το Shades of God; Γράφανε καλύτερα όταν ήταν είκοσι χρονών;

Ρε, σοβαρά, όπως και να το πιάσετε, δούλεμα θα τρώτε με τέτοιες αντιλήψεις.

Για τους στίχους μόνο μπορώ να συμφωνήσω αλλά και εκεί εν μέρει. Σε όλα τα άλλα έχω τις ενστάσεις μου.

1. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ποιοτικά την ενορχήστρωση ενός hard rock κομματιού με εκείνη ενός thrash.
  2. Για το είδος τους (γηπεδικό καυλωμένο μπυρόβιο αμανικοραφτάκικο thrash) οι στίχοι του “Kill 'em All” είναι ό,τι πρέπει.
  3. Το πολυεπίπεδες μουσικές γενικά είναι αοριστία πάλι για τον ίδιο λόγο με το (1). Υπάρχουν πολυεπίπεδα thrash πράγματα ακόμα και απ’ τους ίδιους τους Metallica, καθώς και απλούστατα hard rock albums και τούμπαλιν.
  4. Η ωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ικανότητα του μουσικού και την έμπνευσή του. Ούτε φυσικά και με το υποκειμενικό γούστο του καθενός.
  5. Η εξέλιξη από μόνη της δεν είναι κάτι θετικό ως έννοια. Σε άλλους πετυχαίνει, σε άλλους όχι. Πειράματα γίνονται. Στους Metallica πέτυχε και έκαναν το “Load”.

Και το παράδειγμα του Γράκχου ήταν μια χαρά με βάση επακριβώς το ποστ του St. Anger.

Δεν έχω ασχοληθεί με τους paradise lost οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά σε πιστεύω, δεν έχεις λόγο να πεις ψέματα. Απλά χάνεις το νόημα. Ο Στ.Ανγκερ (και εγώ) δεν μίλησε για έμπνευση. Μίλησε γενικά, σαν σύνολο συνθέσεων σαν πολυπλοκότητα, επίπεδο δυσκολίας κπλ. Όπως και να το κάνουμε το Jump in the fire έχει πιο απλή δομή από το House Jack built. Αυτό εννοεί λέγοντας ότι είναι ανώτερες οι συνθέσεις. Όχι ότι είναι καλύτερες, αλλά ότι είναι πιο ολοκληρωμένες. Και για να σου δώσω και εγώ ένα παράδειγμα. Δες ας πουμε τη δομή που είχε το Dazed & Confused των Zeppelin και αυτή που είχε το In the Evening που είναι 10 χρόνια μετά. Δεν είναι καλύτερο το in the evening απλά πιο πολύπλοκο

1. Στα λόγια μου έρχεσαι
  2. Δεν είπε κανείς ότι οι στίχοι του kill em all δεν είναι καλοί. απλά του load είναι καλύτεροι
    3)Ακόμα και τα πολυεπίπεδα thrash ήρθαν πιο μετά. στο Kill ‘em all έχουν απλές δομές και γι’ αυτό είναι πορωτικά
    4)Συμφωνώ
  3. πάλι στα λόγια μου έρχεσαι

Και οι Dream Theater είναι πιο πολύπλοκοι από τους Slayer. Ρε βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει, το γεγονός ότι σε ολόκληρο το Load ψάχνεις να βρεις το Riff ή τη μελωδία που δεν είναι αστεία δε μετράει καθόλου?

Όπως και να έχει, είτε κάποιος θεωρεί καλύτερο το Kill em All, είτε όχι, δε μπορείς να πεις ότι το Load είναι μέτριο άλμπουμ. Ακόμα και αν δεν είναι του γούστου σου.

Kαι φυσικά, εκεί που διαφωνώ κάθετα και οριζόντια είναι αυτή η πρόταση

αν συγκρίνουμε ότι metal album βγήκε από το 86 και μετά με το puppets οι ετήσιες λίστες θα ήταν κάπως έτσι:

[I]Αλμπουμ που κατάφεραν να φτάσουν τη μετριότητα για το 2013.[/I]

Σ’ ΕΠΙΑΣΑ ΠΟΥΣΤΗ.

Αν θέλατε να πείτε ότι το Load είναι πιο πολύπλοκο από το Kill Em All, έπρεπε απλά να-το-πείτε-έτσι.
Όχι να μου τυρβάζετε περί ωριμότητας και εξέλιξης και δομών.
Ή μήπως περιμένατε ότι θα περνάγατε στο ντούκου σ’ αυτήν την ο-θεός-να-την-κάνει σύγκριση μια απλή “λεπτομέρεια” όπως η έμπνευση (έμπνευση; ριφφ; μελωδίες που λέει αποπάνω ο Darth; πφφφφφ. κολλήματα μεταλλάδων) και δε θα το εκλαμβάνανε οι υπόλοιποι ως τρολλάρισμα;

δηλαδή ακούς το Bleeding me και γελάς;

Αυτές είναι οι μαλακίες μεσα από τα φόρουμ, ότι δεν καταλαβαινόμαστε. Όταν έλεγα ¨καλύτερα" το εννοούσα με την έννοια του ολοκληρωμένου (όπως στο παράδειγμα που σου έδωσα).

Πέρα από αυτό πάντως, μια χαρά σας χώνουν τα riff των King Nothing, Bleeding Me και Outlaw Torn. Και ναι, είναι κολλήματα κολλημένων μεταλλάδων.

αστείος, -α, -ο

1. που προκαλεί γέλιο, εύθυμη διάθεση

συνώνυμα: διασκεδαστικός

2. που προκαλεί το γέλιο και αρνητικά σχόλια

συνώνυμα: γελοίος

3. [B]πολύ μικρός σε μέγεθος ή σε δυσκολία[/B]

συνώνυμα: [B]γελοίος[/B]

Neeext

neeext :slight_smile: