MGMT - Oracular Spectacular

Παραθέτω από την κριτική του Μανώλη Γεωργακάκη, που μπορείτε να βρείτε εδώ

Το ιδιαίτερο σύμπαν του “Oracular Spectacular” γεννά εικόνες μουσικής παραίσθησης, καθώς ο κακός disco εαυτός του Jagger μεταμορφώνεται στον καλό glam εαυτό του Bowie, οι The Knife προσπαθούν να παίξουν ψυχεδελικό space rock και οι Daft Punk διασκευάζουν το funk του Prince. Το ντεμπούτο των MGMT, ως σύλληψη, εκθαμβώνει και, στο άλμα από τις γερασμένες psych / prog ρίζες μέχρι την υπερμοντέρνα pop αισθητική, η γεύση διαφόρων πονηρών, που έδρασαν στο ενδιάμεσο, όπως οι Flaming Lips και οι Suede, γίνεται αισθητή στην άκρη της γλώσσας.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, παρά πως μέχρι στιγμής είναι ο δίσκος που έχω λιώσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φετινό. Πάει καρφί για την πρώτη θέση του δικού μου τοπ πλέιλιστ για φέτος και είναι κρίμα να μην έχει δικό του topic στις κυκλοφορίες.

Μοντέρνος, φρέσκος, πολυσυλλεκτικός, χορευτικός, ψυχεδελικός, noise, ανοιχτόμυαλος, άκρως κολλητικός και με απίστευτα ευρύ κοινό στο οποίο απευθύνεται. MGMT- Oracular Spectacular :bow:

Πάρτε και μια υπερτρομερή κομματάρα για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω: (το kids)

Oraio diskio indeed. 2-3 fores to exo akousei alla mou ekane amesos entyposi :smiley:

Κοιτα καλο ειναι, αλλα περα απο Kids, Time to pretend και Electric Feel έχεις εντοπισει καποιο εξισου καλο?

Ayta ksexorisa kai ego gia arxi alla ego ksexorizo dyskola tracks. Einai ti tha meinei sto myalo giati akouo tonous kathe mera. :stuck_out_tongue:

Eιδες? Περα απο την Llzzy ταιριαζουμε και σε αλλα :stuck_out_tongue:

Ενα Live video: http://uk.youtube.com/watch?v=XqzoRQv2UIU

Φαση εχουν οι καπες :lol:

ε για να ποστάρω, προφανώς και όλο το δίσκο!!! :lol::lol::lol:

Το ότι κάποια ξεχωρίζουν εμφανώς περισσότερο, δε μου λέει και πολλά, γιατί με όλα χορεύω. Και όπως είπα πριν, για μένα το airplay του ηχοσυστήματος μου είναι το πρώτο κριτήριο. :wink:

Χμμ… τι να πω, καποια μου φαινονται πολυ μετρια (4th Dimensional Transition πχ).

Τα πληκτρα τους μαρεσουν πολυ.

Παρε και ενα ωραιο λιβακι http://uk.youtube.com/watch?v=N4ZNcotzsb8&NR=1 απο Coachella

Φοβερό αλμπουμάκι, τα έχουμε ξανα πεί σε άλλο τόπικ, νομίζω στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2008.
Μπάινει άνετα στην πρώτη πεντάδα μου για φέτος, δεν νομίζω να χτυπάει πρωτιά όμως αφου για εκεί βλέπω τους Last Shadow Puppets, πάντως είναι πολυ καλό.
Εδώ έχουμε την περίπτωση όπου τα Tracks που αναφέρατε ξεχωρίζουν από ένα σύνολο καλών κομματιών και όχι ότι ξεχωρίζουν απλά γιατι τα υπόλοιπα είναι μούφα.

Είναι πιτσιρικάδες θα δείξει το μ΄λλον για αυτούς…

Επίσης καλό το Last Shadow Puppets. Αν και όποτε το ακούω με ευχαριστεί, δεν έχω όμως πετύχει ποτέ τον εαυτό μου να λέει “Τώρα θέλω να ακούσω το Last Shadow Puppet”. Πάντως είναι πολύ όμορφος δίσκος.

Σκέφτομαι να κάνω και ένα μικρό ταξιδάκι, τώρα που είμαι στα κεντρικάς Ευρώπας για να δω από κοντά τους MGMT… Άντε να δούμε