Midi Controllers

Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και θα αγοράσω σε καμιά 10 μέρες ένα…
http://www.thomann.de/gr/m-audio_keystation_61es.htm

Αυτό τσιμπάω…
Κάποιες ερωτήσεις:
1)Γίνεται εκτός από το pc να το συνδέσω και με τον ενισχυτή της κιθάρας μου με jack και να παίξω; Ή πρέπει αναγκαστικά να είναι στο pc;
2)Τι καλώδια θα μου χρειαστούν για να παίξω; (Αν γίνεται και το 1) τότε τι καλώδιο να τσιμπήσω extra;)
Έβαλα στο Creative Bundle του thomann αυτό εδώ το καλώδιο


μου χρειάζεται; Και αν ναι, για τι;
(Η κάρτα ήχου μου είναι η απλή του υπολογιστή της μητρικής δηλαδή, no money για κάρτα ήχου γιατί νομίζω είναι και λίγο ακριβές, και έτσι και αλλιώς δεν θα αρχίσω από τώρα να ηχογραφώ)

Κατ’αρχας δεν μπορεις να παιξεις σε ενισχυτη γιατι:
α) αυτο το midi controller δεν εχει ηχους (χρειαζεσαι ειδικα plug ins με μπανκες ηχων μεσω υπολογιστη)
β)η συνδεση του ειναι USB απ’όπου και παιρνει ρευμα.νομιζω οτι καπου λεει οτι ο μετασχηματιστης πωλειται ξεχωριστα.

Για να χρεισημοιποιησεις το συγκεκριμενο καλωδιο που εχεις πρεπει η καρτα ηχου σου να εχει την αναλογη εισοδο (midi in).Αφου οπως λες ειναι οnboard σου ειναι παντελως αχρηστο.

Για να λειτουργησει λοιπον το midi στον υπολογιστη.

α)κατεβαζεις προγραμμα τυπου cubase,nuendo και plug ins με τους ηχους που θες να χρησιμοποιησεις.

β)κατεβαζεις σκετα τα plug ins που σχεδον ολα λειτουργουν stand alone (μονα τους χωρις προγραμμα ηχογραφησης) και ξεγκαβλωνεις εκει πανω :slight_smile:

1)Το Oxygen π.χ έχει ήχους κ γίνεται να συνδεθεί σε ενισχυτή ε; Απλά με χαλάει που τα πλήκτρα του δεν είναι τα χοντρά(είναι του αρμονίου τα λεπτά, ή μήπως λέω μαλακίες και δεν είναι κάτι σοβαρό;)
Εσύ θα πρότεινες κάποιο άλλο στα λεφτά αυτά;(190-200 ευρώ, από Thomann πάντα)

2)To Cubase το έχω.
Άρα θα το ακούω από τα ηχεία του υπολογιστή αναγκαστικά ε(Μέσω της θύρας USB θα μεταφέρεται το σήμα στο Cubase); Δηλαδή πρέπει να υπάρχει pc για να δουλέψει. ΟΚ.

Τα plug-ins είναι free;

Midi controller δεν μπορεις να συνδεσεις με ενισχυτη κιθαρας.
M’audio παρε με κλειστα ματια.
Μπορεις να κανεις πατεντα και να συνδεσεις στερεοφωνικο ενισχυτη με ηχεια στον υπολογιστη και να ακους απο εκει.
Tα καλα plug ins δεν ειναι δωρεαν.Ισα ισα που ειναι πολυ ακριβα.Κυκλοφορουν βεβαια και δωρεαν αν ψαξεις.Αν μου πεις πριπου τι ηχο θες να βγαλεις…

Εκτός απο τις κλασσικές, δηλαδή του πιάνου και κάποιες παραλλαγές του, θέλω να γράφω και άμπιεντ μουσική στυλ Spectral Lore.
Π.χ


και αυτό επίσης:
http://www.youtube.com/watch?v=zcMj1kif9DQ#t=06m18s(στo 6:18 αρχίζει, αν δεν στο κάνει αυτόματα)
αλλά και αυτό:
http://www.youtube.com/watch?v=zcMj1kif9DQ

Αλλά και τα ambient Burzum στυλ Hliðskjálf

bump γιατί πλησιάζουν και οι μέρες που θα πρέπει να αποφασίσω…

Τσέκαρε και αυτό:

http://www.emu.com/products/product.asp?category=532&subcategory=533&product=13558

Στη τιμή που το θές είναι. Το έχω στην έκδοση (με τα 61 πλήκτρα) και είναι άψογο. Παίρνεις εξρά δωρεάν plug-in με έτοιμους ήχους. Τα πλήκτρα είναι σε κανονικό μέγεθος και ευαίσθητα στην ένταση πίεσης. Συνδέεται με Usb θύρα, και απο εκεί και πέρα μετά το install το τρέχεις από cubase (με τον driver του).

Έχω το cubase, τώρα πως αναζητώ καινούρια plugins, εννοώ με τι keywords στο google;

Σαιτ με πληροφορίες (reviews - forum) για plug-in:

www.kvraudio.com

www.noiz.gr

Κοιτά εγώ παίζω ερασιτεχνικά πλήκτρα και όχι πιάνο με ένα radeon τις m-audio και όταν έπαιξα σ?αυτό μου φάνηκαν αρκετά πιο σκληρά και μεγάλα τα πλήκτρα. Οπότε ΜΑΛΛΟΝ έχει αίσθηση πιο κοντινή σε πιάνο σε σύγκριση με άλλα controllers.

Το μικρό(αλλά σπαστικο) delay οφείλεται στην USB σύνδεση ε;(Αφού η κάρτα ήχου μου είναι onboard και δεν έχει MIDI in)
[SIZE=“2”]
Μιλάμε για το M-audio Keystation 61es πάντα
Ένω έπαιζα κανονικά και ακουγόταν από τα ηχεία μέσω Cubase, τώρα δεν βγαίνει ο ήχος από τα ηχεία ενώ υπάρχει δραστηριότητα στα In και Out όταν πατάω τα πλήκτρα…
Η τελευτάια αλλαγή που έκανα ήταν ότι εγκατέστησα και ενα άλλο πρόγραμμα το Live κάτι το οποίο και απεγκατέστησα τώρα αλλά πάλι δεν παίζει.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι εκεί που βάζεις ποιο θες να είναι το OUT εκτός βέβαια ότι τα δοκιμάζω όλα, γράφει απο δίπλα emulated δηλαδή κάπως έτσι
Microsoft GS Wavetable Synth[Emulated]
Έκανα reinstall, εγκατάσταση και τα drivers του keyboard restart το pc πάλι τίποτα
Επίσης να συμπληρώσω πώς είχα μπει και στο guitar pro και έγραφα κάτι μαλακίες πατώντας τα πλήκτρα γιατί έχει και κει MIDI Input Active επιλογή, μήπως αυτό με γάμησε;
[/SIZE]
βοήθεια τα νεύρα μου έχουν σπάσει άπειρα

edit: [SIZE=“4”]Απεγκατέστησα το Driver του midi controller και επανήλθε…
Γουατ δε φακ;[/SIZE]

bumper

Θα διορθωνόταν αν το συνέδεα με MIDI in USB out; Ή θα είχε πάλι το πρόβλημα αυτό λόγω ανάμειξης USB;

Γιατί σκέφτομαι την πιθανότητα να πάρω αυτό: http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_pro.htm

Και αν πάρω αυτό, και ισχύει το παραπάνω, θα έχουν delay όλα τα όργανα;

Ψυχραιμία Αιώνιε! :smiley: Θέλουν υπομονή αυτά τα μαραφέτια! Διάβασε και τα manuals του cubase και του midi, μακροπρόθεσμα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα όλη την αλυσίδα επεξεργασίας του ήχου αλλά και να βρίσκεις το πρόβλημα στα κολλήματα.
Αν έχεις συνδέσει το midi στη σωστή θύρα USB (φαντάζομαι USB 2.0), δεν πρέπει να έχεις latency από το keyboard. Ωστόσο ο ήχος και η επεξεργασία του από το Cubase γίνεται από την κάρτα ήχου! Και επειδή είναι Onboard όπως λές, πιθανόν η καθυστέρηση να οφείλεται απο εκεί. Γενικά η κάρτα ήχου είναι μάλλον το πιο σημαντικό στοιχείο, οπότε θα σου έλεγα να επενδύσεις εκεί και να πάρεις κάποια καλύτερη! Αν θες πές μου πόσα διαθέτεις για να σου πω μερικά μοντέλα…:wink:

To Midi Controller μου είναι συνδεδεμένο από USB σε USB…

Όπως είπες και συ και γω προς εσωτερική PCI κάρτα ήχου κλίνω…Μέχρι 180ευρά διαθέτω αν και έχω μόλις κανα 70αρι στην άκρη τώρα μόνο, δεν βιάζομαι ωστόσο, όταν μαζέψω θα πάρω, οπότε πες και με 200 ευρώ… Και αφού θα πάρω ολόκληρη κάρτα ήχου καινούρια, θέλω μπορώ να συνδέω και την κιθάρα ή το μπάσο μου να ηχογραφώ ξέχωρα με το midi που δεν θέλω το delay του απλά για να παίζω.

Bump.
Έχω ένα Korg x50 και θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να του συνδέσω ένα midi controller έτσι ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα 2 ήχους, π.χ. πιάνο στο x50 και να αναθέσω strings στο controller.

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι καινούργιος και αρκετά άσχετος σε θέματα midi, keyboards, synths… Μιας και βρήκα το συγκεκριμένο thread είπα να ρωτήσω εδώ και όποιος μπορεί και θέλει απαντάει. Η ερώτηση μου είναι η εξής… Η προϋπόθεση για να αγοράσει κάποιος midi είναι να έχει keyboards έτσι ώστε να τα συνδέσει εκεί και να επεξεργαστεί τους διαφόρους ήχους ή μπορεί να έχει μόνο midi και να κατεβάσει βιβλιοθήκες που θα τις περάσει σε αυτό? Ευχαριστώ! :slight_smile: