Midlake-The Courage Of Others

Midlake-The Courage Of Others [2010]

Ο νομιστεράκης μου είπε να ανοίξω θρεντ στο κωλοφόρουμ να σας πούμε πόσο γαμάει. Υπέθεσα ότι εννοεί αυτό το φόρουμ οπότε να. Βασικά, η αλήθεια είναι ότι ο λόγος που ανοίγω θρεντ για τον συγκεκριμένο φετινό δίσκο -και όχι για κάποιον άλλον- δεν είναι μόνο ότι μου το’ πε ο νομιστερακης (<3). Απλά αρκετοί από εσάς είστε επίσης αρκετά φλώροι οπότε θα σας αρέσει. Το θέμα, λοιπόν, είναι να το παρουσιάσω τοιουτοτρόπως ώστε να κεντρίσω το ενδιαφέρον. Για να αναγκάσω εηντζελ ντεθς/ντεντμεμοριζ κτλ να το ακούσουν θα πω ότι είναι λες και έχεις ένα δίσκο όπου ακούς μόνο τις φολκ στιγμές των μπλαηντ γκάρντιαν (!). Δίχως ηλεκτρικές και παραμορφώσεις, αλλά με παραπλήσια φωνή. Για να πιάσω τους πιο εκλεκτικούς της παρέας, θα πετάξω το βαρύγδουπο “ό,τι δεν κατάφεραν οι shearwater φέτος από άποψη συναισθήματος, το κατάφεραν οι Μidlake”. Για να πιάσω τους πιο μεηνστρημ indie/alternative φανς (έστω ότι έχουμε τέτοιους), να πω ότι έχουν κομμάτι κόπια Exit Music For A Film (Radiohead).

Και για να πιάσω αυτούς που σιγά μην κάτσουν να διαβάσουν μια ολόκληρη παράγραφο, να και ένα λινκ με το video της κομματάρας Rulers Ruling All Things:

κρεντιτς στον Nodi που μου τοχει πασαρει δω και αρκετο καιρο και να πω πως μαστιγωνει τα μιζερα κωλαρακια σας. αυτα

ακτς οβ μαν <3

Οι Midlake ειναι “απο αυτα τα indie-folk αμερικανικα συγρκοτηματα” και η πιο κοντινη γνωστη μπαντα στο στυλ τους ειναι οι Shearwater “που μου ακουγονται αδιαφοροι :-s”, αντε μπορεις να πεις ειναι σε κατι σε πιο βαρυ και σοβαρο Band of Horses ή Grand Archives, “Fleet Foxes δεν βαζω σε συγκριση γιατι τους θεους δεν τους βαζουμε διπλα σε κανεναν :p” .
Το The Courage of Others ειναι πολυ cool-μελαγχολικο και αρκετα χαλαρο με ομορφες κιθαρες που αισθανεσαι λες και σε εχουν πεταξει σε κανα δασος :stuck_out_tongue:
Για χειμωνιατικο αραλικι ειναι οτι πρεπει.

καλυτερα του album:

acts of man
the courage of others
winter dies

σκεφτόμουν να το ποστάρω στις indie κυκλοφορίες αυτές τις μέρες.μπράβο που του ανοίξατε thread.μιλάμε για μεγάλο δίσκο που παρότι απευθύνεται σε όλους αυτούς που αναφέρει ο manos87 μάλλον κανείς δε θα το πάρει χαμπάρι.πάντως στην τελική λίστα μου μπορεί να φιγουράρει και στην κορυφή.από τους φολκ δίσκους που σε χαλαρώνουν.και αν και θα έπρεπε δεν είναι πολλοί…
αφήστε τους νέβερμορ,τους ανάθεμα και τους μέιντεν και ακούστε τους ρε!

Fleet Foxes βλέπω, Band of Horses βλέπω, κάπου πήρε και το μάτι μου κομμάτι κόπια των Ρεντιοχεντ, εεε, θα ακουστεί άμεσα.

απλα ΑΠΙΘΑΝΟΣ δισκος.
Πραγματικη συντροφια.

:thumbup: Μπράβο παίδες! Σας είμαι ευγνώμων που μου “συστήσατε” αυτή τη μπάντα.

Ακούω το δίσκο αυτή τη στιγμή και γουστάρω απίστευτα! :stereo:
Κοίτα να δεις τί φυντάνια βγάζει το βλαχο-Texas… Δεν το περίμενα!

Από τη wikipedia :

[SPOILER]"Midlake was formed in 1999 by a group of jazz students at the University of North Texas. The original lineup consisted of Tim Smith (vocals, guitars, keyboards), McKenzie Smith (drums), Paul Alexander (bass), Eric Nichelson (guitar), and Evan Jacobs (keyboards). Their initial work ? under the name “The Cornbread All-Stars” ? consisted of funk/jazz explorations heavily influenced by Herbie Hancock.

Later the band began to lean more toward an indie-rock sound. Tim Smith quit playing saxophone and began writing songs that were heavily influenced by bands such as Jethro Tull, Radiohead, Björk, and Grandaddy, artists who experiment, while still remaining accessible."

Εμένα αυτά μου αρκούν…:wink:[/SPOILER]

<3 δεν εχω ακουσει τιποτα προηγουμενο, αυτο που φτιαξαν φετος καλυψε το κενο των shearwater. ηδη στη 3αδα μαζι με τα μπλακμεταλζ, ισως του φαει τη θεση το καινουργιο woven hand. οι Fleet Foxes δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που παιζουν οι Midlake, ασχετα οτι δε μ’ αρεσουν. αγαπημενο το children of the grounds, που παιζει συνεχως στ’ αμαξι.

το βρηκα στα 25 ευρα σε ελπι, αλλα και στα ιντερνετς τοσο κανει με τα μεταφορικα, ισως το κτυπησω αν πεσει στο 20αρικο, εχω βαλει ενα οριο να μη δωσω πανω απο 20 για ελπι, θα δουμε.

Επειδη οι Fleet Foxes ειναι μοναδικοι και γιαυτο δεν τους εβαλα σε συγκριση :stuck_out_tongue:
Περα απο την πλακα, τους ανεφερα αυτους και τα αλλα συγκροτηματα διοτι το Indie-folk ειδος κινειται γυρω απο εναν συγκεκριμενο αξονα και στυλ. Οι Midlake (τα προηγουμενα τους ηταν καπως διαφορετικα) στο τελευταιο τους η αισθητικη που ειχαν εχει παραμεινει καπως, αλλα ειναι πιο ηλεκτρικοι …

Τεσπα, το αμερικανικο indie-folk εχει αποκτησει συγκεκριμενα ιδιαιτερο ηχο στο μυαλο μου και μαλλον δεν μπορω να το εξηγησω :stuck_out_tongue:

:lol::lol: τώρα το είδα. Ύστερα από προτροπή του brein.d3d το κατέβασα, γιατί είπε ότι έφαγε κόλλημα και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Ηθελα να ακούσω και εγώ γαιτί σκάλωσε έτσι. Ήρεμο δισκάκι από αυτά που σε χαλαρώνουν και σε ταξιδεύουν. Είμαι ακόμα στη πρώτη ακρόαση, αλλά είναι ερωτεύσιμο :smiley:

χαχα για μένα λες και εσύ. Τελικά υπάρχει big brother στο ροκιν μου 8)

Ναι για σένα και για το μισό φόρουμ λέει, ειδικά άμα βάλεις και POS μέσα.

Μάνο, το κομμάτι του youtube υπεραδιάφορο, έχει νόημα να ακούσω κάνα άλλο ή είναι όλα στο ίδιο στυλ?

oχι, σοβαρα, ακουσε το.
Αναμεσα στα κομματια, εχει κατι “κρυφα” sections οπου ακους οτι θελεις πραγματικα να ακουσεις (υποσυνειδητα) εκεινη τη στιγμη!
Απο Μαγκνετ μεχρι Αμπζου!
ΚΑΘΑΡΑ εγκεφαλικες αντιδρασεις…

:lol:

Core of Nature και Small Mountain ειναι καταπληκτικα.Επειδη αναφερθηκαν οι Guardian,να πω οτι στο πρωτο φανταζομαι ανετα τον Hansi να τραγουδαει,χαχ=p Στο

I’ll remain no more than is required of me
Until the spirit is gone
I will long to see all that waits to be known
And all that will never be known

(ισως επειδη μου θυμιζει και λιγο το River of Time εκει)

Χθες το ακουσα πρωτη φορα και μπορω να πω πως ειναι πολυ ομορφος δισκος.Δεν τους ηξερα καν σαν ονομα τους Midlake,απλα ειδα το δισκο σε κατι λιστες και ειπα να το τσεκαρω.Δεν ειναι και πολυ στο κλιμα του καλοκαιριου τα κομματια,περισσοτερο φθινοπωρο-χειμωνιατικες καταστασεις μου θυμιζει,αλλα για ταξιδι ειναι πραγματικα οτι πρεπει.Τα φωνιτικα σιγουρα το ανεβαζουν και αλλο στα δικα μου αυτια,αλλα και οι ομορφες μελωδιες απ’τις ακουστικες.Για εμενα σιγουρα εκπληξη ειναι ο δισκος,διοτι ουτε πολλες επαφες εχω με τετοιου ειδους μουσικες,ουτε περιμενα να ακουσω κατι τετοιο αυτο το καιρο.Πολυ καλη συντροφια!

ο δίσκος με τραβάει αρκετά για να τον ακούσω τα τελευταία βράδια.σκέτη ομορφιά.
παρ’όλα αυτά θεωρώ πως εδώ περιέχονται απλά οι βάσεις για τις μελωδίες των midlake, οι οποίες εξελίσσονται στο ντεμπούτο του john grant.
για μένα ο πραγματικός δίσκος των midlake για το 2010 είναι αυτός εδώ:
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=17086

και αυτή είναι η τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια να μη μείνει αυτός ο δίσκος στη λήθη του φόρουμ…

Τρομερό άλμπουμ μου αρέσει πάρα πολύ.

Rulers, Ruling All Things “video”