μα για αυτο καθε φορα που καποιος ανεφερε σε αυτο το τοπικ και μονο για παραδειγμα, το ονομα τους απο πισω η απο μπροστα κολλησε και το 00’s
πλεον ο ορος 00’s dm δειχνει συγκροτηματα οπως οι misery index, με περισσοτερη κλιση προς το hardcore παρα στο death και μαλλον σε αυτο παιζει και το ρολο της η ανεπαρκεια των 90’s συγκροτηματων
απο την αλλη ποιο ειδος εχει μεινει απαραλλαχτο? δηλαδη αυτο που εννοουσες με την ταμπελα πριν 10-15 χρονια να σημαινει ακουστικα το ιδιο και σημερα? βεβαια νταξει εγω ειμαι και μικρος και υποθετω ,απλα αν κρινω απο κυκλοφοριες του τοτε με του τωρα βλεπω διαφορα
Εγω πιστευω οτι με την εξελιξη που εχει το ντεθ τα τελευταια χρονια ειναι δυσκολο και τελικα δεν μας βοηθαει κιολας να προσπαθουμε να το ομαδοποιησουμε και να λεμε πραγματα του στυλ : ειναι ντεθ αλλα εχει πολλες επιρροες απο hardcore η βαζει πιο πολυ τεχνικη παρα θανατιλα. Υπαρχουν τοσες πολλες μπαντες και η καθε μια αναλογα με το στυλ της την τεχνικη της η τον ηχο που θελει να βγαλει μπορεις να πεις οτι δεν μοιαζει με αλλη ωστε να την βαλεις σε κοινο κινημα η ομαδα. Και τελικα γιαυτο το ντεθ ειναι και τοσο ωραιο γιατι εχει την δυνατοτητα ως μουσικη αναλογα με το ποσο την ψαχνεις η τι θελεις , να φτιαξεις αρκετα προσωπικα ηχο και στυλ. Γιαυτο και εγω πια εχω σταματησει να βαζω σε στυλ και ταμπελες τις ντεθ μπαντες (κατι που παλιοτερα και ειδικα στις αρχες γινοταν πολυ ευκολα)και τις ακουω μονο σαν ανεξαρτητη καλλιτεχνικη αποψη.
Ε ναι αυτό ετοιμαζόμουν και γω να πω στον χαλισέκο. Δεν είναι μόνο Hardcore το Death Metal στα 00’s. Καλώς η κακώς ο Extreme ήχος είναι ανοιχτός σε όλα τα είδη που ακούγαμε στα 90’s και κάναμε στην άκρη χωρίς να ξέρουμε καλά καλά τι είναι. Υπάρχουν και ινταστριαλίζοντα Death συγκροτήματα, Hardcorίζοντα, μπλακοντεθιές, καφροτεχνικούρες, τεχνικούρες, Old School. Για όποιον δε θα του κάνουν οι Misery Index, υπάρχουν οι Funebrarum, Dead Congregation, Zyklon, Akercocke και πόσοι άλλοι σε όλες τις υποκατηγορίες. Το πρόβλημα πάντως κυρίως στους τεχνικούρηδες πάσης φύσεως είναι, πολύ λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να γράφουν πραγματικά καλά τραγούδια και το ζόρι να το πιάσεις να το εκλαμβάνεις σαν εγκεφαλική διαδικασία και όχι σαν πλήξη.
επειδη καλως ή κακως μεγαλωσαμε με μια συγκεκριμενη νοοτροπια
οι περισσοτεροι τουλαχιστον πιστευω
οι οποιοι τριγυριζουμε γυρω απο τα 30
δεν πιστευω καποιος εκει 90-95 να ητανε υπερψαγμενος με dm
και να διαχωριζε τους suffocation απο τους napalm death και τους entombed απο τους cannibal corpse
ολα κατω απο την ταμπελα του death metal τα λεγαμε
επισης αρκετοι 90ς dm μουσικοι ειχαν στις επιρροες τους το τοτε hardcore punk
ασχετο που εμεις δεν γνωριζαμε τοτε τι ειναι το hardcore punk για να μπορεσουμε να το εντοπισουμε στους δισκους
και οσο αφορα τη θεματολογια
οκ επι το πλειστον ο “θανατος” ειναι το main theme του death metal
αλλα μην ξεχναμε οτι οι misery index προηλθαν απο τους dying fetus (καργα πολιτικη θεματολογια) και οτι ειναι καργα επηρεασμενοι απο napalm death και παρομοιες deathgrind μπαντες με πολιτικη θεματολογια
επισης μην ξεχναμε προσπαθειες σαν το world demise των obituary που ξεφευγε απο την συνηθη θεματολογια
και επισης μην ξεχναμε οτι χαρακτηριζουμε και ως death metal μπαντα τους hypocrisy…
Δε μιλάμε για θεματολογία όμως, όσο για ατμφόσφαιρα και εικόνες που πηγάζουν από τη μουσική. Εμένα οι Misery, ασχέτως αν ο δίσκος είναι καλός, γαμάτος ή μέτριος (υποκειμενικό) δε μου έβγαλαν τέτοιο feeling.
Και γενικά διαφωνώ λίγο με το να μην χρησιμοποιούμε ταμπέλες, αρκεί αφενός να μην παραγίνεται (technical post necrodeathcore) και αφετέρου να τις χρησιμοποιούμε σωστά.
Αλλά αυτό είναι οφ-τόπικ, ας πούμε για τον δίσκο εδώ, ο οποίος θα ήταν πολύ καλύτερος αν είχε παραπάνω δυναμικές και κυρίως αν έλειπε αυτό το εκνευριστικό copy paste τριγκαρισμένο blastbeat.
σου βγαζουν ιδια ατμοσφαιρα και feeling οι cannibal corpse με τους morbid angel ξερω γω? σου βγαζουν ιδια ατμοσφαιρα οι bolt thrower με τους suffocation ?
Ωραια κουβεντα κανατε πριν κατι μερες αλλα με εχει φαει η δουλεια και η παραλια μετα.
Παιδες οτι και να λεμε το old school death metal ειναι πλεον εκει που παντα επρεπε να ειναι.
Στους underground κυκλους.
Οι ΜΙ ειναι μια απο τις πιο γνωστες mainstream μπαντες και για μενα απο τις καλυτερες.
Ενταξει ισως να υπερεβαλα με τον τιτλο καλυτερη death μπαντα γιατι δεν ειναι αμιγως
τετοια αλλα απο την αλλη τι τους λες ?
Σημασια εχει οτι ο δισκος κυλαει σαν μια παγωμενη μπυρα στον καυσωνα.
Γρηγορα και απολαυστικα και μετα θες και δευτερη.
Εχμ…μια ένσταση…το Old School Death Metal μπορείς να το πείς και απλά Death Metal, δεν ξεπεράστηκε ποτέ και οι πιο αξιόλογες νέες Death Metal κυκλοφορίες σίγουρα δεν είναι τα υβρίδια deathcore που απλά ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ το Death, δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο (εκτός και αν θεωρείς καινούργιο στοιχείο τα φωνητικά αλά Limp Biskitz/Linkin Park με ένα κλίκ καφρίλας παραπάνω και βλαστμπιτ μέχρι αηδίας) (Βασικά πότε το Death δεν είναι ποτέ κύριο χαρακτηριστικό τα blast beats και δεν μας άρεσαν κιόλας, όποιος θέλει ακούει grind )…
Επίσης το underground δεν το καταλαβαίνω…μήπως εννοείς απλά ότι δεν είναι για όλα τα αυτιά? Γιατί με την ίδια λογική και το Metal γενικά δεν είναι για όλους άρα είναι underground…όπως και νά χει μπορείς να που πείς ποιός ορίζει ώς mainstream τους Misery Index? Και τι εννοείς mainstream? Mainstream Death Metal? Μήπως είναι απλά άλλη μια @@core κυκλοφορία βαφτισμένη death metal από τους γνωστούς μαλάκες άμουσους για να βγάλουν και κανα φράγκο παραπάνω από τα πιτσιρίκια?
Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι ακούγεται -core ή το έχει σαν δεύτερο συνθετικό θεωρείται και mainstream γιατί είναι πιο κοντά στον κλασικό Αμερικάνικο limpbiskitz/Linkin Park ήχο που ακόμη πουλάει στα βλαμμένα αμερικανάκια. Youth rage my ass με το iphone στον κώλο…
Ότι έχει δίκαση και τρίκαση και growls δεν είναι απαραίτητα Death Metal και σίγουρα δεν είναι “Ότι καλύτερο” στο σημερινό Death Metal…το Death είναι ωμή δύναμη και ατμόσφαιρα, δεν είναι απαραίτητα γρήγορο αλλά είναι βαρύ, οι Misery Index αλλά και άλλες "και καλα’ Death metal μπάντες απλά ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ότι παίζουν Death, δεν αρκεί αυτό για να με πείσει, εμένα και τον καθένα που ακούει χρόνια αυτή τη μουσική, κάποιον νεότερο ίσως να τον πείσει/ξεγελάσει, γιαυτό είμαστε εδώ εμείς, να ανοίγουμε τα μάτια και τα αυτιά…DEATH TO FALSE DEATH λέμεεεεε
ε ναι ρε μάτια μου αλλά άμα είναι να επιχειρηματολογήσεις συνδέοντας τους Misery Index με τους Linkin Park, τότε να μαγειρέψω κι εγώ καλαμαράκια με μουστοκούλουρο και να το παίξω σεφ ασπούμε.
Σεβαστή η άποψή σου να μη σ’αρέσουν οι ΜΙ, αλλά του πέταξες τα μάτια όξω ναπούμε.
Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ επιχειρήματολογίας και εμπάθειας. Τι Linkin Park και Limp Bizkit είναι αυτά που τσαμπουνάς? Σιγά μην έχουν και Backstreet Boys μέσα.
1.Old School Death Metal εννοω αυτο που παιξαν καποιες μπαντες οταν πρωτοξεκινησε το ειδος.
Ετσι λεγεται φιλος για να ξεχωριζουμε λιγο τις μπαντες.
Αν μια μπαντα πει παιζουμε Old School Swedish Death Metal καταλαβαινεις
τι παιζουν.
Δεν ειναι υβριδιο deathcore με Nu metal φωνητικα οι ΜΙ ρε φιλε ελεος.
Πατανε κυριως στο death metal και εχουν μπολικες επιρροες και απο αλλα ειδη.
Undeground ειναι το death metal πλεον.Στους μεταλ κυκλους.
Ή θες να μου πεις οτι του Dead Congregation,Tormented,Excoriate,Necros Christos
τους βλεπεις σε εξωφυλλα κρεμασμενα απο το περιπτερο ?
Ε mainstream ειναι ρε ανθρωπε.Ολοι τους ξερουν,σε μεγαλη εταιρεια ειναι,
ε και τα εξωφυλλακια τους τα εχουν και τις περιοδειες τους τις κανουν παντου.
Δεν ειναι Nominon ξερω γω.
Edit : Θυμαμαι οτι ειχες παθει παροξυσμο με τους The Faceless.
Ποσο διαφερουν αυτοι απο τους οποιοσδηποτε Μisery Index.
Δεν τους εχω ακουσει αλλα αυτο το Technical Death Metal/Deathcore
δεν μοιαζει μακρινο με αυτο που κραζεις.
Βρήκες και εσύ το ευαίσθητο μου σημείο, τους Faceless, και με πατάς εκεί (Αν και το Planetary Duality ΔΕΝ είναι deathcore, o προηγούμενος ήταν και ευτυχώς το κατλαάβαν και το έκοψαν)…εντάξει δεν αποκλείω οτιδήποτε μπορεί να είναι και λίγο Deathcore αλλά όχι να βλέπω ότι και οι Misery Index είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο Death Metal σήμερα, και γενικά δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό Old School, δηλαδή οι Maiden τι παίζουν, Old School Metal π.χ., ένα είδος είναι το Death Metal και χάρη κάνουμε σε μπάντες όπως οι MI που τους χαρακτηρίζουμε Death Metal…δεν είναι εμπάθεια πρός ένα συγκρότημα αλλά προς την γενική τάση που διακρίνω από πολλούς που χαρακτηρίζουν τις καλύτερες στιγμές ενός είδους όπως το Death ώς old School και μετά με τις “και καλά” νέες κυκλοφορίες/ μετριότητες οριοθετεί αυτό το είδος εκ νέου…ε όχι…