Misery Index - Heirs To Thievery

Η πιο συνεπης ποιοτικα death metal μπαντα των 00’ς επιστρεφει μετα το
εκπληκτικο Traitors με αλλο ενα εκπληκτικο αλμπουμ.

Τα λιγα σχολια μου στο αλλο τοπικ.

O δισκος της χρονιας μεχρι στιγμης ειναι οπως και το 2008 των Misery Index.
Αυτη η μπαντα ειναι τεραστια.Οποιος δεν το εχει καταλαβει μετα τα 3 καταπληκτικα πρωτα αλμπουμ
ε με το Heirs To Thievery ηρθε η ωρα.
Συνθεσεις,παραγωγη,στιχοι,πορωση για αλλη μια φορα χτυπανε κοκκινο.Μπαντα που μπλεκει στα
τραγουδια της ολο σχεδον το ακραιο φασμα της μουσικης με μια απιστευτη μουσικοτητα.
Ξυπνατε μοσχαρια !

Σχολιαστε.Οχι σε φαση το ακουσα και γαμαει.Χαιρω πολυ.ΜΙ ειναι τι θα εκανε ?

Με μία γρήγορη χτες βράδυ είναι εξίσου τέλειο με το τρέητορς άρα συνεπώς τεμαχίζει/σοδομίζει/σοπεδώνει οτιδήποτε κυκλοφορεί κει όξω με χαρακτηριστική άνεση.
Θα το λιώσω όπως πρέπει και θα τα ξαναπούμε.

Α και φέρτε τους ε. Λάιβ είναι σε δολοφονική φόρμα.

Στα τοπ τις φετινής χρονιάς μαζί με Immolation. Και λαιβ σοδομίζουν άσχημα. :stuck_out_tongue:

Το άκουσα και γαμάει

Εγώ πάλι χθες που του έριξα κανα 2 αυτιές δεν τρελάθηκα. Δεν τους έχω ψάξει φοβερά ειναι η αλήθεια πριν απο αυτό μερικά κομμάτι πρέπει να είχε ακούσει μόνο, αλλά γενικα αν και παιζουν δυνατά, τεχνικά έχουν και αρκετά καλα ριφάκι απο εδω και απο εκεί δεν μου μένει σχεδόν τίποτα. Και το χειρότερο, δεν υπαρχει κάτι που να με κάνει να επιμείνω σε αυτούς. Ισως πέσουν μερικές ακόμα αυτιές αλλα μέχρι εκει.

Ενας ακομα πορωτικος δισκος απο τους θεους… ανετα μεσα στους καλυτερους για φετος. Ριφακια, γυρισματα και γενικα απιστευτα drums, δεν υπαρχει ενας τομεας στον οποιο υστερουν για μενα. Μακαρι να συνεχισουν ετσι και στο μελλον. :wink:

Βασικά,

νταξ χαλαρα η αγαπημενη μου dm μπαντα των 00ς (οχι οτι ακουω και πολλες :P)

καταπληκτικη δισκαρα απο καταπληκτικη μπαντα
ειναι σχεδον σε ολα απιστευτοι

εμπνευση, παιξιμο, τεχνικη, στιχοι, παραγωγη, φωνητικα τα ΠΑΝΤΑ!!!

ειναι ολοι τους ενας και ενας
και ξερουν και να γραφουν μουσικη
και να παιζουν μουσικη με τον τσαμπουκα που χρειαζεται για το ειδος τους
χωρις να κοπανανε απλως για να κοπανανε
και εχουν και τοση ποικιλια και στο συνολο του δισκου αλλα και στα τραγουδια ενα ενα που σε κρατανε σε εγρηγορση συνεχεια
και τα φωνητικα ειναι απιστευτα πορωτικα
οπως και το καταπληκτικο παιξιμο του ντραμερ (ο οποιος ειναι θεος/χταποδι/παιζει καλτσες και παπαδες μαζι και οποιος δεν τον εχει παρει χαμπαρι - να κατσει λιγο να ακουσει μπας και νιωσει, γιατι περα απο την τεχνικη το θεμα ειναι να μπορεις να κανεις τον αλλο να νιωσει-να γουσταρει-να πορωθει με αυτο που παιζεις και ας ειναι μονο ο ηχος της μποτας)
και κινουνται με καταπληκτικη ανεση στα ειδη που συνδιαζουν
χωρις να θυσιαζουν ουτε την καφριλα αλλα ουτε και την αμεσοτητα

μοναδικο μειονεκτημα
θεωρω το traitors καλυτερο
(χωρις να ξερω αν ειναι το καλυτερο τους - γιατι και το discordia ειναι fuck my ass and call me bitch που θα ελεγε και ο terrence του south park…)

Ντάξει ο δίσκος είναι δυναμίτης σκέτος.
Λείπει ένα χιτάκι σαν το “traitors” και συνολικά μάλλον είναι λιιιιιιγο κάτω από το προηγούμενο, αλλά ντάξει μ’έχει ξετινάξει στις πρώτες ακροάσεις. Όσο φαντάζομαι και αυτά τα κομμάτια λάιβ… σαδφδαγγφασδφγασ!!!

Μόνο μου παράπονο το έντονο τρίγκερ στις κάσες που θυμίζει ραπτομηχανή :frowning:
Κρίμα γιατί στο traitors είχαν την τέλεια ισορροπία στον ήχο.

Κατά τ’άλλα ξύλο.

αυτο

και αυτο

καιρο ειχα να γουσταρω τοσο με dm αλμπουμ
να το ακους στο mp3 playah σε παραλια ατενιζοντας κωλαρακια=ανεκτιμητο :stuck_out_tongue:

χαχ ισχύει το αποπάνω.

Βασικά μόνο εγώ βρίσκω το Fed to the Wolves ως το μόνο ανάξιο λόγου κομμάτι? Αψυχολόγητο τελείως και σε κόβει κιόλας έτσι που είναι δεύτερο στη σειρά… σε λίγο αρχίζω τα συγκριτικά τέστ με τρέητορς, να δούμε…

Όχι ρε μια χαρά χώνει το Fed To The Wolves, ειδικά κάτι Nileiστικα κοψίματα που έχει σκοτώνουν. Εμένα αυτό που δε μου άρεσε και τόσο είναι το Sleeping Giants αλλά όσο το ακούω μου αρέσει όλο και περισσότερο.

Φλασιά, έτσι όπως περνάει η εισαγωγή του spectator και μπαίνουν τα φωνητικά είμαι ο μόνος που είναι έτοιμος να αρχίσει να φωνάζει

Is there something after you,
Something after you?
Is there something after you?
Will it get you?
Can you feel the panic in you,
Feel the panic in you?
Can you feel the panic in you?
Will it break you?

???

Τεχνικά άρτιο, συνθετικά πωρωτικό αλλά αφενός…

Και αφετέρου αν αυτό είναι το death metal των 00ς τότε κάτι πάει πολύ στραβά με τη σκηνή. Μοντέρνα deathcore riffs ίσως αλλά όταν μιλάμε για death metal έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για θάνατο.

Θα συμφωνήσω 1000% με τον φίλο.Πραγματικά δεν έχετε βαρεθεί τις δίκασες,τρίκασες,τα κοφτα τα ριφφς κλπ?Κομμάτια τα οποία ναι μεν είναι τεχνικά άρτια αλλά στο τέλος δεν σου μένει τίποτα.Κ δεν αναφέρομαι στους Misery Index αλλά πιο πολυ στις διάφορες μπάντες με τα ονόματα σιδηρόδρομο που δεν μπορώ να συγκρατήσω.Καλύτερα η απλότητα των Obituary,Dismember πχ παρα να ακούω κομμάτια που έχω την εντύπωση οτι τζαμμαρουν οι LIquid Tension Experiment με death φωνητικά

το θεμα ειναι ποσο το “εχεις”!

πχ και οι death παιζανε τεχνικα αλλα ηταν απιστευτα αμεσοι

και οσο αφορα το τελευταιο σου σχολιο
σιγουρα δεν αναφερεσαι στους misery index
απεχουν παρα πολυ απο το τζαμαρισμα prog μουσικων με death φωνητικα

Ντάξει, και στα 90ς είχα τους Death μου, τους Atheist μου, τους Cryptopsy μου που παίζανε κλινικά τεχνικά και χωρίς να μυρίζουν καθόλου θανατίλα, σήμερα αυτό έχει φτάσει στα άκρα βέβαια και αν και δεν έχω πρόβλημα με όσους γουστάρουν ξερωγώ Job for a cowboy ή Black Dahlia Murder, αλλά κι εμένα μου φαίνονται λίγο fast-food death metal, απόλαυση της στιγμής και μετά από δυο λεπτά δε σου μένει τίποτα.

Το θέμα όμως είναι πέρα απ’αυτό ότι οι Cannibal Corpse μετά το “Gallery of Suicide” μου φαίνονται πλήρως αδιάφοροι, οι Dying Fetus δεν μπορούν πια να βγάλουν ένα “Stop at Nothing” και οι Cryptopsy είναι πρώην συγκρότημα, τι μένει για μας τους κακομοίρηδες που θέλουμε ένα τεχνικό πορωτικό death metal album? οι Malevolent Creation και οι Misery Index.

Εντάξει εδώ που τα λέμε οι Misery Index δεν είναι ακριβώς Death Metal. Ο ήχος, το παίξιμο, το συναίσθημα, το attitude, η θεματολογία τους είναι πολύ περισσότερο Hardcore παρά Death Metal(ή Metal γενικότερα). Ποιο εύκολα θα ταυτιστεί πχ κάποιος με αυτούς αν αναζητάει κάτι σε “ποιο ακραίοι Hatebreed” παρα σε “ποιο μοντέρνοι Suffocation”. Τώρα αν τους κολλάει η Death Metal ταμπέλα και κάποιοι έχουν άλλες προσδοκίες ηχητικά είναι άλλο θέμα.

Edit : Bleedin η λέξη κλινικά αδικεί τα συγκροτήματα που ανέφερες κομματάκι.

Κ βέβαια υπήρχαν κ υπάρχουν πολύ καλές τεχνικά μπαντες.Όπως αναφέρατε τους Death,αλλά κ οι Pestilence,Gorguts…κ ο λόγος που τα τα κομμάτια τους φαίνονται πιο άμεσα είναι γιατί σκοπός τους ήταν να γράφουν καλά τραγουδια κ έπειτα ερχόταν η τεχνική την οποία κατείχαν.Τον μουσικό αυνανισμό δεν μπορώ να καταλάβω…Άκουσα πχ 2-3 κομμάτια απο Braindrill κ δεν μπόρεσα να ακούσω ολόκληρω το άλμπουμ.Βέβαια είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθένα απο εμάς έτσι?

Ε έπιασες και συ το ακρον του συνθετικού αμπαλισμού. Πρέπει να έπαθα πονοκέφαλο στο πρώτο λεπτό με τους Brain Drill, έψαχνα για Riffs και Riffs δεν έβρισκα, μόνο ένα ατελείωτο σόλο στις μπάσες νότες. Από την άλλη όμως και οι Nile τεχνομπρουταλάδες είναι. Έχει να κάνει και με το πόσο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τα εργαλεία του συνθετικά αντί να πουλάει μόνο αυτά

Εγω πάντως τους Malevolent δυσκολευομαι να τους βάλω στα τεχνικά συγκροτήματα μαζι με Atheist, Death, Cannibal (εποχής Fisher κυριώς) και λοιπούς. Όχι πως δεν το έχουν το τεχνικο αλλά και πάλι δεν τους βάζεις μαζί με τους παραπάνω.